2026-ra készül el, ami, ha hozzáteszem , hogy már 8 éve épül k. hosszú idő, 13 év alatt megépítenek a Szevmasban 4 atomtengeralattjárót.Tegnap olvastam hohy a leégett kovettnak 5 év kell hogy rendbe hozzák !
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
2026-ra készül el, ami, ha hozzáteszem , hogy már 8 éve épül k. hosszú idő, 13 év alatt megépítenek a Szevmasban 4 atomtengeralattjárót.Tegnap olvastam hohy a leégett kovettnak 5 év kell hogy rendbe hozzák !
Vigyázat!Kevered a szovjet fegyvert meg a szovjet eredetű fegyvert. Pl a szárazföldi haderőnemnél elvétve van nem szovjet eredetű fegyver.
Már átnézte egy kárfelmérő bizottság a korvettet. A hajó újjáépíthető, mivel a törzse nem károsult csak a felépítmény .Szerintem kuka. Valaki "nagyot alkotott", kíváncsi lennék a fejleményekre.
Ízlelgesd a kifejezést: szovjet eredetű. Oroszul sajnos nem tudok, úgy hátha értenéd.Vigyázat!
Ami a SZU-ban készült -tehát a SZU felbomlásáig(1991 december) az szovjet fegyver. 1991 után gyártott fegyver már új orosz fegyver. Ide tartoznak a modernizált szovjet fegyverek is.
Értem, csak te nem érted.Ízlelgesd a kifejezést: szovjet eredetű. Oroszul sajnos nem tudok, úgy hátha értenéd.
Mert ezt jeleti az eredetű.Dudi, a Szovjetunió létezésekor kifejlesztett fegyverek egyenesági továbbfejlesztéseit érti szovjet eredetű alatt.
Mi a szart barkácsolhatnak a ruszkik 6-8 évig gazdaságosan pl. egy korvetten? a USS Nimitz 8 évig épült, az osztály utolsó hajója (CVN-77) meg 6 évig. Pöttyet nagyobbak voltak.. Persze Rewell makettnél soha nem jutottam tovább a témábanMár átnézte egy kárfelmérő bizottság a korvettet. A hajó újjáépíthető, mivel a törzse nem károsult csak a felépítmény .
Értem én. A szovjet T-72b továbbfejlesztése T72B3M-re. Viszont ez már az állami fegyverbeszerzési program keretében új fegyvernek számít.Dudi, a Szovjetunió létezésekor kifejlesztett fegyverek egyenesági továbbfejlesztéseit érti szovjet eredetű alatt.
Pénz.Mi a szart barkácsolhatnak a ruszkik 6-8 évig gazdaságosan pl. egy korvetten? a USS Nimitz 8 évig épült, az osztály utolsó hajója (CVN-77) meg 6 évig. Pöttyet nagyobbak voltak.. Persze Rewell makettnél soha nem jutottam tovább a témában![]()
Ez aztán a duma...Értem én. A szovjet T-72b továbbfejlesztése T72B3M-re. Viszont ez már az állami fegyverbeszerzési program keretében új fegyvernek számít.
Hülyeséget beszélsz. Attól, hogy a SZU-ban gyártott harckocsit vagy bármilyen fegyvert Oroszországban modernizálnak az még az a Szovejtunióból származik és nem új hanem használt amit modernizáltak.Mit nem értesz ?
Lol!Hülyeséget beszélsz. Attól, hogy a SZU-ban gyártott harckocsit vagy bármilyen fegyvert Oroszországban modernizálnak az még az a Szovejtunióból származik és nem új hanem használt amit modernizáltak.
Pénz volt rá. Az Admiralitások hajógyár 2,5 év alatt megépít egy projekt 636.3. Kilo dízel-elektromos tengeralattjárót.
Nem lehet félreérteni azt a hülyeséget, hogy szerinted a T-72B3 új fegyvernek számít. Ez egész egyzserűen nem igaz! A T-72B3 nem új és senkinél nem számít annak, max az oroszoknak akik így csalnak statisztikát. Meg persze nálad aki ki tudja milyen indíttatásból okádod ide az orosz propagandát olyan arcátlanul, hogy még az ilyen szintű marhaságtól sem riadsz vissza.Lol!
Már megint nem tudod helyesen értelmezni a szöveget, amit leírtam.
Bocs de, debilségeket írsz, mellette totál értetlen vagy. Nem tudom ez minden magyar katonára érvényes vagy csak rádNem lehet félreérteni azt a hülyeséget, hogy szerinted a T-72B3 új fegyvernek számít. Ez egész egyzserűen nem igaz! A T-72B3 nem új és senkinél nem számít annak, max az oroszoknak akik így csalnak statisztikát. Meg persze nálad aki ki tudja milyen indíttatásból okádod ide az orosz propagandát olyan arcátlanul, hogy még az ilyen szintű marhaságtól sem riadsz vissza.
A szovjet T-72b továbbfejlesztése T-72B3M-re. Viszont ez már az állami fegyverbeszerzési program keretében új fegyvernek számít.
Teljesen független az orosz nyelvtudásom attól a ténytől, hogy ha egy használt valamit felújítasz az attól még nem lesz új. De tudod mit veszek egy használt K Astrát, felújítom majd eladom neked olyan áron mintha szalonból vennéd, hisz újnak számít...Bocs de, debilségeket írsz, mellette totál értetlen vagy. Nem tudom ez minden magyar katonára érvényes vagy csak rád
1. Nem tudsz oroszul
2. Nem ismered Oroszországot, nem tudod mi zajlik ott(itt most a katonai szintre gondolok)
Nézd meg, keresd ki mit jelent az orosz állami fegyverbeszerzési program. Elmúlt 10 évben rengetegszer volt róla szó. A fegyverbeszerzési programok létrejötte az orosz katonai reformok része. Célja az elavult 30-40 éves haditechnika folyamatos cseréje. Első program amelyet elfogadtak a 2011-2020 évekre szól. MInden évben meghatározták milyen fegyverből hány darabot kell átadnia a védelmi-ipari komplexumnak. Minden beszállítóval szerződéseket kötött az orosz VM. A cél az volt, hogy 2020 -ig a korszerü (új gyártású és modernizált) fegyverek aránya az orosz hadseregben átlagosan elérje a 70%-ot. Ezt sikerült is elérni 2020 végén.
Tehát új gyártású fegyverek mint pl. Szu-30SzM, Szu-35Sz, Borej, Jaszyeny, Kilo, Gorskov, Grigorovics,Bujan-M, BTR-82, BMP-3, Tajfun, Tigr, Risz, Sz-400.....stb és modernizált eszközök mint pl. T-72B3(B3M,T-90M, T-80BVM, BTR-82AM, BMP-2M, MiG-31BM, Il-38N, A-50U, Kirov....stb. A régi szovjet fegyverek modernizációja után azok a fegyverek is korszerünek számítanak-egyszinten vannak az újonnan gyártottakkal. -Az orosz államifegvyerbeszerzési program értelmében.
Istenem, te egy réménytelen eset vagy.Teljesen független az orosz nyelvtudásom attól a ténytől, hogy ha egy használt valamit felújítasz az attól még nem lesz új. De tudod mit veszek egy használt K Astrát, felújítom majd eladom neked olyan áron mintha szalonból vennéd, hisz újnak számít...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..