[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 051
66 601
113
Kilátás a "Mangal" teknős tankból vezetés közben. Legyen az akármilyen új Leopard vagy bármi, jelenleg ez a legeletkepesebb és ebből következne legmodernebb harckocsi konstrukció a fronton.

Btr 82 a csatában. Folyamatosan lőnék rá mikozben kimenti a gyalogságot.
Valami lemezeles ezen is mintha lenne. Meg se kottyan neki a találat.


-1 ukrán hoeromu.

Burstin is kapott ismét.

ODAB 1500 UMPK Csasov Jár.

.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 099
31 048
113
A frontról idézik...
 
  • Tetszik
Reactions: amper

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 631
55 475
113
Kilátás a "Mangal" teknős tankból vezetés közben. Legyen az akármilyen új Leopard vagy bármi, jelenleg ez a legeletkepesebb és ebből következne legmodernebb harckocsi konstrukció a fronton.

Btr 82 a csatában. Folyamatosan lőnék rá mikozben kimenti a gyalogságot.
Valami lemezeles ezen is mintha lenne. Meg se kottyan neki a találat.


-1 ukrán hoeromu.

Burstin is kapott ismét.

ODAB 1500 UMPK Csasov Jár.

.
Olyan a kilátás abból a Mangâból, mintha egy bevásárlókocsiban ülne a vezetö. :)
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 088
92 213
113

Túl kínos már az euroatlanti térségben Orbánnak az orosz-pártiság, ezért próbál finomítani az imázsán.
Sztem Ukrajna egyre kínosabb az euroatlanti térségnek és ez fokozódni fog .Megint Orbannak lett igaza ..
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 440
10 352
113
Nnnna.


Ezt tessék elolvasni, CTRL C+V Google fordítóba és ott angolra. Nagyon jól működik.

I have already received this news 15 times today. 1. None of the French combatants who know me or those who were transferred to the reserve after the expiration of the contract know about this information (nonsense). 2. Familiar active legionnaires of Slavic nationalities do not know about this information (nonsense). 3. FIL is an integral part of the French Ministry of Defense. These are not mercenaries. These are contract soldiers who have sworn to serve a foreign state while not being a citizen of that state. Even if we imagine that a contingent from FIL will be sent in an official manner to a foreign mission, France Opérations Extérieures (OPEX) will automatically entail international consequences that will involve all NATO members. French news feeds and federal channels say nothing about this. 4. What kind of expert is this who doesn’t refer to anything at all... The main 3rd regiment in the FIL? Not as a reproach to the 3rd regiment, but anyone knows that the leading positions have always been occupied by repmans, not three rubles. The 3rd is part of the FAG (Les Forces armées en Guyane) of the French armed forces in Guiana and is designed to conduct jungle warfare with the appropriate equipment and uniforms for this “theater of operations”. But what actions? Operation Harpy to combat illegal gold mining? Where + is the seizure of 1250 liters of fuel, 3.5 kg of gold and 9 kg of mercury? What kind of signalmen and artillerymen?... 5. Let’s imagine that these hundred arrive under the guise of advisers. What can they change on a large scale? Company of volunteer contingent. That's what? Will they tell you how to make a bed out of a palm tree or hang a hammock in Serebryansky Forest? The legionnaires themselves are laughing because they have already been assigned to the defensive positions of Slavyansk. 8000 - rounded up, this is the total number of the legion with cooks, song and dance ensemble, training regiment, headquarters, instructors, logistics, repair base, service personnel, etc. 500-600 people is the WHOLE 3REI. Together with the wives of legionnaires. And children and a couple of black mistresses to boot. What the fuck are 1500?... There aren’t enough people to ensure security at the Olympics. People are sent back from Poland, and here they are, hohlandia murlinda. “Well, this is kind of fucked up, well, how much can you do?”. Tinkoff

Keresőszavak segítségével átnyálaztam egy csomó orosz tg csatornát, két irány bontakozik ki.
Az egyik, hogy akiknek van információja a frontól azt írják, hogy már hónapokkal ezelőtt mértek be angol és francia nyelvű rádióforgalmazást Csaszov Jar irányából, és ütköztek már meg ismeretlen idegen zsoldosokkal, de ennyi.
A többiek legfeljebb emellé a nagy hírforrásokat (akiket átvett a többi, ide is linkelt reposzt bot) idézik, és hozzáteszik, hogy ha és amennyiben tényleg ott van a légió, akkor a fenti tapasztalatokkal ez egybevághat.

SENKI nem ír tényként a Francia Idegenlégió jelenlétéről az oroszok közül sem. Többet foglalkoznak a Xi-Macron találkozóval mint ezzel.... csak ti pörögtetek rá.
Az RSOTM-esek közül valaki viccesen meg is jegyezte, hogy megnézné a légiósokat mikor Macron közli velük, hogy akkor a nem túl nagy fizetésért cserébe most cuccolni kellene és elindulni Ukrajnába az orosz hadsereg ellen...

Az meg kritikán aluli, hogy valaki Origo-t hoz érvként erre a fórumra.
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 326
4 781
113
Jujj de frusztrált valaki :D
Ezt a mű értetlenkedést...

Lator is leírta. 100%, hogy bent vannak szakfeladatokat ellátni kis létszámban. Hírszerző-felderítő, összekötő, hadisegély eszközökre kiképző franciák, stb. Ezt amúgy tudjuk az eleje óta, nem nagyon csinálnak belőle titkot az amerikaiak, angolok sem.
Harcolók (akiket az oroszok le tudtak volna szedni gyalogsági harcban) meg nincsenek, kamu szar az egész. Szándékosan megy az összemosás az ukrán nemzetközi légióval. Történet vége.
Cicus, nem én képzelem azt, hogy a felvarró tépőzáras. Veled ellentétben én láttam varrott és tépőzáras verziót is, ami nem meglepő annak fényében, hogy az ilyesmi valójában "armpatch", azaz karjelzés: k*ra nem az a lényege, hogy hogyan rögzítik. Nyilván vannak olyan kislányok, akik a tépőzárast preferálják, mert nem merik bevállalni, hogy hova tartoznak. Csak hát az ilyeneket nem szokás férfinek nevezni.
Latort magasról leszarom, lévén a hivatalos (vállalható) álláspont és a tényleges esetenként kicsit sem fedi egymást - és ez nem az ő hibája, egyébiránt. De a tépőzáras véleményeddel nyilván te vagy a király. A nyomi angolok, amerikaiak és franciák (meg a többi szerencsétlen) nyilván repülő- és síbalesetben múltak ki, hát persze. Nem vagy te tábornok véletlenül? :D
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 325
84 521
113
Akkor és ott nem rendeltek el taktikai nuki gyakorlatot, letérdelt a "szultán" anélkül is.
De ez itt és most más: a nyugat már az oroszok "spájzában" van (Érthető a célzás, ugye?), úgyhogy orosz szemszögből ez élet-halál kérdése, lévén vagy bekapnak percek alatt egy nuki csapást, amire köpni-nyelni nem tudnak (illetve de, de a jelek szerint élni akarnak) vagy nem engedik eddig jutni a dolgokat. Így 2024 májusában igencsak retardáltnak kell lenni ahhoz, hogy ne legyen világos, hogy az orosz válasz egy igen határozott (gyengébbek kedvéért) "Hell no!"
Következésképpen két lehetőség van: 1) az oroszok nyernek, a nyugat pedig hazahúz anyucihoz, vagy 2) #mindmeghalunk. Harmadik lehetőség nincs. Nem, nincs.
Fura módon ez jellemzően többdiplomás, "baromiértelmiségi" köröknek haladja csak meg a képességeit: az orosz felfogás az, hogy ha kell, ők megdöglenek ugyan, de mindenkit magukkal visznek a pokolba (vagy bárhová), akit csak lehet. Nincs kivétel, nincs kegyelem: ha nekik menniük kell, mindenki megy velük, ha akarja, ha nem, ha rászolgált, ha nem.
A jelek szerint ismerik a székely mondást: "A sör nem pia, az asszony nem ember, a medve nem játék!"
Egyáltalán nem kell szeretni az oroszokat, de a hülyék a "kukikájukkal" játszadozzanak, ne velük. Ennél még a sárkány baszogatása is jobb ötlet. (Kicsivel.)
Ajánlom a témában:
"Nem akarok háborús hisztériát kelteni, de mások igen. Ha lesz háború az oroszok ellen, akkor egyetlen bánatom, hogy legyengülve a sugárfertőzéstől nem lesz erőm részt venni azoknak a politikusoknak a családostól történő meglincselésében, akik csapatokat küldtek Ukrajnába."
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 518
13 521
113
A krímnél legalább elfoglalták a területet mielőtt megszavaztatták a csatlakozást.

Hogyan foglalták el a Krímet az oroszok ? o_O :confused: :eek:

Egyre meredekebbeket írsz.

Nem mintha eddig is olyanokat írkáltál volna.

A problémám az, hogy úgy írsz ebben a témában, hogy abszolút nem vagy tisztában a térség történelmével, csak az egybites álláspontot hajtogatod, ami még nonszensz is.

Ha majd történelmileg felkészülsz legalább a Krímből, majd akkor fussunk neki újra a témának. Amit erősen kétlek.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 521
13 012
113
Nnnna.


Ezt tessék elolvasni, CTRL C+V Google fordítóba és ott angolra. Nagyon jól működik.

I have already received this news 15 times today. 1. None of the French combatants who know me or those who were transferred to the reserve after the expiration of the contract know about this information (nonsense). 2. Familiar active legionnaires of Slavic nationalities do not know about this information (nonsense). 3. FIL is an integral part of the French Ministry of Defense. These are not mercenaries. These are contract soldiers who have sworn to serve a foreign state while not being a citizen of that state. Even if we imagine that a contingent from FIL will be sent in an official manner to a foreign mission, France Opérations Extérieures (OPEX) will automatically entail international consequences that will involve all NATO members. French news feeds and federal channels say nothing about this. 4. What kind of expert is this who doesn’t refer to anything at all... The main 3rd regiment in the FIL? Not as a reproach to the 3rd regiment, but anyone knows that the leading positions have always been occupied by repmans, not three rubles. The 3rd is part of the FAG (Les Forces armées en Guyane) of the French armed forces in Guiana and is designed to conduct jungle warfare with the appropriate equipment and uniforms for this “theater of operations”. But what actions? Operation Harpy to combat illegal gold mining? Where + is the seizure of 1250 liters of fuel, 3.5 kg of gold and 9 kg of mercury? What kind of signalmen and artillerymen?... 5. Let’s imagine that these hundred arrive under the guise of advisers. What can they change on a large scale? Company of volunteer contingent. That's what? Will they tell you how to make a bed out of a palm tree or hang a hammock in Serebryansky Forest? The legionnaires themselves are laughing because they have already been assigned to the defensive positions of Slavyansk. 8000 - rounded up, this is the total number of the legion with cooks, song and dance ensemble, training regiment, headquarters, instructors, logistics, repair base, service personnel, etc. 500-600 people is the WHOLE 3REI. Together with the wives of legionnaires. And children and a couple of black mistresses to boot. What the fuck are 1500?... There aren’t enough people to ensure security at the Olympics. People are sent back from Poland, and here they are, hohlandia murlinda. “Well, this is kind of fucked up, well, how much can you do?”. Tinkoff

Keresőszavak segítségével átnyálaztam egy csomó orosz tg csatornát, két irány bontakozik ki.
Az egyik, hogy akiknek van információja a frontól azt írják, hogy már hónapokkal ezelőtt mértek be angol és francia nyelvű rádióforgalmazást Csaszov Jar irányából, és ütköztek már meg ismeretlen idegen zsoldosokkal, de ennyi.
A többiek legfeljebb emellé a nagy hírforrásokat (akiket átvett a többi, ide is linkelt reposzt bot) idézik, és hozzáteszik, hogy ha és amennyiben tényleg ott van a légió, akkor a fenti tapasztalatokkal ez egybevághat.

SENKI nem ír tényként a Francia Idegenlégió jelenlétéről az oroszok közül sem. Többet foglalkoznak a Xi-Macron találkozóval mint ezzel.... csak ti pörögtetek rá.
Az RSOTM-esek közül valaki viccesen meg is jegyezte, hogy megnézné a légiósokat mikor Macron közli velük, hogy akkor a nem túl nagy fizetésért cserébe most cuccolni kellene és elindulni Ukrajnába az orosz hadsereg ellen...

Az meg kritikán aluli, hogy valaki Origo-t hoz érvként erre a fórumra.

Ha nem haragszol idéznék tőled:

"Ne hordjuk már be ezt a TG csatornát a ht. topikokba, mert a biztpolban is gyenge nem, hogy itt. Fantasztikus világmegfejtéseket lehet belőle írni, csak nulla konkrétumot tartalmaz a bejegyzésük (amit fordítóval sikerült összehányniuk). Nem ismerjük a harcászati helyzetet, a bevetett erőket...
Busho3301 Post #4 779 2023. november 5."


:D
De egyébként tetszik, hogy forditóval tg csatornákból, nulla konkrétumokból egy fantasztikus világmegfejtést kreáltál
:D
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 500
19 783
113
Az meg kritikán aluli, hogy valaki Origo-t hoz érvként erre a fórumra.
A Portfoliot neked találták ki... :D Az ellen persze nem tiltakoztál ilyen vehemensen.
Egyébként továbbra is várnám a választ arra, hogy milyen az a focimeccs, ahol a bíró és a partjelzők az ellenfél csapatát erősítik... :D
Ilyenkor nagyon szívmelengető a hallgatásotok...

Senki nem hallgat, csak rám is vonatkozik a két óra, kivéve, ha beleszerkesztek te nagy tudású....
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 708
8 805
113
A Portfoliot neked találták ki... :D Az ellen persze nem tiltakoztál ilyen vehemensen.
Egyébként továbbra is várnám a választ arra, hogy milyen az a focimeccs, ahol a bíró és a partjelzők az ellenfél csapatát erősítik... :D
Ilyenkor nagyon szívmelengető a hallgatásotok...

Senki nem hallgat, csak rám is vonatkozik a két óra, kivéve, ha beleszerkesztek te nagy tudású....
Ez nem egy focimeccs hanem egy háborús agresszió
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 311
10 699
113
Ez nem egy focimeccs hanem egy háborús agresszió
Ennek ellenére szurkolói hangulatban tudtok vitázni. Olyan, a végeredményt tekintve teljesen irreleváns kérdésekben, hogy kinek van igaza, vagy épp ki milyen egyezményt rúgott fel ki szerint. Mintha bármilyen szinten számítana mindez. Egyetlen dolog számít a háború kimenetel szempontjából: Melyik fél mennyi katonát, fegyvert, muníciót képes betolni a háborúba, és ezt milyen hatékonysággal tudja felhasználni. Ezek a paraméterek kiadják a felek "erejét", amely eldönti a végeredményt. Minden más csak ködösítés, ideologizálás, maszlag. Nekünk (mármint a magyar kormánynak) pedig egyetlen feladata, hogy lehetőleg eltalálja, ki lesz a győztes, és vele jó viszonyt tartson fenn, mert az hoz hasznot ennek az országnak.
 

patriot

Well-Known Member
2022. március 11.
108
385
63

Túl kínos már az euroatlanti térségben Orbánnak az orosz-pártiság, ezért próbál finomítani az imázsán.
Ez is egy olvasata a dolognak. Tudjuk, hogy ki volt a hívó fél? Én nem olvastam hírt erről, csak azt, hogy tárgyaltak. Az is lehet, hogy zselé, akkor hogyan tálalnád?
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 521
13 012
113
Senki nem hallgat, csak rám is vonatkozik a két óra, kivéve, ha beleszerkesztek te nagy tudású....

Nyilván ezt Busho szerkesztette bele a hozzászólásba.
De tényleg komoly az, hogy a moderáció egy kistílű személyeskedésért visszaél? Újabb mélység.


Pont most vannak ezek a kiborulások mikor más a fos sem egyértelműen az agyhalott propagandát nyomatja?
Ritter:
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 518
13 521
113
Ez nem egy focimeccs hanem egy háborús agresszió

2014 ellenére / 2022 előtt a kutyát nem érdekelte sem a híradóban, sem az internetes médiában, sem a közemberek szintjén Ukrajna, nemhogy a Krím.

A másik, a világ legfeleslegesebb dolga veled leállni beszélgetni, mert semmi tényismeret nincs nálad, csak teljesen irracionálisba átcsapott érzelemből írkálsz, kettősmércével, illetve kimerül a szókincsed az agresszió ismételgetésében, de a Miértek, Hogyanok, és az előzmények teljesen ismeretlenek számodra. Vagy ha megpróbálkozol ezzel, akkor is teljesen nonszenszeket írsz, mint amikor a Krím tulajváltását azt Csehszlovákia német megtámadásához hasonlítottad.

És havonta legalább egyszer ugyanazokat a köröket újrakezded. Nem értem, miért....

Mint az Idétlen időkigben. Itt minden nap mormota nap van.
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 386
8 932
113
Azt akarod mondani hogy Oroszország két éve nem tudja a területe felett megszerezni az uralmat?

Amúgy nehéz komolyan venni a kamuszavazást úgy hogy a 4 tartomány teljes területén nem is volt szavazás, hiszen nem is voltak teljesrn orosz megszállás alatt

Őőőő, akkor ezzel azt akarod mondani, hogy a krími szavazás legitim, hiszen ott a teljes területen volt szavazás. :D
Megint csapdába estél... :D

Nem, szerintem arra utalhatott, hogy Zelenszkij elnöksége illegitim, hiszen a 2019 -es elnökválasztás folyamán nem birtokolták Krím -et illetve Donbasz -t és ezen régiókból nem szavaztak ...
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 475
46 622
113
Ez is egy olvasata a dolognak. Tudjuk, hogy ki volt a hívó fél? Én nem olvastam hírt erről, csak azt, hogy tárgyaltak. Az is lehet, hogy zselé, akkor hogyan tálalnád?


Orbán Viktor hívta fel Zelenszkijt. Elképzelhető, hogy a kínai elnök látogatásával van összefüggésben a hívás. Ahogy azt is rebesgetik, hogy Macronnak pedig a kínai elnök vitt üzenetet Putyintól. Aztán ki tudja? Mindez csak találgatás. De nem lehetetlen.