[HUN] Skyranger 30 Lynx

Mennyire teszik hivatalosan az infra passzív "radar"/felderítés hatókörét? Nyilván függ a céltárgytól, de valami viszonyítási irányszám jól jönne, szerintem. :)
Hát ez lehet hogy már túl érzékeny infó, de megpróbálom...engem is érdekelne.

Egy Skyranger 30 torony ára 5-7 millió Euró - Nicholas Drummond haditechnikai "megmondó ember" szerint.
Ha ez igaz, akkor alvázzal együtt bőven 10M felett lesz! ( Ez kb. 3,65 Mrd Ft / jármű)
Remélem, hogy túl becsüli és olcsóbban kijön majd...
Ebből kijön 10-15 Gepard SPAAG modernizáció előtt...
(Itt jön be a kisujjeltartós sznobizmus) nem

Ebből kijön 10-15 Gepard SPAAG modernizáció előtt...
(Itt jön be a kisujjeltartós sznobizmus) nem
A Gepárd egy elavult konstrukció - a Skyranger sokkal többet fog tudni.
AESA radar, SAM rakéták, passzív működés, hálózati kapcsolat, programozható lőszer, stb...azt hiszem még C-RAM képessége is lesz, bár ez még nem biztos.

• Tetszik
Reactions: vasszekely
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0 and kamm
"Qatar is planning to use the Gepard SP AA guns to secure the football World Cup in 2022, where terrorist drone attacks are feared."
Ezt C-RAM képesség nélkül, proramozott lőszerek nélkül nehezen fogják biztosítani.
Pedig azzal szeretnék - egy betűt nem írnak modernizálásról!
Szerintem egy ilyen régi rendszert nem is érné meg átállítani. Ha profi megoldás kell nekik, akkor ott a Mantis - de szemmel láthatólag olcsót akartak. Az egész 2M EUR/darab áron kijött...

• Tetszik
Reactions: kamm
"Qatar is planning to use the Gepard SP AA guns to secure the football World Cup in 2022, where terrorist drone attacks are feared."
Ezt C-RAM képesség nélkül, proramozott lőszerek nélkül nehezen fogják biztosítani.
Pedig azzal szeretnék - egy betűt nem írnak modernizálásról!
Szerintem egy ilyen régi rendszert nem is érné meg átállítani. Ha profi megoldás kell nekik, akkor ott a Mantis - de szemmel láthatólag olcsót akartak. Az egész 2M EUR/darab áron kijött...

Szerintem ok is tudjak, ez csak amolyan nephulyitesnek van kirakva, tuti lesz mas is...

Tengeri verzió:

Rheinmetall Air Defence: Oerlikon Searanger 20
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: fishbed and Venom85
Tengeri verzió:

Rheinmetall Air Defence: Oerlikon Searanger 20
Volt már. :D

Egy felfedezés: a MDBA rakétagyár MPCV néven futó Mistral tornyát a Rheinmetall Electronics fejlesztette ki. Lényegében az egész Rheinmetall termék, az MDBA "csak" a pénzt és a rakétákat adta hozzá illetve ők forgalmazzák.
Ebből az következik, hogy RM elég jól ismeri a Mistral rendszert és valamennyire kész megoldása lehet, hogy relatíve olcsón integrálja a saját légvédelmi rendszereihez. Ez tovább növeli annak a valószínűségét, hogy Mistral kerül a magyar Skyranger 30-asokra.
A Mistralnál nagyobb rakéta nem igazán fér rá egyébként sem erre kis méretű toronyra...

• Tetszik
Reactions: Tegin