Visszajelzések és javaslatok

Csak mert közeleg a Karácsony, illetve ez a 3 hét már nem oszt, nem szoroz: év végéig marad a topic működése abban a formában ahogy a mai napon van.

Év elején majd megnézzük, hogy ezen időszak alatt mennyi strigula gyűlt össze a "topicból kirakott balfékek" mezőben és az milyen arányban áll az aktív hozzászólók számával. Aztán az alapján majd meglátjuk.

A topicban a minimálisan kiróható büntetési tétel: 2 hét topic letiltás az apró botlásokért, 1 hónap fórum eltáv a súlyosabb dolgokért.

Nyilván az alábbiak triviálisak, mégis szeretitek űzni:

nem használunk jelzős szerkezeteket egymásra
nem minősítgetjük a másikat
nem minősítgetjük kollektivizálva egyik harcban álló nemzetet sem
a hohol, kapor, ruszki, ork megnevezések esetében azokat a szavakat kerestétek, hogy: ukrán, orosz
stb., stb., stb.
A ruszkit itt kicsit túlkapásnak érzem. Ez a szó már nagyon régen beleivódott a magyarba, nem az új konfliktussal kapcsolatban lett felkapott. Sőt ők maguk is így hivatkoznak magukra. A hohol meg az ork teljesen rendben van a tiltólistán, a kapor szerintem határeset. A kaporhoz semmi olyan negatív képzettársítás nem volt kapcsolható a magyar nyelvben ami súlyosan dehonesztáló jelentéstartalmat adna hozzá.

A ruszkit itt kicsit túlkapásnak érzem. Ez a szó már nagyon régen beleivódott a magyarba, nem az új konfliktussal kapcsolatban lett felkapott. Sőt ők maguk is így hivatkoznak magukra.

Sőt, maguk használnak kapros felvarrót.

Teljesen jogos észrevételek. Szerintem tudat alatt "biztos, ami biztos alapon" írtam a listára :)
Mert aki a topikban ruszkizik, kaprozik az gyakrabban használja pejoratívan, mint nem. Tény, hogy nem mindenki és nem mindig használja így. Egyszerűbb, ha a nemzetek hivatalos nevei vannak használatban, azt' jónapot.

A ruszkit itt kicsit túlkapásnak érzem. Ez a szó már nagyon régen beleivódott a magyarba, nem az új konfliktussal kapcsolatban lett felkapott. Sőt ők maguk is így hivatkoznak magukra. A hohol meg az ork teljesen rendben van a tiltólistán, a kapor szerintem határeset. A kaporhoz semmi olyan negatív képzettársítás nem volt kapcsolható a magyar nyelvben ami súlyosan dehonesztáló jelentéstartalmat adna hozzá.
A hohol miért sértő ? Tudtommal határmentit jelent ! Vagy rosszul tudom ?

A hohol miért sértő ? Tudtommal határmentit jelent ! Vagy rosszul tudom ?
Ha nagyon nem bírod, használd ezt :D

OIP.0MsN8FQwJnOrqO2zHlyRGwHaE9

• Tetszik
Reactions: cirqle
A szerkesztők korlátlanul írhatnának a topicba. A hírek így is bekerülhetnek csak kis késéssel...
Gyakorlatilag 100℅-ig elemzések és hírek kerülnének be, mert a szájkaratéra senkinek nem lenne sem kapacitása, sem hangulata. Ha valakit el akarsz küldeni a jó nagynénikéjébe, azt csak személyesen lehet. Annak úgy elvész a varázsa, ha szólni kell a szerkesztőnek, hogy küldje már el helyében...
Azzal mit kezdesz, amikor egy ukrán v orosz forrás (wall of text gépi fordítva) önmagában szájkarate?

Teljesen jogos észrevételek. Szerintem tudat alatt "biztos, ami biztos alapon" írtam a listára :)
Mert aki a topikban ruszkizik, kaprozik az gyakrabban használja pejoratívan, mint nem. Tény, hogy nem mindenki és nem mindig használja így. Egyszerűbb, ha a nemzetek hivatalos nevei vannak használatban, azt' jónapot.
Ha ez konzekvensen alkalmazva lesz, az fasza.
Ha nem, az nem fasza :)

Nekem a ruszki önmagában nem para, bár azért itthon van egy negatív konnotációja, ugyanakkor ez érthető is a szovjet időszak miatt.

De akkor legyen a szabály az, hogy csak az “ukrán” vagy “orosz” a használható. Nekem OK.

A hohol amúgy nem határmentit jelent, hanem a klasszikus kozák hajviseletet (kopaszra borotvált fej, a búbon egy lófarok - tudtommal ez utóbbira vonatkozik maga a szó).

• Tetszik
Reactions: ZeiG
Ezen egyébként töprengtünk és a fentebb írtak ellenére igazából még mindig benne van, hogy ez lesz inkább.
Mellesleg némileg fogat szívva, de megértem a döntést. Ugyanis hiába van a topikban pár nagyon értékes info/hsz, mégis még a korlátozások mellett is tonnányi flame-n kell átrágjad magad. Ez pedig nemcsak olvasói, de moderátori szinten is jelentkezik, és gondolom neked is rendesen kivan néha már a pömpölőd attól, ahogy oldalakat kell bedarálni. Főképp, hogy ezt szabadidődben, ingyen csinálod és mentálisan rendesen le tud szívni. Érzem, hogy év végével meg a lassan 10. hónapos évfordulóval én is kezdek néha kiégni Ukrajna kapcsán, az Engelsz elleni támadásról szóló cikkem pl. 4 napja próbál megszületni, egyelőre sikertelenül. Szóval sajnálnám, hogy végül mégis menne a darálóba az ukrán topik, de abszolút megértem.
Vannak hivatalos, félhivatalos propagandisták - Ursula, nyugger, DTheo például -, és egy csomó ner hívő - például te is, ugye.
El kell keserítselek, de sem Orbán, sem Putyin, sem a NER nem fizet nekem egy rohadt ganyi vasat sem, hanem ezek a saját véleményeim, amiket névvel, arccal vállalok. Propagandista helyett inkább túlbuzgó autista :D

El kell keserítselek, de sem Orbán, sem Putyin, sem a NER nem fizet nekem egy rohadt ganyi vasat sem, hanem ezek a saját véleményeim, amiket névvel, arccal vállalok. Propagandista helyett inkább túlbuzgó autista :D

Akkor viszont tiszta gaz vagy es pancser meg bena is es egyebkent meg el is kellene szegyenlem magad nyomban! :D

Jaah meg tok gaz is vagy es bena is! :D

Csak mert közeleg a Karácsony, illetve ez a 3 hét már nem oszt, nem szoroz: év végéig marad a topic működése abban a formában ahogy a mai napon van.

Év elején majd megnézzük, hogy ezen időszak alatt mennyi strigula gyűlt össze a "topicból kirakott balfékek" mezőben és az milyen arányban áll az aktív hozzászólók számával. Aztán az alapján majd meglátjuk.

A topicban a minimálisan kiróható büntetési tétel: 2 hét topic letiltás az apró botlásokért, 1 hónap fórum eltáv a súlyosabb dolgokért.

Nyilván az alábbiak triviálisak, mégis szeretitek űzni:

nem használunk jelzős szerkezeteket egymásra
nem minősítgetjük a másikat
nem minősítgetjük egyik harcban álló nemzetet sem
a hohol, kapor, ruszki, ork megnevezések esetében azokat a szavakat kerestétek, hogy: ukrán, orosz
stb., stb., stb.
hohol már elég régi megnevezése az ukránnak, kapor megnevezést phaidros hozta a megfejtést, ruszki is elég régi elnevezése az orosznak.
Az ukrival, hogy állsz? Mert az ukránok győrben saját magukat nevezik ukrinak.

Feleslegesen lovagoltok az egyes szavakon, ui. tisztán látható, érthető, megállapítható, hogy minden alkalommal pejoratív módon és célból használjátok mindannyian ezeket a jelzőket, legyen az bármelyik: kapor, hohol vagy ruszki, akár muszka. :(
Pontosan. Mindkét nemzetnek van rendes, hivatalos neve, én is mindig ezeket használom. Mindannyian tudjuk, hogy aki nem ezeket a szavakat használja, az tudatosan a számára nem kedves fél dehumanizálásán szorgoskodik, ami nyilvánvalóan nem más, mint nettó nácizmus.
Gondolom egyik hoholzó vagy orkozó se örülne, ha pörköltzabálóként, turulbaszóként vagy paprikaként hivatkozna rá valaki a magyarsága miatt.

• Tetszik
Reactions: alali77