Járványok, fertőzések (humán)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

T

Törölt tag

Guest
A második adag AstraZeneca után öt hónappal, ma felvettem egy teljes adag Modernát.
:cool:

A topic megnyitásra került, ugyanakkor kiegészítő házirendet kapott. Ezt permanens jelleggel a topic címe alatt megjelenő értesítőben olvashatjátok.

Köszönöm a topic újranyitását, remélem olvashatóbbá válik a fenti vélemény kőkemény betartatásával.
:hadonaszos:

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
13 068
28 201
113
"A kormányzati Covid-statisztikákat elemző forrásunk azt mondja, a koronavírus harmadik hullámában többnapos, esetenként egy-két hetes csúszást is lehetett látni a Covid-halottak rögzítésében. Vagyis előfordult, hogy egy szerdai adatközlés múlt keddi állapotot mutatott. A jelenség több szempontból is veszélyes, hiszen a védekezést irányító politikusoknak így valótlan idejű adatok alapján kell dönteniük arról, hogy zárjanak-e a boltok vagy eldobható-e a maszk."

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
21 048
33 566
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: Leonidas

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 352
104 440
113
A második adag AstraZeneca után öt hónappal, ma felvettem egy teljes adag Modernát.
:cool:

Köszönöm a topic újranyitását, remélem olvashatóbbá válik a fenti vélemény kőkemény betartatásával.
:hadonaszos:
Kivancsi vagyok mennyire ütött ki, majd írd meg a tapasztalataidat.
Köszi

• Tetszik
Reactions: BJani

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 352
104 440
113
Csak hogy tisztázzuk: ha tovább hozom a híreket, amelyek szerint (egyre nyilvánvalóbb) a kínaiaknal a laborbol szökött meg a vírus (lasd FBI legutóbbi summary), annak semmi köze az új hazirendben említett viristagadashoz, igaz @Tcat ?
Nincs. Mert a vírus eredete bizonytalan. Ha tippelnem kell, nekem is a wuhani labor a fő gyanusitott. Hanyagságból, szándékosan nehéz lesz megállapítani.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby and kamm
W

Wilson

Guest
Valaki kapott már két kínai után Modernát v Pfizert?Kíváncsi vagyok,hogy mit tapasztalt,mennyire viselte meg.

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
2 163
9 902
113
Valaki kapott már két kínai után Modernát v Pfizert?Kíváncsi vagyok,hogy mit tapasztalt,mennyire viselte meg.

Október elején Pfizert kaptam 2 kínai után.

A kínait szinte semennyire nem éreztem meg, a Pfizert azért igen, de semmi vészes nem volt. Oltás után olyan 1-2 órával elkezdett kicsit nyomni a fejem, nem ugrotta meg azt a szintet, hogy bevegyek rá valamit, magától elmúlt pár óra alatt. Másnap délután aztán elkezdtem érezni elég sok izmomat, meg kicsit ismét fájt a fejem. Másnapra elmúlt.

Mint kiderült egyik cimbim szintén aznap kapta a 3. oltást, szintén Pfizer. Ő Szputnyikot kapott első kettőnek. Az rendesen kiütötte 1-1 napra tavasszal. Most a Pfizer is alaposan odacsapott neki.

M

molnibalage

Guest
Október elején Pfizert kaptam 2 kínai után.

A kínait szinte semennyire nem éreztem meg, a Pfizert azért igen, de semmi vészes nem volt. Oltás után olyan 1-2 órával elkezdett kicsit nyomni a fejem, nem ugrotta meg azt a szintet, hogy bevegyek rá valamit, magától elmúlt pár óra alatt. Másnap délután aztán elkezdtem érezni elég sok izmomat, meg kicsit ismét fájt a fejem. Másnapra elmúlt.

Mint kiderült egyik cimbim szintén aznap kapta a 3. oltást, szintén Pfizer. Ő Szputnyikot kapott első kettőnek. Az rendesen kiütötte 1-1 napra tavasszal. Most a Pfizer is alaposan odacsapott neki.
Nekem is két kínaira lesz valami, de lövésem nincs, hogy mi alapján döntsek a n+1 mRNS alapú vakcina közül.
Már, ha egyáltalán én választok.

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 106
5 872
113
Magyarország egy viszonylag nyugalmas sziget volt a járvány szempontjából, de elért minket a járvány, és belobbant – mondta a virológus.

Magyarországon terjed a leggyorsabban a koronavírus-járvány – mondta Boldogkői Zsolt biológus-kutató az Oxfordi Egyetem adatbázisa alapján az RTL Klub Híradójában . A ráta azt mutatja meg, hogy egy beteg mennyi másik embert fertőz meg. A televízió által megkérdezett virológus szerint ez azt jelenti, hogy Magyarországon berobbant a járvány.

A reprodukciós ráta a hivatalos járványszámokból dolgozó oxfordi adatbázis szerint Magyarországon október végén elérte az 1,85-öt, ami azt jelenti, hogy egy fertőzött átlagosan közel két embert fertőz tovább. A fertőzöttségi és halálozási adatok azóta is látványosan romlottak Magyarországon, míg október elején még csak 1,3-nál járt ez a szám.

Magyarország mögött a Szlovákia és Csehország áll 1,68 és 1,4-es arányszámokkal.

A reprodukciós rátának többféle számítási módja létezik, Röst Gergely járványmatematikus szerint 1,4-1,5 között jár az érték. Ez is magasabb azonban, mint ami a második és a harmadik hullám felívelő szakaszát jellemezte.

https://www.nyugat.hu/cikk/nalunk_a_vilagon_a_legmagasabb_a_koronavirus

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 971
11 256
113
Magyarország egy viszonylag nyugalmas sziget volt a járvány szempontjából, de elért minket a járvány, és belobbant – mondta a virológus.

Magyarországon terjed a leggyorsabban a koronavírus-járvány – mondta Boldogkői Zsolt biológus-kutató az Oxfordi Egyetem adatbázisa alapján az RTL Klub Híradójában . A ráta azt mutatja meg, hogy egy beteg mennyi másik embert fertőz meg. A televízió által megkérdezett virológus szerint ez azt jelenti, hogy Magyarországon berobbant a járvány.

A reprodukciós ráta a hivatalos járványszámokból dolgozó oxfordi adatbázis szerint Magyarországon október végén elérte az 1,85-öt, ami azt jelenti, hogy egy fertőzött átlagosan közel két embert fertőz tovább. A fertőzöttségi és halálozási adatok azóta is látványosan romlottak Magyarországon, míg október elején még csak 1,3-nál járt ez a szám.

Magyarország mögött a Szlovákia és Csehország áll 1,68 és 1,4-es arányszámokkal.

A reprodukciós rátának többféle számítási módja létezik, Röst Gergely járványmatematikus szerint 1,4-1,5 között jár az érték. Ez is magasabb azonban, mint ami a második és a harmadik hullám felívelő szakaszát jellemezte.

https://www.nyugat.hu/cikk/nalunk_a_vilagon_a_legmagasabb_a_koronavirus
Ahoz képest hogy 8-at becsültek a deltának, annyira nem is rossz...

T

Törölt tag

Guest
Kivancsi vagyok mennyire ütött ki, majd írd meg a tapasztalataidat.
Köszi

Beszámolok majd.
Az első AstraZeneca után volt némi fejfájásom (simán lehetett bármi mástól is), illetve pár napig éreztem az oltás helyét.
A második AstraZeneca (12 hétre az első után) semmi mellékhatás sem volt.

Ja és az EUs oltási igazolásban Moderna 3/3 van feltüntetve.
A magyar normálisan listázza a három oltást.