UFO / UAP (Unidentified Aerial Phenomena)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 427
18 844
113
http://www.youtube.com/watch?v=iR_a2WJ-qzY


Szerintetek az valóban ufo?
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
UFO-k,  avagy az azonosítatlan repülő tárgyak. Mindenki tud a létezésükről, mégsem tudja bizonyítani senki. Korunk egyik nagy kérdése: Vajon mi van ott a levegőben?
Erre próbál választ találni a kis topikunk...
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
UFO-k,  avagy az azonosítatlan repülő tárgyak. Mindenki tud a létezésükről, mégsem tudja bizonyítani senki. Korunk egyik nagy kérdése: Vajon mi van ott a levegőben?
Erre próbál választ találni a kis topikunk…
(Csak, hogy megjelenjen.)
 
M

molnibalage

Guest
Mitóta elterjedtek a digitális fényképezőgépek, kamerák és elérhető áron optika azóta hogyhogynem nincsenek kétes minőségű és eredetű felvételek mindenféle csészealjakról...
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
Molni, ez igaz, viszont volt egy portugál észlelés, ahol egy igen jó minőségű digitális fényképezővel csináltak egy jó minőségű képet egy azonosítatlan repülő tárgyról.
Továbbá sok pilóta látott már UFO-t.
Szerintem eléggé érdekes ahhoz a témakör, hogy egy kicsit foglalkozzunk vele.

(A portugál észlelésnek nem tudom már a nevét, nem vagyok ekkora UFO mágus, de majd megkeresem és belinkelem)
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
Ebben a NatGeo-s műsorban mutatják be a képet:

http://www.youtube.com/watch?v=RqpktQIoKwo

Négy rész van fönt, elég érdekesek, bár az elég vicces, hogy minden meteorológiai léggömb :)
Továbbá nevetségessé teszik ezekkel a béna animációkkal az egészet. De ettől még az esetek érdekesek.
 

Unio

Member
2011. május 5.
663
3
18
Az én véleményem erről:

Szerintem vannak más élőlények rajtunk kívül a világegyetemben, sőt vannak érdekes,fura és jelenleg megmagyarázhatatlan dolgok. De az UFO észlelések 60%- 70%-a kamu, 20%-a azonosítatlan repülő tárgy, tehát katonai kísérletek/fejlesztések, nem pedig citromfacsarók meg kávécsészék repülnek kubai szivarokkal együtt a légtérben:). A maradék 10% vagy talán még kevesebb a fura, az amire jelenleg vagy talán soha nem lesz magyarázat, de ezt próbáld megértetni egy olyan emberrel, aki azt hiszi, hogy a Szíriuszról jöttünk és, hogy az azonosítatlan repülő tárgy nem egyenlő E.T. idelátogat és Dubstepbe küldi a jeleket felénk vagy éppen megakar minket nunuzni a hosszú ujjaival, amikkel elég nehezen tudna kinyitni egy kulcsra zárt ajtót.

Na én ebben hiszek! (egy UFO)
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
<a title="Unio profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/unio/">Unio</a>

Egyet értek az általad felvázolt arányokkal, sőt a maradék 10% sem hiszem, hogy idegen űrhajó. Rengeteg olyan érdekes légköri jelenség van amiről még nem sokat tudunk.

Engem az zavar, hogy ha valaki próbál utánajárni, akkor a hivatalos helyekről a válasz mindig a "meteorológiai léggömb" illetve a "csillagokat látod".
Lehet ha rájönnénk a jelenségek "titkára" kicsit többet tudnánk a világról, mint ma, de ezt nehéz úgy, hogy alapból hülyének nézik azt aki ezeket a kérdéseket fölveti. (Most itt nem magamra és a topikra gondolok, hanem úgy nagy általánosságban)
 

Pela

Member
2013. január 9.
126
0
16
Az UFO-k léteznek, csak éppen nem sikerült azonosítani,hogy mi repült. (Titkolják a civil lakosság elől). Viszont a földönkívüli életformához (mivel gondolom erre irányul), ugye sokféle kutatást végeztek.. Csak annyi a bibi,hogy mi van akkor ha éppen nem "emberszabású" és nem szilárd szerkezetű a lény, vagy éppen a felszín alatt található, vagy alacsony észlelhetőségű.... nem tudjuk,hogy pontosan mit keresünk és azt sem,hogy annak az életformának milyen létszükségletei vannak. Gondolok itt arra,hogy a növények a napfényből is táplálkoznak,meg az embereknek jelentős százaléka víz.. Mi van ha ott mondjuk a jelentős százaléka nem folyadék hanem valami levegő.. vagy hasonló ? Nem tudhatjuk....            szerintem.. bár lehet butaságnak hangzik.
 

Unio

Member
2011. május 5.
663
3
18
<a title="fip7 profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/fip7/">fip7</a>

Ez engem is zavar, nem kell az embert hülyének nézni ha megpróbál utánajárni a hivatalos szerveknél a dolgoknak. Nagyon jó ötlet, hogy megnyitottad ezt a topikot mert sok elméletem van az ufókkal kapcsolatban. Mondhatni meg is előztél vele, mert én is terveztem, hogy nyitok egy ilyen témakört, talán abba kötnék bele, hogy a rövidítés teljes jelentését is le kellett volna írni, de ez már csak szőrszálhasogatás a részemről, nem kell komolyan venni :). Na mindegy, holnap kifejtem a "grandiózus" gondolataimat a témával kapcsolatban, van egy pár darab;).
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
<a title="Unio profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/unio/">Unio</a>

"Na mindegy, holnap kifejtem a “grandiózus” gondolataimat a témával kapcsolatban, van egy pár darab;)."

Már alig várom :p

<a title="Pela profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/pela/">Pela</a>

Ha vannak idegen lények a világegyetemben akkor ez mind lehetséges forgatókönyv.
Az UFO-k Európa egén című sorozatban van egy rész ahol nehezen magyarázható "angyalhaj" hullik az égből. Javaslom nézd meg, elég érdekes dolog.
Ott az az opció lepet meg a "mi lehet az?" kérdésre adott válaszként, hogy a felső légkörben lebegő valamilyen létforma". Nem mondom, hogy lehetetlen, de azért -70 környékén nem sok élőlény él meg. A lényeg, hogy érdekes.

 
 

skyhawk2

New Member
2012. október 8.
8
0
1
Nem is értem hogy miért kérdés hogy vannak-e még értelmes lények rajtunk kivül? Ha irónikus lennék azt mondanám nálunk csak intelligensebb lények vannak. Komolyra fordítva! Elöttem néhányan írtátok hogy mindig van hivatalos magyarázat. Nem feltünő ez?! Nem feltünő hogy picit hülyére vesznek minket?

Ama bizonyos Roswell incidensel kapcsoltban hány hivatalos magyarázat született?
 

Qualit

Member
2010. május 20.
50
6
6
Üdv!

Én is Skyhawkkal értek egyet, néha én is úgy érzem nálunk csak  értelmesebbek élhetnek... bárhol...

A portugál rész ha jól emlékszem ez:

http://www.youtube.com/watch?v=RqpktQIoKwo&list=UUm98sBLfpOkLn4eE1E8lxNQ&index=2

 

És ha már meg lett nyitva a topik kinek mi a véleménye  a "paleoasztronauta" elméletről?

http://www.youtube.com/watch?v=TaS-FM92Iys&list=PL525AB7D68E7C8046&index=1
 

Pela

Member
2013. január 9.
126
0
16
fip7:

Nem mindenhol van -70 fok ;)

Skyhawk: Mindent megpróbálnak megmagyarázni,mint például most én :D. De ha belegondolsz nem hiszem,hogy annyira nagyon szerették volna anno,hogy egy-egy kísérleti repülőgépet lekapja.(Jó akkor nem volt "ilyen jó" technika de értitek..). Az is lehet,hogy nem tudják megmagyarázni, vagy tudnak valamit és megakarnak óvni tőle? Vagy esetleg saját maguk próbálják feldolgozni az információkat?!
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 852
4 132
113
Nos, az, hogy létezik földönkívüli élet, szerintem úgy 99% és az is igen valószínű, hogy a mi fogalmaink szerinti intelligens élet is létezik máshol, akár még ebben a galaxisban is.

Kérdés, hogy ide tudnának-e jutni, technológiailag képesek lennének-e rá? Ha feltételezzük, hogy ismernek valamilyen, a fénysebességnél gyorsabb utazási módot, ebből egyenesen következik, mivel az ilyen típusú utazáshoz szükséges számítási kapacitás minden bizonnyal rendkívül nagy (már csak a célkoordináták pontos kiszámítása végett is, a "spéci FTL-meghajtás" vezérléséről nem is beszélve és ne tévesszen meg senkit a sci-fikben látható, rém egyszerűnek tűnő ilyen típusú utazás, amit a szinte mai, létező számítógépekéhez mérhető teljesítményű gépeikkel vezérelnek), hogy hozzánk képest iszonyúan fejlettek lehetnek , tehát ebből is adódik egy kérdés, mégpedig, ha ennyire fejlettek, akkor minek akarnának "idejárkálni"? Mert ekkora kapacitással az összes lehetséges  RNS/DNS-kombinációt és az ezekből következő minden egyebet simán tudják szimulálni, tehát maximum egyszer, mintagyűjtés céljából talán idejönnének, aztán annyi, semmi okuk nem lenne rá, hogy újra és újra itt bolyongjanak. Kapcsolatot nyilván nem akarnának felvenni, mert túl primitívek lennénk a számukra.

A másik lehetőség és ami esetén sokkal valószínűbbnek is tűnik, hogy valóban meglátogat(hat)tak már minket, vagy a jövőben sor kerülhet rá, hogy nem képesek fénysebességnél gyorsabb utazásra, de még mindig jóval fejlettebbek nálunk.

Itt elképzelhető az, hogy még a közelében sem járnak a fénysebességnek, de nagyon hosszú életűek (természetes úton, vagy mesterséges élettartam meghosszabbítás által, ez mindegy), esetleg ismernek fejlett hibernációs technikát és egyfajta lakó- vagy kolonizációshajó(ko)n utazzák be a világűrt, afféle "Függetlenség napja" stílusban.

Vagy képesek megközelíteni a fénysebességét és az idődilatációt használják, de ezesetben viszont számolniuk kell azzal az eshetőséggel, hogy egyirányú az útjuk, mert az otthon maradtak talán már nem is léteznek, hisz számukra több millió, vagy milliárd év telt el.

Persze ezt a kettőt (rendkívül hosszú élet/hibernáció és az idődilatáció kihasználása) akár kombinálni is lehet, elvégre bizonyos fejlettségi szinten valószínűleg ezek elérhetővé válnak.

Szerintem.

 
 

Pela

Member
2013. január 9.
126
0
16
Kérdés: Miért hisszük azt,hogy csak inteligensebbek lehetnek nálunk? Ezek az életformák? Vagy ha esetleg más galaxysban lévő "emberek"-ről beszélünk akkor lehet,hogy ők más területeken elmaradottabbak, míg más területeken fejlettebbek (pl.: űrkutatás..). Elég sok opció lehetséges..
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 852
4 132
113
<a title="Pela profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/pela/">Pela</a>

Mert ezek összefüggnek egymással, olyan eszközök, amikkel nagy távolságot képesek megtenni az űrben,  különleges anyagokat, fejlett hajtóműveket igényelnek, ehhez komoly intelligencia és számítógépes kapacitás szükséges, ebből pedig következik, hogy az orvostudományuk is rendkívül fejlett, tehát saját magukat is tudják "fejleszteni", felgyorsítani az evolúciójukat.

 
 

Pela

Member
2013. január 9.
126
0
16
wolfram: Ez mind csak feltevés bár elég jó alap van rá..

Nem biztos,hogy számítógép kell hozzá :)
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
<a title="wolfram profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/wolfram/">wolfram</a>

Ment a pipa, nagyon jó kis összefoglaló hozzászólás.

Az biztos, hogy valahol vannak még értelmes lények, a kérdés az, hogy ide tudnak-e jönni?
Nekem ezzel kapcsolatban az a "tézisem", hogy valószínűleg azok akik idejönnek (ha volt ilyen) hosszú életű lények lehetnek. (Az általad említett okok miatt)
Szerintem a lehetőségek:

1. Vagy képesek akár 1000 évig is élni. (Nem hihetetlen dolog, néhány fa például képes rá)

2. Vagy természetes úton is képesek a hibernációra. (erre is van példa)

3. Rájöttek, hogy lehet mesterségesen hibernálni.

4. Vagy a fentiek kombinációja.

Viszont azt megjegyezném, hogy ha valóban történtek ilyen látogatások, azok az összes észlelés elenyésző részét képezhetik! Sok érdekes természeti jelenség van aminek nem tudjuk a titkát. (Nekem volt szerencsém egyszer közelről megfigyelni gömbvillámot, azóta nagyon nyitott vagyok minden érdekes jelenségre...)
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
Egyfelől nem hiszem, hogy olyan hűde nagyon fejlett számtech kéne az FTL utazáshoz, ha lehetséges egyáltalán. Meglepően sokmindenre jó a mai állása a mi technológiánknak is.

 

Másfelől, feltehetően bírnak valamilyen közgaddaság jelegű tudománnyal/szemlélettel. Semmi nicns ingyen. Miért építenénak csudanagy DNS szimuláló gépeket, amikor mondjuk olcsóbb időnként idejönni.

Harmadrész pedig az emberi viselkedés örökölt és tanult részből is áll. Nagy eltérések vannak ezek súlyát illetően a különféle vélemények között, de a te véleményed az überrasszista valóságtól teljesen elrugaszkodott véleménnyel vág csak egybe, mely szerint minden örökletes. Ez azonban biztos, hogy téves megközelítés, ahogy a mai liberális ideológia által sulykolt álláspont is feltehetően túl szélsőségesen csak a tanult mintákra helyezi a hangúlyt, sőt, tagadja azt, hogy rosszat lehetne tanulni, már-már a rossz viselkedés létét tagadja.

 

Egy biztos, hogyha valóban képesek arra, hogy idejöjjenek, az már elég spekuláció, ha ezt feltesszük, nem kell további alaptalan feltevésekkel tehelni a már ígyis elég sérülékeny gondolatmenetet.