[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 181
92 517
113
Pont tegnap írtam erről a fakenews oldalról.

Kik írták a cikket

vsquare.org
17065164604745725_800x600.png


Nem meglepő módon elég keményvonalas amerikai szervektől, mint például a NED-től (National Endowment forDemocracy), a German Marshall Fund-tól vagy éppen a Soros által is pénzelt European Data Journalism Network-tól.

A NED-ről már nagyon sokszor írtunk, ők voltak azok, akik a magyar baloldal mögött is felsejlettek. Őket a köznyelv csak a CIA meghosszabbított kezének titulálja. Sőt, erről maga az amerikai szervezet egyik alapítója - Allen Weinsteint - beszélt, aki szerint „amit ma csinálunk, annak nagy részét 25 évvel ezelőtt a CIA rejtetten csinálta.” A NED lényegében a CIA hivatalossá tett megjelenése külföldön, az amerikai titkosszolgálat rajta keresztül próbált már a 90-es évek óta kormányokat megbuktatni, különböző országok belügyeibe beavatkozni.
....
Az egész szervezet mögött pedig támogatóként, partnerként vagy egyszerű mecénásként megtaláljuk a legkeményvonalasabb amerikai demokrata háttérszervezeteket.



A cikk lényege.

Van vmi hír. Amellé a fenti motivációkkal egy nemzetközi oknyomozó portál költ egy sztorit és rájuk hivatkozva terítik majd a mértékadó lapok a hírt.
Ezt a gyors reakciót vegyem beismerésnek?

A lengyel külügyminiszter most nem posztolt mint az NS2 kapcsán?

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 506
46 974
113

Fico továbbra is a műtőben van - teljes hírzárlat, életéért küzdenek​

"Robert Fio szlovák miniszterelnök még mindig a műtőben van"
- írja a Dennik N című kiadvány. "Még délután 4 óra előtt helikopterrel szállították a kórházba, amely Besztercebánya városában található" - áll a kiadvány jelentésében.

A Standard forrásai szerint Fio egyszer a vállán, kétszer pedig a hasán sebesült meg.
Robert Fico szlovák miniszterelnök egy merényletet követően vérzést szenvedett a hasüregben – írja a Standard portál.
„A miniszterelnöknek vérzése van a hasüregben” – áll a kiadványban.
A kórházban teljes hírzárlat van.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 509
24 372
113
Onnan lehet látni, hogy magánál van, hogy amikor tolják be a kórházba, a jobb térde fel van húzva.
Szerintem túléli. Ha esetleg abban reménykednek az ellenfelei, hogy így változni fog Szlovákia politikája, akkor elég komolyan tévednek.
Kalinak szerintem egy picit radikálisabb, mint Fico.
De nem én élek a felvidéken... :oops:
Szerintem változni fog, mint mondtam Felvidék egy olyan hely amit nagyon könnyen lehet zsarolni. Ficó mint pár éve mondom, megegyezett valamiben Orbánnal 2018-ban, akkor egyből meg is buktatták. Most csak szintet léptek.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 524
28 005
113
A személyvédelem óriásit hibázott. Nem lett volna szabad beengedni egyedük az emberek közé a védett személyt.
Nem megoldható, nem a személyvédelem dönt végső soron.
Az is érdekes kérdés, hogy 71 éves költőnek hogy jut eszébe, hogy lelövi a kormányfőt. Érdemes volna ellenőrizni a vagyoni helyzetét, meg az egészségi állapotát is. Ha pld kiderülne, hogy súlyos beteg és már nincs sok ideje hátra akkor már csak azt kell megkérdezni, hogy mégis ki volt a megbízó.
Semmit nem értesz abból hogy mennek a dolgok. Dancsó például nagyon jól ráhibázott hogy keletkeznek az ilyen figurák!

„Persze lehet ilyenkor azt mondani, hogy csak egy ártalmatlan ismerkedés történik, […] és természetesen nem úgy kezdődik a politikai agitáció, hogy egyből megmondják, hogy mit kell tenned. Ők hosszú távon szép lassan édesgetik maguk mellé az influenszereket, hogy később már maguktól is posztoljanak olyanokat, amik az érdekeikkel azonosak."
forrás

Erős -balliberális, nyugatbarát kollaboráns- közösségi nyomás alatt kerülnek ilyen lelkiállapotba. Jó irányba kapisgál Dankó: „Az olyan pszichopaták, mint Proček , Matovič és néhány újságíró gyűlölete okozta ezt a feszültséget a társadalomban. Arra számítottunk, hogy valami ilyesmi lesz. Legmerészebb álmainkban sem gondoltuk, hogy ilyesmi igaz lehet. Továbbra is hiszem, hogy ezt valahogy meg fogják magyarázni, de nyilvánosan elítélem ezt a társadalmat, amelynek ilyen helyzetbe kellett fajulnia” és „Elégedettek vagytok? Azok vagytok? Hatalmas változások lesznek a médiában” "Ebben a fázisban politikai háború kezdődik".
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 446
85 170
113
Ember.. én csak beraktam egy hírt...

Egyébként aszem ma mondta Fico hogy nem a Roszatommal építettnek atomerőművet. És korábban belement hogy Ukrajna ilyen olyan támogatásába. Persze Fico inkább Putyin ügynöke, mint nem, nem is lenne érdeke Putyinnak eltetetni láb alól. Lehet hogy a fickó épp azért lőtt mert Fico nem következetesen oroszpárti.
De azért érted mire gondolok?

Egy csőliberális író lelő egy miniszterelnököt ott, ahol ilyet azért sosem szoktak, és az első egyértelmű bizonyítékot überelve Cicás Panyi huss, előhúzza a ki tudja honnan, ami ezzel végül is milyen irányba vinné el a dolgot? Mert Panyi alatt kommentelők már ott tartanak, hogy az oroszok nem tűrik, ha vki nem a Roszatommal épít erőművet, ami úgy baromság, hogy a Roszatom neve igazából fel se merülhetett, mert ott szopatják az oroszokat a témában, ahol az EU tudja. Hidd el felmerült volna a Roszatom neve is Ficonál, ha felmerülhetett volna. Jobb, mint a másik kettő, és vsz olcsóbb is. De nem tudott az ismert okok miatt.

Mellesleg a két szloták atomerőmű technikája sem francia meg amerikai ...
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 981
22 247
113
Ha benne volt a csipet csapat is, akkor itt lesz komoly pofánvágás, és úgy néz ki, akár benne is lehetett, vagy maguktól voltak ennyire bénák.

Sajnos, ebben a szakmában elképesztő sokat kártyáznak szabadidejükben, méghozzá pénzért, és ha csak egy-kettő van, aki az adósságai okán zsarolható, nos ...
Szerintem ilyen elméletekbe bele sem kellene kezdeni meg összeesküvést látni. Egyszerűen kimentek a palik a szolgálattól és tessék-lássék módon akarták letolni, mert amúgy nem szokott ilyenen semmi sem történni hozzáállással. Közben meg kibaszottul történt… meg lennék lepve ha ezeknek megmaradna a munkájuk és nem marasztalnák el őket.
Az már egy másik és külön kérdés, hogy az embernek aki lőtt csak bitang nagy “szerencséje” volt vagy pedig voltak mögötte valami 3 betűs cégtől, akik pontosan tudták, hogy ilyen beleszarom módon dolgoznak Fico testőrei.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 446
85 170
113
A szlovak TV hiradoban elemeztek a videot, ott mondtak, hogy az egyik testor raadasul meg el is ugrott a golyo utjabol. Elmeletileg nem a vedett szemelyt kene, akar a sajat testevel is vedenie?
Én azon lepődtem meg, hogy a második után még volt három lövés. Az kibe, hová? Tele volt a környék nyugdíjasokkal. Senkibe se ment semmilyen lövedék?

És akkor most egy ...
Csak ne az legyen, hogy azért kellett ez, hogy idejöjjön Vucic és Orbán is, és elintézhessék őket is Ficoval együtt. Mert ha felcsapod a streaminget, találsz egy filmet, ahol azért halt meg egy rakat miniszterelnök és elnök, mert elmentek Londonba egy temetésre ...
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 509
24 372
113
Kezdjétek el a videót megállítani amielőtt odalép a tömeghez Fico és nézzétek a merénylőt! Félre nézve húzza elő a pisztolyt és úgy lő Ficora hogy egyből tudja hogy merre van! De a legérdekesebb a rendőrök reakciója! Elfutnak a lövések hangjára
A fehér ruhás rendőr rossz helyen van, ha nem lenne ott akkor látnánk, hogy mit találhatott el Ficón, viszont a fegyver csöve az első lövésnél kb máj magasságban sül el, 0,25x lassításban a második lövés majdnem fejbe találja a harmadik még eltalálja utána már a betonon porzik a többi lövés.
Ficó mögötti kék ruhás testőrnek lehet az utolsó munkanapja volt ez a mai. Kb 2 testőr van 1 a kerítésen innen és 1 a kerítés másik oldalán aki reagál is gyorsan.

 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 446
85 170
113
A fehér ruhás rendőr rossz helyen van, ha nem lenne ott akkor látnánk, hogy mit találhatott el Ficón, viszont a fegyver csöve az első lövésnél kb máj magasságban sül el, 0,25x lassításban a második lövés majdnem fejbe találja a harmadik még eltalálja utána már a betonon porzik a többi lövés.
Ficó mögötti kék ruhás testőrnek lehet az utolsó munkanapja volt ez a mai. Kb 2 testőr van 1 a kerítésen innen és 1 a kerítés másik oldalán aki reagál is gyorsan.

Szakértő:
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 949
11 695
113
A fehér ruhás rendőr rossz helyen van, ha nem lenne ott akkor látnánk, hogy mit találhatott el Ficón, viszont a fegyver csöve az első lövésnél kb máj magasságban sül el, 0,25x lassításban a második lövés majdnem fejbe találja a harmadik még eltalálja utána már a betonon porzik a többi lövés.
Ficó mögötti kék ruhás testőrnek lehet az utolsó munkanapja volt ez a mai. Kb 2 testőr van 1 a kerítésen innen és 1 a kerítés másik oldalán aki reagál is gyorsan.

A legutobbi hiradas szerint (itt megy a hatterben a szlovak1 ) - 3 loves erte Ficot, 1x vall, 2x hasureg, az egyik golyo aztan a csipocsontban akadt el.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 572
9 033
113
De azért érted mire gondolok?

Egy csőliberális író lelő egy miniszterelnököt ott, ahol ilyet azért sosem szoktak, és az első egyértelmű bizonyítékot überelve Cicás Panyi huss, előhúzza a ki tudja honnan, ami ezzel végül is milyen irányba vinné el a dolgot? Mert Panyi alatt kommentelők már ott tartanak, hogy az oroszok nem tűrik, ha vki nem a Roszatommal épít erőművet, ami úgy baromság, hogy a Roszatom neve igazából fel se merülhetett, mert ott szopatják az oroszokat a témában, ahol az EU tudja. Hidd el felmerült volna a Roszatom neve is Ficonál, ha felmerülhetett volna. Jobb, mint a másik kettő, és vsz olcsóbb is. De nem tudott az ismert okok miatt.

Mellesleg a két szloták atomerőmű technikája sem francia meg amerikai ...

Szerintem Panyi sem arra gondolt, hogy tényleg az oroszok állnak a merényelt mögött. Legalábbis egyenlőre nem feltételezhető se még őszerinte sem. Én így gondolom. Egyelőre inkább csak érdekes szál.

Egyébként az elkövető videója után az látszik amit az elején feltételeztem, hogy magányos merénylő volt és ellenezte Fico anti-demokratikus lépéseit.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 572
9 033
113
Nem, te rém ostoba propagandát raksz be!

Akkor én jövök. Fico nem akart katonákat küldeni ukrajnába, be akarta fagyasztani a katonai segélyezést is.
De tovább megyek a WHO most kitalált szerződését sem írta alá!
Nah, erre varrjál gombot ;)

Feltételeztem, hogy igaz lehet a hír, vagyis nem lehet propaganda. Egyébként szerinted nincs olyan kapcsolata az elkövetőnek, amit Panyi írt?
 
  • Vicces
Reactions: vilmoci

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 600
56 351
113
Szerintem Panyi sem arra gondolt, hogy tényleg az oroszok állnak a merényelt mögött.

Nem ő gondolt erre, hanem a CIA-s tartó tisztje, ő pedig tolmácsolta annak álláspontját.
Röviden az oroszokra kell fogni. Ennyi.
Nagyon visszafogottak a magyar nyelvű cikkek vele kapcsolatban, de kb. mindenki tudja, hogy a CIA dezinformációs részlegének dolgozik.
Innentől kezdve ne hivatkozzunk már rá, mert az eléggé komolytalan.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 181
92 517
113