Akaratot tisztelem.@PavolR nem fordítózik.
Szerintem azon felhasználók akik nem tudnak anyanyelvi szinten magyarul, azoknak szerintem mindenképpen angolul kellene posztolni.
Egyszerűen a megértést könnyíti.
Aki nem tud angolul, annak sokkal jobb minőségű fordítást adnak a fordítók az angolról, mint bármi másról.
Mondom, hogy nagyon értékelendő azon emberek igyekezete, akik feltétlen magyarul akarnak kommentelni, de sokkal kevésbé lenne fájdalmas a kommunikáció.
Nem hír...Megjegyzem,a nagy nyelvészkedésben simán átfutottatok azon hirérték felett,hogy a románoknak már van korszerű tűzérségi tűzbemérő lokátoruk.....
Megjegyzem volt elégszer "szólva" Bokinak is ha csak úgy bedobálta oroszul az infókat a kutya fasza fog mindent fordítódni. Azóta van az hogy legalább egy kis rövid magyarázat van a hír mellet magyarul.Akaratot tisztelem.
De...én sem nyomtatom a franciát, Boki sem az oroszt, de van itt koreait beszélő fórumtárs is...ugye érted.
Értem amit mondasz, de van elég angolnyelvű oldal, tessenek ott angolozni.
Ez itt magyar nyelvű homokozó, @Vlad hsz-eit simán értem,értelmezem.
Tehát megoldható a magyar...
Saját nyelv angolra, angolról meg magyarra, másolás. Ennyi.
Ő jött, Ő alkalmazkodik és nem mi.
Beméri a tüzelő tüzérségi eszköz helyét.Nem hír...
Amilyen tüzérségi rendszerrel rendelkeznek ,alap széria tartozék hozzá.
"Tűzbemérő lokátor" egyébként micsoda?
Egészen más a sztori, ha valaki külföldi linkeket tesz be fordítás nélkül, minthogy a cikkmagyarázatait külön kell fejtegetnem, hogy mégis miről beszél.Akaratot tisztelem.
De...én sem nyomtatom a franciát, Boki sem az oroszt, de van itt koreait beszélő fórumtárs is...ugye érted.
Értem amit mondasz, de van elég angolnyelvű oldal, tessenek ott angolozni.
Ez itt magyar nyelvű homokozó, @Vlad hsz-eit simán értem,értelmezem.
Rendben.Beméri a tüzelő tüzérségi eszköz helyét.
És nem feltétlen szériatartozék,egyáltalán nem az.
Az már messze nem korszerű, a maga max. 80km-es hatósugarával.Megjegyzem,a nagy nyelvészkedésben simán átfutottatok azon hirérték felett,hogy a románoknak már van korszerű tűzérségi tűzbemérő lokátoruk.....
Nem...Egészen más a sztori, ha valaki külföldi linkeket tesz be fordítás nélkül, minthogy a cikkmagyarázatait külön kell fejtegetnem, hogy mégis miről beszél.
Inkább silabizálsz egy olyan szöveget, ami egy pidginre hasonlít?Nem...
Feljövök egy magyar nyelvű oldalra,nem vagyok kíváncsi az angol nyelvre.
Részemről lezárva a téma.
Hogy stílusosan kérdezzek vissza: he'...?Ahhoz képest hogy 2 éve vagy itt, nagyon tudod osztani az észt.
Jajanyamnesirass, te rendesen készen lehetsz, amikor "bemesz" avagy "felmesz" varosba es meglatod a sok feliratot...Nem...
Feljövök egy magyar nyelvű oldalra,nem vagyok kíváncsi az angol nyelvre.
Részemről lezárva a téma.
Mondjuk te tudsz magyarul, ugy tunik...Akaratot tisztelem.
De...én sem nyomtatom a franciát,
valaszolni meg nem lattam, hogy lett volna barki, aki franciaul irt volna ide uj híreket.Nem, nem ertem.Boki sem az oroszt, de van itt koreait beszélő fórumtárs is...ugye érted.
Nincs ez sehol leirva, max a te elkepzelesed.Értem amit mondasz, de van elég angolnyelvű oldal, tessenek ott angolozni.
Ez itt magyar nyelvű homokozó,
Ja, hát ez lenne az a korlatolt ostobasag, ami miatt nem sokaig lenne olyan uj kulfoldi info, amit hoznak, ha rad hallgatnank...@Vlad hsz-eit simán értem,értelmezem.
Az Eltak, amit mindenki vett a kornyeken, mind tudjak es sokkal-sokkal tavolabbra,.mint a romanoke.Beméri a tüzelő tüzérségi eszköz helyét.
És nem feltétlen szériatartozék,egyáltalán nem az.

Az Eltak általános célú hadszintéri lokátorok.Ezek dedikált tüzérségi tűzbemérő lokátorok.Jóval kisebb cuccok.Közvetlenül kisérik a tüzérségi eszközöket,és azt is be tudják mérni,amit az Eltak már nem.Az Eltak, amit mindenki vett a kornyeken, mind tudjak es sokkal-sokkal tavolabbra,.mint a romanoke.
Ahogy @pöcshuszár is írta, megint rajuk vertek valamit, aminel sokkal modernebbet vehettek volna.![]()
Ennek azért nézz utána!Az Eltak általános célú hadszintéri lokátorok.Ezek dedikált tüzérségi tűzbemérő lokátorok.Jóval kisebb cuccok.Közvetlenül kisérik a tüzérségi eszközöket,és azt is be tudják mérni,amit az Eltak már nem.

IgenEnnek azért nézz utána!
Nem véletlenül említettem, a 60km-es hatósugarat (asszem akkor elírtam 80-ra).
Hja különben rosszul tudod az AN/TPQ-53 is multi-mission radar csak eredetileg GaS radarnak készült, miközben már a többiek GaN-re készültek.Az Eltak általános célú hadszintéri lokátorok.Ezek dedikált tüzérségi tűzbemérő lokátorok.Jóval kisebb cuccok.Közvetlenül kisérik a tüzérségi eszközöket,és azt is be tudják mérni,amit az Eltak már nem.
A TPQ-53 egy tüzérségi bemérő radar,ami másodlagosan közelkörzeti felderitő is.Elta 2084 egy légtérellenörző radar,ami másodlagosan tüzérségi felderitő is.Ez a modern radartechnologia csodája.De ettől a TPQ képes olyan tüzérségi eszközök bemérésére is,mire az Elta már nem-viszont kisebb hatótávú,és messze nem olyan jó légtérfelderitő.Hja különben rosszul tudod az AN/TPQ-53 is multi-mission radar csak eredetileg GaS radarnak készült, miközben már a többiek GaN-re készültek.
Csak 2020-ban készült el az első teszt példány belőle GaN-re átalakítva.
Ha a románoknak 60km-es hatótávolságot mondanak, akkor abban biztos lehetsz, hogy NEM GaN radart kapnak. Tekintve, hogy amikor megrendelték, még nem volt gyártható formában a GaN verzió.
A hasonló méretű GaN alapú tüzérségi felderítő radarok (Saab, Elta) már 100km-es hatósugarat tudnak. Jóval nagyobb szimultán követéssel.
Ok, hogy nem érted, hogy mi a külön ség a GaN és a GaS radar között.A TPQ-53 egy tüzérségi bemérő radar,ami másodlagosan közelkörzeti felderitő is.Elta 2084 egy légtérellenörző radar,ami másodlagosan tüzérségi felderitő is.Ez a modern radartechnologia csodája.De ettől a TPQ képes olyan tüzérségi eszközök bemérésére is,mire az Elta már nem-viszont kisebb hatótávú,és messze nem olyan jó légtérfelderitő.
Egyszerűen másra van kondicionálva a kettő.
https://www.radartutorial.eu/19.kartei/04.battle/karte013.en.html
https://www.radartutorial.eu/19.kartei/02.surv/karte071.en.html
És igen a kettő összehasonlítható, mert a tüzérségi felderítő képességet mindig a 155mm-es standard tüzérségi lövedékre adják meg.The MMR family supports artillery weapon location up to 100 km and air defense operational missions up to 256 NM.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..