[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 114
11 249
113
EU-ország katonái mennek Ukrajnába

Szögezzünk le egy fontos dolgot.
Az oroszok szerintem kímélik az ukrán katonákat...elsősorban megvezetett birkáknak tartják őket, nem ádáz ellenségnek.

De az uniós/amerikai katonák, kiképzők vagy zsoldosok más kategória... felbujtók, sz@rkeverők, alattomos sutyerák uszítók, ők más bánásmódot érdemelnek.

Az oroszok helyében speciel az összes nem ukrán katonát megölném, akit a fronton találnék és a kezeim közé kerül.
Nincs fogság... az összesnek golyó jár azért, amit művelnek.
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 433
10 311
113
Tudod ki :)
Amúgy jól érzed magad mikor ilyeneket írsz másoknak? Szerintem teljesen normálisan álltam bele a témába.

én képzelem azt, hogy a felvarró tépőzáras. Veled ellentétben én láttam varrott és tépőzáras verziót is, ami nem meglepő annak fényében, hogy az ilyesmi valójában "armpatch", azaz karjelzés: k*ra nem az a lényege, hogy hogyan rögzítik. Nyilván vannak olyan kislányok, akik a tépőzárast preferálják, mert nem merik bevállalni, hogy hova tartoznak. Csak hát az ilyeneket nem szokás férfinek nevezni.
Ursula vélte ellentmondásosnak, hogy a felvarró csere hogy történhetett meg, ha a gránát miatt nem piszkálták. Erre írtam, hogy miért nem kell ehhez a gránátot piszkálni. (Ha valóban meg lett mókolva a gyújtó, de gyakran szokták, úh. feltételeztem.) Látszik a velcro a videón is, a hulla jelentősebb mozgatása nélkül rá tudták rakni a dezinformációs videó elkészítéséhez. Ennyi a lényeg.
Nem értem a problémádat, de szerintem te se, magyarázol itt a felvarrók rejtelmes világáról...

Latort magasról leszarom,
Roppant kulturált vagy ismét, és gondolom a fórumon aktív francia katona az leszarós, de a random orosz hírek azok aztán biztosan az eltitkolt igazságot juttatják el hozzánk. Az se számít, hogy az oroszok se tudnak arról amit ezeken írnak.

De a tépőzáras véleményeddel nyilván te vagy a király.
Mi az a tépőzáras vélemény?
Ekkora feneket keríteni annak, hogy szerintem igenis rá lehetett rakni egy hullára utólag a francia karjelzést.... relax :)
De ha francia önkéntes volt akkor sem az idegenlégió van ott mint azt állítják.
A nyomi angolok, amerikaiak és franciák (meg a többi szerencsétlen) nyilván repülő- és síbalesetben múltak ki, hát persze. Nem vagy te tábornok véletlenül? :D
Egy helyről és témáról beszélünk jelenleg: harcolnak-e alakulat szinten a franciák Csaszov Jar-nál (hitelesítve ezzel Macron fenyegetőzését)?
Nem más, régebbi esetekről volt szó a szál eleje óta, hanem erről és csak ennyiről.

Szedd már össze magad mert a röhörészésen és a félrebeszélésen kívül nem látni belőled mást.
El tudod amúgy mondani a problémád? Szerinted ott van a Francia Idegenlégió, és azért fújsz, hogy ezt kétségbe vonom? (Mint amúgy sokan. Aztán lehet később bemennek, de jelenleg ez dezinfó.) Megmutatod a macin hol vannak ezek a franciák? Készségesen elhiszem, ha valami értékelhetőt közölsz és nem csak sírsz. Megfogtam és átnéztem amit tudtam, leírtam amit találtam, az alapján véleményt fogalmaztam meg. Verd magad a földhöz :)


Ha nem haragszol idéznék tőled:

"Ne hordjuk már be ezt a TG csatornát a ht. topikokba, mert a biztpolban is gyenge nem, hogy itt. Fantasztikus világmegfejtéseket lehet belőle írni, csak nulla konkrétumot tartalmaz a bejegyzésük (amit fordítóval sikerült összehányniuk). Nem ismerjük a harcászati helyzetet, a bevetett erőket...
Busho3301 Post #4 779 2023. november 5."


:D
De egyébként tetszik, hogy forditóval tg csatornákból, nulla konkrétumokból egy fantasztikus világmegfejtést kreáltál
:D
Ezt az Oroszok az Igazság Oldalán-ra írtam gondolom.
Nem szakmányban hozom a gépi (és rosszul) fordított szövegeket, hanem az oroszul nem értőknek spoilerben elhelyeztem egy érthetőbb angol fordítást egy olyan bejegyzésről, ami pont ebben a témában született és jól alátámasztja amit magyarázok. Skandallum.
De látom magyarul te se tudsz: "ezt a TG csatornát" írtam az idézetben, nem azt, hogy "A TG csatornákat".


A Portfoliot neked találták ki... :D Az ellen persze nem tiltakoztál ilyen vehemensen.
Gyakran törlöm mert minősíthetetlen, főleg, mikor eleve azért rakjátok be, mert szemét és még jelzitek is.

Egyébként továbbra is várnám a választ arra, hogy milyen az a focimeccs, ahol a bíró és a partjelzők az ellenfél csapatát erősítik... :D
Milyen focimeccsről beszélsz? Amiben hergelitek egymást olyan dolgokkal, amiről az oroszok se tudnak? :D Itt bicikliverseny van, ilyen:
Bike-Fall-meme-1b42wl.jpg

Mondom neked is, mutasd meg ezeket a szétlőtt franciákat. Elhiszem, ha megmutatod.

Nyilván ezt Busho szerkesztette bele a hozzászólásba.
De tényleg komoly az ,hogy a moderáció egy kistílű személyeskedésért visszaél? Újabb mélység.
Ha hallgatásról füllent a moderátorokkal kapcsolatban (amúgy is itt vitázok egész nap...wtf) a két órás limitet kihasználva, akkor ne csodálkozzon, ha demonstrálom a dolgokat... amúgy nem hiszem, hogy rajtad kívül valakinek külön magyarázat kellett volna a beszerkesztett mondat értelmezéséhez. De köszönjük.

Pont most vannak ezek a kiborulások mikor más a fos sem egyértelműen az agyhalott propagandát nyomatja?
Ritter:
Na megnyitottam ezt a fantasztikus...
Azt mondja: "Szerinte, ha a nyugat-európai katonai hatalom csapatai megérkeznek a kelet-európai országba, akkor Vlagyimir Putyin orosz elnök azonnal meg fogja semmisíteni őket."
Ha.
Ritter is azt mondja, hogy HA megérkeznek. Még nem tartunk ott. Remélem ez így is marad.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 499
19 757
113
Senki nem hallgat, csak rám is vonatkozik a két óra, kivéve, ha beleszerkesztek te nagy tudású....
Busho barátom, az a különbség kettőnk között, hogy én nem tudok a te hozzászólásaidba beleszerkeszteni.
Ugye így azért egyértelmű, hogy merre lejt a pálya? :D
Egyébként amit most moderátorként csináltál - azaz beszúrtál egy szöveget a hozzászólásomba, mintha én írtam volna - az a moderátori tevékenység legalja. Ha ezt véletlenül tetted elvárom a szőrcsuha/hamu a fejre/ bocsánatkérés kombót, ha direkt volt, akkor viszont ha van benned egy kis gerinc, akkor végleg lemondasz a moderátori lét előnyeiről... Te választhatsz, hogy mi legyen... :D
Gondolom a többi modinak is elmond ez majd valamit...
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 857
14 859
113
Ez nem egy focimeccs hanem egy háborús agresszió
Ha ez agresszió volna, már több mint 2 éve itt az EU-ban üldögélne a teljes ukrán lakosság - mert pld egy deka áram se lenne a drótokban.
A másik, a világ legfeleslegesebb dolga veled leállni beszélgetni, mert semmi tényismeret nincs nálad, csak teljesen irracionálisba átcsapott érzelemből írkálsz, kettősmércével, illetve kimerül a szókincsed az agresszió ismételgetésében, de a Miértek, Hogyanok, és az előzmények teljesen ismeretlenek számodra. Vagy ha megpróbálkozol ezzel, akkor is teljesen nonszenszeket írsz, mint amikor a Krím tulajváltását azt Csehszlovákia német megtámadásához hasonlítottad.

És havonta legalább egyszer ugyanazokat a köröket újrakezded. Nem értem, miért....
Már másfél éve írtuk először, hogy fennakadt a lemez, műsort kellene cserélni, de hiába. Szerinte biztosan az ismétlés - a tudás anyja.
De nem akarom őt bántani, ha nem volna akkor magunkban vitáznánk teljes egyetértésben? Kicsit uncsi lenne egy idő után..
Ez is egy olvasata a dolognak. Tudjuk, hogy ki volt a hívó fél? Én nem olvastam hírt erről, csak azt, hogy tárgyaltak. Az is lehet, hogy zselé, akkor hogyan tálalnád?
lehet az is, hogy Orbán arra is rákérdezett, hogy az idén eddig tőlünk vásárolt 137 000 MWh villanyt mikor fizeti ki Zseli? Vagy erre hidegvizet ihatunk, írjuk le veszteségképp, mert ez is beleszámít a segélyezésbe?
Sztem Ukrajna egyre kínosabb az euroatlanti térségnek és ez fokozódni fog .Megint Orbannak lett igaza ..
Kínos, mert annak idején a tervek szerint Majdan után Ukrajna szerepe egy gazdasági kiszolgáló lett volna elektromos energiában, építőanyagban (főleg fa), energiahordozókban (repesztéssel földgáz), a 400 millió főt ellátni képes mezőgazdaságával. Ehhez párosult volna a páratlanul olcsón dolgoztatott munkásrétege is. Ennek megszerzéséhez nagyon sok dollár égett el eddig is USA, az EU, a Közel és Távolkeleti befektetők a térségben. Ha most ezt a II Vh utáni, Marshall tervet is sokszorosan felülmúló befektetést bebukják a befektetők - azt az erre számító, a gazdasági életét a távlati terveiben erre alapozó EU nagyon megérzi majd.. lehet h irány a bányászbéka s@gge lesz életszinvonalban.. Innen , a 0 ról lesz szép feljönni a 30%-os éves növekedési marketing tervekkel, hiszen ezt évszázadon keresztül lehet majd produkálni, mivel 0 volt a kiinduló alap, ugyanúgy a 0 -án állhatunk majd - és milyen szépen fejlődünk, előre megyünk nem hátra.
Ezért ragaszkodik az EU ennyire , most már belengetve egy komolyabb háborút is egy olyan területhez - amihez semmi köze nem lenne..
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 035
66 529
113
Valami észt hadvezer érdekes gondolatai.

Fuu... Ott bizony elpukkant valami.

Ez is látványosan nagyot szólt.

Nah a Spartanba se ülünk be. Akkora lyuk van a segge mint egy görögdinnye. Rabotinonal fejezte be a pályafutását.

Platós Uazbol Grad.

Ocseretino térkép.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 793
30 611
113
Orbán Viktor hívta fel Zelenszkijt. Elképzelhető, hogy a kínai elnök látogatásával van összefüggésben a hívás. Ahogy azt is rebesgetik, hogy Macronnak pedig a kínai elnök vitt üzenetet Putyintól. Aztán ki tudja? Mindez csak találgatás. De nem lehetetlen.
Nem értem ezt az egyik elnök küldözget egy másikkal üzenetet a harmadik elnöknek dolgot. Miért nem hívja fel? Még élnek a vonalak, kurva nagy szarba lennénk ha nem így lenne. S ha titokban akarják tartani, akkor megmondják mindenkinek aki tud róla, hogy kussol vagy repűl és még eljárás is indúl ellene.
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 325
4 771
113
Tudod ki :)
Amúgy jól érzed magad mikor ilyeneket írsz másoknak? Szerintem teljesen normálisan álltam bele a témába.
Na, ki?
Abszolút, köszönöm a nyilván nem kedves kérdést. Szerintem meg nem. So what?
Ursula vélte ellentmondásosnak, hogy a felvarró csere hogy történhetett meg, ha a gránát miatt nem piszkálták. Erre írtam, hogy miért nem kell ehhez a gránátot piszkálni. (Ha valóban meg lett mókolva a gyújtó, de gyakran szokták, úh. feltételeztem.) Látszik a velcro a videón is, a hulla jelentősebb mozgatása nélkül rá tudták rakni a dezinformációs videó elkészítéséhez. Ennyi a lényeg.
Nem értem a problémádat, de szerintem te se, magyarázol itt a felvarrók rejtelmes világáról...
A tanárnőt nyilván lehet kritizálni, mint laikust, de mint hülyét biztosan nem. A "magyarázzuk meg, hogy valami miért nem az, ami" témában szerintem pont nem szorulok oktatásra, ráadásul esetenként még igazam is van. Úgyhogy ezt nem harapom.
A felvarrók világa maximum a civilek számára rejtélyes: egy részük fel van varrva, a többi meg tépőzáras. De k*vára nem az összes tépőzáras. Szívesen.
Roppant kulturált vagy ismét, és gondolom a fórumon aktív francia katona az leszarós, de a random orosz hírek azok aztán biztosan az eltitkolt igazságot juttatják el hozzánk. Az se számít, hogy az oroszok se tudnak arról amit ezeken írnak.
Ja. Tudod, van egy nyilván orosz propagandaszólás, miszerint "Amilyen az adjonisten..." Nyilván nem hallottad még, úgyhogy ismét csak szívesen.
Az aktív francia katona véleménye pont olyan leszarós, mint az aktív magyar katonáé, börtönőré vagy rendőré, de ha nem éred fel ésszel, hogy miért, akkor még egy tábornokot is nehéz kinézni belőled: bocs, hogy előzőleg túlbecsültelek. De segítek: ha a hivatalos álláspontot osztja, akkor ostoba, ha meg ellenvéleményt hangoztat nyilvánosan, akkor hülye.
Amúgy be tudnád idézni egy olyan kommentemet, ahol (nem idézésként) mondjuk "orosz hírek"-et linkeltem? Ha már...
A magabiztosság és a tudás két különböző kategória. Csak szólok.
Mi az a tépőzáras vélemény?
Ekkora feneket keríteni annak, hogy szerintem igenis rá lehetett rakni egy hullára utólag a francia karjelzést.... relax :)
De ha francia önkéntes volt akkor sem az idegenlégió van ott mint azt állítják.
Rá lehet, csak - mint azt Ursula joggal észrevételezte - ha nem mersz hozzányúlni a hullához, akkor miért pont a karjelzését mered cserélgetni - HA AMÚGY HOZZÁ SEM MERSZ NYÚLNI?! GONDOLKOZZ, BASZKI, GONDOLKOZZ!!!
Amúgy jártál ott? Ismerted a tagot? Möszjő Makron, maga az?! :D :D :D
Egy helyről és témáról beszélünk jelenleg: harcolnak-e alakulat szinten a franciák Csaszov Jar-nál (hitelesítve ezzel Macron fenyegetőzését)?
Nem más, régebbi esetekről volt szó a szál eleje óta, hanem erről és csak ennyiről.
Nem, az úgynevezett Ukrajna nem ebből az egy településből áll ugyanis, ha még nem tűnt volna fel - az oroszok (akár hazudtak, akár nem) pár más helyen is dicsekedtek csigazabálók kilövésével.
 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
1 007
1 598
113
Vagy csak felajánlotta a politikai menedékjogot.... mielőtt a sajátjai ölik meg. :)
A nemzeti színházból ugyis távoztak páran ...


 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 472
10 706
113
Ajjj még mindig ezen a francia tépőzáras témán baszkolódtok. Annyiféle tépőzárat látni az ottani képeken ,hogy ha ez lenne a mérvadó akkor lassan már az egész világ regyláris hadseregeinek jó része ott harcolna az Oroszok ellen. Mert van ott mexikói, kolumbiai, svéd, angol, amcsi, német meg ki tudja még milyen tépőzáras zászló. Amiket megvehetsz néhány euróért/dollárért akármilyen katonai boltban.
Ne legyünk már gyerekek! Azon is el lehetne gondolkozni hogy hány nagy PMC van fizetve a NATO által hogy odaküldje az embereit, akik senkinek sem fognak hiányozni ha meghalnak.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 535
8 941
113
Sztem Ukrajna egyre kínosabb az euroatlanti térségnek és ez fokozódni fog .Megint Orbannak lett igaza ..

Miért lenne kínos? Nekik egyértelmű a helyzet. Orbán meg megint kudarcot vallott. Magyarország érdekeivel ellentétes külpolitikát folytatott, most meg csinálhatja kicsit vissza, hogy emberszámba vegyék.

Ez is egy olvasata a dolognak. Tudjuk, hogy ki volt a hívó fél? Én nem olvastam hírt erről, csak azt, hogy tárgyaltak. Az is lehet, hogy zselé, akkor hogyan tálalnád?

Vannak akik számára ez tálalás kérdése, nekem inkább a helyzet megértésének kérdése. Nem tudom ki hívott, Orbánra tippelek, mert már korábban ő kezdte el felvenni a kapcsolatot Z-vel, tehát ő közeledett. Z meg az országa érdekét képviseli, ezért ő számára az a fontos, hogy minél jobb viszonyban legyen Mo-gal, mert háború van, és most ez a fontos. Nem csinál személyes ügyet belőle. Pedig Mo az ellensége oldalára állt, úgy hogy még nem is volt érdekes.

Nem értem ezt az egyik elnök küldözget egy másikkal üzenetet a harmadik elnöknek dolgot. Miért nem hívja fel? Még élnek a vonalak, kurva nagy szarba lennénk ha nem így lenne. S ha titokban akarják tartani, akkor megmondják mindenkinek aki tud róla, hogy kussol vagy repűl és még eljárás is indúl ellene.

Semmi ilyesmi nincs. A nagyok megbeszélik telefonon amit kell. Csak megy az Orbán a világpolitika mozgatórugója mítosz építése és ilyenkor ilyen bullshiteket szórnak szét mindenhol.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 514
12 972
113
Ha hallgatásról füllent a moderátorokkal kapcsolatban (amúgy is itt vitázok egész nap...wtf) a két órás limitet kihasználva, akkor ne csodálkozzon, ha demonstrálom a dolgokat... amúgy nem hiszem, hogy rajtad kívül valakinek külön magyarázat kellett volna a beszerkesztett mondat értelmezéséhez. De köszönjük.


Na megnyitottam ezt a fantasztikus...
Azt mondja: "Szerinte, ha a nyugat-európai katonai hatalom csapatai megérkeznek a kelet-európai országba, akkor Vlagyimir Putyin orosz elnök azonnal meg fogja semmisíteni őket."
Ha.
Ritter is azt mondja, hogy HA megérkeznek. Még nem tartunk ott. Remélem ez így is marad.

Nos, nem füllent a hallgatásról, csak neked mást jelent, sajátos szemszögedből vizsgálod a dolgot.
Azt hittem ezt már átbeszéltük, közös álláspontra jutottunk, hogy az a struccpolitika amit fojtattok, amit én így neveztem, azt te a rendszer tökéletes-nek nevezted. Ez pontosan az, amire Grigorij fórumtársunk célzott. Szóval kár meghazudtolni, egy jelenségről beszélünk. Különböző elnevezéseken.
Persze mindez elfogadható magyarázat lenne, ha tényleg tettél volna az ügy érdekében, többszöri kérése ellenére .. pedig olvastad, ugyanezt a játékot játszátok minden "kínos" esetnél. Mindenki ismeri. Kár előadni az elsikkadtam felette kamuzást.
Nem válaszoltál szándékosan a kérésére, homokba dugtad a fejed ismét (->rendszer tökéletes)
Továbbá érdekes, hogy a két órát hozod érvnek. Totál fals magyarázat, mivel arra, hogy személyeskedj irányába (-> te nagy tudású) mégis tudtál élni azonnal a moderátori "hatalmaddal". (-> uram bocsánat, hogy meghazudtoljalak, de vannak olyan nézőpontok amely felől nézve ez szemen szedett hazugság, hogy a két óra miatt nem tudtál neki válaszolni)
Mindenki számára teljesen világos az egyértelmű a struccpolitika, a lapítás mint szar a fűben, vagy hívjuk az általad a rendszer tökéletes jelenségnek. Felőlem nevezhetjük bárhogyan, de Grigorij nem hazudott.
Az pedig, hogy az általad korábban elfogadhatatlan érvrendszerrel érvelsz.. ehhez nem tudok mit hozzáfűzni. Átbeszéltük csomószor, szerintem ez a totális következetesség hiánya. Szerinted meg tökéletes a rendszer. Ez egy fórum, én elfogadom a véleményed, azt is, hogy ha saját célra kell felhasználni a fordítós vk, szívednek közelálló telegramm csatornákat és az úgy igazolja a te világképedet. Hát legyen. Ez egy fórum, én elfogadom, hogy te így látod.

Nem úgy volt, hogy a rabok katonai szolgálatra küldése valami nagyon gonosz dolog?


Ha a franciák megjelennek a konfliktusövezetben, akkor elkerülhetetlenül az orosz fegyveres erők célpontjává válnak. Számomra úgy tűnik, hogy Párizsnak már van bizonyítéka erre
– tette hozzá, célozva arra, hogy már most is növekszik a francia állampolgárok száma az ukrajnai halottak között.

 

patriot

Well-Known Member
2022. március 11.
108
385
63
Miért lenne kínos? Nekik egyértelmű a helyzet. Orbán meg megint kudarcot vallott. Magyarország érdekeivel ellentétes külpolitikát folytatott, most meg csinálhatja kicsit vissza, hogy emberszámba vegyék.



Vannak akik számára ez tálalás kérdése, nekem inkább a helyzet megértésének kérdése. Nem tudom ki hívott, Orbánra tippelek, mert már korábban ő kezdte el felvenni a kapcsolatot Z-vel, tehát ő közeledett. Z meg az országa érdekét képviseli, ezért ő számára az a fontos, hogy minél jobb viszonyban legyen Mo-gal, mert háború van, és most ez a fontos. Nem csinál személyes ügyet belőle. Pedig Mo az ellensége oldalára állt, úgy hogy még nem is volt érdekes.



Semmi ilyesmi nincs. A nagyok megbeszélik telefonon amit kell. Csak megy az Orbán a világpolitika mozgatórugója mítosz építése és ilyenkor ilyen bullshiteket szórnak szét mindenhol.
Vigyázó szemed Ferihegyre vesd! Emberszám.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 473
24 126
113
Újabb erőműre nincs már szükségük az ukriknak, Ladyzhynska TPP:

Off: portásunk hiányolta a György-szalagot:

Harckocsihangárt ért csapás, pár ukri T80-nak lőttek:

FPV vs minibusz:

LMUR vs önjáró:

RBK500, erdősávi radírozás Kislovka környékén:

Poltavában is valami energetikai létesítmény kapott geránt:

Leopard vs Lancet:

Supacat is Lancetet hárít:

Egy ritkaságot szedtek ki az oroszok polák Mista Oncilla:

Újabb teknős Lesochek zavarórendszerrel:

Balaton helyett bandera:
Egy azovstali aki megadta magát, most nem volt már "szerencsés":
-2 grúz Novopokrovskoye közelében:
-1 szakasz pk Berdycha-nál visszavonulás közben:
-1 aidar-os nackó:
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 389
10 984
113
2014 ellenére / 2022 előtt a kutyát nem érdekelte sem a híradóban, sem az internetes médiában, sem a közemberek szintjén Ukrajna, nemhogy a Krím.

A másik, a világ legfeleslegesebb dolga veled leállni beszélgetni, mert semmi tényismeret nincs nálad, csak teljesen irracionálisba átcsapott érzelemből írkálsz, kettősmércével, illetve kimerül a szókincsed az agresszió ismételgetésében, de a Miértek, Hogyanok, és az előzmények teljesen ismeretlenek számodra. Vagy ha megpróbálkozol ezzel, akkor is teljesen nonszenszeket írsz, mint amikor a Krím tulajváltását azt Csehszlovákia német megtámadásához hasonlítottad.

És havonta legalább egyszer ugyanazokat a köröket újrakezded. Nem értem, miért....

Mint az Idétlen időkigben. Itt minden nap mormota nap van.
Hálátlanok vagytok; más kitesz a szííívét, hogy kontraproduktív hozzászólásaival újra és újra emlékeztetve legyenek a passzív csakolvasók azokra tényekre, amelyek evidensek, de amelyeket negligál a mainstream, tik meg ezt sem becsülitek...

Hová lesz így a világ!?

Apropó, hogy halad az NS2 felrobbantásának - mint nemzetközi energiaterrorizmusnak a vizsgálata?
Tényleg ürgebőrbe varrt békaemberek követték el?

Más.

Egy másodpercre azt hittem, hogy Putyin (Putykó, Putyler) beiktatásával - no meg az infrastruktúra elleni éjszakai támadásokkal intenzívebbé válik az orosz harci tevékenység.

De ugyan miért tennék!?

A konok nyugati elszántságnak köszönhetően kiszámítható módon zajlanak a világban elindult errodálódási, súlypontáthelyeződési folyamatok; a markánsan hirdetett nyugati értékrendeket - a magántulajdon szent és sérthetetlen, humanizmus, a konfliktusok a sport világát nem érintik, stb. - éppen a nyugatiak rúgják fel. Ezeknek a - máshol is naivan rögzült - bizalmi elveknek az eldobását felismerni, rádöbbenni, majd cselekedni idő szerte a világon:
A folyamatok (arany hazavitele, alternatív devizák felkutatása, stb.) elindulása, majd felgyorsulása a nagy tömeg miatt hatalmas tehetetlenségű.

Mennél később kristályosodik ki, hogy a nyugat itt csak akkor érhet el sikert ,ha tönkreteszi pl. az orosz energiaexport kapacitást és/vagy beszáll légierővel és/vagy reguláris haderővel is, annál kevésbé lesz vitatható és relativizálható az orosz követelés/eredmény, ráadásul úgy, hogy egyre kevésbé lesz figyelembe veendő a nyugati gazdasági/politikai/katonai erőfelmutatás.
(Lásd már mostanában is mennyire nem veszik komolyan a nyugati politikusokat az ún. Globális Délen ahhoz képest, hogy régen milyen respektjük volt.)

A régi időkben a háborúkat rendre még a győztesek is szerették hamar befejezni.

Ma olyan folyamatok zajlanak a világban, hogy hagynak időt mindenkinek, hogy rádöbbenjen, tudatosuljon benne, hogy hol lesz a helye - a jövőben.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 260
61 867
113
Nem úgy volt, hogy a rabok katonai szolgálatra küldése valami nagyon gonosz dolog?
Szerintem valami perverz ukrán törvényalkotónak feltűnt, hogy amilyen ütemben darálják az oroszok a frontra vezényelt ukrán állampolgárokat, eljött az idő, hogy lemészároltassák velük a nettó kiadásnak számító hazai börtöntöltelékeket.
A halálbüntetés visszaállításának egy szürreális változata, "lojalitással megváltható szabadság" maszlagba csomagolva.
Nyilván annak idején ugyanez volt az oroszok motivációja is, de most már az ukránok fejére égett a kényszer, hogy megtegyék.

Most még a börtöntöltelékek, majd ezután a nyugdíjasok (őket amúgy már egy ideje elkezdte összefogdosni az Azov és a rokon terrorszervezetek), majd a leszázalékoltak, rokkantak, halálos betegek...
Aztán majd szép lassan mindenkiből ballaszt lesz, akit ki kell dobni, mert süllyed a hajó.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 466
46 531
113
Nem értem ezt az egyik elnök küldözget egy másikkal üzenetet a harmadik elnöknek dolgot. Miért nem hívja fel? Még élnek a vonalak, kurva nagy szarba lennénk ha nem így lenne. S ha titokban akarják tartani, akkor megmondják mindenkinek aki tud róla, hogy kussol vagy repűl és még eljárás is indúl ellene.


Merkel lehallgatási botrányára emlékszel? Az izraeli szofverbotrányra emlékszel? Ha igen, akkor mutatja, hogy a lehallgatási opció nem annyi, hogy megfenyegetem a fecsegésre hajlamosakat,
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 433
10 311
113
A tanárnőt nyilván lehet kritizálni, mint laikust, de mint hülyét biztosan nem.
Mutasd meg hol kritizáltam. Megemlítettem, hogy vele indult ez a szál.
Ja, hogy megint nem megy a magyar.
De k*vára nem az összes tépőzáras. Szívesen.
Nézd már meg azt a szájba.... videót amiről beszélünk. Ott a velcro panel a mellényen...
A) francia önkéntes, eleve rajta volt
B) utólag odarakott tépőzáras, amit a gránátot figyelmen kívül hagyva odarakhattak mert nem kell hozzá mozgatni se.
Az volt az "érv", hogy ha ott a gránát akkor nem lehet a mellényen elhelyezni. Hát de. Teljesen mindegy amúgy, kamu az egész akár az az egy szem fószer francia volt, akár nem. A lényeg az, hogy nem a Francia Idegenlégió szervezetszerű jelenléte következik ebből, mint azt próbáljátok itt megmagyarázni.

De segítek: ha a hivatalos álláspontot osztja, akkor ostoba, ha meg ellenvéleményt hangoztat nyilvánosan, akkor hülye.
Tehát mindegy, hogy ki mit mond, a Francia Idegenlégió ott van és hullanak százszámra. Az is mindegy, hogy az oroszok is másképp gondolják.


Amúgy be tudnád idézni egy olyan kommentemet, ahol (nem idézésként) mondjuk "orosz hírek"-et linkeltem? Ha már...
Nem te linkeled hanem ennek a kizárólagos igazságát próbálod erőltetni.... és ismét nem megy a szövegértés.

Rá lehet, csak - mint azt Ursula joggal észrevételezte - ha nem mersz hozzányúlni a hullához, akkor miért pont a karjelzését mered cserélgetni - HA AMÚGY HOZZÁ SEM MERSZ NYÚLNI?! GONDOLKOZZ, BASZKI, GONDOLKOZZ!!!
Baszki baszki baszki... (fujj de tenyérbemászó vagy ember....)
Tudod hogy működnek ezek? Érted, hogy mit beszéltünk Ursulával? Akkor utoljára, nagyon egyszerűen: mivel egy szaros velcrora tapasztják, ezért NEM ellentmondás (ezt kifogásolta Ursula), hogy a mellényen módosított gyújtójú gránát van mert ennyit nyugodtan meg lehet csinálni, a gárnátból nem kell kihúzni a befűzött zsinórt/drótot ami a mellényhez rögzíti. A tűzszerészeknek szoktak ilyet hátrahagyni, ami nem a nyelv felcsapásával működik el, hanem a rögzítőanyag kihúzásával (teljesen kicserélik a gyújtót). Remélem tisztáztuk.
(De ez is részletkérdés, lehet semmi gond nem volt vele, lehet a felvarró is eredeti. Az a lényeg, hogy ott van-e az idegenlégió. Nincs, sok másból következően sincs. Szia.)

Nem, az úgynevezett Ukrajna nem ebből az egy településből áll ugyanis, ha még nem tűnt volna fel - az oroszok (akár hazudtak, akár nem) pár más helyen is dicsekedtek csigazabálók kilövésével.
A háború során általában.
Jelenleg meg Csaszov Jar-ról beszéltünk, de te meg szenvedsz, izzadsz, produkálod magad mert mindenáron bele akarsz állni. Szomorú, hogy nem lehet egy jól körülhatárolt kérdésről normálisan beszélni. Részemről befejeztem.


Nos, nem füllent a hallgatásról, csak neked mást jelent, sajátos szemszögedből vizsgálod a dolgot.
Azt hittem ezt már átbeszéltük, közös álláspontra jutottunk, hogy az a struccpolitika amit fojtattok, amit én így neveztem, azt te a rendszer tökéletes-nek nevezted. Ez pontosan az, amire Grigorij fórumtársunk célzott. Szóval kár meghazudtolni, egy jelenségről beszélünk. Különböző elnevezéseken.
Persze mindez elfogadható magyarázat lenne, ha tényleg tettél volna az ügy érdekében, többszöri kérése ellenére .. pedig olvastad, ugyanezt a játékot játszátok minden "kínos" esetnél. Mindenki ismeri. Kár előadni az elsikkadtam felette kamuzást.
Nem válaszoltál szándékosan a kérésére, homokba dugtad a fejed ismét (->rendszer tökéletes)
Továbbá érdekes, hogy a két órát hozod érvnek. Totál fals magyarázat, mivel arra, hogy személyeskedj irányába (-> te nagy tudású) mégis tudtál élni azonnal a moderátori "hatalmaddal". (-> uram bocsánat, hogy meghazudtoljalak, de vannak olyan nézőpontok amely felől nézve ez szemen szedett hazugság, hogy a két óra miatt nem tudtál neki válaszolni)
Mindenki számára teljesen világos az egyértelmű a struccpolitika, a lapítás mint szar a fűben, vagy hívjuk az általad a rendszer tökéletes jelenségnek. Felőlem nevezhetjük bárhogyan, de Grigorij nem hazudott.
Az pedig, hogy az általad korábban elfogadhatatlan érvrendszerrel érvelsz.. ehhez nem tudok mit hozzáfűzni. Átbeszéltük csomószor, szerintem ez a totális következetesség hiánya. Szerinted meg tökéletes a rendszer. Ez egy fórum, én elfogadom a véleményed, azt is, hogy ha saját célra kell felhasználni a fordítós vk, szívednek közelálló telegramm csatornákat és az úgy igazolja a te világképedet. Hát legyen. Ez egy fórum, én elfogadom, hogy te így látod.

Nem úgy volt, hogy a rabok katonai szolgálatra küldése valami nagyon gonosz dolog?



– tette hozzá, célozva arra, hogy már most is növekszik a francia állampolgárok száma az ukrajnai halottak között.

Rendben. Olyan szinten nem értjük egymást (ezúttal sem, és most már a pár tag iránti alap emberi tiszteletem kezd fogyni), és annyi időm elment már ezzel eredménytelenül, illetve a legkisebb nézetkülönbségből is akkora szájtépés kerekedik, hogy szerintem a legjobb, ha nem veszek részt a topik működésében.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 903
13 776
113
Rendben. Olyan szinten nem értjük egymást (ezúttal sem, és most már a pár tag iránti alap emberi tiszteletem kezd fogyni), és annyi időm elment már ezzel eredménytelenül, illetve a legkisebb nézetkülönbségből is akkora szájtépés kerekedik, hogy szerintem a legjobb, ha nem veszek részt a topik működésében.
Nene.... maradj csak...most komolyan mondom! Veled lehet értelmesen beszélni.... ne máááár. Nem akarok holnap 1 éves bannt kapni azért mástól, mert bekapcsoltam a számítógépemet otthon, de meg se nyitottam a HTKA-t :D
Most tényleg komolyan írom...