[BIZTPOL] Románia

Egy év kihagyás után ismét a hagyományos katonai díszszemlével, különösebb járványügyi korlátozások nélkül ünnepelték meg szerdán Bukarestben a Román Királyság és Erdély "egyesülését" kikiáltó 1918-as gyulafehérvári román nemzetgyűlés 103. évfordulóját, Románia nemzeti ünnepét.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/236825/

• Szomorú
Reactions: formosa1

Annyira kínosra sikeredett a kolozsvári csendőrség menetelése, hogy bocsánatot kellett kérni miatta​

Uram atyám...o_O
Bár inkább ez már a humor topik:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Székelyföld is megérdemelné az autonómiát!​

Nem rossz terv, de én inkább a székelyföldön kívüli területek autonómiáját támogatom. Vagy egy dualista államot Erdélyi fejedelemség, és a Magyar Királyság között, amiben Székelyföld a királyság része, a Fejedelemeség a maradék területen kvázi egyenrangú fél lehet. És stílszerűen a népszavazást a dologról dec 1én jelentjük be, és junius 4.én tartjuk.

Nem rossz terv, de én inkább a székelyföldön kívüli területek autonómiáját támogatom. Vagy egy dualista államot Erdélyi fejedelemség, és a Magyar Királyság között, amiben Székelyföld a királyság része, a Fejedelemeség a maradék területen kvázi egyenrangú fél lehet. És stílszerűen a népszavazást a dologról dec 1én jelentjük be, és junius 4.én tartjuk.
Erdély teljes visszacsatolása és románia elpusztítása a végső cél, kezdeti lépésnek megteszi.

Csíkszereda polgármestere szerint hivatalának a román állam ünnepén meg kell adnia a kellő tiszteletet. Korodi Attila azokra a támadásokra reagált csütörtökön közösségi oldalán, amelyek a közösségi médiában érték amiatt, hogy december elsején piros-sárga-kék színűre világíttatta ki a székelyföldi város főterén álló művelődési ház épületét.
Forrás: https://kuruc.info/r/3/236863/

Csíkszereda polgármestere szerint hivatalának a román állam ünnepén meg kell adnia a kellő tiszteletet. Korodi Attila azokra a támadásokra reagált csütörtökön közösségi oldalán, amelyek a közösségi médiában érték amiatt, hogy december elsején piros-sárga-kék színűre világíttatta ki a székelyföldi város főterén álló művelődési ház épületét.
Forrás: https://kuruc.info/r/3/236863/
Tiszta PC lett az RMDSZ, bár ezen nem lepődik meg már senki.

"Emelkedni fog a Romániában állomásozó amerikai katonák száma"

"Amennyiben a jelenlegi helyzetben az a döntés születik, hogy az Egyesült Államok elköltözteti a török Incirlikben létesített légitámaszpontját, akkor Románia esélyes annak befogadására"

"A román védelmi minisztérium kétmilliárd lejes (mintegy 15 milliárd forint) befektetéssel alakít ki egy óriási méretű kaszárnyát a Constanțához közel fekvő Mihail Kogălniceanu támaszponton, ahol tízezer katonát is elszállásolhatnak a NATO feltételeinek teljesítésével. Ezzel a román kikötőváros melletti bázis a szövetségesek legfontosabb fekete-tengeri támaszpontjává válna."

Bár inkább ez már a humor topik:

Nem csak a román csendőrök profi menetelők, a hadsereg is hozza a formáját!
.