Török drónok

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Vlad

Well-Known Member
2020. november 22.
1 525
5 177
113
ROKETSAN - STM | ALPAGUT

Hatótávolságú = 60 Km+
Robbanófej = 11 KG
Útmutatás = TV/IIR - GPS - INSFgADHBUWAAIfCDx

FgADHBVWIAEXb06
Ff_wJF5XoAAgZca
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
25 791
63 428
113

A Baykar azt tervezi, hogy UAV-ba integrálja a SUNGUR légvédelmi rakétákat....​


A tervek szerint a török Bayraktar TB2 és Akinci drónokat SUNGUR levegő-levegő rakétákkal szerelik fel.

Ezt Haluk Bayraktar jelentette be az isztambuli védelmi vásáron.

A Baykar cég reméli, hogy egy ilyen megoldás segít lelőni az ellenséges drónokat.

A SAHA Expo során szerződést írt alá a Sungur légvédelmi rakéta integrációjáról a török Roketsan rakétaóriás és a Baykar.

" Hamarosan a Bayraktar TB2 és az Akinci lég-levegő rakétáival nem csak a drónokat, hanem más repülőgépeket is leküzdenek, most végezzük a teszteket " - mondta Haluk Bayraktar.
Fb5e0DWXwAAU2-h.jpg
"Bayraktar TB2" becsapódási drón az MSPO 2022 kiállításon. 2022. szeptember. Lengyelország. Fotó: @CsbMark

Az ilyen rakéták integrálása a török támadó drónokba alacsony költségű légi járőrözési koncepcióhoz vezethet.

Haluk Bayraktar szerint az iráni drónok lassúak, zajosak és alacsony magasságban repülnek, így könnyű célpontok.

SUNGUR​


2022 júliusában a török hadsereg megkapta az első adag SUNGUR légvédelmi rakétarendszert.

Sokak számára a török MANPAD a Stinger MANPAD-hez kapcsolódik, mivel a Roketsan első terméke a licencelt Stinger rakéta volt.
Török MANPADS „SUNGUR”. 2022. július. Törökország. Képkocka Ismail Demir videójából
török MANPADS SUNGUR. 2022. július. Törökország. Képkocka Ismail Demir videójából

Ennek ellenére azt állítják, hogy a török légvédelmi komplexum fejlett funkciókkal van felszerelve.

A SUNGUR szívében a Portatif Savunma (PorSav) török gyártású hordozható légvédelmi rakétakomplexumból származó rakéta található.

SUNGUR MANPADS rakéta. Fotó: “Roketsan”
"SUNGUR" MANPADS rakéta. Fotó: “Roketsan”

A komplexum éjjel-nappal képes észlelni a célpontokat. Képes azonosítani és követni a célpontot. Az Imagining Infrared Seeker (IIR) technológiával felszerelt rakéta magas célpont-befogási rátával rendelkezik. Állítások szerint a légvédelmi komplexum maximális hatótávolsága 8 kilométer.