[BIZTPOL] Közép-Ázsia (Kazahsztán, Kirgizisztán, Tadzsikisztán, Türkmenisztán, Üzbegisztán)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
980
2 793
93
Ha ez amerikai behatás miatt van, akkor hamarosan megjeelnik a nacionalista felhangja a lázadásnak, és a kazahkok az oroszokra támadnak. Így Putyin vagy be kell vonuljon megvédeni őket, vagy erőt kell a határra vonjon. Ergo nem tud nekimenni Ukrajnának. Jól beleugratják egy befagyasztandó válságba...
 

Vasgyar

Well-Known Member
2020. július 15.
344
1 636
93

Vasgyar

Well-Known Member
2020. július 15.
344
1 636
93
Ha ez amerikai behatás miatt van, akkor hamarosan megjeelnik a nacionalista felhangja a lázadásnak, és a kazahkok az oroszokra támadnak. Így Putyin vagy be kell vonuljon megvédeni őket, vagy erőt kell a határra vonjon. Ergo nem tud nekimenni Ukrajnának. Jól beleugratják egy befagyasztandó válságba...
Igaz hogy agresszív egy nép de nem hiszem hogy lennének annyira hülyék hogy a ruszkikra támadnának. Inkább látok egy kormányközi kérelmet hogy vonuljanak be valami ürüggyel
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 261
31 389
113
89ben a román forradalom is spontán tüntetésből indult.Ahogy szervezett erők álltak a tüntetők mellé,ugy lett egyre szervezettebb a dolog.Mikor egy vállalkozás vezetője úgy dönt,hogy a kezében lévő szervezetet,a vállalkozását,felhasználja egy spontánul induló tüntetés támogatására,máris szervezett erő jelenik meg.Ha egy katonai pk is úgy dönt,fokozódik a szervezettség.És még ott van az önszerveződés lehetősége is.Szóval van lehetőség rá,hogy egy spontán ellenállás szervezett forradalommá váljon,magátol is.De általában inkább valamilyen már szervezett magszervezet az,mihez csatlakoznak más szervezetek.Önmagában a magszervezet egyébként lehet jelentéktelen is,amit csak a történések dinamikája hoz helyzetbe.
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
2006-ban itt is nagy volt az elégedetlenség. Mégis csak a fővárosban volt spontán megmozdulás, a vidéki városokban jószerivel semmi. A tv székház kivételével nem foglaltunk el rendőrőrsöket, kapitányságot, kormányzati épületeket, a Petőfi laktanyát se foglaltuk el. Vajon miért? Mert nem volt megszervezve ezért el is halt az egész. Nem volt olyan ember akit úgy mond követtünk volna. Nem igaz hogy nem látod az össze függéseket.
ja,, a Fidesz még az államcsínyhez is hülye volt.
Államcsínykísérlet,, Ezt pld pár éve már kiszállt nemmezei TEK illetékes mesélte el.

őzbzmeg, most láttam kinek válaszoltam. Hozom a színezőt meg a zsírkrétát, hogy meg a betűkockákat, hogy értse is.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 849
81 351
113
Dinara Nazarbajeva, Elbasy lánya férjének gépe Kirgizisztánba repült.

fdEYAdczDH4.jpg
 
W

Wilson

Guest
Egy letakart rendszámú Kamaz köveket hozott a tüntetőknek, hogy azzal dobálják a rendőröket. Ha ez nem szervezés/szervezett akkor mi @Wilson ?! Ébredjünk fel már a mesevilágból. :)

Beraktam egy cikket a fentebb amiből kiderül, hogy Nazarbajev hosszú regnálása alatt bőven "kinevelte" a saját ellenzékét, az emberek kimentek az utcára Nazarbajev bel és gazdaságpolitikájának következtében, és úgy néz ki a népi elégedetlenség hullámai átcsapnak a feje felett, biztos, hogy Nazarbajev ellenzéke megpróbálja irányítani az eseményeket de nekem úgy tűnik, hogy inkább kevesebb mint több sikerrel.Az meg, hogy valaki egy kövekkel teli Kamazzal odaállít a tüntetőkhöz nem jelenti azt, hogy a CIA küldte.

Amúgy a kazahsztáni események komoly hullámot indíthatnak el a többi Isztánban is.....
 
W

Wilson

Guest
Ha nyugatbarát rezsim lenne ott is hatalmon a kutya nem foglalkozna azzal hány ellenzéki újságíró, politikus vagy akármi dobná fel a pacskert. Ott van ukrajna pl. Egymás után tíltják be az ellenzéki médiát, politikusok tünnek el. Aztán elítélte ezért valaki őket nyugatról vagy a fent nevezett szervezetek egyike is?
Szerintem itt nem ez a lényeg hanem az, hogy Nazarbajev uralkodása kitermelte azokat az erőket Kazahsztáni belül aki felógatnák az első útjukba kerülő lámpavasra....
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 375
10 044
113
Elkezdtek olyan videók terjedni, amin A) intenzív tűzharcot hallani B) leszednek pár embert.
Ha ez igaz, az nagyon érdekes, mert a Nemzeti Gárda egységei az összes videón és képen egyéni lőfegyver nélkül vannak a városban. A Vystrelek tornyából is hiányzik a KPVT. Elvileg nem működik az internet az országban, ergo ha valódi felvétel jut ki, az 90%, hogy műholdas neten keresztül, és itt visszautalnék arra amit az előző oldalakon beszéltünk a logisztikával és szervezettséggel kapcsolatban.

Ha nem igaz, az masszív dezinformációs kampányt feltételez. A B) eset videói nagyon kijevinek tűnnek. Emlékezzünk az Arab Tavasz előre legyártott anyagaira...
 

Vasgyar

Well-Known Member
2020. július 15.
344
1 636
93
ja,, a Fidesz még az államcsínyhez is hülye volt.
Államcsínykísérlet,, Ezt pld pár éve már kiszállt nemmezei TEK illetékes mesélte el.

őzbzmeg, most láttam kinek válaszoltam. Hozom a színezőt meg a zsírkrétát, hogy meg a betűkockákat, hogy értse is.
Kedves Ótika! Egyem azt a szép balos lelked te kis butuska.
Válaszolok csak hogy egy kis tudományt verjek a fejedbe!!!
Ti azt képzelitek Viktorról hogy ő valami fő gonosz, még az mögött is ő állhat hogy tegnap fingottál. Már annyira féltek ettől a pocakos embertől hogy mindenhol és mindenbe Viktort látjátok :D
Egy pszichológusi vizsgálatra elküldenélek benneteket me ez má nagyon beteges hallod é!

Nekem hogy hogy nem mondta fideszes hogy menjek innen Miskolcról fel pestre és tüntizzek? Hmmm? Agyament!!!

Annak örülök hogy van zsírkrétád meg színeződ mert legalább fejleszti egy kicsit a csepp buksidban lévő üres helyet. Jah nem!!!
Betű kockára neked van szükséged kicsi szívem mert még írni se tudsz ahogy elnézem! Na további jó masztizász számodra te kis perverz :rolleyes::D
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 149
26 843
113
Amúgy a kazahsztáni események komoly hullámot indíthatnak el a többi Isztánban is.....
Üzbegisztán és Tádzsikisztán olyan helyzetben van mint Örményország: vagy az oroszok védik őket az afganisztáni iszlamizmustól vagy senki.

Kazahsztánban meg kicsi az esély, hogy új Ukrajna legyen. Az ellenzék hatalmon ugyanazt a külpolitikát fogja követni, mint a bukott rezsim. Max szarabb lesz a gazdaságpolitika és egy kicsit több a nacionalista retorika.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 102
13 519
113
Ahhoz rakéta is kell. Bajkonur orosz terület csak Kazahsztánban maradt sajnos. Kazah hozzáadott értéke 0 Bajkonurnak. Legrosszabb esetben visszavenni a területet vagy szétbombázni, hogy többet senki sem használja.
Rakéta már manapság mesze nem olyan nagy ugy, mint valaha. Bajkonur Kazachsztan déli részén fekszik - minimum az ország felét kellene anektálni, hogy biztosítva legyen. Annál már talán egyszerub rávenni a bukásban lévo kazach vezetés komplet Oo-hoz való csatlakozáshoz, viszont egy Afganisztan 2.0 válhana ebbol.

Még délelőtt írtam, hogy lekapcsolták...
Amúgy nem vagyok teljesen biztos, hogy a net lekapcsolása jó otlet volt (vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy ebben a stádiumban már talán elkéset), mért most csak azért is az emberek ki mennek az utcára, hogy megtudják, mi a szitu.