Az egész járművet becsültem 10M köré - itt meg csak a torony majdnem ennyibe kerül...A Boxer is 8-10M euro körül indul, ezen meg sokkal komolyabb torony van és láncos, mi ezen a meglepő? Ebből nem lesz többszáz, csak több tucat.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az egész járművet becsültem 10M köré - itt meg csak a torony majdnem ennyibe kerül...A Boxer is 8-10M euro körül indul, ezen meg sokkal komolyabb torony van és láncos, mi ezen a meglepő? Ebből nem lesz többszáz, csak több tucat.
Van valakinek kérdése a Skyranger 30-ról?
Tetszik és érdekel ez a rendszer, így tervezek írni a RM-nek - ha az Airbus válaszolt, talán az RM is jó fej lesz...
Hát ez lehet hogy már túl érzékeny infó, de megpróbálom...engem is érdekelne.Mennyire teszik hivatalosan az infra passzív "radar"/felderítés hatókörét? Nyilván függ a céltárgytól, de valami viszonyítási irányszám jól jönne, szerintem.
Jó videó, de ezt biztos ide akartad betenni?
Ohh a vonaton skyrangernek olvastam sry...Jó videó, de ezt biztos ide akartad betenni?
Ez 20mm-es SEARANGER nem 30-as Skyranger...
Ebből kijön 10-15 Gepard SPAAG modernizáció előtt...Egy Skyranger 30 torony ára 5-7 millió Euró - Nicholas Drummond haditechnikai "megmondó ember" szerint.
Ha ez igaz, akkor alvázzal együtt bőven 10M felett lesz! ( Ez kb. 3,65 Mrd Ft / jármű)
Remélem, hogy túl becsüli és olcsóbban kijön majd...
A Gepárd egy elavult konstrukció - a Skyranger sokkal többet fog tudni.Ebből kijön 10-15 Gepard SPAAG modernizáció előtt...
(Itt jön be a kisujjeltartós sznobizmus) nem
Katarnak modernizált, C-RAM képes Gepardokat adtak el.A Gepárd egy elavult konstrukció - a Skyranger sokkal többet fog tudni.
AESA radar, SAM rakéták, passzív működés, hálózati kapcsolat, programozható lőszer, stb...azt hiszem még C-RAM képessége is lesz, bár ez még nem biztos.
Az a verzió már nem biztos hogy olcsóbb. Van erről infó hogy mennyiért mennyit? Bármi link erről?Katarnak modernizált, C-RAM képes Gepardokat adtak el.
Amit találtam a katari Gepardokról ott szó sincs modernizációról vagy C-RAM képességről: változtatás nélkül vettek át a ex-BW járműveket.Katarnak modernizált, C-RAM képes Gepardokat adtak el.
"Qatar is planning to use the Gepard SP AA guns to secure the football World Cup in 2022, where terrorist drone attacks are feared."Amit találtam a katari Gepardokról ott szó sincs modernizációról vagy C-RAM képességről: változtatás nélkül vettek át a ex-BW járműveket.
Pedig azzal szeretnék - egy betűt nem írnak modernizálásról!"Qatar is planning to use the Gepard SP AA guns to secure the football World Cup in 2022, where terrorist drone attacks are feared."
Ezt C-RAM képesség nélkül, proramozott lőszerek nélkül nehezen fogják biztosítani.
"Qatar is planning to use the Gepard SP AA guns to secure the football World Cup in 2022, where terrorist drone attacks are feared."
Ezt C-RAM képesség nélkül, proramozott lőszerek nélkül nehezen fogják biztosítani.
Pedig azzal szeretnék - egy betűt nem írnak modernizálásról!
Szerintem egy ilyen régi rendszert nem is érné meg átállítani. Ha profi megoldás kell nekik, akkor ott a Mantis - de szemmel láthatólag olcsót akartak. Az egész 2M EUR/darab áron kijött...
Elkobzott útlevelű indiai vendég munkások / rabszolgák lepkehálóval!Szerintem ok is tudjak, ez csak amolyan nephulyitesnek van kirakva, tuti lesz mas is...
Volt már.Tengeri verzió:
Rheinmetall Air Defence: Oerlikon Searanger 20