• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

rm40

Well-Known Member
2013. február 23.
1 634
3 329
113

PPE

Well-Known Member
2019. február 8.
352
1 558
93
Nomost az van, hogy a legtöbb tényezőt továbbra se ismerjük,
de:
1. a legfőbb besugárzónk a Nap,
2. a naptevékenység alapvető befolyással van az éghajlatra
3. a kozmikus nagyenergiájú sugárzás erősen összefügg a felhőképződéssel
4. a felhőképződés komoly hatással van az éghajlatra
5. az intenzívebb naptevékenyég megváltoztatja a föld felső légkörét elérő kozmikus sugárzást
6. a napkitörések direkt hatással lehetnek a felhőképződésre ;) de eközben mintegy "elfújhatják" a kozmikus sugárzás egy részét..
7. a nap kimenőteljesítménye se nem egzakt, a csillagközi környezet és a napcikulus szerint ingadozhat
8. a nagyobb földirányú napkitörések befolyásolhatják a felhőképződést ezáltal hatással lehetnek az éghajlatra
9. a nagyobb földirányú napkitörések az adott plazma-sebesség és alakzat a föld mágneses mezejével való interakció következtében a földkéreg és talaj felsőbb rétegiben az adott talajstruktúra vezetőképességétől függően örvényáramokat indukálnak, amelyek a talajtípustól fűggően az Ohmikus veszteség miatt FŰTIK a talajt.
10. szereintem nem olyan egyszerű, és a humán okoztó Co2 emisszió messze nem a leglényegesebb ok a klíma változásait illetően..
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 252
33 183
113
10. A probléma a "hokiütő", ami szinte biztos, hogy a humán CO2 emisszió miatt van.

Persze a dohányzás és a tüdőrák összefüggését is sokan tagadták körömszakadtig annak idején.
 
  • Tetszik
Reactions: Kockás ing

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 054
36 418
113
10. A probléma a "hokiütő", ami szinte biztos, hogy a humán CO2 emisszió miatt van.

Persze a dohányzás és a tüdőrák összefüggését is sokan tagadták körömszakadtig annak idején.
Szinte biztos? Attól nem lesz az hogy a dohányzás tüdőrákot okoz.
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 992
15 881
113
10. A probléma a "hokiütő", ami szinte biztos, hogy a humán CO2 emisszió miatt van.

Ühüm. Még véletlenül sem lehet az oka a Földnél kb 100x-os méretű Nap sugárzásának és bolygónyi méretű kitöréseinek változásai, hanem azt az egész rendszerben mikroszkópnyi méretű emberi hatás okozza. Aminek az oksági folyamatát ki sem tudják mutatni.

Kicsit baj van az arányokkal de sebaj, ebből is remekül megél néhány zöldlobbis szélhámos.

 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
375
2 479
93
Jah.Felénk is van üres zsinagóga.Hova lettek az emberek belőle?Mikor nem is volt holokauszt. Az hogy eltereljük a folyókat a évezredek által letesztelt helyéből rendszeréből ,kiírtjuk az erdőket,ontjuk a füstöt ,Himalája méretű általunk kreált mérgezö anyagot termelünk,teremtett állatokat pusztitunk ki véletlenül sem adódik össze.Piha ,semmi az ,hazudik aki azt mondja van bármi jelentősége.Egyébként is volt már ilyen, dinók is kihaltak nagy dolog.Most is ez van, pár 10ezer év múlva a föld kiheveri nincs itt semmi látnivaló.Persze az ilyen klíma szélhámosok rövid kis szaros életükben gondolkodnak, nem évszázadokban mint a komoly szakemberek.Azok tudják hogy mire 5000 évesek leszek nagyon fasza hely lesz ez!
 
  • Vicces
Reactions: vata

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
375
2 479
93
Jah egyébként megválaszolom magamnak:'tökmindegy hogy nyugodt lelkiismetettel "mer a napfolt okozza.".vagy rettegve mert mi okoztuk megyünk a kukába.Abban mindenki egyetért hogy jó nem következik.Abban van némi vita ,hogy meg lehet e állitani, semmi másban.De valójában ez már eldöntött hogy nem.Csak a gyászmunka különbözik.
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 121
10 410
113
A vízügyes öl, butít és nyomorba dönt.
Nem tudnak azok mást, csak betonozni.
Dehogy is.
Azt csinálják amit a társadalom elvár tőlük és amire a társadalom pénzt ad nekik.
Maguktól már régen dolgoznának a víz vissza tartáson.
A legfőbb akadály a magyar mezőgazdasági dolgozó: tavasszal kiabál a vízügyessel hogy vigye el a belvizet, júliusban károg hogy aszály van, miért vitte el a vizét. És közben a jóemberek tömkelege fúrja engedély nélkül a kutat, öntöz engedély nélkül a csatornából/tóból/patakból/folyóból.
Kivezetné az árvizet a tározóba, nem szellemi fogyatékos, de a gazda azonnal rohan hogy kártérítést kér, mert most lett volna ott az évszázad termése. a vízügyet meg nem támogatja a Gazprom.
Közben nálunk nem szabad tisztított szennyvízzel öntözni, míg az izraeliek meg a portugálok simán locsolnak vele, és nem halnak bele. Ezt sem a vízügy dönti el, törvény van róla.
Bevezetné a Dunából felemelt vizet a Homokhátság kiszáradó tavaiba, hogy onnan szétfolyassa, de az erre készült, megtervezett projektjét kidobja a minisztérium. Pedig azokat a szivattyúkat lehetne napelemes árammal hajtani... Helyette lesz repterünk.
Segített megtervezni patak rehabilitációkat, kis víz visszatartó műtárgyakat, aztán pénzt nem kap rá. Mondjuk a kis fagátakat a hódok megoldják.
Szóval a vízügy a hülye, hanem az őket alkalmazó társadalom is.
(van hülye vízügyes is, szó se róla, de a nagyrésze akivel én találkozom az értelmes)
 
  • Tetszik
Reactions: jani22 and fip7

PPE

Well-Known Member
2019. február 8.
352
1 558
93
Nem túl meglepő módon az emelkedő szén-dioxid szintek kedveznek a növényzetnek!! Szépen zöldül a föld!

Egyre több tanulmány vélekedik hasonlóképpen:




Sőt , még a szárazságot is jobban tűrik a növények picit magasabb CO2 szint mellett!


Most vettem BASF, BAYER növényvédőszer gyártó részvényeket na gyorsan szóljatok az adminoknak hogy a fenti cikkeket GYORSAN MINŐSÍTSÉK ÁLHÍRNEK, mivel árt az üzletnek!
 
  • Tetszik
  • Hűha
Reactions: enzo and fip7