[BIZTPOL] Közép-Ázsia (Kazahsztán, Kirgizisztán, Tadzsikisztán, Türkmenisztán, Üzbegisztán)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Ha a kazah nacionalisták nyitottak a pánturáni eszmére, ez nem csoda figyelembe véve az elmúlt százhuszonX év adatait

Az etnikai kazahok lakosságának hatalmas csökkenése 1897 és 1959 között, amelyet az Orosz Birodalom gyarmati politikája, majd a Sztálin-rezsim idején történt népirtás okozott.
kazak-demogr-fia-1897-2018.jpg

Ha a etnikai kazahok arányát nézem, akkor az orosz uralom demográfiai szempontból legalább olyan súlyos veszteséget okozott nekik, mint nekünk a 150 éves török hódoltság
kazakok-ar-nya.jpg


Ugyanakkor a jövőre nézve előremutatóbb lenne az elmúlt 1500 éves sérelmeket félretennék a szláv és turáni népek, és szövetségre lépve, kvázi egységfrontot alkotva felszámolnák a dekadens Nyugat uralmát és legyőznék Amerika gonosz birodalmát.
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 650
113

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 090
13 496
113
hogy a kazahok inkább lennének független kazahsztán vagy inkább szívesebben lennének újra az OF része ..
Ha megnézed a demográfiai adatokat, akkor a nemorosz lakosság kb 40% már nem is élt SzU-ban, kizárolag a saját államiságukkal van tapasztalatuk. No még az oroszoknak amúgy se van mit kínálniuk nekik ...
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 385
23 123
113
Nem csak az, hanem a kazah ásványkincsek és mint pufferzóna maga az ország is.
Nem véletlen az amcsi nyomás, hatalmas stratégiai előny lenne ha sikerülne amerika barát kormányt létrehozni, mert az nem csak katonai támaszpontokat hozna az oroszok hátában, hanem rátennék a mocskos kis mancsukat az kazah ásványkincsekre is.
:rolleyes:Biztos nincs összefüggés


854851e74560d47b2494191cbd4fe37b.jpg
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 472
46 406
113
Az Egyesült Államok számára minden kazahsztáni puccs új lehetőséget nyitna, és ezzel egy új amerikai frontot Oroszország és Kína ellen.
Belső-Ázsiában? 0 támogatással?
Milyen lehetőségeket? Kumiszipari beruházásokat?
Mert szénhidrogénből sok van, csak nincs olyan útvonal, amin keresztül kihozhatnák onnan.
Mi abban a jó, ha bármit ki akarnak hozni, akkor csak az oroszoknak és Kínának adhatnak el? Ráadásul csak az általuk meghatározott áron.
Ez a szárazföld belsejében lévő akciózás már Afganisztánban is kivállóan bejött! o_O
 

Vasgyar

Well-Known Member
2020. július 15.
344
1 636
93
Szerintem ne keverjük össze Közép-Àzsiát Nicaraguával, vagy Iránnal.
Miért puccsolnák meg az amerikaiak a jelenlegi Kazah rezsimet hiszen ezzel csak tovább nő Oroszország és Kína befolyása Kazahsztánban és a térségben? Itt az élő példa rá a CSTO keretében orosz csapatok vannak Kazahsztánban....
Na Barátom nem hiszed el mire akadtam! Olvasd el, nagyon érdekes fejtegetés amit itt írnak és amire itt senki se gondolt!


 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Azt a répát inkább magukba dugdossák akkor.
Sarokba szorított medve,nukleáris fegyverzet, " ...egy Oroszország nélküli világnak nincs értelme"-kijelentés nagyon nem jó mix.
Figyú. Az USA-nak lépnie kell, mert ha nem is veszíti el a teljes befolyását, akkor is osztoznia kell a meglévő hatalmán, ég vagy három országgal. Na ezt az ottani elit nem akarja. Így - mivel kényszerhelyzetben vannak - lehet, hogy lapot húznak 19-re.
 
W

Wilson

Guest
Belső-Ázsiában? 0 támogatással?
Milyen lehetőségeket? Kumiszipari beruházásokat?
Mert szénhidrogénből sok van, csak nincs olyan útvonal, amin keresztül kihozhatnák onnan.
Mi abban a jó, ha bármit ki akarnak hozni, akkor csak az oroszoknak és Kínának adhatnak el? Ráadásul csak az általuk meghatározott áron.
Ez a szárazföld belsejében lévő akciózás már Afganisztánban is kivállóan bejött! o_O
Pontosan ezért írtam feljebb, hogy semmi realítása nincs egy amerikabarát pucs esélyének Kazahsztánban, sőt az ellentétes lenne az USA jelenlegi érdekeivel, hiszen csak Oroszország és Kína befolyását növelné Kazahsztánban és a térségben.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Oroszország Bajkonur miatt soha nem engedheti meg, hogy Kazahsztán ne az ö befolyási övezete legyen. Ez nagyon fontos és sokat megér az oroszoknak.
Majd csinál egy zsákot Bajkonurból, mint Ukrajnában a Krím félszigetből. A többiben majd a NATO, bocs USA, grasszál le s fel. A medve meg nézi, mint a sziklafalon lévő méhkast:eek:.
 

Cevat

Well-Known Member
2020. október 22.
1 093
2 857
113
több lehetőséget is látok a helyzettel kapcsolatban ..

1, tényleg elegük lett az embereknek a regnáló vezetésből és azért lázonganak

2. nyugati "sugallat" hatására vannak felbátorodva és azért lázonganak (kis tüske a medve körme alá),bár ezt nem tartom valószínűnek,mert azt sem tudjuk,és szerintem a CIA elemzői sem,mert elég sok dolgot benéznek rendszeresen,hogy a kazahok inkább lennének független kazahsztán vagy inkább szívesebben lennének újra az OF része ..

3. a pántürk eszmék keltek életre pár fejben ismét és azért lázonganak ,ezt a verziót itt azért többen figyelmen kívül hagytátok,pedig Erdogannak is jól jönne egy (egyenlóre) török-azeri-kazah tengely,pláne úgy,hogy ha kedvet kapnak hozzá az egyéb 'isztánok,akkor azok is csatlakozhatnának ehhez a pántürk unióhoz,aminek Törökország lenne a vezetője,már csak katonailag is.

véleményem szerint,hamarosan normalizálódni fog a helyzet és visszatér minden az eddig megszokott kerékvágásba,páran börtönbe mennek,páran meg emigrálnak majd külföldre és onnan szórják haza az átkot
3.pontot tegnap este vázoltam.De lehet ennek a 3 pontnak az egyvelege is.
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 306
113
Figyú. Az USA-nak lépnie kell, mert ha nem is veszíti el a teljes befolyását, akkor is osztoznia kell a meglévő hatalmán, ég vagy három országgal. Na ezt az ottani elit nem akarja. Így - mivel kényszerhelyzetben vannak - lehet, hogy lapot húznak 19-re.
Maximálisan egyetértek.
A CCCP kimúlt, ahogy egy nagy birodalomnak kell, pedig elpusztíthatta volna a földet.
Nem a komcsikat mentegetve, de ez egy paradoxon.
A mai helyzetet nézve, az emberközpontú ( Ugye a SZU soha nem mondta ezt....) USA már atomháborút vízionál....
Kérdezem....
A Kreml-ben, vagy a "Fehé ház"-ban vannak többségben a szellemi fogyatékosok?
Mi a szottyadt tökömért akarják ezek ezek a kotlák pont most felszabadítani a földet a zsarnokság alól?
56-ban adva volt a lehetőség...
Meg 53-ban, 68-ban, 81-ben....
Ugyan az a szitu, kuláznak, mással akarják meggyengíteni az oroszokat.
A nagy Rangerek, 82-esek,101-ek , 1v1 -ben nem akarnak mérkőzni a ruszki VDV-vel.
Ennyi.
( Van Ruszki -Alaszka határ....Ott nyomassa a Jenki....De ott valamiért inkább kislány..... Valami megmagyarázhatatlan vonzalom miatt az USA az európai konyhákban akarja legyőzni az oroszokat.....Ki érti ezt?)
 
W

Wilson

Guest
Na Barátom nem hiszed el mire akadtam! Olvasd el, nagyon érdekes fejtegetés amit itt írnak és amire itt senki se gondolt!


A nacionalista szál valamennyire tényleg újdonság a cikkben, de a megszólaltatott szakértő is az elhúzódó gazdasági és társadalmi válságokat látja a megmozdulások kiváltó tényezőjének

"Yuneman meg van győződve arról, hogy a demonstrációkat az elhúzódó gazdasági és társadalmi válságok miatti csalódottság váltotta ki, és nem az ország legfelsőbb köreiben zajló hatalmi játszma eredménye."
 
  • Tetszik
Reactions: Vasgyar