[BIZTPOL] Románia

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Deidonicus

Well-Known Member
2021. július 2.
468
2 882
93
Nem azzal keveredik a hír, hogy bevezetni szándékoznak az "önkéntes sorkötelezettséget" ? Amiről máig alig sejthető, hogy ez mi is, valami olyasmi, hogy önkéntesen bárki alapkiképzést kaphat, talán pont a 70 utáni korosztályoknak nyitott a lehetőség, bár aki 70-es születésű az túl az ötvenen, kezdőként már nem tipikus alanya a hadseregeknek, de mindegy.
Lehet, hogy ez a lépés a közvéleményt megnyugtató akció arra a hírre, hogy az oroszok egy osztály Iskander-M rakétát telepítenek a Krímbe, meg ugye ott vannak a Fekete Tengeri Flotta hajóin a Kalibr rakéták is, én nem lepődnék meg ha a román elkezdené az ujjain számolgatni 'hogyasszongya' hány Patriot kell egy végfázisban manőverező Iskanrer-M elfogására, ha a hajókról is jönnek a Kalibr-ek? .... öccörnégyazhúsz, marad a kettő eh - több mint van ... Szerintem sokan nem bánnának egy fegyverkezési versenyt amiben a román felhergelve egy nem létező fenyegetettséggel megpróbálja utolérni elfogó rakétákban az orosz Déli Katonai Körzet három teljes hadseregének lehetőségeit ....
Én továbbra is azt tartom, és sokat beszélünk itt róla, hogy Románia egy kis ország hatalmas egóval és ezt az egót kiszolgáló kivagyi hadsereggel, mert más nem nagyon van amivel a nagyság alátámasztható, gazdaság nincs, populáció sincs meg nagyjából semmi sincs, de a nép nem tőzsdézik, meg nem közgazdász így meg kell nézetni vele a végeláthatatlan felvonulásokon a harci eszközöket, akkor is dől belőlük az olaj, akkor is ha néhányat meggypiros traktorral kell lehúzatni a négysávosról és akkor is ha a nép egyenruhába bújtatott fiai még fehér kesztyűt is húznak, hogy még jobban lássék, hogy menetben összevissza kalimpálnak ....