Újabb orosz-indiai gigaszerződés

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 208
76 696
113
<a title="independence profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/independence/">independence</a>

Az EF-2000-hez van egy AMRAAM C5(pont ma olvastam az aktuális Aranysasban,hogy elkezdődött a Meteor integrációja) és vagy Itis-T integrálva azaz a mai világ legmodernebb légi harc fegyverzetével bír.Ami a csapásmérő fegyverzetet illeti ott is van minden és ebből a mindenből is a legmodernebbek közül válogathatsz.A Rafale-nál más a helyzet mert a békaevők jó részt saját fegyverzettel dolgoznak ami nincs annyira toppon mint az EF-2000 fegyverzete de pl lézerbombából az AASM-et tartják a legmodernebbnek így ebben a kategóriában beelőz mindenkinek a világon,de összességében zerintem az EF-2000 mögött van ilyen téren.

Alapvetően az a baj,hogy fegyverzet van mint ahogy AESA radar is van csak ezeket nem vették meg az üzemeltetők így van egy halom képessége a két gépnek amit nem használnak ki(a franca vas sokkal jobban áll ezen a téren).

Azért lassú a fegyverintegráció mert nem adnak rá pénzt.Ilyen egyszerű.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 208
76 696
113
Az első mondat helyesen

Az EF-2000-hez van egy AMRAAM C5(pont ma olvastam az aktuális Aranysasban,hogy elkezdődött a Meteor integrációja) és ASRAAM vagy Itis-T integrálva....
 

independence

Active Member
2012. december 28.
385
62
28
dudi

Köszönöm a választ ! Én is úgy gondolom hogy manapság felszerelésben leginkább légi célok ellen , az EF sokkal előrébb van (és talán nincs is másra szüksége már)... De ettől függetlenül az alap típusokat figyelembe véve a Rafale jobb gépnek tűnik(még az erősebb szív mondjuk hiányzik).

A Rafale sajna talán csak az indiai leszállítás idejére  éri el az EF szintjét.(2018-2020, erre egyre nagyobb esély van így ,hogy a világvége elmaradt :):):)  )

2 féle Mica , Magic, Meteor(már elvileg van) és még jó volna az IRIS-T(talán lesz is de erről még nem hallani)...

 

Hogy miért a Rafale kellett Indiának ?

Talán mert a franciákkal meg voltak elégedve a Mirage miatt és nem akartak Amcsi gépet, függőséget, se EFT-t(mert nagyon amcsi barátnak ítélték az EFT gyártóit. Veszélyt éreznének ha az Amcsik esetleg fegyver embargóra kényszerítenék a jövőben a haverokat is az Indusok ellen valamiért).

Ezzel szemben tetszik neki a Franciák függetlenségi törekvései és jobban meg bíznak bennük , hogy nem lenne feléjük soha sarokba szorítás csak azért mert mondjuk Amerika azt kérné a Franciáktól valamiért. Ráadásul besegítenek neki a Tejas szívbe és gyakorlatilag átadják a teljes gyártás a Rafira...

Mit kívánhatott volna még India ?

Biztos nem örültek annak hogy nincs teljes fegyver integráció , de gondolom bíznak benne , hogy meg lesz mire kell nekik a gép.