1956 harceszközei és harci cselekményei

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 853
4 141
113
A nyilvánossá vált CIA doksikat itt lehet megnézni:


A CIA érintettsége helyett sokkal-sokkal valószínűbb, hogy a szovjetek érdeke volt kipattintani, majd elfojtani a lázadást. A békeszerződés értelmében az osztrák területekről már ki kellett vonulniuk, és ezzel a hazai szovjet jelenlét is jogilag indokolatlanná vált - hacsak nem fenyeget a "fasiszta" hatalomátvétel veszélye. Csodák-csodájára kirobbant a felkelés, fegyver került a nép kezébe, és hát muszáj volt közbelépni. Nyilván ez egy kissé konteószagú így, de az elég nyilvánvaló, hogy a szovjeteknek érdekükben állt a lázadás kirobbanása, az amcsiknak meg egyáltalán nem.

Van egy érdekes forrás erről, már ezerszer linkeltük a fórumon, az Ötszáz gramm prágai sonka című anyag, a google megtalálja. Nagyon érdekes, már csak a korrajz miatt is.


A szovjet oldalról én nem sokat tudok, de valahol azt olvastam, hogy őket is meglepte a forradalom kitörése és, kezdetben legalábbis, nem alakították, hanem csak reagáltak. Aztán, hogy ez valóban így volt-e, vagy tényleg ők szervezték, csak nem tudta a jobb kéz, hogy mit csinál a bal, vagyis a különböző részlegek, szervezetek között nem volt arrafelé sem "zökkenőmentes" az információ áramlása, szándékosan is akár, arról fogalmam sincs.


Szerintem meg nem azt kell bizonyítani, ami nem történt meg...

A gond ott van, hogy a neokomcsik azóta is folyamatosan bedobálgatják és mossák vele a fogékonyabb agyakat, amikor épp feszültségeket akarnak szítani az "ellenségeik" között.



Az amúgy nem is merül fel, hogy csak simán teleszaladt a csukája majdnem mindenkinek
és a fotelszakértés és likeolás helyett, kimentek az utcára?
Mindenről azért tényleg nem az angolszászok vagy bármilyen titkos társaság tehet.

Nem, mert az nem lehet, hogy a szovjetek-keleti neokomcsikok, meg a kesztyűbábjaik, vagy akár csak a (néha akár csak vélt) cimbijeik ellen fellázadjanak a népek. Ilyen csak a rothadó kapitalizmusban lehetséges az ottani embertelen, elnyomó és természetesen általában CIA-csicska rezsimek ellen. Na de a szovjetek-keleti neokomcsik ellen soha! Ha ilyen történik, az mindig csakis CIA ármánykodás lehet, kénkőszaggal vastagon kísérve.

Legalábbis ez a szokásos mantra, lásd Fehéroroszország...
Aztán, hogy az ebbe a számukra kényelmes képbe nem illő dolgok fölött elegánsan átsiklanak és később már úgy tesznek, mintha azok soha nem is léteztek volna, azt talán nem is akarnám minősíteni...
De én attól még emlékszek azokra, mint ahogy erre is:

Kettőezer kilencszáz hetvenkettő - hetvennyolc százalék
Kettőszáz huszonkilenc - hat százalék

(ha valaki megmondja mi ez, annak lélekben küldök egy korsó sört :D )
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 326
113

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 326
113
Most láttam a lenti képet.
Ugye nem bontják el?

47925124_f11a36e8a4a2f9f08e79f7b1861aa71f_x.jpg


Mondjuk sztm a mellette levőt sem kellett volna - nem ugrik be minek a székháza volt, de
rendesen 'részt vett' az ostromban.

056242.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: reich_und_roll

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 977
21 940
113
Off

56-ban nem sokkal a végső bevetési parancs kiadása előtt forditották vissza az orosz Tu-4-es bombázokat Budapest bombázásáról.
A Tu-4-es az amerikai B-29 orosz másolata volt, kvázi nálunk lett volna a "B-29" első éles bevetése.

On
Erről van esetleg valami linked? Köszi!
 

Faboo78

Well-Known Member
2018. január 4.
262
1 017
93
Erről van esetleg valami linked? Köszi!
Valamelyik Aero magazinban volt erről szó, kb 3-4 éve.

Ha jól emlékszem ,akkor volt szovjet levéltári adatok alapján kutatták ki, és a gépeket a Corvin-köz ellen vetették volna be Boriszpol repteréről. A gépeket a magyr-román határ felől hhívták vissza végül. Ha megtalálom a cikket, akkor átküldöm.
 
  • Tetszik
Reactions: reich_und_roll

ZsoltHun

Well-Known Member
2018. október 26.
562
1 392
93
Erről van esetleg valami linked? Köszi!

Valamelyik Aero magazinban volt erről szó, kb 3-4 éve.

Ha jól emlékszem ,akkor volt szovjet levéltári adatok alapján kutatták ki, és a gépeket a Corvin-köz ellen vetették volna be Boriszpol repteréről. A gépeket a magyr-román határ felől hhívták vissza végül. Ha megtalálom a cikket, akkor átküldöm.

TU-4 Budapesti bevetése

Régen hallottam a dolgot, talán egy 56-tal foglalkozó könyvben olvastam előszzör.