[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 4082

Guest
De nem is ez a lényeg, hanem hogy minimálbérből kettő van. Először is van a diplomás minimálbér (amit hivatalosan garantált bérminimumnak neveznek),
Ami egyébként megegyezik a szakmunkás minimálbérrel, kedves feltételezem nem direktben hazudó, csak szimplán ezt nem ismerő nertárs.
Azonban a tanári bérre még rátevődik az évekhez kapcsolódó régiség után járó pénz, és a pluszmunka bére (osztályfőnöki, különóra, stb., na meg az évi közel 2.5 hónap szabi - azért ez sem semmi).
Igen, állami terület, bértábla van. Ez azért nagyon jó, mert leellenőrizhető az állításom, hogy ki is kap garantált bérminimumot a pedagógusi pályán:
Itt van, ugye aki a jövő évi garantált bérminimum alatt keres, az beza garantált bérminimumot fog keresni. Tehát végülis milyen jófej az állam, hogy laza 10 év után egy pedagógus már nem a bérminimumot kapja kézhez...
Nem mellékesen az elmúlt 11 évben, közel megduplázódott a bérük a tanároknak. Egyébként szerintem nagy részük nem érdemi meg, mert utálják a kormányt mint a szart.
Nyilván, ha ilyeneket hazudik, akkor meglepő módon, nem fogják szeretni...
Az, hogy az állami szférába rengeteg piacképtelen tudású léhűtő lézeng
Mentőtisztek, vegyészmérnökök, ápolók, rendőrök, tűzoltók stb...
Tudjátok, aki ilyet leír, azoknak kívánom, hogy essen a lábára egy exkavátor, a mentős ne menjen ki érte, a rendőr ne foglalkozzon az esettel, a tűzoltó ne emelje le a lábáról, és az ápoló ne nyúljon hozzá. Mert fellengzős duma megy, de az, hogy megpróbáljuk felfogni amit azok mondanak az nem.

De akkor a te kedvedért:
-Az állami ellenőrzőszervek, erőszakszervezetek, ellátórendszer, k+f rengeteg pontján képzett, szarrá hajtott emberek dolgoznak. Akik ha megunják, elmennek a magán szektorba.
-Amikor elmegy a versenyszférába bértárgyal, de miután multinál kevés hely van, a magyar kkv szektor meg nem a saját pénze ellensége, így nagy mosolyogva ígér neki egy mediánbér+50 ezret. Ez az addigi 160 k huf után számára óriási ugrás. De valójában iszonyatos módon lefele nyomja a béreket ezekben a szektorokban.
-Ezek az emberek amúgy hiányozni fognak az állami ellátórendszerből, aztán lehet háborogni, hogy deafrissdiplomások, deamentőkésőnértki, deazautómátiratása. Csak ugye ennek ez az ára. Vagy lehetne olyan is, hogy megfizeted őket, és akkor nem megy el az államtól, vagy a multinak a zsebébe kell nyúlnia, hogy elmenjen. Csak ez a ner alapját jelentő olcsó munkaerő ellen hat, így ilyen nem lesz.
 

jOkA

Well-Known Member
2017. november 7.
403
636
93
De lehetne mentős vagy tűzoltó is...
Ha jól tudom katona vagy. Na most nálatok a legrosszabb. Fos az egész főleg a határ, kötelező oltás lett és még le sem szerelhetsz. Vagy beoltatod magad vagy mész 1 év fizetetlenre, de közben másik munkát se vállalhatsz hivatalosan mert leszerelni meg nem lehet. Tehát vagy maradsz katona oltottan vagy oltatlanul eladósodsz.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 436
120 764
113
Ha jól tudom katona vagy. Na most nálatok a legrosszabb. Fos az egész főleg a határ, kötelező oltás lett és még le sem szerelhetsz. Vagy beoltatod magad vagy mész 1 év fizetetlenre, de közben másik munkát se vállalhatsz hivatalosan mert leszerelni meg nem lehet. Tehát vagy maradsz katona oltottan vagy oltatlanul eladósodsz.
Hát de nálunk 90% feletti az átoltottság szóval nagyon nem mogatja meg az állományt a dolog.
 
W

Wilson

Guest
Mindig sikerül valamivel meglepniük:):)

A legőszintébb felszólaló a Fidesz-kongresszuson: „Még várunk arra, hogy a Fidesz-központ megmondja, hogy mik a jó válaszok a kellemetlen kérdésekre”


Végtelen mennyiségű felszólaló kapott lehetőséget a Fidesz-kongresszuson, hogy elmondja kb. ugyanazt: ha nem a Fidesz nyer, az ország elveszik. De ebből a mezőnyből váratlanul kitűnt a XVI. kerület fideszes polgármestere, Kovács Péter. Fővárosi politikusként elárulta, hogyan győzhet a Fidesz Budapesten.

„A baloldaliak készpénznek veszik, hogy Budapesten minden körzetet megnyernek. Ne hagyjuk nekik, tudjuk, mit kell tenni. Azt kell tenni, hogy mindannyian, minden kongresszusi küldött, minden önkormányzati képviselő, minden polgármester, minden parlamenti képviselő, minden államtitkár, minden miniszter elmegy és becsönget a szomszédjához, a barátjához, ismerősökhöz és ismeretlenekhez, és elmondja nekik, hogy mi vár rájuk. Miből lehet választani” - mondta, de kiderült, hogy nem most azonnal, vasárnap délután kezdődik ez munka. Mert így folytatta:

„Persze lesznek kellemetlen kérdések, azokra is válaszolni kell tudni. Itt még várunk arra, hogy a Fidesz-központ megmondja, hogy mik a jó válaszok a kellemetlen kérdésekre, de kedves barátaim, ha meglesznek a válaszok, akkor meglesz a siker”
- közölte Kovács.


Idő még van, amíg a szomszédba bekopogó miniszterek megkapják a központi üzenetet, mert tavasszal kell beleállni a feladatba Kovács szavai szerint:

„Csak egy fontos van, a munkát azt mindig el kell végezni. Kedves barátaim, arra kérlek titeket, hogy közösen mindannyian, ti is, én is, végezzük el ezt a munkát, jövő tavasszal menjünk el, csöngessünk be mindenhova, és mutassuk meg, hogy mi a másik alternatíva: a Fidesz vagy a rombolás.”


 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 707
4 260
113
nem fagyunk meg, csak nem eszünk...

nem építkezünk,
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 707
4 260
113
Viktor a troll. :D
Esküszöm fizikai fájdalamt érezhetnek a nyugati vezetők,hogy a köcsög ijfeszítők nem akarnak megdögleni,mindig kibújnak a hurokból,se buzulni nem akarnak,se megfagyni,se férfiként menstruálni,vagy legalább gyerekeket dugni.
A piszkos szemétládák még csődbe se karnak menni,pedig milliárdokat költenek fletóékra,ngo-kra,feljelentés ügyi ep képviselőkre,ezektől már csak a Lengyelek rosszabbak,ott még hadsereg is van.
igen azok ott a rothadó nyugaton férfiként is szülhetnek nuyugaton.
melegben, jóllakva, olyan kórházban ahová nem a beteg viszi be a WC papírt...
a nem fogunk megfagyni témában pedig: https://www.penzcentrum.hu/otthon/2...-pokoli-lesz-szamukra-a-futesi-szezon-1119128
 
  • Tetszik
Reactions: Törölt tag 4082

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 142
13 604
113
Mindig sikerül valamivel meglepniük:):)

A legőszintébb felszólaló a Fidesz-kongresszuson: „Még várunk arra, hogy a Fidesz-központ megmondja, hogy mik a jó válaszok a kellemetlen kérdésekre”


Végtelen mennyiségű felszólaló kapott lehetőséget a Fidesz-kongresszuson, hogy elmondja kb. ugyanazt: ha nem a Fidesz nyer, az ország elveszik. De ebből a mezőnyből váratlanul kitűnt a XVI. kerület fideszes polgármestere, Kovács Péter. Fővárosi politikusként elárulta, hogyan győzhet a Fidesz Budapesten.

„A baloldaliak készpénznek veszik, hogy Budapesten minden körzetet megnyernek. Ne hagyjuk nekik, tudjuk, mit kell tenni. Azt kell tenni, hogy mindannyian, minden kongresszusi küldött, minden önkormányzati képviselő, minden polgármester, minden parlamenti képviselő, minden államtitkár, minden miniszter elmegy és becsönget a szomszédjához, a barátjához, ismerősökhöz és ismeretlenekhez, és elmondja nekik, hogy mi vár rájuk. Miből lehet választani” - mondta, de kiderült, hogy nem most azonnal, vasárnap délután kezdődik ez munka. Mert így folytatta:

„Persze lesznek kellemetlen kérdések, azokra is válaszolni kell tudni. Itt még várunk arra, hogy a Fidesz-központ megmondja, hogy mik a jó válaszok a kellemetlen kérdésekre, de kedves barátaim, ha meglesznek a válaszok, akkor meglesz a siker”
- közölte Kovács.


Idő még van, amíg a szomszédba bekopogó miniszterek megkapják a központi üzenetet, mert tavasszal kell beleállni a feladatba Kovács szavai szerint:

„Csak egy fontos van, a munkát azt mindig el kell végezni. Kedves barátaim, arra kérlek titeket, hogy közösen mindannyian, ti is, én is, végezzük el ezt a munkát, jövő tavasszal menjünk el, csöngessünk be mindenhova, és mutassuk meg, hogy mi a másik alternatíva: a Fidesz vagy a rombolás.”


images
... na jó, de mi van, ha "a kozpönt" maga se tudja a válaszokat? :rolleyes:
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson and Pogány

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 707
4 260
113
Mindig sikerül valamivel meglepniük:):)

A legőszintébb felszólaló a Fidesz-kongresszuson: „Még várunk arra, hogy a Fidesz-központ megmondja, hogy mik a jó válaszok a kellemetlen kérdésekre”


Végtelen mennyiségű felszólaló kapott lehetőséget a Fidesz-kongresszuson, hogy elmondja kb. ugyanazt: ha nem a Fidesz nyer, az ország elveszik. De ebből a mezőnyből váratlanul kitűnt a XVI. kerület fideszes polgármestere, Kovács Péter. Fővárosi politikusként elárulta, hogyan győzhet a Fidesz Budapesten.

„A baloldaliak készpénznek veszik, hogy Budapesten minden körzetet megnyernek. Ne hagyjuk nekik, tudjuk, mit kell tenni. Azt kell tenni, hogy mindannyian, minden kongresszusi küldött, minden önkormányzati képviselő, minden polgármester, minden parlamenti képviselő, minden államtitkár, minden miniszter elmegy és becsönget a szomszédjához, a barátjához, ismerősökhöz és ismeretlenekhez, és elmondja nekik, hogy mi vár rájuk. Miből lehet választani” - mondta, de kiderült, hogy nem most azonnal, vasárnap délután kezdődik ez munka. Mert így folytatta:

„Persze lesznek kellemetlen kérdések, azokra is válaszolni kell tudni. Itt még várunk arra, hogy a Fidesz-központ megmondja, hogy mik a jó válaszok a kellemetlen kérdésekre, de kedves barátaim, ha meglesznek a válaszok, akkor meglesz a siker”
- közölte Kovács.


Idő még van, amíg a szomszédba bekopogó miniszterek megkapják a központi üzenetet, mert tavasszal kell beleállni a feladatba Kovács szavai szerint:

„Csak egy fontos van, a munkát azt mindig el kell végezni. Kedves barátaim, arra kérlek titeket, hogy közösen mindannyian, ti is, én is, végezzük el ezt a munkát, jövő tavasszal menjünk el, csöngessünk be mindenhova, és mutassuk meg, hogy mi a másik alternatíva: a Fidesz vagy a rombolás.”


"A 29. tisztújító kongresszusát tartja a Fidesz 10 órától a Hungexpón. Az elnöki posztra ismét csak Orbán Viktor pályázik, de Kósa Lajos, Kubatov Gábor és Németh Szilárd alelnöki pozíciója sincs veszélyben." - Telex.hu
https://youtu.be/HQAjS1fiY3I
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 059
2 769
113
Viktor a troll. :D
Esküszöm fizikai fájdalamt érezhetnek a nyugati vezetők,hogy a köcsög ijfeszítők nem akarnak megdögleni,mindig kibújnak a hurokból,se buzulni nem akarnak,se megfagyni,se férfiként menstruálni,vagy legalább gyerekeket dugni.
A piszkos szemétládák még csődbe se karnak menni,pedig milliárdokat költenek fletóékra,ngo-kra,feljelentés ügyi ep képviselőkre,ezektől már csak a Lengyelek rosszabbak,ott még hadsereg is van.
Te már hazamenekültél vagy nyugaton dideregsz?
 
  • Imádom
Reactions: ladagrant
T

Törölt tag 008

Guest
a mentős ne menjen ki érte, a rendőr ne foglalkozzon az esettel,....., és az ápoló ne nyúljon hozzá.
Ez mind megvolt. Konkrétan nekem kellett a szart feltakarítani a kórterembe, mert a betegek a szarba húgyba voltak a 2 ápolónő meg a pultba pörgette a facet. A rendőrök többször is csak "nemtudunkmittenni"-vel intézik el, ha meglopnak, a mentőért meg fizetni kell vagy szopatnak azzal, hogy körbevisznek a fél világon. A legszebb amikor bemondod, hogy a beteg nem tud felülni de csak ülőhely van a mentőben olyat küldenek.
Na az ő tudatlanságukról tudnék regélni, amikor alap fogalmakkal sincsennek tiszába. Konkrétan a legalja van ott aki verseny szférába 1 perc alatt elvérezne.