1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Vikrant-osztály

Diskurzus a(z) 'Repülőgép-hordozók' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 5..

 1. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Van AESA radarjuk, valamint nagyon nem biztos az, hogy ami náluk rendszerben van PESA az gyengébb képességű mint bármelyik kínai radar. Szeri tem ami kell nekik, azt megveszik, mint pl a robosztus katonai védett laptopok, egyébb processzorok, azok amiket te felsoroltál NEM kellenek nekik. Fogadd el.
   
 2. rudi

  rudi Well-Known Member

  Mondjuk ha a GETAC-ra gondolsz az Taiwani cég, akik bár Kínaiak de azért mégsem a Kínai Népköztársaság.

  Ahogy annak idején Lord Palmerston mondta: "Angliának nincsenek örök barátai, Angliának nincsenek ellenségei, Angliának érdekei vannak"
  Ez minden realista politika alapja.
  Indiának is érdekei vannak. India szeretne a nagyhatalmak szűk elit klubjában játszani, ehhez viszont lépést kell tudni tartania a térségbeli legnagyobb riválisával, Kínával.
  Az Oroszokra támaszkodva (orosz fegyverekkel, technológiával, stb..) ez nyilvánvalóan NEM fog menni, viszont az USA segítségével (technológia, fegyverek, stb..) IGEN (vagy legalább is nagyobb esélyük van rá).
   
 3. koppany

  koppany Well-Known Member

  Roni ahogy a haditechnikával úgy az orosz-kínai politikai és katonai irányvonalakkal sem vagy tisztába.
   
 4. Roni

  Roni Well-Known Member

  Miért van más út Kínának és az oroszoknak? ha fenn akarnak maradni akkor együtt kell működniük és a közös nehéz szállító heli az első jel hogy ebbe az irányba fgonak menni.
   
 5. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Arra gondoltam, én kínainak láttam, lényegtelen amúgy, chippeket vesznek tőlük, nem sisakcélzót, aa rakétát, radart, vagy sisakcélzót.
   
 6. emel

  emel Well-Known Member

  Az utóbbira csak akkor lehet a válasz IGEN, ha
  - van rá elég pénzük, vagy/és
  - tökéletesen és feltétel nélkül hajlandók betagozódni az USA-szövetségesek sorába, vagyis felvállalják egy esetleges kiprovokált háborúban az első vonalbeli ágyútöltelék sorsát (a la Ukrajna)
   
 7. rudi

  rudi Well-Known Member

  - Lesz rá pénzük. India jelenleg a GDP-je 1.5%-át költi a fegyverea erőkre ami úgy cca. 60 milliárd USD. India makrogazdasági mutatói jók, a GDP növekedése nagyon impresszív. Akárhogy is nézzük egy több mint egy milliárd lakosú kontinensnyi országról van szó ahol a demokrácia - bár a maga sajátos helyi módján - működik.
  - Nincs szükségük rá hogy betagozódjanak az USA alárendelt szövetségesei sorába. Elég ha per pillanat érdekazonosság van a politikában az USA-val. Mindkettőjüknek Kína a potenciális versenytárs ami elég egy erős stratégiai partneri viszonyhoz.
  Az hogy az USA-ban a politika csinálók is így gondolnak e Indiára szerintem hamarosan ki fog derülni.
   
 8. arbalest

  arbalest Well-Known Member

 9. blogen

  blogen Well-Known Member

Ezen oldal megosztása