[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 399
11 118
113
Azért elég gáz, hogy még mindig vonattal tudnak nyugati politikusok Kievbe menni. És senki ne jöjjön azzal, hogy nem érdemes lebombàzni ezt a vonalat mert gyorsan helyre lehet hozni. Akkor hetente kell szétbombázni és biztos vannak hidak is,amiket.nem annyira könnyű helyrehozni. Hogy az oroszok megengedik ezt a a politikai turizmust Kievbe és Kievből, az nevetséges szerintem.

Szerintem direkt hagyják meg ezt az opciót a nyugati politikusoknak...had menjenek csak...
...amelyik meg még marad* a "béketárgyalások" idején is a mostani túristákból, azt különös élvezettel fogják emlékeztetni és megalázni (Putyin kutyája...meg Görög terem...:rolleyes:)

*:
DqiRTVGX0AAAI9a.jpg
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
695
1 913
93
Érdekes a kép. Részint, én úgy tudom, hogy Tajvanon a tehergépkocsi rendszámok zöld alapon (táblán) fehér karakterek. Ha Tajvanon készült a fotó, akkor a pótkocsi nem tajvani. Viszont más országot jelző matrica (ország felségjelzés) nincs rajta, de akkor meg milyen honosságú a jármű? Másrészt, a pótkocsinak 3 tengelye van, de a platformon oldalanként négy kerékjárati ív. Vagy barkács megoldás a pótkocsi, vagy a kép egy rosszul elkészített Photoshop...
Valóban gyanús a pótkocsi.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 043
23 866
113
Hát barátom kuuuuurvára el vagy itten tévedve :D


Pont úgy polarizálódott a nézőpontja mint az ebben a topikban tobdzódó többségé ami már ellehetetleníti az értelmes párbeszédet sajnos.
Én nagyon sajnálom, hogy ez a helyzet így kialakult de az egész társadalomra igaz....
Jaaa értem, szóval saját magáról állította, hogy ott szolgál... értem

azt hiszem nincs is akkor több kérdésem :D :D :D

(de jó lenne egy bohóc emoji)
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 896
15 326
113
Azért elég gáz, hogy még mindig vonattal tudnak nyugati politikusok Kievbe menni. És senki ne jöjjön azzal, hogy nem érdemes lebombàzni ezt a vonalat mert gyorsan helyre lehet hozni. Akkor hetente kell szétbombázni és biztos vannak hidak is,amiket.nem annyira könnyű helyrehozni. Hogy az oroszok megengedik ezt a a politikai turizmust Kievbe és Kievből, az nevetséges szerintem.
Az első pillanattól ez megy, az oroszok " Különleges Hadművelete " pont ezért nem érdemli ki a háború szót, mert úgy mozog az orosz hadműveletileg Ukrajnában mint Fehér Elefánt a porcelánboltban...

Eddig két évet kihúzták komolyabb frontmozgatás és infrastruktúra megsemmisítés nélkül (már az első héten csak tankönyvekben létezhetett volna villany Ukrajnában ha az orosz is úgy akarja), most erre kaptak még 5 év hosszabbítást..

Azt már 2 éve leírtam hogy ez miért nem háború, a két fél érdekeit szépen felsorolva.

Vedd úgy hogy amit írtál ez is egy indok pont a felsorolásban.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 934
14 036
113
⚡️Harkov irány, északi határ, nyugati szárny

Lukjanovszkaja az orosz hadsereg irányítása alá került.
Harkov irány, északi határ, keleti szárny

Az orosz fegyveres erők elfoglalták Staritsa falut, és Izbitszkij felé haladnak.
Naponta 3-4 egy házból álló tanya megvan.
Közben? A 17k-s Volcsanszkban az ukrán erők teljesen kiszorultak a központból...a város elesése 1-2 nap kérdése!
Ilyen gyors haladás, a hadjárat kezdetén volt, azóta példátlan...
Közben elkezdtek terjedni a híre, hogy Szurovikin kapja meg a Harkovi offenzíva parancsolását... (sok téves hír volt, hiszem ha látom)

k-p-2024-05-15-014135533.png
k-p-2024-05-15-014218963.png
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 505
19 915
113
A Dudi témához. Ha jól tudom, amikor évekkel ezelőtt szóba került, akkor ő maga írta, hogy a 25/88-asoknál szolgál, Szolnokon. Akkor egyébként sokkal normálisabb volt, nem tudom mi lett vele, de ez nem pszochológiai elemző csoport. Szóval visszatérve, gondolom, hogy változatlanul a 25/88-nál szolgál most is, vagy pontosabban nem tudom az új nevét az alakulatnak, mert a "nagy átnevezősdiben" kizárólag az MH-59-ből 101-es Szentgyörgyi Dezső repülődandárrá átnevezést jegyeztem meg. Pedig tudom, hogy volt jóval több. Csak azok más haderőnemhez tartoznak és annyira nem érdekeltek, hogy meg is jegyezzem pontosan. Tudom, hogy szégyen, de ez van.

Ez persze nem jelenti azt, hogy köztük van Dudi, de ez az az egység.

Egyébként nekem pont nem az a bajom vele, hogy politizál, sokkal inkább az, hogy egy esetleges ukrán betörés esetén milyen hevesen és kitartóan fog ellenállni a mostani kedvenceinek... És igazából ez a problémám az egész NATO dörgölőzéssel is, hogy az a bizonyos 5. cikkely kb. arra se lesz jó, hogy kitöröljük vele a hirtelen jött inger utáni nyomokat. Pont ez a kaporbarát NATO lesz aki diszkréten félrenéz majd és talán elereszt néhány harcias nyilatkozatot, de ennél többet ne várjunk. És akkor tényleg csak Dudi és csapata állhat ellen, akiről meg az eddigiek alapján nem vagyok meggyőződve...
(továbbra is állítom, hogy ránk nem az orosz jelenti az igazi veszélyt hanem az orosztól éppen vereséget szenvedő ukrán)

Más: kicsit gyanús nekem ez a Blinken túra Kijevbe, valamit nagyon közölni kellett a Zselé csapattal, hogy személyesen utazott oda. Persze ez lehet a show része is, mert ugye egész más Kijevben mondani, hogy "veletek vagyunk" meg "Slava Ukrajini" mint Washingtonban....
Az sem kizárt egyébként, hogy az orosz valóban terelésnek szánta a harkovi bulit, de aztán túlságosan beindult a dolog és most addg fogja ütni, amíg meleg. Tarasz meg tolja a tartalékokat amíg csak van, de nagyon a mézesbödön alját kapargatja már, az látszik. Úgy gondolom hamarosan várható, hogy a "jelentéktelenné átalakuló" Csaszov Jar és Rabotino felszabadul, és lesz egy lökés Zaporozsje irányába, és ezzel ide-oda rángatják majd a kaprok utolsó tartalékait.Kijev mellett persze még van felhasználható erő, de ki meri azt onnan elmozgatni? Túl közel van a fehérorosz határ...
Odessza más kérdés, az szerintem a legvége lesz, amikor már nincs más. Még az sem kizárt, hogy ott tényleg franciák lesznek már akkor akik majd látványosan kivonulnak (vagy nem) :D
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 173
12 307
113

Ez persze nem jelenti azt, hogy köztük van Dudi, de ez az az egység.

Egyébként nekem pont nem az a bajom vele, hogy politizál, sokkal inkább az, hogy egy esetleges ukrán betörés esetén milyen hevesen és kitartóan fog ellenállni a mostani kedvenceinek... És igazából ez a problémám az egész NATO dörgölőzéssel is, hogy az a bizonyos 5. cikkely kb. arra se lesz jó, hogy kitöröljük vele a hirtelen jött inger utáni nyomokat. Pont ez a kaporbarát NATO lesz aki diszkréten félrenéz majd és talán elereszt néhány harcias nyilatkozatot, de ennél többet ne várjunk. És akkor tényleg csak Dudi és csapata állhat ellen, akiről meg az eddigiek alapján nem vagyok meggyőződve...
(továbbra is állítom, hogy ránk nem az orosz jelenti az igazi veszélyt hanem az orosztól éppen vereséget szenvedő ukrán)

Más: kicsit gyanús nekem ez a Blinken túra Kijevbe, valamit nagyon közölni kellett a Zselé csapattal, hogy személyesen utazott oda. Persze ez lehet a show része is, mert ugye egész más Kijevben mondani, hogy "veletek vagyunk" meg "Slava Ukrajini" mint Washingtonban....
Az sem kizárt egyébként, hogy az orosz valóban terelésnek szánta a harkovi bulit, de aztán túlságosan beindult a dolog és most addg fogja ütni, amíg meleg. Tarasz meg tolja a tartalékokat amíg csak van, de nagyon a mézesbödön alját kapargatja már, az látszik. Úgy gondolom hamarosan várható, hogy a "jelentéktelenné átalakuló" Csaszov Jar és Rabotino felszabadul, és lesz egy lökés Zaporozsje irányába, és ezzel ide-oda rángatják majd a kaprok utolsó tartalékait.Kijev mellett persze még van felhasználható erő, de ki meri azt onnan elmozgatni? Túl közel van a fehérorosz határ...
Odessza más kérdés, az szerintem a legvége lesz, amikor már nincs más. Még az sem kizárt, hogy ott tényleg franciák lesznek már akkor akik majd látványosan kivonulnak (vagy nem) :D
Mit visz vissza a választások felpörgésekor? mert vinni semmit max: anya gyógysimijét a lázas gyereknek, nincs ebben semmi titok, pénzért ment, drága a választási kampány nálunk is de az usaban meg végkép. kp-t meg nehéz nyomon követni.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 630
45 870
113
Ő se akart menni, nem is mehetett volna, mégis elvitték. Zsolti meg sajnos hivhatja a Volgat két tüzérségi szalvo közt ha nem tud oroszul. De majd hátul lesz aki lehallgatja az adast és célba vesz vagy kiemel onnét.
Sajnos nem olyan könnyű ez, látjuk mi megy a szomszédban, itt se fog másként menni. 2013-ban ezt senki sem tudta volna elkepzelni Ukrajnáról igaz? Utána is hiába hoztuk a filmeket, infót, képeket amik kikerultek, eljutottak hozzánk, senkit se érdekelt. Meg most is az emberek zöme nem hinné el ha látna mi folyik ottan.
Biztos vagyok benne, hogy annyi "Zsolti" lenne, hogy a Volga túloldala folyékonyan beszélne magyarul! Pl. én innentől ha nekem sikerülne, küldetés tudattal nyomnám 24/7-ben, hogy a kényszersorozott pattanni akaró honfitársaimmal tudjak beszélni, és segíteni nekik!

Remélem a PressFon olvassa a soraimat!!!
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 672
55 710
113

Ez persze nem jelenti azt, hogy köztük van Dudi, de ez az az egység.

Egyébként nekem pont nem az a bajom vele, hogy politizál, sokkal inkább az, hogy egy esetleges ukrán betörés esetén milyen hevesen és kitartóan fog ellenállni a mostani kedvenceinek... És igazából ez a problémám az egész NATO dörgölőzéssel is, hogy az a bizonyos 5. cikkely kb. arra se lesz jó, hogy kitöröljük vele a hirtelen jött inger utáni nyomokat. Pont ez a kaporbarát NATO lesz aki diszkréten félrenéz majd és talán elereszt néhány harcias nyilatkozatot, de ennél többet ne várjunk. És akkor tényleg csak Dudi és csapata állhat ellen, akiről meg az eddigiek alapján nem vagyok meggyőződve...
(továbbra is állítom, hogy ránk nem az orosz jelenti az igazi veszélyt hanem az orosztól éppen vereséget szenvedő ukrán)

Más: kicsit gyanús nekem ez a Blinken túra Kijevbe, valamit nagyon közölni kellett a Zselé csapattal, hogy személyesen utazott oda. Persze ez lehet a show része is, mert ugye egész más Kijevben mondani, hogy "veletek vagyunk" meg "Slava Ukrajini" mint Washingtonban....
Az sem kizárt egyébként, hogy az orosz valóban terelésnek szánta a harkovi bulit, de aztán túlságosan beindult a dolog és most addg fogja ütni, amíg meleg. Tarasz meg tolja a tartalékokat amíg csak van, de nagyon a mézesbödön alját kapargatja már, az látszik. Úgy gondolom hamarosan várható, hogy a "jelentéktelenné átalakuló" Csaszov Jar és Rabotino felszabadul, és lesz egy lökés Zaporozsje irányába, és ezzel ide-oda rángatják majd a kaprok utolsó tartalékait.Kijev mellett persze még van felhasználható erő, de ki meri azt onnan elmozgatni? Túl közel van a fehérorosz határ...
Odessza más kérdés, az szerintem a legvége lesz, amikor már nincs más. Még az sem kizárt, hogy ott tényleg franciák lesznek már akkor akik majd látványosan kivonulnak (vagy nem) :D
Ettöl függetlenül, nem kellene személyeskedni.
Ezt általánosságban irom, nem neked személyesen.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 239
31 318
113
egy Kárpátaljai bevonulásnak rengetegen tapsikolnának, gondolom Te is látod, tudod mennyi Nagy-Magyarország fan van mindenfelé
Annyit hozzáfűznék, hogy Kárpátalja jelenleg Ukrjn, így a legtöbb Nagy-Magyarország fan az ukránok ellen harcolna...Éppen arról volt szó, hogy az orosznak nem kell a Kárpátokon túli terület, Medvegyev is arról beszélt, hogy a románok, lengyelek, magyarok között kellene a ukrán területek egy részét elosztani.
@grigorij3 -mal értek egyet, a legnagyobb ellenségünk egyelőre Ukrajna...(A NATO-tól függetlenül) Nekünk most az az érdekünk, hogy az oroszok gyorsan megtörjék az ukránokat, és a lengyelek, románok, franciák, angolok, ne csináljanak semmi hülyeséget.
......
Emlékeim szerint @krisss személyesen ismeri @dudi -t.
Amúgy meg egymást ne b@sztssuk mán....
.......
Adós fizess...már látszik, hogy a segélyeket az adósság fejében hova csatornászzák....
Ne feledjük, Zeli 21.éig tartó legitimációját...
Németországból szeretettel.Újabb Iris-T.
Volchanszkot elhagyják az ukránok.
Érdekes, ez korábban senkinek nem tűnt fel?
 

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 662
5 448
113
Valóban gyanús a pótkocsi.

Oké, a gumik laposak, de ezen kívül olyan tiszta, mintha tök új lenne, ha a frontról zsákmány, akkor leharcoltabbnak kellene lennie (?)
- a rakéta "dobozok" oldalán ott az inert felirat, az nem gyakorlót szokott jelenteni?
 
  • Tetszik
Reactions: endre

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 503
46 936
113
Valaki - már nem emlékszem a nevére - írta, hogy a Nyugat nem zsarolja a Délt! Nos:

La Repubblica: Giorgia Meloni olasz miniszterelnök támogatást ajánlott fel a Líbiai Nemzeti Hadsereg (LNA) parancsnokának, Khalifa Haftarnak az olajbevételek felosztásának megváltoztatásában az ellenfelekkel folytatott harcában az Oroszországgal való együttműködés megszüntetéséért cserébe – írja az olasz lap.


Az orosz védelmi minisztérium jelentése szerint 10 ATACMS rakétát lőttek le a Krím területe felett éjjel.



A légvédelem több rakétát lőtt le Szevasztopolban a vízterület felett és a belbeki repülőtér környékén – mondta a kormányzó.
A mentők eloltották a lehullott rakétadarabok által okozott tüzet Polyushko falu területén, nem történt kár.



Összefoglaló 2024. május 15-én reggel

▪️Harkov irányában az ukrán egységek „előnyösebb pozíciókba” vonultak vissza Lukjancev és Volchanszk térségében – közölte az ellenséges vezérkar. Volchanszkban az orosz fegyveres erők benyomultak a város központi részébe, és heves harcok dúlnak. Az ellenség gyalogsági és páncélozott járművek tartalékait vezényelte ide, és a közeli hátsó részben átkelőhelyeket létesít, hogy helyreállítsa a logisztikát, miután az orosz légierő a hídat elpusztította. Az orosz hadsereg irányítja a város északi részét. Az ukrán védelmi minisztérium Hírszerzési Főigazgatóságának katonai személyzete fogságba esett. Csapataink Staritsa és Izbitskoe település területén harcolnak. Az orosz hadsereg Liptsy faluból Glubokoe és Lukyantsy falu irányába támad.

▪️Sumy irányában az ukrán fegyveres erők az orosz fegyveres erők támadó akcióinak megindulását várják Kurszk régió területéről. Az ukrán hatóságok bejelentették a lakosság kitelepítését Belopol és Vorozsba városokból . A TCC eltávolítja az archívumokat. Éjszaka csapataink erős tüzérségi tüzéről számoltak be a falu közelében lévő ellenséges állásokra. Csatornáink az ellenséges védelmi vonalak aknajáratairól tudósítanak.

▪️Pokrovszkij irányban ( Avdejevkától nyugatra ) az orosz fegyveres erők elfoglalták Umanskoe települést. A Netailovo elleni támadás folyamatban van, csapataink közelebb nyomultak Nyevelszkoje külvárosához .

▪️Vremevszkij irányban Staromayorsky közelében súlyos csaták dúlnak .

▪️A zaporozsjei fronton és a hersoni irányban nincs változás .

▪️Éjszaka több ellenséges rakétát lőttek le Szevasztopol közelében, a kormányzó jelentése szerint törmelék hullott a városban és Polyushko falu közelében .

▪️A Belgorod régióban Dubovoe falu két lakosa megsérült az ukrán fegyveres erők éjszakai csapásai következtében. Az esti órákban Shebekino külterületén az úton haladó személygépkocsit megtámadta az Ukrán Fegyveres Erők kvadrokoptere, majd 19 óra körül több célpontot lelőttek Belgorod felé közeledve. A nap folyamán Graivoront , Szovhoznij és Sebekino falut megtámadták az ukrán fegyveres erők FPV drónjai. Shchetinovka, Belgorod kerület, a nap első felében hatalmas ellenséges tűz alatt volt.

▪️Volgográdi körzetből ellenséges UAV támadást jelentettek, melynek következtében két üzemanyaggal ellátott autó kigyulladt, egy tank pedig felrobbant.

Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy




Szabó József

A felőrlő háború valósága egy ukrán gépesített dandár életében….


Érdekes táblázatra bukkantam a cortador hackercsoport tg csatornáján. Az ukrán 31. gépesített lövészdandár harckocsi zászlóaljának az eszközállományát mutatja be a 2023. decemberi állapot szerint.
A 31. gépesített lövészdandárt 2023. februárjában hozták létre azzal a céllal, hogy részese legyen a 2023 nyári nagy ukrán támadó műveletnek. A dandárt a zaporozsjei frontszakaszon vetették be. 2023. októberében az egységet átdiszlokálták az avgyejevkai frontszakaszra, az északi szárny biztosítására és elég nagy veszteségeket szenvedett. Jelenleg a dandár tartalékban van a Bahmut dny-i irányban, a Klisejevka-Andrejevka frontszakasz mögött.
A táblázat a – T64BV harckocsikkal ellátott - harckocsi zászlóalj még megmaradt állományát mutatja.
A jelen felőrlő háború egyik logikai vonulata: az oroszok az eszközveszteségeiket tudják pótolni (sőt, a német védelmi miniszter szerint az orosz hadiipar a veszteségpótláson felüli mennyiségben bocsájtja ki a termékeit), addig ukrán oldalon saját termelésből veszteségpótlás nincs, a külföldi segélyek pedig csak a legszükségesebb ukrán igényeket tudják kielégíteni.
A felőrlő háború egy másik következménye pedig az új dandárok felszerelése. Teljesen friss hír, hogy Ukrajna felállította a 155. gyalogos dandárt. Mi ebben az érdekes? – lehetne kérdezni. Hát, csak annyi, hogy a 150-nel kezdődő dandárok eddig - papíron legalábbis – gépesített dandárok voltak. (A 153. dd. is annak indult, ám „leminősítették” gyalogos dandárrá). A 155. dd. már eleve gyalogos dandár lesz – vagyis, a felőrlő háború következményeként már nincs elég eszköz gépesített alakulatok létrehozására. Van egy kép egy kiképzési mozzanatról. Itt a kiképzők az érdekesek: a karjelzés alapján én nem tudtam beazonosítani a hovatartozásukat. A civil leányzó meg tolmács lehet?? Nem biztos, hogy hatékony így a kiképzés.


 

hurci10

Well-Known Member
2018. július 1.
433
1 563
93
Zsolti meg sajnos hivhatja a Volgat két tüzérségi szalvo közt ha nem tud oroszul.
Hidd el angolul is érteni fogják.
De nem olyan bonyolult a "Já zvonju Volga!"-t sem megtanulni. Lehet nyelvtanilag nem helyes, de érteni fogják! Aztán mondod, hogy Já vengerszkij szoldát. Já idu nád frontu! Lehet érdemes bemagolni ezeket a kifejezéseket. Ne legyen igazam!
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 630
45 870
113
Hidd el angolul is érteni fogják.
De nem olyan bonyolult a "Já zvonju Volga!"-t sem megtanulni. Lehet nyelvtanilag nem helyes, de érteni fogják! Aztán mondod, hogy Já vengerszkij szoldát. Já idu nád frontu! Lehet érdemes bemagolni ezeket a kifejezéseket. Ne legyen igazam!
Komolyan mondom, hogy minden ilyen érdekel.

Kollégától - ex Tatai fekete barettes - most nálunk főtiszt ő is, annyit már tanultam, hogy " Nyet sztrilajtye, Vengerszkij tovarish, la juvju Roussijja" biztos kurva szar de szerintem is a lényeg átjön belőle ha akarják :D!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 437
85 111
113
Tegnap mutogattak holmi ukrán erődítéseket. Szerintem, látva, hogy egy-két gépen kívül más nem volt, egy ilyen korrupt országban, nulla munkással, szerintem ez életképtelen lesz és egy nagy szar. Összeomlás előtt vagyunk közvetlenül.

Simplicius a változásokról és a hadihelyzetről:

"Az „Észak” csoport „X-guides” megsemmisítette a HMMWV-n alapuló MLRS GUR „Kraken”-t, ami megakadályozta, hogy srácaink Volchanszkban dolgozzanak."

"Harkov irány:
Az éjszaka csendesen telt. A Liptsovsky-dachákban rohamosztagok dolgoznak, Volchanszkban pedig rohamműveletek folynak.
Az Orosz Fegyveres Erők gyorsan elhaladtak a Volchansk repülőtéren, és megvették a lábukat a húsfeldolgozó üzem környékén.
Megsemmisült két HMMWV-alapú MLRS."

"Közben Budanov Harkovba érkezett, és a védekezés kudarcával vádolta Szirszkijt."

"Volchanszkban a központ félkörbe került, a mesterlövészek aktív munkája miatt nehéz volt közelebb jutni.
A Lipcsanszkojeban nincs jelentős változás, rohamműveletek folynak,
Vesyolyban harckocsikat és gyalogságot értek találat, Glubokojén pedig a tüzérség és a repülés reggel óta működik."

"Volchanszk.
A helyzet lényegesen nem változott. Rohamegységeink Volchanszk északi külvárosában harcolnak. Az ellenséges mesterlövészek a magasból aktívabbak lettek. Dél felől az ellenség harckocsikkal ellenáll.

Lipchanskyról.
Aktív munka folyik Gatin és Lipchanskie dachas északi részén. Az ellenség Lopani kozáknál és Zolocsevnél aktívabbá vált.
Érdemes megjegyezni, hogy tüzérségi és UAV-kezelőink, mind támadásban, mind felderítésben tökéletesen és megszakítás nélkül működnek, ami ellen ellenségünk panaszkodik."

"Van egy ellenséges blokk az úton - elkezdjük szétszerelni ezt a pozíciót FPV drónok segítségével."

Harkov környéke: "Leégett ellenséges önjáró löveg 2S22 "Bogdan" a Tatra T815-7"

"Eközben Mása és anya a helyükön vannak, találkoznak és elviszik a „szárnyas arkangyalokat”"
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
763
4 203
93
Megy a fesszkókeltés rendesen.. mindent beladnak!

azért van abban valami báj, hogy megfenyegetik oroszországot, majd amikor az válaszol, hogy ok, felőlünk mehet a buli, akkor siránkoznak, hogy az oroszok háborút akarnak ...
olyan igazi "nyugatias" hozzáállás ez :(
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 977
15 795
113
Dudit meg divat szidni, csak éppen első körben ő alakulata megy akármilyen frontra, és ő harcol és hal meg érted és értem.

Insallah.

Azért arra a nem várt esetre, ha a ‘szövetséges’ NATO(=USA, ami épp a törvényes magyar kormány megmajdanozásán fáradozik 10+ éve) narratívát kritika nélkül, akár a magyar érdekkel szemben is rendszeresen megvallók az első sorokban oroszlánként harcolás helyett inkább záróosztagként tevékenykednének idegen érdekek vagy egy bábkormány védelmében, @zsolti már leírta a követendő eljárásrendet, és ezt jp lesz mindenkinek alaposan észbe vésni, mert úgy látom elég sokan egyetértenek, bennem is érik már régóta, csak jobb érzésből eddig nem írtam le.

Azt is tudjuk az ország történelemből hogy anno a németekkel szemben kissé túl pozitívan elfogult Honvéd vezérkar hova vezetett. Gyakorlatilag lövés nélkül átadták az országot, aztán engedelmesen meg is döglöttek értük ellenállás helyett 44/45-ben. Az akkori németeket helyettesítd be akivel akarod…

Természetesen aki önként és dalolva meg akar dögleni a Blinken&Nuland&Co óhajtására annak hajrá és sok szerencsét, én nem szólok bele sőt egy csak oda szóló vonatjeggyel támogatni fogom.

Szar ezt így leírni de akinek van esze, látja mi zajlik Ukrajnában és nem fogja hagyni magát birkaként a vágóhídra hajtani, még ha van is itt pár hülye aki ezt lelkesen végrehajtaná több éves agymosoda után. Mások háborúját nem velem fogják megvívatni. Nem vagyunk ukránok.

Lassan már minden emberi értéke meg van kérdőjelezve, mert valami haditechnikai témában ellenvéleményen van.

Lófaszt azért, egyébként pedig ezt a stílust ő nyomja a leglelkesebben (elnéző, megértő mosolyok mellett), ezért ne csodálkozzon, ha időnként vissza is kapja.

2006 egy sima belpolitikai botrány volt, nem arról volt szó, hogy az apákat, a férjeket, meg legfőképp az egyszem kicsi fiúkat kellene kizavarni idegen érdekekért meghalni.

Azért felmerül az emberben, hogy azok akik akkor végrehajtottak törvénytelen parancsokat (nem mindenki), lehet ma is zokszó nélkül végrehajtanák.
Ukrajnában úgy látom végrehajtják. Annak örülök, ha ti most úgy vagytok vele, hogy ezt már semmiképpen nem.