Török haderőfejlesztési program és hadiipar

ACV 15 Modernizáció

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Sungur hasznos lenne nekünk is. Jobbnak tűnik mint a modernizált Igla Piorun.

Az örök érvényű Ár/Érték arányt kellene megnézni --a hazai "hagyománytól" eltérően--, és infó még: a Piorun mintha meglepően drága lenne, vki mintha 500e $-t írt volna be.
Én "kicsit" sokallom is. Ennyi?

Ha jól emléxem, az Ukrajna-tapasztalatok jók a Piorun-nal, egyszerűen kezelhető, a nagyságrendileg orosz (szintű)technikák ellen jól szerepel, a korábbi, megfizethető nyugatiak is e körül vannak.

...amúgy-meg': sárkány ellen sárkány-fű => a csúcs-technika ellen, csúcs-technika kell.
...hát ez a szint már nem "gombokért" van. :eek:

.

• Tetszik
Reactions: Pogány
Az örök érvényű Ár/Érték arányt kellene megnézni --a hazai "hagyománytól" eltérően--, és infó még: a Piorun mintha meglepően drága lenne, vki mintha 500e $-t írt volna be.
Én "kicsit" sokallom is. Ennyi?

Ha jól emléxem, az Ukrajna-tapasztalatok jók a Piorun-nal, egyszerűen kezelhető, a nagyságrendileg orosz (szintű)technikák ellen jól szerepel, a korábbi, megfizethető nyugatiak is e körül vannak.

...amúgy-meg': sárkány ellen sárkány-fű => a csúcs-technika ellen, csúcs-technika kell.
...hát ez a szint már nem "gombokért" van. :eek:

.
A norvégok is piorunt vettek szóval olyan rossz nem lehet.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Van egy pár kerekes cuccuk :eek:
324345062_708906107251542_304068942899190755_n.jpg

Van egy pár kerekes cuccuk :eek:
324345062_708906107251542_304068942899190755_n.jpg
És ez még mindig nem a teljes. A PARS IV-es széria még fent sincs, pedig szerintem abból is már rendelhető szinten van minimum a 6x6, a 8x8 meg protó szinten.
A felsoroltak egy jelentős része elsősorban belügyi feladatokra lett kitalálva.
Én mondjuk megnézném, hogy a 7 tonnás, és az alatti (inkább az 5 tonna körüli) kategóriában mit tudnak, és főleg mennyiért.
Mert a katonai célra átalakított civil terepjárókból, pickupokból elég sokra van szüksége egy modern hadseregnek, és ott nagyon nem mindegy az ár.
A fő probléma velük viszont a korlátozott védelem. Egy Ranger, Hilux, Amarok, Defender, G -Merci, Ford Bronco spektrumból lehet jót választani, de ezeknek elsősorban funkcionális átalakításaik, valamint megnövelt terepmozgékonyságuk van, a komolyabb védelmet viszont felejtsük el.
Ami még hiányzik szerintem a felsorolásból, az az Akrep.
Az az elektromos hajtás miatt került a hírekbe, de szerintem maga az alapplatform is egy eléggé figyelemreméltó konstrukciónak tűnik.
Ha minden igaz, akkor lehet simán dízellel is rendelni, ami a buggy szerű felépítéséből adódóan szerintem brutális mobilitással kell rendelkezzen.
A 3 fős személyzettel és a Fennekhez nagyon hasonló koncepciója miatt egészen kiváló felderítő platform lehetne belőle.

• Tetszik
Reactions: Pogány