Talan itt olvastam, hogy januarban kellett vona az eszaki sarkrol bedolni ide hirtelen valami oriasi nagy, kegyetlen hideg legtomegnek, ami -20-ra csokkentette volna ejjel a homersekletet. Azt az europai gazhelyzet miatt inkabb lefujtak, vagy mi tortent? Megint nem jottek be a szamitasok? Komolyan kerdezem.
Kitört a Hunga-Tonga-Hunga-Ha'apai
Szökőárriadót rendeltek el a Csendes-óceán déli térségében, miután szombaton kitört egy tenger alatti vulkán Tonga közelében - közölték az illetékes hatóságok.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/238620/
Nekem van egy olyan érzésem, hogy nem csak a videó nyitóképe, hanem egyes felvételek is a 2011-es japó tsunamiból letek bevágva némi szenzációhajhászás kedvéért.
Talan itt olvastam, hogy januarban kellett vona az eszaki sarkrol bedolni ide hirtelen valami oriasi nagy, kegyetlen hideg legtomegnek, ami -20-ra csokkentette volna ejjel a homersekletet. Azt az europai gazhelyzet miatt inkabb lefujtak, vagy mi tortent? Megint nem jottek be a szamitasok? Komolyan kerdezem.
Nekem van egy olyan érzésem, hogy nem csak a videó nyitóképe, hanem egyes felvételek is a 2011-es japó tsunamiból letek bevágva némi szenzációhajhászás kedvéért.
A Földet egy nagy egésznek kellene tekinteni, aminek egyes résztörténései oda-vissza ható kölcsönhatások láncolatának pillanatnyi eredménye. Egy bonyolult, egyensúlyra törekvő meta rendszer, amelyet a környezetéből is behatások érik, Nap, Hold stb. Leginkább az un. Gaia-elmélet közelíti meg a valóságot.
Mi jórészt, sajnos, részfolyamatokra bontva foglalkozunk vele.
A holisztikus megközelítés lenne a célravezető, csak sajnos a mai tudomány szakbarbárok rendezetlen összességének is felfogható, azaz nincs ezeket integráló személy/gondolat, bár próbálkozások vannak, annyira szerteágazó a mai tudományos kutatások iránya látszólag, nincs aki egy homogén rendszerbe helyezze ezeket.
A tudósok rivalizálása, a tudomány lefokozása alantas pénzszerző mozgatórugókra, az un. támogatások, megrendeléssé való deformálása kérdésessé teszi a tudomány függetlenségét. Objektivitására a megélhetési kényszer és a megbízó felé érzett megfelelési nyomás torzítja az eredményeket, cél és hatalmi doktrína alátámasztó szerepkörbe kényszerítve, fokozva le művelőit.
Bővebben:
Döntésével a Nobel-díj Bizottság a fizikai Nobel-díjat a Sztálin-békedíj szintjére süllyesztette le. Nem a tudóst (az ötven évvel ezelőtti Hasselmannt), hanem a klíma-vészhelyzetre hivatkozva a ném…
A Nobel-díj odaítélésénél Syukoro Manabe esetében ugyanazok a mechanizmusok működtek, mint Hasselmann-nál. Nem egy tudóst, életművet tüntettek ki, hanem a klímahisztériát erősítették, még olyan áro…
A Tonga mellett fekvő Hunga Tonga-Hunga Ha'apai tűzhányó magyar idő szerint szombat reggel tört ki, több mint egyméteres szökőárt szabadítva a csendes-óceáni szigetországra. A kitörés hangját több ezer kilométerről is hallani lehetett, és az Egyesült Államoktól Ausztráliáig számos országban...
A Tonga mellett fekvő Hunga Tonga-Hunga Ha'apai tűzhányó magyar idő szerint szombat reggel tört ki, több mint egyméteres szökőárt szabadítva a csendes-óceáni szigetországra. A kitörés hangját több ezer kilométerről is hallani lehetett, és az Egyesült Államoktól Ausztráliáig számos országban...
"The underwater eruption of the Hunga-Tonga Hunga-Ha'apai volcano may bring down the mean temperature by 0.5 degrees Celsius in the Southern Hemisphere, predict climate scientists."
Experts say the eruption of the Hunga-Tonga Hunga-Ha'apai volcano on Saturday was one of the most violent in the Pacific region in decades. The explosion was so loud it could be heard hundreds of kilometres away. It also triggered tsunami...
At least 22 people, including 9 children, have died of hypothermia overnight Saturday, January 8, 2022, after heavy snow trapped thousands of vehicles in Pakistan's mountain resort of Murree.