Vegyi fegyverek / Vegyi védelem / ABV védelem / CBRN eszközei

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 196
75 664
113
Protecting Armoured Vehicles from CBRN Threats...

Tank-Battalion-takes-on-CBRN-environment_USMC-2048x1365.jpg
 
 • Tetszik
Reactions: Mark1993 and fip7

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 783
48 188
113
Nem tudták a dioxinról, hogy mérgező? Lehet, de azt hiszem, pontosabb, ha úgy fogalmazunk, hogy pont leszarták.
A hozzáállásukat jól jelzi, hogy 2006-ban jutottak el oda, hogy elismerjenek némi felelősséget 1-2 millió ember megölésében vagy megnyomorításában, miközben a szer egyik kifejlesztője, Arthur Galston már 1966-ban az ENSZ előtt tiltakozott annak bevetése ellen, mondván, súlyosan károsíthatja az emberi egészséget. Az amerikai kormány válasza annyi volt, hogy nem is emberek ellen vetik be a szert, csak növények ellen.
A feleségem családjában van olyan (amerikai), aki harcolt Vietnámban, kapott az AO-ből és még a gyerekeinek is mindenféle nyomorait vissza tudták vezetni arra, hogy ő exponálódott ennek a csodaszernek :(
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 845
32 608
113
Hozzáfűzés.
A lángszórók gyakorlatilag kihaltak,átvették helyüket a thermobár reaktiv vetők.(még ha az RPOnak máig is van napalm töltetű változata.)
Azonban nem csak hsn vetők használkák a thermobár harci részt,hanem van thermobár kézigránát,puskagránát,és 40milis cső alatti gránátvetőbe való gránát is.Mellettünk Szerbia is gyárt thermobar kézigránátot.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 196
75 664
113
Lightweight CBRN Protection

Protecting military and emergency services personnel from chemical, biological, radiological, and nuclear hazards is inevitably a matter of equipment. In military operations, size and weight are of particular importance. CBRN protection equipment is meant to be issued on a widespread basis across all parts of the military...

16602116211685390876