[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 022
53 976
113
Persze, mert ha január végéig szívatják (@antigonosz szavaival) Ojrópát, akkor ez a tél az energetikai káosz jegyében telhet…
Meg persze egy nagy csomó üzletág megfekszik…. Nincs olyan építőanyag gyártó aki ne emelne árat januártól. És ez csak az ár! Energiahiányról nem is beszéltünk….



Nem veheted el a nyugat európai polgárok jogát, hogy hulyék legyenek mint a fsz, demokrácia van, zöldekre, ballibekre voksoltak, hát akkor tövig kedves nyugat európai polgárok, csak keményen.
Ja, és gyorsan, mert a sharia alatt már szopni is csak az imám engedéllyel szophattok majd, csacsit pl....
Idióták.
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 480
25 384
113
Átlépte a vörös vonalat Litvánia, Kína nem hagyta válasz nélkül
Kína bejelentette, hogy nem képviselteti magát nagyköveti szinten Litvániában tiltakozásul amiatt, hogy Tajvan a saját nevén nyithatott külképviseletet a balti országban.

 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 749
113
Az ukrán katonai hírszerzés is keményen dolgozott,ők az orosz támadás terveit is megszerezték. Az ukránok szerint január végén - február elején lesz az orosz támadás. Korábban a jenkik január végére igérték az orosz támadást.

qyTpLF6dP14.jpg
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 021
66 480
113
Az oroszok nem mernek beleavatkozni látták mire képesek az Azeriek, hiába a sok örmény grad t72 és D20 vontatott ágyú a végtelenségig mind elparolgott mikor megjelent az azeri dron.Na most az oroszok fő fegyverzetét a fenti 3 cucc alkossa 70 százalékban, nyilván nem akarnak úgy járni mint az örmények.
Roni, az oroszoknak annyi tankjuk, tuzerseguk, katonajuk van hogy nincs annyi dronja es municioja a toroknek meg az azerinek egyutt sem hogy elfogyassza oket mielott Bakuba ernenek. Egy tomeges tamado osszfegyvernemi hadsereg ellen edeskeves az a dron mennyiseg amit egy egy orszag fel tud mutatni. Vedekezo, egy helyben toporgo, langyos haboru eseten persze hogy naponta harmat fordul minden dron es szedi ki a beasott vagy megbujt harceszkozoket, de mikor mozgasba lendul egy tobb szazezres, vagy millios hadsereg, akar egy gozhenger, ott elobb foglaljak be a pozicioidat minthogy tudd hova kuld a dronjaidat.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 021
66 480
113
Mutogatni mutogathasz bármit, de hogy ezt nyilvánosan átveszi e toled az ország legnagyobb kozjogi méltósága, no az már teljesen más káve. :oops:
Az van a terkepre irva hogy torokok vilaga. A turk dunyasi az torok nepet, nepeket jelent a vilagban, vagy valami ilyesmit. Nem mintha tudnek torokul csak par szot megneztem egyszer hogy mennyire hasonlo a mienkhez. A torok, turk nepekrol szol nem arrol hogy Erdogan mit fog holnap befoglalni.
Ugy ez a lenyege:

 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby and enzo

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 021
66 480
113
"Az Amerikai Egyesült Államok az irányítása alatt álló kelet-európai országok területén telepítheti atomfegyvereit. Erre akkor kerül sor, ha Németország nem hajlandó stratégiai robbanófejeket telepíteni a területén. Ezt a nyilatkozatot az Észak-atlanti Szövetség főtitkára, Jens Stoltenberg tette."

Kinek az iranyitasa alatt? Ejj de szep mondat volt ez ettol a Stoltenbergtol...
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 197
66 948
113
Nem zárható ki, hogy provokációkísérletek történnek majd Ukrajnában az állítólagos orosz inváziós fenyegetés alátámasztására - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője vasárnap a Rosszija 1 televízióban vasárnap bemutatott nyilatkozatában. Peszkov szerint "mesterséges hisztériakeltés" zajlik.

"Olyanok vádolnak bennünket azzal, hogy szokatlan katonai tevékenységet folytatunk a saját területünkön, akik az óceánon túlról áthajtották ide a fegyveres erőiket. Vagyis az Egyesült Államok. Ez nem nagyon logikus és nem nagyon tisztességes" - nyilatkozott a szóvivő.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/236398/
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 046
113
Ha meg megszankciózná az Eu őket :eek: , akkor elzárnám a gázcsapokat, oszt cső.
Így is nagy szarban vannak .2013-ban 85 milliárd volt a katonai kiadás most kb 50 milliárd .Igazából már nem tudnak mit tenni .Sem odacsapni, sem békésen gazdasági növekedést pordukálni. Ha támadnának egy erősebb szankció után lehúzhassák a orosz zászlót a mint annak idején a szovjet zászlót a 91-ben , csak most az orosz zászló helyett fehéret húznának fel . Gazdaságuk a top-10-ben sincs benne .
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Így is nagy szarban vannak .2013-ban 85 milliárd volt a katonai kiadás most kb 50 milliárd .Igazából már nem tudnak mit tenni .Sem odacsapni, sem békésen gazdasági növekedést pordukálni. Ha támadnának egy erősebb szankció után lehúzhassák a orosz zászlót a mint annak idején a szovjet zászlót a 91-ben , csak most az orosz zászló helyett fehéret húznának fel . Gazdaságuk a top-10-ben sincs benne .
majd felhivna a banya merkel putkot.
mondna neki hogy no - no hogy halja media mien kemeny am a mama, europa vedelmezoje wazzeeeee
ha a putko folytassa, akor felhivja megint es 3x mondja hogy no -no -no...olyan asztalhozbaszosan ahogy a ven banyak tudjak (es mindenki rohog rajtuk).

utana meg a haterbe adna egy rakadt penzt putkonak hogy ne zarja el a gazt a nemeteknek.
nemeteknek lenne gaz, mindenki mast europaba meg egye meg a szar. minnel kiszolgaltottabbak az europai nemzetek nemetorszagnak annal jobban gurul europa a godorbe. de isteniteni kell a mamat, meg folytatni a politikajat, akor is ha mar fel europa csod (penzugyileg is meg szellemileg is) kozeliben van.

ez az nemetek (mivel ok vezetik az eut) szintje mar kb 10 eve. erosodunk ugy hogy a tobbi europai nepbol szolgat csinalunk.
ezert is rohog rajtuk mindenki, az europaiak szava egy faszt sem er. szolga mentalitasuk van.
az amcsik, a kinaiak, a ruszki, a torok, a feherorosz meg a kis koreai kover es vucsics is jokat szorakozik veluk.
 
  • Tetszik
Reactions: ghostrider

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 526
15 127
113
De... Pénteken. Épp ezért rögtön a csőd után támadnak. Minden pénteken. Csütörtökön van a csapatösszevonás a határon. Szerdán úszik az USS Akármi vagy a HMS Valami a Krím körül. Kedden kijelentik, hogy bármikor visszafoglalhatnák a Krímet és Donbasszt, de ők a békegalambok. Hétfőn a fű se nő. Vasárnap pihi. Szombaton kijózanodik mindenki... Direkt visszafelé írtam. :)
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 021
66 480
113
Így is nagy szarban vannak .2013-ban 85 milliárd volt a katonai kiadás most kb 50 milliárd .Igazából már nem tudnak mit tenni .Sem odacsapni, sem békésen gazdasági növekedést pordukálni. Ha támadnának egy erősebb szankció után lehúzhassák a orosz zászlót a mint annak idején a szovjet zászlót a 91-ben , csak most az orosz zászló helyett fehéret húznának fel . Gazdaságuk a top-10-ben sincs benne .
Megvenne am Kina is azt a koolajat meg foldgazt, epitoanyagot amit jelenleg a keves de epulo csovek, miegyebek hianya miatt nem tud megvenni. Miert lett draga az epuletfa pl? Szoval csak nyugtaval dicserjuk a napot mert lehet nem top 10-es orszag gazdasagilag, de amire azt mondja az orosz valakinek hogy nyet, annak elindul felfele az ara, es lehet hogy az orosz gazdasag nem szarnyal, de kukkants ra hova emelkedett fel 1 ev alatt pl a gaz, buza, olaj, arany, fa ara pl, ezekert Putyin szavaival elve mind Sziberiaba kell meni. Szoval lehet az orosz gazdasag nem szarnyal, de a tied rottyon lesz ha azt mondjak hogy nyet a buza...
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
Így is nagy szarban vannak .2013-ban 85 milliárd volt a katonai kiadás most kb 50 milliárd .Igazából már nem tudnak mit tenni .Sem odacsapni, sem békésen gazdasági növekedést pordukálni. Ha támadnának egy erősebb szankció után lehúzhassák a orosz zászlót a mint annak idején a szovjet zászlót a 91-ben , csak most az orosz zászló helyett fehéret húznának fel . Gazdaságuk a top-10-ben sincs benne .
Azért nézz utána egy sor dolognak ! Melyik ország ül a világ legnagyobb nyersanyag készletén ? Melyik ország független a világtól energetikailag (is) ? Melyik ország rendelkezik a világ egyik legnagyobb feltárt energiahordozó készletével ? Melyik ország rendelkezhet nagyságánál fogva (egy kis mankó a gondolkodáshoz 8 időzónás területtel) a vélhetően legnagyobb még fel nem fedezett energia hordozó készletével ? Melyik ország a legnagyobb gabona importőr a világon ? Melyik ország mezőgazdasága fejlődte a legnagyobbat az elmúlt 20 évben ? Melyik ország rendelkezik világ egyik legnagyobb ivóvíz készletével ? Melyik ország rendelkezik a világ legnagyobb fatömegével ? Melyik ország tudja bárkitől megvédeni magát ? Melyik ország rendelkezik a világ egyik legkisebb államadósságával úgy , hogy mellette jelentős valuta és arany tartalékai vannak ? Melyik ország kaszálja az egyik legnagyobbat a világon a jelenlegi kőolaj és földgáz helyzetben ? Melyik országot akarják már vagy 400 éve megfojtani a nyugati impériumok (sikertelenül)?

Írhatnám még sokáig mint te az ipari hülyeséget de nem teszem ! Te meg helyettesítsd be az egyetlen ország nevét az előbbi kérdések válaszába ! Súgok ! Nagy O-val kezdődik !
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 526
15 127
113
Egy dolog nem változik. A kisebbségeket folyamatosan zaklatják. Hétfőtől hétfőig. Pedig... lehetne orszgot építeni. A kisebbségek segítségével (is). Lehetne békét teremteni Bideniában, de a népen kívül senkinek nem érdeke. Európa szégyene... az USA szégyene.... A világ szégyene....