Társadalmi folyamatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 119
32 733
113

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 940
27 854
113
Peldaul mint Milo Y., ugye, aki konkretan ilyesmit javasolt.

Ja varjal, megsem, mert o total konzervativ buzigyerekkent a Breitbartnal volt szerkeszto, ooops.

Erre frappansan annyit tudnek valaszolni, hogy muveletlen hulyek mindenhol vannak, de ekkora hulyesegeket meg csak a jobbszelen allitanak tenykent.
A német zöld párt választási programja elég hivatalos? https://de.wikipedia.org/wiki/Pädophilie-Debatte_(Bündnis_90/Die_Grünen)

Helmut Kentler, aki a berlini városvezetésnek nyújtotta be kutatási eredményeit arról, h intézetis gyerekeket utalt ki ismert pedofilokhoz, és majd így reintegrálja ezeket a lelenceket, problémás fiatalokat a társadalomba?
https://444.hu/2020/06/17/pedofilok...ektalan-gyerekeket-a-nyugat-berlini-hatosagok
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 325
84 522
113
Ha van legalja, szerintem ez az:
Anne_Boleyn_TV_Miniseries-486119629-large.jpg

43718601-0-image-a-98_1622591811669.jpg
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 110
10 361
113
Szemelvény a kezdő társadalom mérnökök kézikönyvébe:

 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 272
61 980
113

Az, hogy a globalizáció technikailag az imperialista kolonizáció újracsomagolása, ma már nyilvánvaló.
A globalizáció a “győztes mindent visz” alapján a hátrányból indulókat alávetettként tartja és nem engedi egy adott ponton túl fejlődni.
A globalizáció gyarmatai számára a fejlődés csak addig engedélyezett, amíg az a nettó fogyasztást, illetve a munkahatékonyságot segíti.

A fenti cikkből is kiderül, hogy újra felértékelődik a szuverenitás, a nacionalizmus és az izoláció, melyek csak a regionális szövetségek kialakítását preferálják, mint amilyen a V4 is.
A német “Európai Egyesült Államok” birodalmi (imperialista) víziójának gyökerei a német kollektív tudatban gyökereznek.
Vele szemben azonban 17 évvel a közép-európai térség EU-csatlakozása után kijelenthetjük, hogy a többsebességes Európa az nem egy afféle ledolgozandó hátrány, hanem a kontinens realitása.
Az atlanti államok, Skandinávia, a Mediterrán térség, a Balkán, a Baltikum, illetve Közép-Európa mind-mind külön regionális entitások, melyeket maximum ezen a szinten kell integrálni, nem jobban.
És ezeken belül kell a regionális tagállamok szuverenitását erősíteni.

A globalizáció gyökértelen kvázi-nihilizmusa helyett erős nemzettudatú, szuverén termelői és energiabiztonságú tagállamok alkotta régióinak szigorúan üzleti és nem pedig ideológiai alapú laza szövetsége kellene, hogy legyen az EU.
 
K

kamm

Guest
Nagyon erdekes interju, legalabbis nekunk, akik ateltuk ezt az idoszakot, mondjuk a nyolcvanasok vegetol a ketezresek vegeig.
Magyar az egyik legertelmesebb volt a partban, meg logikus is, amit magyaraz, de meg most is nemegyszer elojon belole a klasszikus magyar ertelmisegi tevedhetetlenseg az interju soran:

 
  • Vicces
Reactions: OhioNurse

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 203
66 996
113
A brüsszeli kormány (amely ebben az esetben magának a belga fővárosnak a kormányzatát jelenti) jóváhagyta Pascal Smet európai és nemzetközi kapcsolatokért felelős brüsszeli államtitkár azon javaslatát, hogy kétszer 30 000 eurós támogatást ítéljenek oda a Forbidden Colours (Tiltott színek) nevű egyesültetnek. Ez a "civil" szervezet a pénzt a Budapest Pride és a lengyel LMBTIQ+ Friendly School Ranking támogatására fordítja egy éven keresztül.
Forrás: https://kuruc.info/r/2/237430/

Természetesen ez a lobbi nem is létezik igaz @szzsolt81 ? o_O
 
Status
Not open for further replies.