Type 90 Kyū-maru (Japán)

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 431
616
113

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
2015082501564649238.jpg

Ha jol tudom ez csak nagyon hasonlit a leopard a4 re. De teljesen kulon fejlesutes ugye? Az agyuja talan ugyanaz viszont automata toltovel lattak el.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Ha jol tudom ez csak nagyon hasonlit a leopard a4 re. De teljesen kulon fejlesutes ugye? Az agyuja talan ugyanaz viszont automata toltovel lattak el.

A németek segítették a fejlesztését a LEo2 alapján, ahogy az amcsik Dél-Koreában a Baby Abrams fejlesztését az Abrams alapján. Persze jelentősen eltér a Leo2-től, és japán gyártású teljesen licencelve mindent ami kell hozzá, de a Leo2 tapasztalatán fejlődött.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
A fenti példa is mutatja , hogy kompakt nagyteljesítményű diesel motort gyártani nem is olyan könnyű ! Az elv egyszerű jó anyag minőség , nagy turbo , kellő üzemanyag és jó hűtés ! A gyakorlatban meg a világ egyik legnagyobb cége aki szinte korlátlan erőforrásokkal és technikai tudással rendelkezik a Mitshubishi Heavy Industries is megszenved vele !

Egész kényelmes probléma ahhoz képest amivel más országoknak kell szembenézniük, akiknek már az is nehezére esik, hogy egyáltalán egy megbízható 1500 LE-s harckocsimmotort kiizzadjanak magukból.

Jó, én azon akadtam fenn, hogy ez egyáltalán probléma. :) Jönnek a hidrogéncellás tankok?

De egyébként igen, az orosz is belevágott az X elrendezésű harckocsimotorba (pontosabban már a 70-es években hozzákezdtek a 12N360 őséhez), amivel az amcsik is kísérleteztek az 50-es években, de nem vált már nekik sem be. Az ukránok meg a harkovi ellendugattyúst próbálták fejleszteni, ami eleve sok problémával küszködött, bár végül kiforrott valamennyire. A 6TD-t 1200 LE-ig fel tudták húzni a T-84 Oplot esetében. De a V-2-n alapuló motort is felhúzták az oroszok majdnem ekkora teljesítményre (sőt a V-93 1200 LE-ig)