Vontatott és önjáró lövegek, lőszerek

Itt volt szó a Nexter modernizált könnyű vontatott ágyújáról...
Malajzia megkapta az első 6db 105mm-es LG1 Giat-ot. Gondolom friss gyártás lévén már az mk III-at szállítják nekik.
Kétséges volt a program teljesülése, mert a kormányváltással ott is "rovancs" következett, de végül is keresztül ment a rendszeren a szerződés.

SD-44.jpg
Nemolyrég volt szó a segédmotoros vontatott lövegekről.Emlitettem volt,hogy a ruszkik csinálták az elsőt,páncéltörő ágyúnak.Most belebotlottam.
Az SD-44 páncéltörő löveg
SD-44-1.jpg

SD-44.jpg
Nemolyrég volt szó a segédmotoros vontatott lövegekről.Emlitettem volt,hogy a ruszkik csinálták az elsőt,páncéltörő ágyúnak.Most belebotlottam.
Az SD-44 páncéltörő löveg
SD-44-1.jpg
csettegő :D
azt olvastam hogy ejtőernyősök is használták, de nem felelt meg annyira, ezért létrehoztak egy kis rohamlöveget asu-57 néven

Kicsit túlteng itt a kínai technika! ;)
Lehet, hogy Mótvá, de akkor is
A Japánok megcsinálták a saját 8x8-as alapú SPH-jukat. Tavaly be is mutatták.
Type 19, Man 8x8 alapon lett összerakva. Íme:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ha valaki talál róla rendes működési videót, ne tartsa vissza!

Kicsit túlteng itt a kínai technika! ;)
Lehet, hogy Mótvá, de akkor is
A Japánok megcsinálták a saját 8x8-as alapú SPH-jukat. Tavaly be is mutatták.
Type 19, Man 8x8 alapon lett összerakva. Íme:
Ha valaki talál róla rendes működési videót, ne tartsa vissza!

A Japók Mancira építkeznek?
Miért nem Rába, vagy Kraz?

Valamiért azt gondolta a YT, hogy nekem ezt meg kell néznem.Pontosan nem tudom ebbe a topicba való-e, majd kigyomlálja valaki ha esetleg nem.

Valamiért azt gondolta a YT, hogy nekem ezt meg kell néznem.Pontosan nem tudom ebbe a topicba való-e, majd kigyomlálja valaki ha esetleg nem.

Jól gondolta! :)
Különben most nemrég írtam a 105-ös űrméretről a a haderőfejlesztős topicban.
De itt van neked egy hatásosabb a Hawkeye-ról:
Amit korábban tesztet láttam a Hawkeye-ról, ott nagyon csetlés botlás ment. Ez viszont elég meggyőző.
Ha kicsit rákészülnek a dologra, akkor ennél nagyobb tűzgyorsaság is elérhető lett volna. :hadonaszos:

Mit kell annyit emelgetni az a vontatott cuccot?
Egyébként nekem erről az összehasonlításról az jutott eszembe, hogy Sentinel radarral mutathatná be ezt valaki.

Jól gondolta! :)
Különben most nemrég írtam a 105-ös űrméretről a a haderőfejlesztős topicban.
De itt van neked egy hatásosabb a Hawkeye-ról:
Amit korábban tesztet láttam a Hawkeye-ról, ott nagyon csetlés botlás ment. Ez viszont elég meggyőző.
Ha kicsit rákészülnek a dologra, akkor ennél nagyobb tűzgyorsaság is elérhető lett volna. :hadonaszos:

Hmm. Ez harckocsi lőszert tüzel?

Hmm. Ez harckocsi lőszert tüzel?
Nem. Engem is kiokított annak idején @ijasz, hogy a 105-ös tüzérségi lőszer is osztott, mint a 155-ös. (itt egyszerre teszik be az űrbe, mert a kivetőtöltet összeilleszthető a lövedékkel)
A "szaladgáló" emberek elég óvatosan is viszik/adják át őket. És mielőtt átnyújtja a töltésért felelős embernek, akkor a tüzér parancsnok kihúzza a 2 rész közül a távtartót.
Gondolom azért van 2 részes lőszer, hogy lehessen játszani a hatótávolsággal. Pl. 105-ösben van rakéta póthajtás is.
De gondolom, hogy simán meg lehetne oldani egybelőszerrel is. Hogy miért nincs így, arról fingom sincs.
Különben direkt irányzású tűzre is képes...

Nem. Engem is kiokított annak idején @ijasz, hogy a 105-ös tüzérségi lőszer is osztott, mint a 155-ös. (itt egyszerre teszik be az űrbe, mert a kivetőtöltet összeilleszthető a lövedékkel)
A "szaladgáló" emberek elég óvatosan is viszik/adják át őket. És mielőtt átnyújtja a töltésért felelős embernek, akkor a tüzér parancsnok kihúzza a 2 rész közül a távtartót.
Gondolom azért van 2 részes lőszer, hogy lehessen játszani a hatótávolsággal. Pl. 105-ösben van rakéta póthajtás is.
De gondolom, hogy simán meg lehetne oldani egybelőszerrel is. Hogy miért nincs így, arról fingom sincs.

Vágom, hogy a 105-ös tüzérségi is elvileg osztott, csak a kép alapján gondoltam, hogy kompakt a lőszer, és azt hittem, hogy a szovjet/orosz 120-as Nona/Vera aknavetőkhöz hasonlóan itt is valami egyedi megoldással éltek. De ezek szerint osztott, csak egyszerre töltik be.

:)

Egyesített lőszerrel nem megoldható ez a variabilitás. Ha megnézed a videót, a töltősegítő, a töltőnek átadás előtt ledobja a földre a hüvelyből kiszedett töltetzacskókat. Ugyanarra a távolságra eltérő töltetekkel, azaz különböző sebességgel és különböző röppályákon indíthatom a gránátot. Fix töltettel csak egy szögben, egy sebességgel, Nincs lehetőségem ezt variálni.

Rádión elmondják a háttérben hogy a 3-as résztöltettel megy a lövészet.
Így néz ki a teljes szett összeszerelés előtt
105mm_HOW.JPG

a résztöltetek egy madzagra vannak felfűzve amiből kiválasztják a parancsban elhangzó megfelelő zacskót.

Ami furcsa hogy a maradék résztöltet zacskókat símán ledobják a földre.
A lőpor ilyen filléres tétel hogy nem is gondolkoznak a maradék újrahasznisításán?

• Tetszik
Reactions: phaidros and ijasz
Rádión elmondják a háttérben hogy a 3-as résztöltettel megy a lövészet.
Így néz ki a teljes szett összeszerelés előtt
105mm_HOW.JPG

a résztöltetek egy madzagra vannak felfűzve amiből kiválasztják a parancsban elhangzó megfelelő zacskót.

Ami furcsa hogy a maradék résztöltet zacskókat símán ledobják a földre.
A lőpor ilyen filléres tétel hogy nem is gondolkoznak a maradék újrahasznisításán?

Még ha csak ledobnák,de lövészet után el is égetik ott a helyszínen(szószerint,nem képletesen).

Lehet, hogy környezetszennyező lenne hurcolászni és inkább elégetik?

Nincs értelme.Minden lőszerhez megvan az a mennyisegű lőportöltet(vagy legalábbis majdnem annyi),hogy max távolságra tudj vele lőni, így ha egy lőszerrel ezt nem teszed meg akkor a kimarad lőpor felesleges lesz.

Nyilván ha teszem azt egy 152-es ütegnek megmarad 100-150kg lőpor az természetesen más tekinet alá esik,de gondolom ezt nem kell kiemelni.