Hadgyakorlatok magyar részvétellel (Magyarországon és külföldön)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
2 340
7 713
113
Akkor segítek. Bemész a toborzóirodába és kérdezed, hogy mik vannak. Mondja a toborzó, hogy mehetsz Szolnokra helikopterezni, Tatán Leopard 2A7 van és ha méginkább kompenzálni akarsz, akkor PzH. Hódmezőn ott vannak a Lynx-ek és hát itt van még ugye Debrecenben... ott vannak BTR-ek...
Hamar kihalna Debrecen :rolleyes:
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 136
67 132
113
Akkor segítek. Bemész a toborzóirodába és kérdezed, hogy mik vannak. Mondja a toborzó, hogy mehetsz Szolnokra helikopterezni, Tatán Leopard 2A7 van és ha méginkább kompenzálni akarsz, akkor PzH. Hódmezőn ott vannak a Lynx-ek és hát itt van még ugye Debrecenben... ott vannak BTR-ek...
De úgyis helyből jön a zöme ahogy kiderült múltkor. A legjobb meg ellatosnak lenni. Vagy valami konyhásnak, ott lehet zabrálni. Kit érdekelnek a tankok meg a többi...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 136
67 132
113
Tóth Máté őrnagy, a NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ tagja a Vigorous Warrior (Erélyes harcos) 24 elnevezésű gyakorlatról kedden elmondta, hogy 13 éve rendezték az első katona-egészségügyi gyakorlatukat öt nemzet részvételével, most 33 nemzet van jelen. Hozzátette: a legtöbb nemzet orvos-egészségügyi egységgel, tábori kórházakkal van jelen, de akadnak olyan országok is, amelyek a tervezést, kielemzést végzik.

Mintegy ezer négyzetkilométeres területen szóródtak szét a különböző egységek és a gyakorlaton egy több tízezer fős hadtest egészségügyi biztosítását szimulálják, miközben egy hasonló képességekkel rendelkező, képzelt ellenséggel szemben kell helytállniuk.
Nemhogy kimennenek a szomszédba, ott élesben is dolgozhatnanak. Kevesebb maszlag, több tevékenység.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 645
122 002
113
Dóci lötér-Hmvhely laktanya kb:39km a "szokásos úton.Balástyai kerülövel:49,5 km.Az 5-ön Szatymaznál le Sanyifalva felé meg 46.1 km,de akor a frissen felújitott úton kell menni.Szerintem kimélik az "új" útat.
Szerintem tömörödni kell az útalapnak még.
Vagy mennyire túrták fel? Kapott még egy réteget?
 
  • Vicces
Reactions: svajcibeka

svajcibeka

Well-Known Member
2013. február 10.
1 063
2 989
113
A Lynx elég jól tömörít...
Felénk az utaknak nincs semmi alapja.Ráadásul tiszta folyó homok az egész.Nagy apánk mesélte(Isten nyugosztalja),hogy a saját szemével látta az árjákat menni a régi 5-ösön a jugok felé.Akkor az út makadám vót.A buli után meg jöttek a progresszivek(komcsik) és húztak 1,igaz kb 20 centi vastag aszfalt réteget a dojcsok által szarrá baxot útra és voalá.Kész a nemzetközi főút.a mellék utak meg így se.Szóval így állunk.Az egész kocerájt vissza kellene bontani alapig és újra csinálni.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 993
75 360
113
https://www.facebook.com/MILMEDCOE

Rendszeresen posztolnak a Vigorous Warrior 2024 gyakorlatról (egészségügyi gyak, Bakony) van jópár résztvevő
440441482_910728454370224_2183291433129727804_n.jpg
440772615_910728547703548_4452834072348468105_n.jpg

440430283_909452667831136_3631227210556284406_n.jpg


 

Pista a hegyről

Well-Known Member
2018. április 4.
943
2 337
93
Nyugi, lehet, hogy régi távmérős változat volt, amit már úgysem használnának sehol.
Ezt nem hiszem el!
Ezek az idióták tényleg szétlőttek egy T-72-est!!! (1:58-nál)
Amikor nyakunkon van egy újabb háború???

:hadonaszos: :hadonaszos: :hadonaszos:

Nem, sajnos belorusz volt, ugyanolyan mint amik rendszerben vannak, csak nyilván a legszarabb állapotút vitték ki, és előtte mindent kannibalizáltak belőle. A hadgyakorlatos topikban volt róla csomó kép, ott ki lett tárgyalva
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 993
75 360
113
Van magyar sérült is.

11 ember megsérült egy ejtőernyős ugrásban a Swift Response NATO gyakorlaton a szmålandi Skillingarydben kedden. (Svédország)

A katonák az Egyesült Államokból, Magyarországról és Olaszországból érkeztek. Svéd katona nem sérült meg.
- Valamilyen módon megsérültek az ugrás során. Vannak sebek és törések, senki sem sérült meg életveszélyesen – mondja Joakim Elovsson, a hadsereg vezérkarának kommunikátora. A katonákat a linköpingi és a jönköpingi kórházba szállították.

- Kilenc embert helikopterrel evakuáltak, kettőt pedig kórházba szállítottak - mondja Joakim Elovsson.

A nap folyamán 600-800 NATO-katona hajtott végre ejtőernyős ugrásokat a Hagshult légibázison.

Az amerikaiak arra számítanak, hogy 6 és 19 között fordul elő ilyen jellegű sérülés az ilyen gyakorlatok kapcsán. Ezért Jönköping régiót figyelmeztették. A múlt héten gyakoroltuk, hogy merre menjenek a helikopterek, és hol vannak a leszállóhelyek, ha valami történik.