Akkor most nálunk pattog a labda, mutassuk meg, hogy normálisan is lehet az ukrán topikot használni és töltsük meg élettel, hogy megmaradjon legalább így Januártól is!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A ruszkit itt kicsit túlkapásnak érzem. Ez a szó már nagyon régen beleivódott a magyarba, nem az új konfliktussal kapcsolatban lett felkapott. Sőt ők maguk is így hivatkoznak magukra. A hohol meg az ork teljesen rendben van a tiltólistán, a kapor szerintem határeset. A kaporhoz semmi olyan negatív képzettársítás nem volt kapcsolható a magyar nyelvben ami súlyosan dehonesztáló jelentéstartalmat adna hozzá.Csak mert közeleg a Karácsony, illetve ez a 3 hét már nem oszt, nem szoroz: év végéig marad a topic működése abban a formában ahogy a mai napon van.
Év elején majd megnézzük, hogy ezen időszak alatt mennyi strigula gyűlt össze a "topicból kirakott balfékek" mezőben és az milyen arányban áll az aktív hozzászólók számával. Aztán az alapján majd meglátjuk.
A topicban a minimálisan kiróható büntetési tétel: 2 hét topic letiltás az apró botlásokért, 1 hónap fórum eltáv a súlyosabb dolgokért.
Nyilván az alábbiak triviálisak, mégis szeretitek űzni:
nem használunk jelzős szerkezeteket egymásra
nem minősítgetjük a másikat
nem minősítgetjük kollektivizálva egyik harcban álló nemzetet sem
a hohol, kapor, ruszki, ork megnevezések esetében azokat a szavakat kerestétek, hogy: ukrán, orosz
stb., stb., stb.
Sőt, maguk használnak kapros felvarrót. Sőt ilyen politikai pártjuk is volt: https://en.wikipedia.org/wiki/UKROPA kaporhoz semmi olyan negatív képzettársítás nem volt kapcsolható a magyar nyelvben ami súlyosan dehonesztáló jelentéstartalmat adna hozzá.
A ruszkit itt kicsit túlkapásnak érzem. Ez a szó már nagyon régen beleivódott a magyarba, nem az új konfliktussal kapcsolatban lett felkapott. Sőt ők maguk is így hivatkoznak magukra.
Sőt, maguk használnak kapros felvarrót.
A hohol miért sértő ? Tudtommal határmentit jelent ! Vagy rosszul tudom ?A ruszkit itt kicsit túlkapásnak érzem. Ez a szó már nagyon régen beleivódott a magyarba, nem az új konfliktussal kapcsolatban lett felkapott. Sőt ők maguk is így hivatkoznak magukra. A hohol meg az ork teljesen rendben van a tiltólistán, a kapor szerintem határeset. A kaporhoz semmi olyan negatív képzettársítás nem volt kapcsolható a magyar nyelvben ami súlyosan dehonesztáló jelentéstartalmat adna hozzá.
Ha nagyon nem bírod, használd eztA hohol miért sértő ? Tudtommal határmentit jelent ! Vagy rosszul tudom ?
Azzal mit kezdesz, amikor egy ukrán v orosz forrás (wall of text gépi fordítva) önmagában szájkarate?A szerkesztők korlátlanul írhatnának a topicba. A hírek így is bekerülhetnek csak kis késéssel...
Gyakorlatilag 100℅-ig elemzések és hírek kerülnének be, mert a szájkaratéra senkinek nem lenne sem kapacitása, sem hangulata. Ha valakit el akarsz küldeni a jó nagynénikéjébe, azt csak személyesen lehet. Annak úgy elvész a varázsa, ha szólni kell a szerkesztőnek, hogy küldje már el helyében...
??? Mi ez ? Nem tudom megnyitni ?Ha nagyon nem bírod, használd ezt
Rosszuk tudod. A hohol a regi ukran bozontos hajviseletre utal es egy pejorativ, lenezo jelzo az orosz-ukran viszonylatban...A hohol miért sértő ? Tudtommal határmentit jelent ! Vagy rosszul tudom ?
Északi hohol.??? Mi ez ? Nem tudom megnyitni ?
Ha ez konzekvensen alkalmazva lesz, az fasza.Teljesen jogos észrevételek. Szerintem tudat alatt "biztos, ami biztos alapon" írtam a listára
Mert aki a topikban ruszkizik, kaprozik az gyakrabban használja pejoratívan, mint nem. Tény, hogy nem mindenki és nem mindig használja így. Egyszerűbb, ha a nemzetek hivatalos nevei vannak használatban, azt' jónapot.
Mellesleg némileg fogat szívva, de megértem a döntést. Ugyanis hiába van a topikban pár nagyon értékes info/hsz, mégis még a korlátozások mellett is tonnányi flame-n kell átrágjad magad. Ez pedig nemcsak olvasói, de moderátori szinten is jelentkezik, és gondolom neked is rendesen kivan néha már a pömpölőd attól, ahogy oldalakat kell bedarálni. Főképp, hogy ezt szabadidődben, ingyen csinálod és mentálisan rendesen le tud szívni. Érzem, hogy év végével meg a lassan 10. hónapos évfordulóval én is kezdek néha kiégni Ukrajna kapcsán, az Engelsz elleni támadásról szóló cikkem pl. 4 napja próbál megszületni, egyelőre sikertelenül. Szóval sajnálnám, hogy végül mégis menne a darálóba az ukrán topik, de abszolút megértem.Ezen egyébként töprengtünk és a fentebb írtak ellenére igazából még mindig benne van, hogy ez lesz inkább.
El kell keserítselek, de sem Orbán, sem Putyin, sem a NER nem fizet nekem egy rohadt ganyi vasat sem, hanem ezek a saját véleményeim, amiket névvel, arccal vállalok. Propagandista helyett inkább túlbuzgó autistaVannak hivatalos, félhivatalos propagandisták - Ursula, nyugger, DTheo például -, és egy csomó ner hívő - például te is, ugye.
El kell keserítselek, de sem Orbán, sem Putyin, sem a NER nem fizet nekem egy rohadt ganyi vasat sem, hanem ezek a saját véleményeim, amiket névvel, arccal vállalok. Propagandista helyett inkább túlbuzgó autista
hohol már elég régi megnevezése az ukránnak, kapor megnevezést phaidros hozta a megfejtést, ruszki is elég régi elnevezése az orosznak.Csak mert közeleg a Karácsony, illetve ez a 3 hét már nem oszt, nem szoroz: év végéig marad a topic működése abban a formában ahogy a mai napon van.
Év elején majd megnézzük, hogy ezen időszak alatt mennyi strigula gyűlt össze a "topicból kirakott balfékek" mezőben és az milyen arányban áll az aktív hozzászólók számával. Aztán az alapján majd meglátjuk.
A topicban a minimálisan kiróható büntetési tétel: 2 hét topic letiltás az apró botlásokért, 1 hónap fórum eltáv a súlyosabb dolgokért.
Nyilván az alábbiak triviálisak, mégis szeretitek űzni:
nem használunk jelzős szerkezeteket egymásra
nem minősítgetjük a másikat
nem minősítgetjük egyik harcban álló nemzetet sem
a hohol, kapor, ruszki, ork megnevezések esetében azokat a szavakat kerestétek, hogy: ukrán, orosz
stb., stb., stb.
Tulajdonképpen bárhonnan, ha beszélsz nyelveket, vagy legalább akkora hekkerzseni vagy, hogy be tudod kapcsolni a Chrome-on a weboldal lefordítása funkciót.Honnan lehetne informàlódni a harcok àllàsàról, ha bezàrnàk az Ukràn topicot ?
Pontosan. Mindkét nemzetnek van rendes, hivatalos neve, én is mindig ezeket használom. Mindannyian tudjuk, hogy aki nem ezeket a szavakat használja, az tudatosan a számára nem kedves fél dehumanizálásán szorgoskodik, ami nyilvánvalóan nem más, mint nettó nácizmus.Feleslegesen lovagoltok az egyes szavakon, ui. tisztán látható, érthető, megállapítható, hogy minden alkalommal pejoratív módon és célból használjátok mindannyian ezeket a jelzőket, legyen az bármelyik: kapor, hohol vagy ruszki, akár muszka.
Szerintem a mélymagyar, turbómagyar se bántó. Engem azzal sértenél, ha nem ezen dicső nevek valamelyikével illetnél.Gondolom egyik hoholzó vagy orkozó se örülne, ha pörköltzabálóként, turulbaszóként vagy paprikaként hivatkozna rá valaki a magyarsága miatt.