[HUN] Száhel övezeti magyar missziók

Bázisugrás 2021.12.22. - Vendég: Maróth Gáspár, Ruszin-Szendi Romulusz - Téma: Mali

(A végén van 5 perc az IRIS-T beszerzésről, de azt ne itt kezdjétek el kitárgyalni, hanem a magyar Gripen topikban! )
Lényeg, hogy tapasztalatszerzés és az egyéni felszerelés tesztelése, új fejlesztési irányok meghatározása céljából vannak kint a katonáink (Emiatt ment ki MG is). Az elmondás alapján inkább civil járgányokat visznek ki (pl. Toyota Hilux) - ottani terepre kiváló.
(10-ből 9 dzsihádista is ezt ajánlja! :D Az az egy meg régi módi és marad a tevéknél...)

A különleges alakulatoktól is mennek ki katonák, szóval reaktív békefenntartás és kiképzés mellett lesznek aktív akciók is...

• Tetszik
Reactions: honved and SilvioD
Mali átmeneti katonai kormányzata akár öt évvel is elhalasztaná az eredetileg februárra tervezett választásokat - közölte Abdoulaye Diop külügyminiszter.

Az elmondás alapján inkább civil járgányokat visznek ki (pl. Toyota Hilux) - ottani terepre kiváló.

Most kezdem egy olyannal: hogyajóédes.... IED veszteségekről hallott már ez a xxx?

Az elmondás alapján inkább civil járgányokat visznek ki (pl. Toyota Hilux) - ottani terepre kiváló.

Most kezdem egy olyannal: hogyajóédes.... IED veszteségekről hallott már ez a xxx?
Ott az összes SF pick-up okat használ, sokszor erösen átalakítva saját igények szerint. Ha az SF egy m2hb t akar rá akkor ráhegesztik, ha egy mmp indítót akkor azt. Mobilitás-hatótáv-Diszkréció.

Ott az összes SF pick-up okat használ, sokszor erösen átalakítva saját igények szerint. Ha az SF egy m2hb t akar rá akkor ráhegesztik, ha egy mmp indítót akkor azt. Mobilitás-hatótáv-Diszkréció.
Francia SF NH90-et használ:
French-Troops-in-Mali-Photo-Pinterest.jpg

france-special-forces-mali-helicopter-Da0ynl6W0AEjFd6-1170x610.jpg

Arquus Dagger páncélozott 4x4-et használ:
51636578_101.jpg

ACMAT Bastion páncélozott 4x4-et használ:
57771938_401.jpg

VPS könnyű 4x4-et használnak:
detachment-of-french-special-forces-patrols-with-chadian-forces-on-picture-id542249888

Kíváncsi leszek a mieink milyen járműveket kapnak ott. Gondolom, mai már itt szóba került, a franciáktól lenne érdemes ott átvenni ,amire szükségünk lehet.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
IS használ. Sajnos arra nem találtam adatot, hogy milyen arányban, és milyen feladatkörben...

Egyetlen olyan képet se találtam, ahol francia SF pickupot használt volna. A legkönnyebb jármű, amit használnak kint a Panhard Véhicule Patrouille Spéciale (VPS), ami lényegében egy Merci G verzió:
16d09a94bbbcf1e089b32e76af85da58.jpg

Nem véletlen, hiszen a legtöbbet átalakított alapjármű ilyen célra a G sorozat (Serval, Wolf, Vector és tucatnyi variáció helyi SF igényekre)

Egyetlen olyan képet se találtam, ahol francia SF pickupot használt volna. A legkönnyebb jármű, amit használnak kint a Panhard Véhicule Patrouille Spéciale (VPS), ami lényegében egy Merci G verzió:
16d09a94bbbcf1e089b32e76af85da58.jpg
Task force takuba vehicles keresésre dobott olyant is a kereső, de nem az volt a többség, és igazat megvallva annak is nagy része a nem túl combos helyi erőkhöz tartozott...

Francia SF NH90-et használ:
French-Troops-in-Mali-Photo-Pinterest.jpg

france-special-forces-mali-helicopter-Da0ynl6W0AEjFd6-1170x610.jpg

Arquus Dagger páncélozott 4x4-et használ:
51636578_101.jpg

ACMAT Bastion páncélozott 4x4-et használ:
57771938_401.jpg

VPS könnyű 4x4-et használnak:
detachment-of-french-special-forces-patrols-with-chadian-forces-on-picture-id542249888
Nem járnak ki páncélozott jármüvel, a p4 pedig le lett cserélve a hiluxra. A helikoptert meg ne keverjük bele a dologba.
IS használ. Sajnos arra nem találtam adatot, hogy milyen arányban, és milyen feladatkörben...
Járör, rajtaütés, igazából nem nagyon tudni mit csinálnak. Mikor kimentek akkor hiluxxal mentek vagy helikopterrel.

nekem is kb ezt dobta fel. De félretéve: a dzsihadista NEM hülye. Ha talál könnyebb célpontot, azt választja, főleg ha így a vonakodó szövetségest leválaszthatja a koalicóról. Nekem meg kurvára nem fúlik a fogamhoz, hogy Macron támogatását magyar katonák életével vásároljuk meg, miközben az egész projekt a Francia Vezetésű Afganisztáni Kaland lesz a végén...

nekem is kb ezt dobta fel. De félretéve: a dzsihadista NEM hülye. Ha talál könnyebb célpontot, azt választja, főleg ha így a vonakodó szövetségest leválaszthatja a koalicóról. Nekem meg kurvára nem fúlik a fogamhoz, hogy Macron támogatását magyar katonák életével vásároljuk meg, miközben az egész projekt a Francia Vezetésű Afganisztáni Kaland lesz a végén...
a különlegesek már csak ilyen könnyű alig páncélozott cuccokal rohangásznak szerte a világon.
hogy mmiért? kerdezd @dudi t vagy @Lator t én soha nem vóltam különleges még csak közelében semm. egyszer oktattak épületharcászatot meg maroklőfegyvert kb. ennyi a közöm hozzájuk és a melojukhoz.

facen szoktaelég sűrűn képeket feltenni egy jó ideje követem
267546876_3039209399676774_4204403080809635348_n.jpg
Merga @blogen is írta a le népszerübb
265237606_3035359346728446_4974346019432377235_n.jpg
263741668_3028977837366597_2306149374826199441_n.jpg
Csak az első képen vannak franciák, de azok is otthon, Franciaországban, valamilyengyakorlópályán. A quadokon finnek Afganisztánban és az alsó képen a Vilniusi reptéren a litván terrorelhárítás látható.

Nem járnak ki páncélozott jármüvel, a p4 pedig le lett cserélve a hiluxra. A helikoptert meg ne keverjük bele a dologba.
A VPS-en kívül semmilyen könnyű járművet nem látok. Vagy gépkocsizóként mennek helikopterrel, vagy valamilyen a francia hadseregben rendszeresített 4x4-es páncélozott járművel a képek szerint.

Csak az első képen vannak franciák, de azok is otthon, Franciaországban, valamilyengyakorlópályán. A quadokon finnek Afganisztánban és az alsó képen a Vilniusi reptéren a litván terrorelhárítás látható.
valószínűleg azért gyakorolnak ilyen járművekkel mert ilyeneket alkalmaznak élesbe.
hogy miért imádják ezeket nem tudom de szerte a világon így van.

• Tetszik
Reactions: Pogány