• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 089
10 278
113
Avagy tényleg - voltaképpen mire is jó úgy általában a nyugati világnak az, hogy feltétlenül támogat egy kupac elmebeteg cionista majmot, akikkel gyakorlatilag nulla a kereskedelmi kapcsolat, nulla a kulturális kapcsolat, es az elmúlt 80 évben gyakorlatilag semmi mást nem tudnak felmutatni a térségben mint hogy rendszeresen felkúrták az egész muszlim világ agyát ami nagyrészt ezért rühelli az egész nyugati világot, egyébként meg kb. teljesen semleges lenne neki?

Közben persze rosszban kell lenni a világ két legjelentősebb olajtermelő országaival, amire viszont szükségünk van.

Bármilyen költség - haszon elven nézzük ezt, Izrael nekünk csak egy rohadt nagy kolonc.

Teljesen jogos a kérdés felvetés!
De gondolj arra, hogy a maffiának is azért kell fizetni, hogy NE csináljon meg valamit!
 

yrkon

Well-Known Member
2012. február 24.
775
1 978
93
A franciák össze-vissza beszélnek (vö. a korábbi atomos beszólásukkal):

"A francia és az olasz külügyminiszter felszólította(!) mindkét felet az eszkaláció csökkentésére."
Franciák: "Izraelnek joga van megvédeni magát a nemzetközi jog keretein belül, és nyugalomra szólítjuk az aktív feleket."

Izrael szerint ennyi volt:
"A hadsereg és a biztonsági szolgálatok becslése szerint//what?!// az Irán elleni támadás véget ért, de Izrael magas szintű készültséget tart fenn."
A Washington Post arról számol be, hogy az izraeli tisztviselők az Iránon belüli támadást követően „gagg parancsot” követtek //bármi is legyen az//
Jerusalem Post: Az iszfaháni támadást nem drónok, hanem nagy hatótávolságú rakétákkal felszerelt repülőgépek hajtották végre.
Jerusalem Post 2: "Izrael stratégiai okokból nem vállal felelősséget ezért a támadásért." //wattafakk?// https://t.co/SrPEs3VWwu
USA: Izrael tájékoztatott bennünket, hogy válaszolni fog Iránnak, és nem lepődtünk meg az Iszfahánban történteken.
Iraki BM: Tagadja, hogy robbanások történtek Irakon belül, és „idegen tárgyak” észleléséről beszél az ország légterében.
EU: Mindent meg kell tenni a közel-keleti eszkaláció megelőzése érdekében.
Dán KÜM: Szorosan figyelemmel kísérjük az iráni helyzetet, és a közel-keleti közel-keleti fejlemények komoly aggodalomra adnak okot.
Kína: A kínai külügyminisztérium az Irán elleni izraeli támadást kommentálva: Peking ellenez minden olyan intézkedést, amely fokozná a feszültséget.
Az Ománi Szultánság elítéli az iráni Iszfahán elleni izraeli támadást.
Mindenki hazudik:
A Tasnim hírügynökség tájékoztatása szerint nem jegyeztek fel rakétatámadást Irán területén Izrael csak drónokkal támadta meg Irán területét. Az iráni média azt állítja, hogy a robbanások hangja a légvédelem eredménye volt, így az IDF megtorló támadása pusztán szimbolikus válasz lehet az iráni csapásra.

Irániak:
"Az iráni parlament nemzetbiztonsági bizottságának egyik tagja, Ismail Kothari az izraeli nukleáris létesítmények azonosításáról és a
Iránból történő célba vétel lehetőségéről a „Jamaran” weboldalnak azt mondta: „Ha szükséges, ez mindenképpen megtörténik.”

 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 202
20 233
113

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 893
30 607
113
Így van.


Totál más az az időszak amit ki tud hordani "lábon" a két társadalom kenyéren és vizen, koszban sárban.
Ha kajakra egymásba pattannának, Irán nagy része éhesen is ordibálná két hónap múlva vérben forgó szemekkel hogy "halál amerikára, halál a zsidókra".

Az izraeliek meg megbuktatnák a picsába Nethanjaut, hogy mehessen a negevbe lilára festett hajjal partyzni valami Rave bulin.

Kicsit sarkítva de ez a különbség.
Az izraeli lakosság max. a bőröndöket hordja ki lábon. Nekik itt van az egész KKE... Ide fognak költözni ha felforr a Holt-tenger vize.
És Kína sem akarja majd rövidre zárni a kérdést úgy, hogy orrba veri a magáról megfeledkezett balhés gyereket a játszótéren. Mert Kínának szintén fájna a nagyon magas olaj és gázár, a közel-keleti olaj és LNG elapadása, a vörös-tengeri szállítási útvonal teljes elvágása.
Kína attól még más áron kapná az olajat meg a gázt.
Nem kell Dimonát a perzsák szét lőni , elég a sótalanitót fél Izrael szomjan hal.
Pedig szétcsapták "viccelődve".
Nem. Gyanítom, hogy valamelyik maharadzsa udvarában terjedt el, valószínűleg a barbár szkíták vagy fehér hunok vitték be...
Az biztos! Én tegnap lejáratam fel Szombathelyt mert bexart fel éve a villanypasztorom. Tok egyszerű szerkezet, egy Sokol rádió is bonyolultabb nála. Túl hosszú ideig letestelt a drótkeritesre. 7 helyen voltam, nézték rám mint egy ufora, vegyek újat azt mondják, meg a, ez nem tv de tv-bol se javitunk már csak Samsungot. Mondom neki itt régebben hutoszekrenyt is javítottak. Elfáradtam, feladtam, majd beviszem a cégbe aztán újra kimerem, veszek egy forrasztó és kicseréltem azt a 100 forintos gerjesztot vagy akármit rajt.
És ez a nyugat gyongyszeme, megyei jogú város, Szombathely. Most akkor állj neki gyártás le egy atombombat.
A világ keleti felén elképesztő ügyességgel gyártanak után működő alkatrészeket.
Nem tudom mit isznak Párizsban, de nem tesz jót a politikusaiknak.
Csámpányt...

Izrael ezzel a támadással a maradék rokonszenv elvesztését kockáztatja.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 893
30 607
113
Hezbolhák ...
IDF menetrend Rafah viszonylatban.
Iraki raki...
Szentföldi Patyomkin
 

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 202
8 051
113
Izrael ezzel a támadással a maradék rokonszenv elvesztését kockáztatja.
Nem tudom, én szimpatizálok velük. (De Netanjahu egy szemétláda rasszista - volt és lesz is.) De most már, hogy bemutatták, ha nagyon akarnák lenne csinnadratta Irán közepén, abbahagyhatnák a bulit.
Nekem ez az iráni ajatollahos iráni rendszer nem szimpatikus a kezdetektől fogva. (Mondjuk a sahé sem volt az.) Ennek ellenére azt kell mondjam, eddig bölcse(bbe)n cselekedtek.
Azt gondolom, hogy jobb lenne, ha mindenki olvasgatná egy kicsit a szent könyveit eredeti kiadásban, illetve egy kicsit a történelemkönyveket.
Egy zsidó ember hirdette vala egykoron, hogy szeretet (a gyűlölet helyett). Igaz, ezt a muszlimok nem szokják gyakorolni (tisztelet a kivételnek), de sajnos azok közül sem sokan, akik a fent nevezett követőinek vallják magukat.