Űrkutatás

A süti sütés nekem új volt, rákerestem és ezt dobta ki a Gemini:
issovn.png

Szóval ha jól értem van a hagyományos módszer, amikor a dehidrált ételhez forró vizet adnak, illetve a kész tasakos kaja melegítése, 'forced-air convection oven' segítségével ami gyakorlatilag egy air-fryer, kompakt légkeveréses sütő lehet. Ez érdekes, mert idelent szinte mindent meg lehet sütni benne, és nem kell hozzá konvekció a ventilátor miatt, illetve olaj sem, tehát nem (nagyon) fröcsög semmi szét. Lehet, hogy alacsonyabb hőmérsékleten működik mert csak melegítésre van és nem akarták megkockáztatni a sütéssel járó veszélyeket, az egész állomást belengő szagról nem is szólva. Gondolom a kínai készülék is ventilátoros grill lehet, a csontos falatkát én sem értem, előre elkészített formázott tiszta hús helyett, ez valószínűleg inkább propaganda. Azért biztos sokat számít, jót tesz a morálnak a rendes kaja, arról valahogy nem szoktak beszélni, hogy mit tesz az ember hozzáállásával a kétszázadik bébiételes tubus elszopogatása rendes étel helyett.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Rendes sütés volt 300°on fagyasztott tésztából.

Lehet extra zsiradék nem kell, de ettől még fröcsöghet, jobban mondva durroghat.
Kb valami hasonló folyamat lehet mint alább amikor víz gömbe pezsgő tablettát tesz az emberünk.
Csak itt ugye a gömb tud tágulni.
Egy hús, pláne egy bőrös csirke szárnyban a keletkező gőzöknek is ki kell jutni valahogy, lehet, alaposan meg kell sütés előtt szurkálni.
Az ISSre amúgy kb havonta érkezik utánpótlás, a kínai állomáshoz 3 havonta..

• Tetszik
Reactions: fishbed and Horizon
Rendes sütés volt 300°on fagyasztott tésztából.
Lehet extra zsiradék nem kell, de ettől még fröcsöghet, jobban mondva durroghat.
Egy hús, pláne egy bőrös csirke szárnyban a keletkező gőzöknek is ki kell jutni valahogy, lehet, alaposan meg kell sütés előtt szurkálni.
Igen... ezért van az egész egy szilikon tasakban, szelepekkel az oldalán. Mondjuk a sütőbe lehet rakni aktív szenes szűrőt, az legalább a szagokat megköti.
image.png

• Tetszik
Reactions: fishbed
November 11-én indul a SpaceX Transporter15 küldetése, ami számunkra azért érdekes mert 4db Magyar gyártású műholdat is szállít.

A manifest elég hosszú, de a lényeg a SEOPS hordozót kell majd figyelni..
Transporter15patch-e1762076826646.png

Itt a telepítés;