J-35 Gyrfalcon / J-31 / FC-31 (Shenyang, Kína)

A J-10 es is egyhajtóműves. Az ország méretével tisztában voltak akkor is mikor ez utóbbit is kifejlesztették.
Ha azt nézzük ehhez a géphez kevés egy WS-10C nem egy súlyabn lesz a j-10 géppel .
Elkezdődött a típus "hizlalása",
Hát az f-35 sem éppen vékonyka
4K7YC7YYEVCK7I2WRZJHL7S2OU.JPG

• Tetszik
Reactions: Szittya
Ha azt nézzük ehhez a géphez kevés egy WS-10C nem egy súlyabn lesz a j-10 géppel .

Hát az f-35 sem éppen vékonyka
4K7YC7YYEVCK7I2WRZJHL7S2OU.JPG
Nem, de az a típus eleve "kövérke" lett, mivel STOVL képességre is szükség volt, illetve jelentős üa. belső tárolóképességre.
Itt viszont utólagosan hízlalják, mert több hely kellene, mint ami rendelkezésre áll.

Itt viszont utólagosan hízlalják, mert több hely kellene, mint ami rendelkezésre áll.
Már csak arra leszek kkíváncsi hogy meglépik e azt mint a a jnekik hogy elhagyják a HUD kijelzőt és a HMD hagyatkoznak majd , lényegében ez forradalmi dolog nem ?
Illetve a vontatott csalit amit semmilyen más 5 gen gépen nem láttam még

Már csak arra leszek kkíváncsi hogy meglépik e azt mint a a jnekik hogy elhagyják a HUD kijelzőt és a HMD hagyatkoznak majd , lényegében ez forradalmi dolog nem ?

Döntés kérdése mindössze. A HMD eléggé alap tényező manapság, botorság lenne kihagyni, de itt még teszt- és protogépekről beszélünk. Az X-35-ösökön is volt HUD, például...

Illetve a vontatott csalit amit semmilyen más 5 gen gépen nem láttam még

Szvsz az, hogy tudjuk, hogy az F-35-ösökön van, egy véletlen műve. Lehet, hogy az F-22-eseken is van, csak azok még nem buktak le...

Állítólag SZA 80 millió dollárral szált be a programba ,bár szerintem egy butított f-35-fognak kapni

80 millió dollár nem pénz, gyakorlatilag 1 db gép ára. KÍváncsi vagyok, mi van mögötte.
Szerintem még akkor fizettek bele mikor izrael vergődött hogy csak neki lehet f-35 gépe . Persze hogy az arabok megijedve mentek az oroszokhoz és kínához .
Emlékszünk amikor 2017-ben az emirátusok közös orosz 5 generációs gépről álmodtak. Aztán végül mégis magkapják az f-35 gépet .

• Tetszik
Reactions: gacsat
Mi a különbségaz egybeüveg (F-22), ez a pántos megoldás, vagy a kettéosztott (pl Szu-57), stb tetők között? Azt vágom, hogy ami hátra nyílik, azt egybe robbantják le katapultáláskor, ami előre azon keresztűllövik a pilótát, de nincs erre egy legjobb megoldás, ami ideális lenne? Pl az F-22-be hogy nincs egy nagy fém pánt keresztbe, el tudom képzelni, hogy segít az RCS értékeken, de az F-35-be hozza képest mégis pont fordítva csinálták, másik irányba is nyílik, pánt is van, hátrafele egy hosszanti másik merevítés vagy robbantó csík is, a Szu-57 megint teljesen eltér, de még a J-20 és J-31 sem sikerűlt, hogy egyforma kabintetőt készítsen. Miért nem mentek el egy irányba a repülőgép-gyártók ennél a viszonylag egyszerű részegységnél?

Mi a különbségaz egybeüveg (F-22), ez a pántos megoldás, vagy a kettéosztott (pl Szu-57), stb tetők között? Azt vágom, hogy ami hátra nyílik, azt egybe robbantják le katapultáláskor, ami előre azon keresztűllövik a pilótát, de nincs erre egy legjobb megoldás, ami ideális lenne? Pl az F-22-be hogy nincs egy nagy fém pánt keresztbe, el tudom képzelni, hogy segít az RCS értékeken, de az F-35-be hozza képest mégis pont fordítva csinálták, másik irányba is nyílik, pánt is van, hátrafele egy hosszanti másik merevítés vagy robbantó csík is, a Szu-57 megint teljesen eltér, de még a J-20 és J-31 sem sikerűlt, hogy egyforma kabintetőt készítsen. Miért nem mentek el egy irányba a repülőgép-gyártók ennél a viszonylag egyszerű részegységnél?
.
.
Fontos kulönbseg, hogy az F-35-ben a canopy merevitese a bevonatos uveg alatt van, igy szerintem kevesebbet art az RCS-nek. Tovabba egyreszes, igy nincs a kabintetön egy illesztesi res ahol femfeluletek talalkoznak.
A Szu-57-nek a kabinteteje (is) generacios elmaradasban van.
.
.

• Tetszik
Reactions: Nagy Csaba
.
.
Fontos kulönbseg, hogy az F-35-ben a canopy merevitese a bevonatos uveg alatt van, igy szerintem kevesebbet art az RCS-nek. Tovabba egyreszes, igy nincs a kabintetön egy illesztesi res ahol femfeluletek talalkoznak.
.
.
.
.
egyebkent az oroszok is kuzdenek a kabintetövel, egy korabbi, 2019-es cikk, hogy az uvegre felvitt bevonaton dolgoznak:
.
.
Szerintuk meglepöen sok mulik a kabintetön: (a bevonat hasznalata) "doubles radar wave absorption and reduces the aircraft cockpit’s radar signature by 30%"
Valoszinuleg modernebb szerkezetu kabintetövel meg elörebb lennenek.

• Tetszik
.
.
.
.
A Szu-27-nél is az üveg alatt van a merevítés, ami nem egy mai darab, mégis meg tudták azon csinálni, uh ha a Szu-57-re olyant akartak volna, akkor olyant raknak, mert valószínűleg le tudják gyártani. Ez a generációs elmaradás meg a Szu-57 szidása lehet nagyon trendi, de inkább valós mérnöki meg hadászati megközelítésre voltam kiváncsi.

• Vicces
A Szu-27-nél is az üveg alatt van a merevítés, ami nem egy mai darab, mégis meg tudták azon csinálni, uh ha a Szu-57-re olyant akartak volna, akkor olyant raknak, mert valószínűleg le tudják gyártani. Ez a generációs elmaradás meg a Szu-57 szidása lehet nagyon trendi, de inkább valós mérnöki meg hadászati megközelítésre voltam kiváncsi.
.
.
hat nem tudom, a Szu-27 peldadat hogy erted, de en itt:

egy teljesen hagyomanyos, ketreszes kabintetöt latok