[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Shadow

Well-Known Member
2018. október 29.
1 323
4 506
113
Nem is tudom hova tegye ezt a hírt:

Évek óta hallgatom, hogy micsoda utolsó orosz bérencek vagyunk mert a Roszatommal építjűk Paksot, sőt az egész korrupció. Erre kiderül a Lengyelek a világ ökrei mert nem velük akarják megépíttetni az atomerőműveiket. Ez a napi.hu tényleg egy vicclap… A cikkből:
“ A nagyobb probléma az, hogy a lengyel energetika az atomerőmű építésben is az orosz energiafüggéstől igyekszik menekülni. Attól a Rosatomtól zárkózik el, amely - ha megkötésekkel is, de - az egyedüli potenciális, külföldön is részben sikeres építőnek számít a világon. (Kína épít atomerőművet, sőt, ők építik a legtöbbet a világon, de egyelőre csak és kizárólag belföldi használatra.) A Roszatom van a legjobb helyzetben az atomerőműexportot illetően, úgy is, hogy a cég és rajta keresztül az orosz atomipar jelenleg évek óta szenved Finnországban és Magyarországon, mert nem képes európai norma szerint megfelelő létesítési tervdokumentáció benyújtására.

De az orszokhoz képest a francia EDF is, az amerikai Westinghouse is, és még a most bejelentkező dél-koreai KEPCO is sokkal-sokkal bizonytalanabb lábakon áll.

1. Az EDF, amelyre a következő évtizedben rászakad a francia atomerőmű flotta felújítása és a régi erőművek újra cserélésének roppant terhe és költsége a Flamanville-3 reaktor építésével a "hogyan ne építs atomerőművet?" állatorvosi lovát nevelgeti: minden határidőt, minden költségkeretet túlléptek, és mindent elrontottak már, amit el lehet. Ha ez nem volna elég, az EDF az Egyesült Királyságban éppen lassan felőrli a saját maradékát a brit Hinkley Point C építésében.

2. A Westinghouse az Egyesült Államokban évtizedek óta kudarcot kudarcra halmoz. A világ legnagyobb atomerőmű arzenáljával, jelenleg 93 üzemelő reaktroblokkal rendelkező országban működik egyben a legöregebb miskulancia is - az amerikai atomerőművek átlagéletkora 40,8 év. Leginkább azért mert az USA évtizedek óta nem épített és indított a hálózatra új reaktorokat. 1996-ban kapcsoltak utoljára új építésű nukleáris reaktort a hálózatra, de azóta több mint 40 egységet már leállítottak. A Westinghouse pedig jelentkezett be Lengyelországban atomerőmű építésre, hogy odahaza nemcsak hogy csődbe ment, de az éppen "építés alatt álló" Vogtle 3 és 4. valójában 1986 óta épül, és mióta 2013-tól új lendülettel ismét nekiláttak, az akkor 2016-ra befejezni ígért projekt lényegében kivitelezhetetlennek tűnik, és mind költségvetésben, mind határidőben azóta is csúszik. Rengeteg biztonsági és minőségi kifogás merült fel, s legutóbb még a saját maguk által bevállalt gyorsításról szóló státuszjelentést sem tudták időre előállítani, s így a Vogtle 3 2020-ban sem készült el.

3. A dél-koreai beruházó “lőlapja” messziről ugyan jól mutat (odahaza 23 működő reaktor, 4 pedig építés alatt, az aktív atomerőművek átlagéletkora csak 22,1 év; külföldön pedig egy, az Egyesült Arab Emírségekben végrehajtott, sikeresnek látszó projekt (Barakah-1), valóban ugyanazokat a sebeket és fekélyeket (határidő és költségtúllépés, korrupció stb.) mutatja, mint az iparág többi szereplője. Ahogyan az Energiaklub építés alatt álló atomerőműveiről szólótanulmánya írja: Az ország, amely annyira biztos volt a saját technológiája hibátlanságában, hogy a fukusimai katasztrófa után egyetlen nukleáris blokkját sem állította le, és 2012-ben még azzal számolt, hogy 2021-re 11 új reaktort avatnak, és 2035-re az pedig a meglévő 23,9 százalékos nukleáris részarányt az energiamixben akár 60 százalékig is feltornásszák, ma már az utolsó nukleáris reaktorépítéseit intézi.
 Dél-Korea néhány éven belül kiszáll az atomerőmű építésekből, és mégis: Lengyelországban azért még építene - hogy is van ez?
Ráadásul az Emírségekbe vállalt koreai minta projektről is kiderült: igaz ugyan, hogy az első blokkot időre és kulcsra készre megépítették, de 2020-ra 4 blokkot ígértek, és már az első reaktor átvételekor (2017) egy több mint 400 tételes hibalista íródott, így még a Barakah-1-et se tudták a hálózatra kapcsolni 2020-ban. A hibák kijavítása 2021 áprilisáig elhúzódott.”
 

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 601
8 206
113

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 504
27 936
113
No comment.
Igen. Nélkülük leállna a magyar ipar, mert magyar munkaerő már nincs. Ezt hívják legális bevándorlásnak, amikor Magyarország kiválogatja a nekünk szükséges, megfelelően képzett embereket és meghívja őket hazánkba dolgozni. Semmi köze nincs az illegális bevándorláshoz, amikor számunkra fölösleges és általunk joggal nem szívesen látott mindenféle hívatlan söpredék ostromolja a határunkat.
 
K

kamm

Guest
Miért is? Én írtam valahol, hogy akár Wilson, akár Niedermüller hazaáruló? Embert emberhez hasonlítani mióta dehumanizálás?
Hat, Niedermuller mar hatareset.
Par link, stílusos forrásból:



Attól, hogy akár egy, akár több dologban eltér a véleményünk, még nem tekintem "dehumanizált képződménynek", sem pedig hazaárulónak -pláne Wilsont.
Hat, Niedermuller viszonylag nyiltan olyasmi. Kb mint mikor Bauer evente tarcaban udvozli Nagy-Romania megalakulasat es Trianont.
Niedermüllert, meg nem minősítettem soha ilyen téren, még ha vannak elméleti kérdéseim e felől róla, de abban meg totál nem vonok/vontam párhuzamot Wilsonnal.
De most tulajdonképen Te lehazaárulóztad Niedermüllert. "Inplicite lehazaárulóztad Wilsont is." Gratulálok.
Veled szemben en viszont vallalom. :p
Szinte senkit nem hivnek hazaarulonak ok nélkül, meg Fletot sem, de Niedermuller vagy Bauer siman meguti nalam azt a mercet.
Igen, nyugodtan. És azoknak a számát is, ahányszor mondjuk az elmúlt hét folyamán én ezeket a jelzőket használtam. Sose mondtam, hogy akár egyik oldalról, akár a másikról ez jelen helyzetben, átlag polgár szintjén vezet valahova, hogy mocskoljuk a másikat; sőt...
Jaj, ne mar, a strawman argument, hany evesek vagyunk...?
Szo nem volt rolad, hanem altaalban, ti. az nem tetszett, ahogy megtalaltad Wilsont egy huszadrangu, raadasul vicces jelzoert, mikozben nem látom, hogy ugyanigy raszolnal a tobbire. Ennyi volt az egész.

Többet foglalkozol Kósával, mint egy Fidesz-szavazó; csak nem valami bujkáló, de meg nem élt szimpátia vonz felé? :D :p :D
Szimpatia? Szerintem te felreertesz valamit. En ki nem allhatom a parazitakat, lasd a rendszeres kiszolasaimat a komcsi túlélő elit kapcsan (amit Marothek Halozatnak hivnak.)


A nyugat-balkáni téma az annyira sürgős, hogy 10 éve beszélnek róla...
Valahol irtak, hogy ahogyan sorban buknak be a jobbos kormanyok, fel kell porgetni a vasutepitest meg kikotovasarlast, vagy 'eluszik' az a konténerhajo-kikoto... ;)
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 433
4 548
113
Egy szemelyes eszrevetel: kituno jele annak hogy bajban van a magyar gazdasag es nem jol van menedzselve, hogy 10 ev utan ujra virgkorat eli az MLM az ismeroseim koreben. Mar 3 embert kellett letiltanom a szektás hulyeseguk miatt.
 
  • Vicces
Reactions: donpepe84

Koleszkaja

Well-Known Member
2020. szeptember 5.
1 916
7 626
113
Egy szemelyes eszrevetel: kituno jele annak hogy bajban van a magyar gazdasag es nem jol van menedzselve, hogy 10 ev utan ujra virgkorat eli az MLM az ismeroseim koreben. Mar 3 embert kellett letiltanom a szektás hulyeseguk miatt.

Igen , híres közgazdászok is mindig az MLM -ben dolgozók mennyisége alapján szoktak gazdasági következtetéseket levonni ... Állítólag mielőtt venezuela bedőlt volna , már a lakosság több mint fele valamilyen mlm -be tartozott ...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 086
66 886
113
Egy szemelyes eszrevetel: kituno jele annak hogy bajban van a magyar gazdasag es nem jol van menedzselve, hogy 10 ev utan ujra virgkorat eli az MLM az ismeroseim koreben. Mar 3 embert kellett letiltanom a szektás hulyeseguk miatt.
Az MLMerci eli viragkorat, valamit felreertettel...
Mondjuk mikor egy porszivougynok akar miniszterelnok lenni...
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 265
113
Par link, stílusos forrásból:
A; szerinted, mikor olvasok kuruc infót? (Egy évben kb. kétszer, ha itt linkeli valaki.)
B; Hol releváns számomra, hogy a Novák Elődhöz köthető [aki Mi Hazánk és nem a Fidesz politikusa] honlap milyen véleménnyel van bárkiről is?

Hat, Niedermuller viszonylag nyiltan olyasmi. Kb mint mikor Bauer evente tarcaban udvozli Nagy-Romania megalakulasat es Trianont.
Jó, akkor egyértelműsítsünk: Te "viszonylag olyasmi"-nek nevezed én meg nem mondtam de facto róla véleményt. (Ahhoz, hogy hazaárulónak nevezzünk valakit, annak vannak bizonyos kritériumai nálam.)

Szo nem volt rolad
De. Konkrét személyekről volt szó.
Nem szóltam rá Wilsonra. Zeal-ra reagáltam -ha jól emlékszem, nem Wilsonra. Az, hogy a szóhasználat milyenségéről és minősítéséről véleményem van és azt első alkalommal megteszem, abba szerintem Wilson sem hal bele, meg senki sem. Szerintem van annyira értelmes, hogy a helyén kezelje -fogadatlan prókátorok nélkül is.
Másrészt meg pl. a libernyákozás az elég slendrián és nem mindig szerencsés kifejezés de alapvetően mégsem egy szélsőséges eszmével vonja az ide "bekategorizált" embereket, hanem csak pont annyira baromság, mint a "nemzethy"-zés, "turbómagyarozás". A liberálpatkánnyal (ha jól emlékszem a kifejezésedre) meg nem emlékszem, hogy találkoztam volna -ha volt is.

Szimpatia? Szerintem te felreertesz valamit.
Érted:" :D :p :D "
De hát annyira tiltakozol, hogy már gyanús*; nem vagy Te látens Fideszes? :D :p :D

*tudodhogy

Valahol irtak, hogy ahogyan sorban buknak be a jobbos kormanyok, fel kell porgetni a vasutepitest meg kikotovasarlast, vagy 'eluszik' az a konténerhajo-kikoto...
Jah persze, és ezért megy a boszniai szerb elnökkel tárgyalni, mert nekik sok kikötő és vasút érdekeltségük van.
Meg lett mondva jó pár éve, hogy a magyar külpolitika és gazdaság-kül-politika mozgástere első sorban a Nyugat-Balkánon van. Abban meg semmi meglepő, hogy egy kormányfői szintű tárgyalásra nagy sleppet visznek, amibe katonai és gazdasági érdekeltségek képviselői is helyet foglalnak.
 

Lochi F. Echi

Active Member
2020. július 15.
40
198
33
Egy szemelyes eszrevetel: kituno jele annak hogy bajban van a magyar gazdasag es nem jol van menedzselve, hogy 10 ev utan ujra virgkorat eli az MLM az ismeroseim koreben. Mar 3 embert kellett letiltanom a szektás hulyeseguk miatt.
Másnak is lehet a jele:
1. Furcsák az ismerőseid. (Madarat tolláról... :) )
2. Könnyű célpontot látnak benned.
 
W

Wilson

Guest
Ezt hívják dehumanizálásnak.
Legtöbbször Wilson elég normális, de néha nagyon teper a HTKA Niedermüllere címért. :(
Na ha már így szóba kerültem elmondom ,hogy nagyjából képben vagyok Niedermüllerrel kapcsolatban, de abszolút nem követem a megnyilvánulásait és mivel nem Budapesten nem az Erzsébetvárosban élek így abszolút nem tudom és nem is akarom megítélni az ő munkáját,személyét, ha észrevetted vagy bárki más észrevette egyáltalán nem szoktam egyetlen magyar város vagy bármely település vezetőjét vezetését sem minősíteni azon az egyszerű oknál fogva,hogy nem ott élek és ha alkalmanként meg is fordulok (pl a munkámból kifolyólag) bármelyik magyar településen az nem ad elégséges alapot arra,hogy minősítsem.De viszont nem ez a helyzet Debrecennel és Kósával, így aztán amikor felmerült a neve akkor elmondtam róla a véleményemet amit nagyon jellemző módon ennek a topiknak egy kormányoldali szimpatizánsa (még mielőtt kitörne a népharag ez nem minősítés hanem tény megállapítás) a Fidesszel szembeni támadásnak vélt és úgy próbálta Kósát védeni, hogy fogalma sincs arról, hogy kiről is beszél.

Tetszik vagy nem a helyzet az Kósa nem alkalmas arra,hogy a Fidesz országos politikájának egyik meghatározó alakja legyen,világosan kirajzolódik ,hogy a képességei erre nem teszik alkalmassá.Friss szemléletű városvezető volt az ezredforduló táján ez a "frissesség" kitartott 2007-2008-ig.A jelenlegi szintén Fideszes debreceni városvezető (Papp László) és vezetés sokkal profibb és hozzáértőbb mint Kósa valaha is volt, a Debrecen irányában nagyon is jól érezhető elsősorban gazdasági támogatást nagyon jól egy jól átgondolt gazdasági és település fejlesztési koncepció mentén használja fel, nem az a cél náluk,hogy a beérkező milliárdokat értelmetlen infrastrukturális beruházásokba kvázi betonba öntsék,hanem az,hogy ezt a pénzt arra használják fel,hogy Debrecen gazdasági erejét,népesség megtartó erejét növeljék és Debrecent a térség határokon átnyúló (Nagyvárad) regionális központjává tegyék.Kósa alatt sohasem volt ilyen koncepció,vízió, az igazsághoz az is hozzátartozik.hogy Kósa polgármesterségének egy időszaka alatt nem a Fidesz volt a kormányzó erő,de ettől még a Debrecenben élők nagy része nem sírja vissza Kósát.

Az meg, hogy név nélkül (konkrét személy említése nélkül) használtam a fidesztálib kifejezést és ezt valaki magára veszi, azzal nem tudok és nem akarok bármit is kezdeni, ha valaki magát ezzel a jelzővel,kifejezéssel azonosítja a lelke rajta,egészségére:).

Visszatérve még pár szó erejéig az általad használt "HTKA Niedermüllere" kifejezésre, Niedermüllernek volt pár olyan kijelentése amivel abszolút nem értek egyet és amelyek már súrolják az én véleményem szerint a nemzetellenesség és a hazaárulás fogalmát, hangsúlyozom ezeket ezen kijelentések , nyilatkozatok tartalmára értem, és nem Niedermüller személyére, mivel őt nem ismerem így nem tudom és nem is akarom megítélni, hogy ő mekkora magyar hazafi.Jó párszor elmondtam már ahogy a múltban úgy a jövőben is elmondom a véleményemet (kulturáltan, és nem személyeskedve) akár ezen fórum keretein belül is a magyar politikáról vagy bármi másról, ha ez bárkit is zavar annak tiszteletben tartom a véleményét, de nem fogok tőle álmatlanul forgolódni éjszakánként:).Abszolút nem vagyunk egyformák úgy kerek a világ,hogy mindenki a saját szemszögéből látja a világot és ha ezt kulturáltan, személyeskedéstől mentesen tudja ezt közölni a másikkal az részemről teljesen elfogadható és rendben van.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 265
113
Na ha már így szóba kerültem elmondom ,hogy nagyjából képben vagyok Niedermüllerrel kapcsolatban, de abszolút nem követem a megnyilvánulásait és mivel nem Budapesten nem az Erzsébetvárosban élek így abszolút nem tudom és nem is akarom megítélni az ő munkáját,személyét, ha észrevetted vagy bárki más észrevette egyáltalán nem szoktam egyetlen magyar város vagy bármely település vezetőjét vezetését sem minősíteni azon az egyszerű oknál fogva,hogy nem ott élek és ha alkalmanként meg is fordulok (pl a munkámból kifolyólag) bármelyik magyar településen az nem ad elégséges alapot arra,hogy minősítsem.De viszont nem ez a helyzet Debrecennel és Kósával, így aztán amikor felmerült a neve akkor elmondtam róla a véleményemet amit nagyon jellemző módon ennek a topiknak egy kormányoldali szimpatizánsa (még mielőtt kitörne a népharag ez nem minősítés hanem tény megállapítás) a Fidesszel szembeni támadásnak vélt és úgy próbálta Kósát védeni, hogy fogalma sincs arról, hogy kiről is beszél.

Tetszik vagy nem a helyzet az Kósa nem alkalmas arra,hogy a Fidesz országos politikájának egyik meghatározó alakja legyen,világosan kirajzolódik ,hogy a képességei erre nem teszik alkalmassá.Friss szemléletű városvezető volt az ezredforduló táján ez a "frissesség" kitartott 2007-2008-ig.A jelenlegi szintén Fideszes debreceni városvezető (Papp László) és vezetés sokkal profibb és hozzáértőbb mint Kósa valaha is volt, a Debrecen irányában nagyon is jól érezhető elsősorban gazdasági támogatást nagyon jól egy jól átgondolt gazdasági és település fejlesztési koncepció mentén használja fel, nem az a cél náluk,hogy a beérkező milliárdokat értelmetlen infrastrukturális beruházásokba kvázi betonba öntsék,hanem az,hogy ezt a pénzt arra használják fel,hogy Debrecen gazdasági erejét,népesség megtartó erejét növeljék és Debrecent a térség határokon átnyúló (Nagyvárad) regionális központjává tegyék.Kósa alatt sohasem volt ilyen koncepció,vízió, az igazsághoz az is hozzátartozik.hogy Kósa polgármesterségének egy időszaka alatt nem a Fidesz volt a kormányzó erő,de ettől még a Debrecenben élők nagy része nem sírja vissza Kósát.

Az meg, hogy név nélkül (konkrét személy említése nélkül) használtam a fidesztálib kifejezést és ezt valaki magára veszi, azzal nem tudok és nem akarok bármit is kezdeni, ha valaki magát ezzel a jelzővel,kifejezéssel azonosítja a lelke rajta,egészségére:).

Visszatérve még pár szó erejéig az általad használt "HTKA Niedermüllere" kifejezésre, Niedermüllernek volt pár olyan kijelentése amivel abszolút nem értek egyet és amelyek már súrolják az én véleményem szerint a nemzetellenesség és a hazaárulás fogalmát, hangsúlyozom ezeket ezen kijelentések , nyilatkozatok tartalmára értem, és nem Niedermüller személyére, mivel őt nem ismerem így nem tudom és nem is akarom megítélni, hogy ő mekkora magyar hazafi.Jó párszor elmondtam már ahogy a múltban úgy a jövőben is elmondom a véleményemet (kulturáltan, és nem személyeskedve) akár ezen fórum keretein belül is a magyar politikáról vagy bármi másról, ha ez bárkit is zavar annak tiszteletben tartom a véleményét, de nem fogok tőle álmatlanul forgolódni éjszakánként:).Abszolút nem vagyunk egyformák úgy kerek a világ,hogy mindenki a saját szemszögéből látja a világot és ha ezt kulturáltan, személyeskedéstől mentesen tudja ezt közölni a másikkal az részemről teljesen elfogadható és rendben van.
Nyilván nem Niedermüller városvezetői képességeiről volt szó (még ha ezt ő maga minősítette is), gondolom ezt Te is tudod.

Alapvetően egyet értek, amit Debrecen kapcsán írsz; azonban azt látni kell, hogy nem elsősorban (csak) a városvezetés milyenségén múlik, hogy Debrecen azt az irányt és szerepet elnyerhette és erősítheti tovább, amit leírsz. És ne feledjük, hogy az ipari más beruházásokhoz igen is a "betonba öntött" infrastrukturális beruházások is kellenek (ha nem is csak azok). Az, hogy ez milyen minőségben, milyen hatékonysággal valósultak meg az más kérdés; ahhoz túl keveset járok Debrecenbe, hogy megítéljem.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
Kosa egy totalisan tehetsegtelen, a vilagon semmihez nem erto babu. Ami mondatokra @zeal eppen tapsol tole, azt is ugy kell Kosanak elmagyarazni... belinkeljem azokat a meg nezni is kinos ertelmetlen habogasait a sajto elott? Szerintem felejtsuk el Kosat, mondjuk ugy, hogy baromi kinos o am a Fidesznek.
Az egyik topikban napok óta(!) fikázol egy neked nem szimpatikus politikust, míg a másikban pont amiatt panaszkodsz, mert csúnyákat írnak Sleepy Joe-ról... Igazán hiteles hozzáállás. Gratulálok!

Jaj, de unom már ezt a gyógypedagógiát. :oops:
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 507
18 115
113
Engem ezekben a fővárosi ingatlanügyekben nem is a mutyi zavar, mert az természetes. Hanem az az ötlettelenség, hogy folyamatos jóléti kiadásokhoz, segélyekhez fedezetet csak a vagyon eladásával, felélésével tudnak teremteni.

Fel sem merül bennük, hogy gazdasagélénkítéssel jussanak többletbevételekhez, jobb gazdálkodással, nyereségesebb önkoris cégeket faragjanak, azokat csak fejőstehénnek nézik, és meg sem próbálkoznak a kiadások racionalizálásával. Pedig ezekkel is teremthető lenne pénz, amit saját prioritásaik szerint odaadhatnának egy általuk fontosnak vélt társadalmi rétegnek. Ezt csinálja a kormány, ők erre képtelenek.

Privatizáció, vagyonfelélés, amit 10 előtt is láttunk. Nem hiába ment ki minden fontos állami vagyont, egyetemi közalapítványokba a kormány, amihez a vörösök enyves keze csak nehezebben fog hozzáférni, ha valaha is odakerülnek.

Jo lenne a hadiipart is biztos kezekbe rakni. Ez egy jó forma. Marad állami tulajdonban, de olyan alapitványok felügyelik, amik a kormanytól elég függetlenek. A nyereséggel pedig állami egyetemek, a magyar tudomány gazdálkodik.
Nem. Ebben tudod mi a szomorú? Az, hogy Barts Balázs még mindig a BFVK vezetője. Felteszek egy költői kérdést. Hogy lehetséges, hogy kb ő az egyetlen önkormányzati tulajdonban lévő cégvezető akit nem távolítottak el akkor amikor Tarlós helyett Karácsony lett az új főpolgi? Segítek, a válasz egyszerű, két kapura játszik/játszott. Egyszer már írtam ide, hogy a Tarlós érában volt közöm a fővároshoz és többek között találkoztam Barts Balázs egy - két "érdekesnek" mondható ingatlan eladásával is. Konkrétan egy fővárosi tulajdonban volt ingatlant ami Budán található olyan ár alatt értékesített a BFVK ami szerintem totál kimerítette a hűtlen kezelés büntetőjogi fogalmát. Persze amikor ez feltűnt (nem csak nekem) ügyesen el mismásolták a dolgot.....
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 437
85 105
113
Azért bennem sokszor felmerül, hogy a Fidesz Kósa érdemeként, vagy Kósa ellenére hozza a választásokat. Bár az is érdekes, hogy mennyire van valós szerepe a kampányban és mennyire csak cím és az érdemi munkát a párt szürke eminenciásai viszik. És azért az valahol tényleges dolog, hogy sokszor nem találni megfelelő embert a pozíciókra -nem azért mert Fidesz, vagy nem Fidesz, hanem pusztán, ahogy a civil életben megfelelő munkaerőhiány van, főleg a fiatalok körében, addig a pártoknál is ugyan ez megtalálható.
A 2022es kampány nem Kósáé. A 2019es önkormányzati volt az övé. Vidéken jól mozgósítottak, BuTapesten kampány se volt.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 437
85 105
113
Nem is tudom hova tegye ezt a hírt:

Évek óta hallgatom, hogy micsoda utolsó orosz bérencek vagyunk mert a Roszatommal építjűk Paksot, sőt az egész korrupció. Erre kiderül a Lengyelek a világ ökrei mert nem velük akarják megépíttetni az atomerőműveiket. Ez a napi.hu tényleg egy vicclap… A cikkből:
“ A nagyobb probléma az, hogy a lengyel energetika az atomerőmű építésben is az orosz energiafüggéstől igyekszik menekülni. Attól a Rosatomtól zárkózik el, amely - ha megkötésekkel is, de - az egyedüli potenciális, külföldön is részben sikeres építőnek számít a világon. (Kína épít atomerőművet, sőt, ők építik a legtöbbet a világon, de egyelőre csak és kizárólag belföldi használatra.) A Roszatom van a legjobb helyzetben az atomerőműexportot illetően, úgy is, hogy a cég és rajta keresztül az orosz atomipar jelenleg évek óta szenved Finnországban és Magyarországon, mert nem képes európai norma szerint megfelelő létesítési tervdokumentáció benyújtására.

De az orszokhoz képest a francia EDF is, az amerikai Westinghouse is, és még a most bejelentkező dél-koreai KEPCO is sokkal-sokkal bizonytalanabb lábakon áll.

1. Az EDF, amelyre a következő évtizedben rászakad a francia atomerőmű flotta felújítása és a régi erőművek újra cserélésének roppant terhe és költsége a Flamanville-3 reaktor építésével a "hogyan ne építs atomerőművet?" állatorvosi lovát nevelgeti: minden határidőt, minden költségkeretet túlléptek, és mindent elrontottak már, amit el lehet. Ha ez nem volna elég, az EDF az Egyesült Királyságban éppen lassan felőrli a saját maradékát a brit Hinkley Point C építésében.

2. A Westinghouse az Egyesült Államokban évtizedek óta kudarcot kudarcra halmoz. A világ legnagyobb atomerőmű arzenáljával, jelenleg 93 üzemelő reaktroblokkal rendelkező országban működik egyben a legöregebb miskulancia is - az amerikai atomerőművek átlagéletkora 40,8 év. Leginkább azért mert az USA évtizedek óta nem épített és indított a hálózatra új reaktorokat. 1996-ban kapcsoltak utoljára új építésű nukleáris reaktort a hálózatra, de azóta több mint 40 egységet már leállítottak. A Westinghouse pedig jelentkezett be Lengyelországban atomerőmű építésre, hogy odahaza nemcsak hogy csődbe ment, de az éppen "építés alatt álló" Vogtle 3 és 4. valójában 1986 óta épül, és mióta 2013-tól új lendülettel ismét nekiláttak, az akkor 2016-ra befejezni ígért projekt lényegében kivitelezhetetlennek tűnik, és mind költségvetésben, mind határidőben azóta is csúszik. Rengeteg biztonsági és minőségi kifogás merült fel, s legutóbb még a saját maguk által bevállalt gyorsításról szóló státuszjelentést sem tudták időre előállítani, s így a Vogtle 3 2020-ban sem készült el.

3. A dél-koreai beruházó “lőlapja” messziről ugyan jól mutat (odahaza 23 működő reaktor, 4 pedig építés alatt, az aktív atomerőművek átlagéletkora csak 22,1 év; külföldön pedig egy, az Egyesült Arab Emírségekben végrehajtott, sikeresnek látszó projekt (Barakah-1), valóban ugyanazokat a sebeket és fekélyeket (határidő és költségtúllépés, korrupció stb.) mutatja, mint az iparág többi szereplője. Ahogyan az Energiaklub építés alatt álló atomerőműveiről szólótanulmánya írja: Az ország, amely annyira biztos volt a saját technológiája hibátlanságában, hogy a fukusimai katasztrófa után egyetlen nukleáris blokkját sem állította le, és 2012-ben még azzal számolt, hogy 2021-re 11 új reaktort avatnak, és 2035-re az pedig a meglévő 23,9 százalékos nukleáris részarányt az energiamixben akár 60 százalékig is feltornásszák, ma már az utolsó nukleáris reaktorépítéseit intézi.
 Dél-Korea néhány éven belül kiszáll az atomerőmű építésekből, és mégis: Lengyelországban azért még építene - hogy is van ez?
Ráadásul az Emírségekbe vállalt koreai minta projektről is kiderült: igaz ugyan, hogy az első blokkot időre és kulcsra készre megépítették, de 2020-ra 4 blokkot ígértek, és már az első reaktor átvételekor (2017) egy több mint 400 tételes hibalista íródott, így még a Barakah-1-et se tudták a hálózatra kapcsolni 2020-ban. A hibák kijavítása 2021 áprilisáig elhúzódott.”
Emellé? :)

 
W

Wilson

Guest
Nyilván nem Niedermüller városvezetői képességeiről volt szó (még ha ezt ő maga minősítette is), gondolom ezt Te is tudod.

Alapvetően egyet értek, amit Debrecen kapcsán írsz; azonban azt látni kell, hogy nem elsősorban (csak) a városvezetés milyenségén múlik, hogy Debrecen azt az irányt és szerepet elnyerhette és erősítheti tovább, amit leírsz. És ne feledjük, hogy az ipari más beruházásokhoz igen is a "betonba öntött" infrastrukturális beruházások is kellenek (ha nem is csak azok). Az, hogy ez milyen minőségben, milyen hatékonysággal valósultak meg az más kérdés; ahhoz túl keveset járok Debrecenbe, hogy megítéljem.
Nem okvetlenul értek veled mindennel egyet az egy dolog, hogy a jelenlegi kormányzat gazdasági téren kiemelten kezeli Debrecent,de a jelenlegi városvezetés az amelyik kihasználva ezt a lehetoséget olyan gazdasági pályára állítja Debrecent és vonzáskorzetét amely hosszú évtizedekre meghatározza a város jovojét.Az infrastrukturális értelmetlen beruházásokat a látszat illetve kirakat beruházásokra értettem.

Niedermüller városvezetői képességeit pedig Kósával való kozos kapcsolódási pont miatt említettem.
 
  • Tetszik
Reactions: phaidros

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 504
27 936
113
Magyarország lakosainak csak 32%-a tartja hazánkat nyugati országnak. Európával kampányolni itt nem nagyon érdemes, mert legföljebb egymarmados kisebbséget lehet összehozni vele:
001.jpg


Amerikának kifejezetten rossz a megítélése, a többség háromszor fontosabb stratégia partnernek tartja Oroszországot a fűtött lakásából és kétszer fontosabbnak Kínát, mint az USA-t:
002.jpg


És ezen már a liberális szolgasajtó se tud segíteni, hiszen egy szavukat se hisszük el:
003.jpg

forrás: GLOBSEC Trends 2021