[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 476
46 630
113

Az orosz külügyminisztérium figyelmeztette a Nyugatot az ukrajnai F-16-osra​

Az orosz külügyminisztérium kijelentette, hogy Oroszország az F-16-os repülőgépek Ukrajnában való megjelenését nukleáris fegyverek hordozójaként fogja fel, „függetlenül azok módosításától”.

„Nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt a tényt, hogy ezek a repülőgépek kettős – nem nukleáris és nukleáris – platformokhoz tartoznak. „Függetlenül attól, hogy milyen konkrét módosítással szállítják ezeket a repülőgépeket, nukleáris fegyverek hordozóiként fogjuk fel őket, és az Egyesült Államok és a NATO ezt a lépését szándékos provokációnak tekintjük” – áll a közleményben.
Источник: https://rusvesna.su/news/1715009956



18 000, ez az Ukrán Fegyveres Erők hadifogoly katonáinak száma, az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának költségvetésében szerepel... A védelmi minisztérium eteti, ruházza őket, "gondoskodik róluk.

Minden Khokhol elhagyta Rabotinót, hat hónapig maradt, nem tetszett, elment...2024.05.06.
Az ukrán BEC tevékenysége a Krím-félsziget közelében

Ma éjjel ukrán alakulatok négy pilóta nélküli csónakkal próbálták megtámadni a Fekete-tengeri Flotta és az orosz FSZB határszolgálatának csernomorszkojei bázisát .

Hajnali 4-5 óra körül négy BEC-t fedeztek fel orosz katonák, és tüzet nyitottak rájuk. Ennek eredményeként a drónok megsemmisültek, nem tudtak betörni az Uzkaya-öbölbe .

A BEC-ek nem ez a csoportja volt azonban az egyetlen: egy újabb drónosztagot észleltek a Tarkhankut-fok közelében. Miután észlelték mozgásukat, a pilóta nélküli csónakok megfordultak és az ellenkező irányba indultak el.

A BEC tevékenysége megnövekedett a Krím - félsziget közelében. Tegnapelőtt körülbelül öt-hat drón jelent meg a Kercsi-szoros közelében, ezért blokkolták a hidat. A drónok keresése több órán át folytatódott, de a BEC-ek ismeretlen irányba tűntek el.

A napokban a BEC-ek száma azt jelzi, hogy az ukrán fegyveres erők felmérik a védelmi erődítmények állapotát a Krím-félszigeten. Drónok jelenlétét a hídnál, Tarhankutnál és Csernomorszkojeban észlelték, de kis számban, amikor is, akárcsak a BDK elleni legutóbbi támadásnál, egyszerre több mint tíz BEC vett részt. Ráadásul a már klasszikus séma szerint a Krím melletti támadás előtt egy RC-135 brit felderítő repülőgép működött, amely Szevasztopoltól 100 km-re délnyugatra helyezkedett el .

Figyelembe véve ezt és a közelgő oroszországi hétvégét, az ukrán fegyveres erők hatalmas csapásaira kell számítanunk. Sőt, az ellenség több napja szünetet tart, és egyértelműen támadásra halmozza fel erőit.


Miért veszélyes az ukrán fegyveres erők csernomorszkojei támadása a krími híd elleni lehetséges támadások összefüggésében?

Az Ukrán Állami Hírszerző Szolgálat által közzétett videó feltárja a ma éjszakai pilóta nélküli hajók csernomorszkojei támadásának részleteit. És még csak nem is a mólónál történt ütésről nevezetes, hanem arról, hogy egy BEC mégis áttörte a kerítéseket.

▪️Az első felvétel azt a pillanatot mutatja, amikor a drón megközelíti az öblöt. A háttérben Zakariás próféta temploma látható . És ekkor a kép hirtelen magába az öbölre irányul (ez arra utalhat, hogy a videó elején lévő BEC már megsemmisült, különben a képkockák teljesek lennének) .

▪️A pilóta nélküli csónak kezelői láthatók az öböl körül manőverezve, amint egy helikopter lövöldözését kerülgetik. Ugyanakkor a közelben nagy törmelékek hullanak alá, amelyek – amint az orosz mérnök helyesen megjegyezte – egy megsemmisült drón maradványai lehetnek. És csak ezután érte ütés a csónakot a mólónál.

❗️Ez a támadás egyértelműen azt mutatja, hogy az ukrán fegyveres erők képesek voltak áttörni a bázison felállított akadályokat. Ez egy nagyon fontos tény, mivel a támadás ebben a helyzetben úgy néz ki, mint egy nagyobb támadás próbája - a krími híd ellen .

A híd melletti korábbi szabotázstámadások során a fő ütőerő a BEC-ek voltak, és a kerítések felszerelésének köszönhetően sikerült megvédeni a hidat az újabb támadásoktól. De most az ellenség áttörésével bebizonyította, hogy megvannak az eszközei e cél eléréséhez.

Sőt, ehhez valamiféle formázott töltetet kellett beszerelnie a drón orrába, ami ütközés esetén áttöri a korlátot. És talán pontosan ez történt Csernomorszkojeban - a BEC-k fő része végrehajtotta a kerítés lerombolását, és az utolsó valóban lecsapott.

Egy fontos dolog, amit le kell vonni ebből az egész helyzetből, ahol nem volt áldozat, az az, hogy az ellenség alkalmazkodik, és a védelmet gyorsan és időben ki kell igazítani, figyelembe véve az általunk megfigyelt változásokat.

Néhány hónapja megjelentek a géppuskák a BEC-eken, most légvédelmi rakétákat telepítenek rájuk (a pontosság sok kívánnivalót hagy maga után, de a tény tény marad) , és áttörik az akadályokat. És ebben az esetben azonnal reagálnia kell, anélkül, hogy új ütésekre várnánk.

Ebben az értelemben teljesen érthető a két őrnagy felháborodása : túl alacsony az a tempó, amellyel a fekete-tengeri régió alkalmazkodik az új fenyegetésekhez. Ez pedig elfogadhatatlan egy ilyen intenzitású konfliktusban.
 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 474
10 731
113
Srácok. Nem arról van szó hogy elmondhatnám e vagy nem. Egyszerűen arról van szó hogy mindenki ismer mindenkit, rengeteg Francia is szolgál a legióban , ha Ukrajnában lennének Francia harcoló alegységek az kurva hamar kiderülne.
A média kurva hamar kiszagolná ez folyna a csapból is. Ez eddig csak tiszta dezinformáció.
Amíg mindenféle orosz meg mittomen milyen Fake meg hülye reposztolós oldalakról jönnek az infók addig nem kell mindent elhinni...
Nem vagyok már légiós mint mondtam, most már reguláris ezredben vagyok, logisztika/javító vonalon, épp a fiatal leendő hadnagyokkal van 2 hét terepem, mégcsak Ukrajnában sem vagyok, remélem soha nem is leszek mert az akkor màr nagy bajt jelent.
Nem azt mondom hogy ez nem történhet meg hanem azt hogy egyelőre biztosan nincs ott senki harcoló. Kiképzők, hírszerzők, NATO missziót teljesítő nem harcoló személyzet az biztosan van, más nincs.
Vannak francia zsoldosok is.
Szóval hiába hozzák le minden héten a hírt hogy a Francia hadsereg meg a légió már elvérzett Chasov Jarban meg Odesszában , ez nem igaz.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 171
12 282
113

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
362
2 409
93
Srácok. Nem arról van szó hogy elmondhatnám e vagy nem. Egyszerűen arról van szó hogy mindenki ismer mindenkit, rengeteg Francia is szolgál a legióban , ha Ukrajnában lennének Francia harcoló alegységek az kurva hamar kiderülne.
A média kurva hamar kiszagolná ez folyna a csapból is. Ez eddig csak tiszta dezinformáció.
Amíg mindenféle orosz meg mittomen milyen Fake meg hülye reposztolós oldalakról jönnek az infók addig nem kell mindent elhinni...
Nem vagyok már légiós mint mondtam, most már reguláris ezredben vagyok, logisztika/javító vonalon, épp a fiatal leendő hadnagyokkal van 2 hét terepem, mégcsak Ukrajnában sem vagyok, remélem soha nem is leszek mert az akkor màr nagy bajt jelent.
Nem azt mondom hogy ez nem történhet meg hanem azt hogy egyelőre biztosan nincs ott senki harcoló. Kiképzők, hírszerzők, NATO missziót teljesítő nem harcoló személyzet az biztosan van, más nincs.
Vannak francia zsoldosok is.
Szóval hiába hozzák le minden héten a hírt hogy a Francia hadsereg meg a légió már elvérzett Chasov Jarban meg Odesszában , ez nem igaz.
Ez olyan oda vissza játék Macronnal.Ő veri a kamuból a harci dobot nah jó ,akkor az oroszok is megválaszolják tessék...Álhírek csatája.A végén lehet ő jön ki rosszabbul.Nem mondhatja hogy a légiósok visszafoglaltak valami falut.Az viszont eljuthat a nyugati közvéleményhez(?) hogy franciák haltak meg...Mindenesetre az orosz toborzási létszám még javulhat..
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 919
5 247
113

Az orosz külügyminisztérium figyelmeztette a Nyugatot az ukrajnai F-16-osra​

Az orosz külügyminisztérium kijelentette, hogy Oroszország az F-16-os repülőgépek Ukrajnában való megjelenését nukleáris fegyverek hordozójaként fogja fel, „függetlenül azok módosításától”.

„Nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt a tényt, hogy ezek a repülőgépek kettős – nem nukleáris és nukleáris – platformokhoz tartoznak. „Függetlenül attól, hogy milyen konkrét módosítással szállítják ezeket a repülőgépeket, nukleáris fegyverek hordozóiként fogjuk fel őket, és az Egyesült Államok és a NATO ezt a lépését szándékos provokációnak tekintjük” – áll a közleményben.
Источник: https://rusvesna.su/news/1715009956



18 000, ez az Ukrán Fegyveres Erők hadifogoly katonáinak száma, az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának költségvetésében szerepel... A védelmi minisztérium eteti, ruházza őket, "gondoskodik róluk.

Minden Khokhol elhagyta Rabotinót, hat hónapig maradt, nem tetszett, elment...2024.05.06.
Az ukrán BEC tevékenysége a Krím-félsziget közelében

Ma éjjel ukrán alakulatok négy pilóta nélküli csónakkal próbálták megtámadni a Fekete-tengeri Flotta és az orosz FSZB határszolgálatának csernomorszkojei bázisát .

Hajnali 4-5 óra körül négy BEC-t fedeztek fel orosz katonák, és tüzet nyitottak rájuk. Ennek eredményeként a drónok megsemmisültek, nem tudtak betörni az Uzkaya-öbölbe .

A BEC-ek nem ez a csoportja volt azonban az egyetlen: egy újabb drónosztagot észleltek a Tarkhankut-fok közelében. Miután észlelték mozgásukat, a pilóta nélküli csónakok megfordultak és az ellenkező irányba indultak el.

A BEC tevékenysége megnövekedett a Krím - félsziget közelében. Tegnapelőtt körülbelül öt-hat drón jelent meg a Kercsi-szoros közelében, ezért blokkolták a hidat. A drónok keresése több órán át folytatódott, de a BEC-ek ismeretlen irányba tűntek el.

A napokban a BEC-ek száma azt jelzi, hogy az ukrán fegyveres erők felmérik a védelmi erődítmények állapotát a Krím-félszigeten. Drónok jelenlétét a hídnál, Tarhankutnál és Csernomorszkojeban észlelték, de kis számban, amikor is, akárcsak a BDK elleni legutóbbi támadásnál, egyszerre több mint tíz BEC vett részt. Ráadásul a már klasszikus séma szerint a Krím melletti támadás előtt egy RC-135 brit felderítő repülőgép működött, amely Szevasztopoltól 100 km-re délnyugatra helyezkedett el .

Figyelembe véve ezt és a közelgő oroszországi hétvégét, az ukrán fegyveres erők hatalmas csapásaira kell számítanunk. Sőt, az ellenség több napja szünetet tart, és egyértelműen támadásra halmozza fel erőit.


Miért veszélyes az ukrán fegyveres erők csernomorszkojei támadása a krími híd elleni lehetséges támadások összefüggésében?

Az Ukrán Állami Hírszerző Szolgálat által közzétett videó feltárja a ma éjszakai pilóta nélküli hajók csernomorszkojei támadásának részleteit. És még csak nem is a mólónál történt ütésről nevezetes, hanem arról, hogy egy BEC mégis áttörte a kerítéseket.

▪️Az első felvétel azt a pillanatot mutatja, amikor a drón megközelíti az öblöt. A háttérben Zakariás próféta temploma látható . És ekkor a kép hirtelen magába az öbölre irányul (ez arra utalhat, hogy a videó elején lévő BEC már megsemmisült, különben a képkockák teljesek lennének) .

▪️A pilóta nélküli csónak kezelői láthatók az öböl körül manőverezve, amint egy helikopter lövöldözését kerülgetik. Ugyanakkor a közelben nagy törmelékek hullanak alá, amelyek – amint az orosz mérnök helyesen megjegyezte – egy megsemmisült drón maradványai lehetnek. És csak ezután érte ütés a csónakot a mólónál.

❗️Ez a támadás egyértelműen azt mutatja, hogy az ukrán fegyveres erők képesek voltak áttörni a bázison felállított akadályokat. Ez egy nagyon fontos tény, mivel a támadás ebben a helyzetben úgy néz ki, mint egy nagyobb támadás próbája - a krími híd ellen .

A híd melletti korábbi szabotázstámadások során a fő ütőerő a BEC-ek voltak, és a kerítések felszerelésének köszönhetően sikerült megvédeni a hidat az újabb támadásoktól. De most az ellenség áttörésével bebizonyította, hogy megvannak az eszközei e cél eléréséhez.

Sőt, ehhez valamiféle formázott töltetet kellett beszerelnie a drón orrába, ami ütközés esetén áttöri a korlátot. És talán pontosan ez történt Csernomorszkojeban - a BEC-k fő része végrehajtotta a kerítés lerombolását, és az utolsó valóban lecsapott.

Egy fontos dolog, amit le kell vonni ebből az egész helyzetből, ahol nem volt áldozat, az az, hogy az ellenség alkalmazkodik, és a védelmet gyorsan és időben ki kell igazítani, figyelembe véve az általunk megfigyelt változásokat.

Néhány hónapja megjelentek a géppuskák a BEC-eken, most légvédelmi rakétákat telepítenek rájuk (a pontosság sok kívánnivalót hagy maga után, de a tény tény marad) , és áttörik az akadályokat. És ebben az esetben azonnal reagálnia kell, anélkül, hogy új ütésekre várnánk.

Ebben az értelemben teljesen érthető a két őrnagy felháborodása : túl alacsony az a tempó, amellyel a fekete-tengeri régió alkalmazkodik az új fenyegetésekhez. Ez pedig elfogadhatatlan egy ilyen intenzitású konfliktusban.
Most ennyire "fosnak" azoktól az F16 MLU gépektől?Ha nagyon akarnák módosíthatják bármelyik "nyugati" CM-et(Storm Shadow,SCALP) azt meg hordozhatják az Ukran Su24-esek is
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
920
10 536
93
Most ennyire "fosnak" azoktól az F16 MLU gépektől?Ha nagyon akarnák módosíthatják bármelyik "nyugati" CM-et(Storm Shadow,SCALP) azt meg hordozhatják az Ukran Su24-esek is
Ez csak egy szép visszautalás a háború egyik gyökerére, ti. az USA azon lépései, hogy a saját atomfegyver használat elfogadásáról szondáznak, egyoldalúan felrúgják a kölcsönös elrettentés alapjait, eközben földrajzilag lopódznak az orosz döntéshozás közelébe és a fejlesztés alatt álló hiperszonikus fegyverrendszerek ilyen távon már semmilyen értékelhető reakcióidőt nem hagynak a védekezésnek. Ez mind egy irányba mutat: felrúgni az egyensúlyt, felmelegíteni a megnyerhető atomháború gondolatát.
És ez egzisztenciális kérdés az oroszoknak, a FOS által gerjesztett ruszofóbiával kérdést sem hagynak hogy ki a célpont. Ha ma még nem , de ~ 10 év múlva az usa ezen képessége minimum egy zsarolási potenciál lesz.
Ez senkinek nem jelent jót Európában, de a sok ábrándos hülye nem tudja ezeket a jeleket értelmezni, örül hogy a gazdija tovább gyúr az alfahím szerepre, imponál a sub lelkének.
 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
1 007
1 598
113
Most ennyire "fosnak" azoktól az F16 MLU gépektől?Ha nagyon akarnák módosíthatják bármelyik "nyugati" CM-et(Storm Shadow,SCALP) azt meg hordozhatják az Ukran Su24-esek is
Vagy nem. Vegyük figyelembe, hogy ez olyan, mármint az egész Ukrajna, Izrael, stb. kisebb és nagyobb csataterek ahol rengetegen játszanak más más szabályok szerint más más játékot. Ha hagyod az egyikben nyerni x csapatot, az segit neked megnyerni egy másikat. Pl. ez az ok simán igazolhatja azt, miért is nem adják át a gépeket Ukrajnának, majd kiszivárogtatja valaki nyugaton, megfelelő körítéssel és a nép majd bólogat milyen jó, hogy elkerülték a politikusok az armageddont. Ukrajna addig harcolhat, amig kap pénzt a harcra, ha az oroszok megegyeznek azokkal akik rengeteg pénzt veszthetnek, ha bukik Ukrajna, akkor lesz vége, jó eséllyel.
Más:

 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 089
92 218
113
Ez olyan oda vissza játék Macronnal.Ő veri a kamuból a harci dobot nah jó ,akkor az oroszok is megválaszolják tessék...Álhírek csatája.A végén lehet ő jön ki rosszabbul.Nem mondhatja hogy a légiósok visszafoglaltak valami falut.Az viszont eljuthat a nyugati közvéleményhez(?) hogy franciák haltak meg...Mindenesetre az orosz toborzási létszám még javulhat..

Ukrajnának látványosan elmarad a francia katonai támogatása mondjuk a némettől. Szal ahogy eddig, eztán is lexarja az ukrán falukat. Viszont szeretne pluszpontokat begyűjteni Kelet -Europabol a EB elnök szavazás előtt. A keleti tagállamok elvárják a harcias hangot. Baltiak, románok, csehek, lengyelek. Nekik játszik saját francia érdekből.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 912
81 821
113
Csak nem gondolod, hogy hivatalosan bejelentik a franciák? Zsoldosoknak vannak álcázva mint minden regulásris NATO hadsereg katonája. A korábban Herszonban lebombázott francia "humanitárius" szakemberek is a francia katonai hírszerzés tisztjei voltak. Másik dolog, ott a videók halott franciákról Csaszov Jarnál. Senki sem gondolja remélem, hogy a legkeményebb frontszakaszra Csaszov Jarba az utcáról bejelentkező nyugati önkénteseket küldik. Most légiósok vagy a reguláris francia hadsereg katonái nem lényeges ,mert ami biztos, hogy vannak francia katonák(is) Ukrajnában.
Ma egyébként a francia nagykövetet is behívták az orosz KM -ba.
9ItUjEfoL6o.jpg


Más

Haditengerészeti Ka-29 helikopter lövi ki az ukrán BEK-et (BezEkipazsnij Katyer) Érdekes, hogy újabban R-60/R-73 levegő-levegő rakétákat szerelnek rá

A katonák természetesen ágyúfegyverekből, gépfegyverekből, valamint Kalasnyikov géppuskából lőttek a légideszant osztagból! Aztán az egyik golyó eltalálta a megfelelő helyet, aminek következtében a Khinzir BEK felrobbantotta az R-73-at a tetején.

 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 485
24 200
113
Ukri drg, gyors visszavonuló:

Újabb nato terror ötlet, játékba rejtett bomba:

18+ Pervomiaske közelében a GRU megtámadott egy ukri állást éjszaka, alvás közben:

BMP2 30mm:

Ocseterino, nato erők után maradt trófea és volt kezelőjeik:
https://t.me/i20028843/201858

Szóval Nestriga és Kozulishsky szigeteket el akarták foglalni a nato kiképzett ukri erők, partraszáltak de orosz erőkbe futottak és hirtelen meghaltak:

Orosz mesterlövész:

Balaton helyett bandera:
Stelmakhovka környékén -3 ukri:
-1 hírszerző tiszt:
-1 banderista, századpk. a 67. gépesített dandárból:
-1 tüzér pk+legénység:
-1 grúz, ezzel kb 60-ra tehető a grúz veszteség:
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 476
46 630
113
A hírek szerint az összes Krími híd felé indított ukrán rakétát lelőtték

a Glory orosz légvédelemnek!



Az Európai Unió ultimátumot intézett Kínához: csökkentse a termelést, különben szankciókat vezetünk be

Az európai piacokat „elárasztják” olyan kínai termékek, mint az elektromos autók és az acél – panaszkodott Ursula von der Leyen.

Felszólította Pekinget, hogy oldja meg a "többlettermelés problémáját". Ellenkező esetben az Európai Unió kemény gazdasági intézkedéseket fog bevezetni Peking ellen⚡️


Az ukrán fegyveres erők hatalmas csapásra készülnek Oroszország területére május 7-én reggel 6 órától – RT forrásra hivatkozva.

Az RT beszélgetőtársa szerint több mint 50 drón és több tucat nagy hatótávolságú rakéta támadása várható.



Az amerikai Boeing P-8 Poseidon kiszimatol valamit, köröket ró Románia partjainál.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 394
11 021
113
...
Az Európai Unió ultimátumot intézett Kínához: csökkentse a termelést, különben szankciókat vezetünk be

Az európai piacokat „elárasztják” olyan kínai termékek, mint az elektromos autók és az acél – panaszkodott Ursula von der Leyen.

Felszólította Pekinget, hogy oldja meg a "többlettermelés problémáját". Ellenkező esetben az Európai Unió kemény gazdasági intézkedéseket fog bevezetni Peking ellen⚡️

...
  • Sört!
  • Hú Csoki; ma nagyon kemény vagy!

 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 105
31 067
113
BMD-2-ről regélnek a hozzászólók...
Előre mennek az oroszok.
Persze, nyilván nem vallanák be. De a kínaiak kérdésére hazudni....nem kifejezetten jó...
RM...
Szirszkij:Urai vagyunk a helyzetnek, testcsellel, meglepve az oroszokat, visszavonulunk.
Szereposztás:
Spanyolok-Sankcho Pancsa...
Franciák-Don Quihottmeg...
USA- a "della" Mancsa...
Kiszlovka pipa...
"Zúg a Volga" de nem a "Szajha"-partiaknak.
A zugránok....
A Stockholm-szindróma nem vallás/származásfüggő