Török hadiipari fejlesztések

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Azzurro

Well-Known Member
2018. november 25.
1 845
4 835
113
És ez még mindig nem a teljes. A PARS IV-es széria még fent sincs, pedig szerintem abból is már rendelhető szinten van minimum a 6x6, a 8x8 meg protó szinten.
A felsoroltak egy jelentős része elsősorban belügyi feladatokra lett kitalálva.
Én mondjuk megnézném, hogy a 7 tonnás, és az alatti (inkább az 5 tonna körüli) kategóriában mit tudnak, és főleg mennyiért.
Mert a katonai célra átalakított civil terepjárókból, pickupokból elég sokra van szüksége egy modern hadseregnek, és ott nagyon nem mindegy az ár.
A fő probléma velük viszont a korlátozott védelem. Egy Ranger, Hilux, Amarok, Defender, G -Merci, Ford Bronco spektrumból lehet jót választani, de ezeknek elsősorban funkcionális átalakításaik, valamint megnövelt terepmozgékonyságuk van, a komolyabb védelmet viszont felejtsük el.
Ami még hiányzik szerintem a felsorolásból, az az Akrep.
Az az elektromos hajtás miatt került a hírekbe, de szerintem maga az alapplatform is egy eléggé figyelemreméltó konstrukciónak tűnik.
Ha minden igaz, akkor lehet simán dízellel is rendelni, ami a buggy szerű felépítéséből adódóan szerintem brutális mobilitással kell rendelkezzen.ben
A 3 fős személyzettel és a Fennekhez nagyon hasonló koncepciója miatt egészen kiváló felderítő platform lehetne belőle.
Decemberben Orbán nyilatkozta, hogy török-magyar hadiipari együttműködés lesz. Tegnap meg Palkovics nyilatkozta Zalaegerszegen, hogy " Zalaegerszeg high-tech mivoltát újabb hadiipari és járműipari fejlesztések erősítik majd."
Lehet, hogy a kettőt össze lehet kötni. Rengeteg ht eszközt lehetne a törököktől beszerezni. A járműveken kívül a 155/105-ös tarack meg a sorozatvető is adná magát. A Sungur-ról meg nem is beszélve.
 
 • Tetszik
Reactions: Shadow and Pogány

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 620
14 590
113
Van egy pár kerekes cuccuk :eek:
324345062_708906107251542_304068942899190755_n.jpg

A PARS 4x4 és a PARS 6x6 szerintem nagyon jó lenne nekünk. Meg persze jöhetne végre a Yorük.
 

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
8 071
27 310
113
 • Tetszik
Reactions: Pogány

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 431
46 328
113
A Kale Group technikai elnöke, Osman Okyay:

"A baráti és szövetséges NATO-országok arra kértek minket, hogy fejlesszünk motorokat robotrepülőgép, és folyamatban van a megállapodások megkötése."

? o_O


:cool: :D
12469040764536069636
Megjegyzem, hogy a TEI-TF6000-es hajtóművűk 27kN-os kategória, ami meg egy kategóriába emelné teljesítményben a AERO jövőbeni kiképzőgépeit a BAE Hawk-kal...
Mondjuk nem tudom, hogy mennyit kell fejleszteni nekik bármin is. Egész kis konkrét portfoliójuk van.
 

Vlad

Well-Known Member
2020. november 22.
1 885
7 115
113
Megjegyzem, hogy a TEI-TF6000-es hajtóművűk 27kN-os kategória, ami meg egy kategóriába emelné teljesítményben a AERO jövőbeni kiképzőgépeit a BAE Hawk-kal...
Mondjuk nem tudom, hogy mennyit kell fejleszteni nekik bármin is. Egész kis konkrét portfoliójuk van.
A TF 6000 akár 10000 lbf tolóerőt is képes generálni az utánégető tartozékkal. Szerintem ez egy kicsit túl nagy ehhez az L39 NG-hez.