[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 918
4 635
113
+ ha el is jutna oda, mire menne vele?!
Kár- és veszteség okozás, esetleg zsákmányszerző tevékenységek, zűrzavar keltés ezáltal belső politikai válság okozása stb... Millió célja lehet vele és nem kell ott maradnia. Mire a NATO összeszedné magát haza is húzhatnak.

Ez az egész ukrán támadáson agyalás baromság!
Valószínű, de minden fenyegetést komolyan kell venni, ez a biztonságpolitika feladata. Valamint kidolgozni a fenyegetések elhárításához szükséges terveket.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 504
18 089
113
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 185
32 908
113
Aki amúgy ilyeneket osztogat meg a Twitteren
FGEj_Z5XwAAZ7KV

Mármint ő gyártotta ezt, vagy csak megosztotta? Ki a készítője? Ez a pegazusos logó valami poén, vagy valami létező szervezeté?
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 185
32 908
113
+ ha el is jutna oda, mire menne vele?!
Rengeteg erőforrás kellene egy megszállás fenntartásához - jelenleg kajájuk is alig van az ukrán katonáknak. Egy idegen ország megszállásához nem fogja az ukrán lakosság összedobni az ellátmányt, mint a Donbassban harcolóknak.
Továbbá az ukrán betörő erőket a nem túl acélos európai NATO országok néhány dandárral szétvernék viszonylag könnyedén. A gazdasági szankciókról nem is beszélve! Az ukránok rövidesen szinte csak nyugatról fognak gázt kapni - baromi nagy ötlet bele rúgni azokba, akik életben tartják Ukrajnát...

Ez az egész ukrán támadáson agyalás baromság!

Nyilván senki sem gondolhatja komolyan, hogy Ukrajna ilyesmibe Washington utasítása nélkül bevágna.
Szóval ha ez megtörténik, abban benne lesznek az amcsik is, az ukránok csak a földi segéderők egy részét biztosítanák, pár ezer pár csizmát a földön. Addigra már Orbán Gáspárt elvitte a SEAL szőnyegbe csavarva a koszovói támaszpontra stb.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 008
18 621
113
Messzire akkor sem mennénk vele

Háborús helyzetben sok minden felborul. Rendkívüli helyzet. Úgy képzeld, akkor a Honvédség eszközeinek hadrafoghatósága mindent felülírna. Az esetben, nyugodtan számolj a meglévő, teljes darabszámmal. Mert még a keceli parkban lévő T-72-est is elvinnék és hadra foghatóvá tennék, rövid idő alatt. Valamint a civil életből is azonnal behívnák azon műszaki és gépjárműveket, amire szükség van. Itt a többség, el sem tudja képzelni, mi lenne akkor az országban.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 307
37 012
113
amúúúúúúgy

Ha vannak olyan buták az Ukik hogy metámadnak minket , akkor elég nagyban megnőne a társadalmi elfogadotsága a honvédségnek és a honvédségre valóköltésnek ... valszeg a jeletkezés is megugrana ...
Kéne már valami értelmes hír vagy beszerzési bejelentés mert egyre elborultabb ötletek és konteók kezdenek itt forogni a fórumon. Túl sok a szabad agyalási kapacitás! :D
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 008
18 621
113
A NATO maga fogja megüzenni Moszkvába: "oké, Vlagyimir, gyere! Tied lehet!" :D
Még puskalövésbe sem kerül a NATO részéről és Ukrajnának annyi!

Ilyet a NATO nem fog üzenni, de egy ukrán - orosz háború ha kitör, a NATO nem megy be. Max., fegyverszállításokkal és zsoldosokkal, információkkal, segít be. Tehát Ukrajnának annyi. Legfeljebb, gyengíteni fogja az orosz medvét is némileg, egy háború.
 

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 420
5 036
113
Milyen háború???

Csak a magyar diktatúrának/diktátornak van/lenne valami "csip-csup" nemzetiségi problémája az "elnyomott ukrán kisebbség" miatt, amit támogat a Miskolc-Debrecen sávban kb. az Ukrán Kisebbségvédelmi (128. dandár) polgári védelem.
Románia pedig csak biztosítaná a túlkapások ellen a szövetséges területén lévő sok százezer román jogait a túlkapások ellen.
...a Tisza vonaláig.

Nem lenne itt semmi háború! Nincs itt semmi látnivaló, tessék tovább menni...
...a fontos dolgokra kell figyelni polgártársak: gyerekek nem-váltása, LMBTQ...-óvodai tájékoztatás, ...



...és egyébként is: Ukrajnában sem lötek civilekre az ukrán fegyveres erők aknavetővel.
...orvlövészek sem voltak.

U.I.: ...ja, de!

U.I.2.0: Az az Eu-s NATO segítene, aminek teljes katonai támogatása/bevethető csapásmérő tartaléka (az USA nélkül) kimerült néhány óra Líbia-bombázás alatt!!!

.
Ne beszélj badarságokat.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 565
32 065
113
what , biztós jó kommentre válaszoltál ?
Összevonva vállaszoltam két kommentedre.Mert qrvára nem vagy képbe a valóság tekintetében.
Tudod mi lenne itt,ha az ukik komolyan nekidurálnák magukat?Ugyanúgy legázolnának minket,mint az oroszok a grúzokat 2006ban.Csakhogy az orosz sereg egy fegyelmezett,kézbentartott és jol ellátott sereg volt.Ukik meg maguktol is szétesnének,kisérnék őket emellet mindenféle garázda szabadcsapatok.Fosztogatás,káosz,szabadrablás,összeomló ellátórendszerek,káosz.És az baromira nem vigasztalna,hogy közben maga az ukrán sereg és állam is széthullana.Attol még a házadat kifosztották és felgyújtották,a seggedbe meg feltoltak egy rohamkést,csak úgy szórakozásből.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 057
14 194
113
Ne beszélj badarságokat.


Az említett "badarság" a napi, valós Eu-s kettős-mérce!!! ..."némi" keserű iróniával leírva.
...de mennyivel jobb lenne eere készülni és kellemesen csalódni.
Ez a hozzáállás hozta az elmúlt tíz év gazdasági eredményeit!
Ezen a területen miért is nem lehet ezt az elvet alkalmazni???

Kiábrándító, undorító ez a Brüsszeli kettős-mérce, de sajnos valós, naponta kapjuk az egyre nagyobb adagot!.
 

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 420
5 036
113
Az említett "badarság" a napi, valós Eu-s kettős-mérce!!! ..."némi" keserű iróniával leírva.
...de mennyivel jobb lenne eere készülni és kellemesen csalódni.
Ez a hozzáállás hozta az elmúlt tíz év gazdasági eredményeit!
Ezen a területen miért is nem lehet ezt az elvet alkalmazni???

Kiábrándító, undorító ez a Brüsszeli kettős-mérce, de sajnos valós, naponta kapjuk az egyre nagyobb adagot!.
A Brüsszeli kettős mérce valós probléma, de azért ne extrapoláljuk túl egy ukrán magyar román háborúvá. Lehet szidni a NATO-t, de kíváncsi lennék rá meddig maradna akárki benne, ha kijelentené egyszer csak, hogy, ja a kicsi tagokat nem védjük meg. Holnap majd nem védik meg a lengyeleket, mert őket sem szeretik, szabad az út az oroszoknak, vagy az észtek, litvánok, lettek is kuka, az albánokkal minek foglalkozni.. és még sorolhatnám.

OK, tegyük fel (értelmetlen, de ok), hogy Ukrajna megtámad minket. És utána? Nem maradnak itt... akkor mi értelme volt? Itt maradnak? Akkor ezzel az Unio és a NATO elismeri, hogy fegyveres beavatkozással lehet területet bővíteni? És akkor mivel fogják vádolni az oroszokat? Ha Ukrajnának lehet, akkor az oroszoknak is lehet, és teljesen jogszerű a Krím, meg a szakadár régiók elfoglalása. A nemzeti kisebbségek védelme meg olyan kérdés, amivel nagyon nem szeretnek foglalkozni Brüsszelben. Akkor hirtelen foglalkozniuk kellene a saját kisebbségeikkel is. Nem véletlenül próbálják meg a szőnyeg alá söpörni a magyar kisebbségek védelmét is.
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 226
11 063
113
Háborús helyzetben sok minden felborul. Rendkívüli helyzet. Úgy képzeld, akkor a Honvédség eszközeinek hadrafoghatósága mindent felülírna. Az esetben, nyugodtan számolj a meglévő, teljes darabszámmal. Mert még a keceli parkban lévő T-72-est is elvinnék és hadra foghatóvá tennék, rövid idő alatt. Valamint a civil életből is azonnal behívnák azon műszaki és gépjárműveket, amire szükség van. Itt a többség, el sem tudja képzelni, mi lenne akkor az országban.


Nekem vannak elképzeléseim.
Egyesek virágesővl várnák a "felszabadítókat", akik megdöntik "A csúti rémuralmát". Sőt, talán segítenék is őket.
 

Koleszkaja

Well-Known Member
2020. szeptember 5.
1 915
7 621
113
Összevonva vállaszoltam két kommentedre.Mert qrvára nem vagy képbe a valóság tekintetében.
Tudod mi lenne itt,ha az ukik komolyan nekidurálnák magukat?Ugyanúgy legázolnának minket,mint az oroszok a grúzokat 2006ban.Csakhogy az orosz sereg egy fegyelmezett,kézbentartott és jol ellátott sereg volt.Ukik meg maguktol is szétesnének,kisérnék őket emellet mindenféle garázda szabadcsapatok.Fosztogatás,káosz,szabadrablás,összeomló ellátórendszerek,káosz.És az baromira nem vigasztalna,hogy közben maga az ukrán sereg és állam is széthullana.Attol még a házadat kifosztották és felgyújtották,a seggedbe meg feltoltak egy rohamkést,csak úgy szórakozásből.
Te beteg vagy ...
 
  • Tetszik
Reactions: Aladeen
Status
Not open for further replies.