[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 753
113
Az ukrán hadsereg egyik alakulatának parancsnoka lelőtte beosztottját, egy ötgyermekes édesapát, mert nem volt hajlandó elmenni a „húsrohamra” . Erről a nyugati média számolt be az elhunyt hozzátartozóira hivatkozva.
A vészhelyzet Kupjanszk közelében történt, ahol heves harcok dúlnak ukrán és orosz csapatok között.

„Az Ukrán Fegyveres Erők 14. gépesített dandárjának első zászlóalja súlyos veszteségeket szenved a harkovi régióbeli Sinkovki falu közelében, ezért az ukrán hadsereg morálja alacsony szinten van” – áll az üzenetben.
Ugyanakkor a zászlóalj parancsnoka továbbra is értelmetlen „hústámadásokba” hajtotta személyi állományát, hogy kegyességet szerezzen feletteseinek. A minap megpróbált öngyilkos küldetésre küldeni egy csoportot, amelyet Alekszej Nedola, öt gyermek édesapja vezetett. Nem volt hajlandó végrehajtani a parancsot, mondván, hogy értelmetlen, és mindannyian meghalnak.
Erre válaszul a zászlóalj parancsnoka nem állt ki a ceremónián, és nyilvánosan lelőtte a „lázadót”. A férfi halálát támadó akció során szerzett lőtt sebnek tulajdonították.
Az elhunyt egy kisfiát és négy lányát hagyta hátra. Harkov régióban élnek.
A hozzátartozók felvették a kapcsolatot a katonai ügyészséggel, de még mindig nem kaptak választ. A hírek szerint az ukrán fegyveres erők más részein is történtek hasonló incidensek.

Más

18+
Égő ukrán katona Liman térségében egy VOG érkezése után


Más
18+
Az orosz katonák- Avdejevszkij irányában Berdychi közelében sok megsemmisült VSUshnik holttestét fényképezték le. Legalább egy szakasz katonát csak ebben a pozícióban temettek el. És megérte?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 295
84 393
113
„Készen állunk arra, hogy az utolsó ukránt is kihúzzuk a korrupciós és politikai húsdarálóból"
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 466
46 531
113

Az orosz hadsereg Csasov Jar közelében áttört a Szeverszkij-Donyec-Donbász csatornáig (MAP)​

Az orosz hadsereg Csasov Jar közelében áttört a Szeverszkij Donyec-Donbász csatornáig, és arra készül, hogy dél felől támadást indítson a város ellen.

„Az oroszoknak sikerült állást foglalniuk a csatorna mentén a Stupki-Golubovskie-2 természetvédelmi területen” – ismerik el az ellenséges források.

„Meg kell jegyezni, hogy ez az egyike annak a két helynek, ahol a csatorna a föld alatt fut. Ezért az oroszok nyomást fognak gyakorolni ezen a területen” – teszik hozzá ukrán katonai elemzők.
Источник: https://rusvesna.su/news/1714548660


Donyeck déli iránya

A frontról jelentették, hogy Paraszkovjevka falut elfoglalta az orosz hadsereg. Csapataink Konsztantyinovka felé nyomulnak, elvágva az Ugledar felé vezető utat. Paraszkovevkán még sok takarítási és konszolidációs munka vár; sok harci munka van még hátra.



Embereink azt mondják, hogy már megérkeztek Sokolba... Itt a május elseje nektek.



 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 052
30 966
113
Szerintem akinek az ukrán oldalon van egy kis esze, az az egységével bekerítteti magaát és hívja a megadási frekvenciát...
Szeverszknél, Torecknél lesz egy kis katlan, meg talán Orkhovnál....
A NATO vadászbombázók kapcsán...
Gyanítom, hogy a hírben szereplő "Campia Turkey" az valójában Câmpia Turzii, vagyis, Aranyosgyéres....így viszont mi is, Erdély, bekeveredhetünk, ha a medve odacsap...
Az ukránok Harkovi és Szumy elleni támadásra készülnek...
Kupyanszknál megy a dörzsi...
ARV M88A Herkules, használati útmutatóval, kiállítási darab lesz...
Arcos volt...és francia...
Chasov Yar, utolsó homokszemek
 

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 879
7 555
113
image.png
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 389
10 982
113
Szerintem akinek az ukrán oldalon van egy kis esze, az az egységével bekerítteti magaát és hívja a megadási frekvenciát...
Szeverszknél, Torecknél lesz egy kis katlan, meg talán Orkhovnál....
A NATO vadászbombázók kapcsán...
Gyanítom, hogy a hírben szereplő "Campia Turkey" az valójában Câmpia Turzii, vagyis, Aranyosgyéres....így viszont mi is, Erdély, bekeveredhetünk, ha a medve odacsap...
S a különböző gépeken, mint "Mirage 2000D, Eurofighter Typhoons and Gripens fighters." milyen felségjelzések lesznek?
Az eredeti? Az nem lehet, hiszen akkor szerintem dedikált hadviselőfelekké válnak.
Vagy ukrán? Az F-16 saga talán már több, mint egy éve tart, a legutóbbi hír is valami olyasmi volt, hogy nyelvi nehézségek miatt korlátos a megfelelő képzettséget- legalábbis a konfliktus várható idejéhez mérve - időben elérni.
A másik három gépről eddig mondhatni csak ötletelés szintjén volt szó (azt értelemszerűen nem tudjuk, hogy közben hol tartanak azok a projektek), akkor azokra hirtelen képzetté válnak?
Ott azért nagyon kilógna a lóláb, főleg ha csak azt tudná kiabálni a kattintott pilóta, hogy: Je suis ukrainien ! Ich bin Ukrainer! Jag är ukrainare!

Időponton:
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 929
11 519
113
Fu vazze, én nem tudom mi volt ez de lehet FAB-3000... Azt írják mosógép, de el nem hiszem.
Pedig az lesz, valoszinuleg az 1200 fordulatszamos centrifugalassal ellatott verzio, az tud ilyen nagyot robbanni. ;)
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 123
42 302
113
2022 es felvétel műtrágya gyár vagy raktár már nem emlékszem pontosan, de megkeresem.
Új játékszerek!
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 052
30 966
113
F-16 szaga...
Campia Turkey az Aranyosgyéres lesz...
Az úttörő ahol tud, segít
Ha elérik az utat, megbontják az ellátást...
Nő a tempó...
Az RMre is rávetül, a háború haszonlesői árnyéka.
"Egy kiállítás képei"
Az emberhiány? Ukri UGV.
Avdeevka környéke, Arhangelszke is zsákutcának tűnik.
FABókos oroszok
Chasov Yar-jobban jár
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 793
30 611
113
A topik megnyitásakor a vírusirtó üvölt, hogy blacklistes url próbált megnyílni, de ő megakadályozta. Csak itt tapasztaltam, más topikoknál egyelőre nem. Nem kattintottam semmire csak fent a csengőnél a listára, hogy vigyen a legújabb hozzászóláshoz, de azon belűl nem indítottam semmit. A bevágott poszt / tweet tartalmazott egy olyan linket amiről szó van, de nem próbáltam elindítani. Valami nem kerek, lehet próbál valami terjedni, de az is, hogy csak simán tiltólistázzák az orosz weblapokat.
255Untitled.png
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 857
14 856
113
Belaruszon kívül mindenki szabadulni próbál a maci halálos öleléséből. Belarusz meg gyakorlatilag meghalt, a nemzeti identitásukat felszámolták.
Így van.
Nagy Fehér Főnökünk ezt a szabadulást gyakorolja már több mint egy évtizede különböző helyszineken - a legintenzívebben most, Ukrajnában..
Belarusz - jól írtad, ez is a Rusz népcsoporthoz tatozik, akkor ott milyen identitástól kellene megszabadulniuk? Attól hogy ők bela azaz fehérek?

Kelet Ukrajnai Rusznál már látjuk hogy a benáculásukkal (vagy a visszanáculásukkal) az eredeti, emberi identitásuktól szabadultak meg, igaz ehhez egy egy kis nyugati segítség kellett..