Akkor kongresszusi döntés utána szerződés?!Amíg kongresszusi jóváhagyást se láttunk, nyugodtan hátra lehet dőlni az ügyben.
Akkor kongresszusi döntés utána szerződés?!Amíg kongresszusi jóváhagyást se láttunk, nyugodtan hátra lehet dőlni az ügyben.
Általában jováhagyás után 12 hónap van a szerződéskötésre, különben újra kell engedélyeztetni.Akkor kongresszusi döntés utána szerződés?!
A NASAMS-al is elég rugalmasan, hamar ment a dolog ha jól emlékszem!Általában jováhagyás után 12 hónap van a szerződéskötésre, különben újra kell engedélyeztetni.
Igazából NATO-tagként velünk nem szőröznek - ICBM, B-2, F-22 meg nukleáris cuccokat leszámítva szerintem bármit vehetnénk az USA-tól. Logiszikai és politikai okoból nem igazán szoktunk...A NASAMS-al is elég rugalmasan, hamar ment a dolog ha jól emlékszem!
Persze...egy export valtozatot mint a Sentinelből.Igazából NATO-tagként velünk nem szőröznek - ICBM, B-2, F-22 meg nukleáris cuccokat leszámítva szerintem bármit vehetnénk az USA-tól.
F-35-öt 80 millioért? Meg a járulékos cuccokat hozza emberi árban?Igazából NATO-tagként velünk nem szőröznek - ICBM, B-2, F-22 meg nukleáris cuccokat leszámítva szerintem bármit vehetnénk az USA-tól. Logiszikai és politikai okoból nem igazán szoktunk...
elméletileg vehetnénk - nyilván nem fogunk belátható időn belül.F-35-öt 80 millioért? Meg a járulékos cuccokat hozza emberi árban?
Adatbázison (annak hiányán) kívül miben lesz rosszabb a mi Sentinelünk?Persze...egy export valtozatot mint a Sentinelből.

Reálisan ha egy teljest osztályt veszünk mint a románok - 3 x 18 = 54 indító - akkor az megfelelő mennyiségű rakétával (768 rakéta vegyesen M30A2 és M31A2) az cca. $1,5 milliárd lenne..(Romanán és Finn példák alapján)Szerintem ez inkább beleillik az elképzeléseinkbe mint a PrSM! Az nagyon új és szerintem rohadt drága!
Ez kicsit soknak tűnik a 24 járműves tüzéroszályunkhoz képest. Mivel gyakorlatilag itt már minden rakéta irányított, az indítok száma nem is olyan fontos hogy nagy legyen: inlább kevesebb indítót és több rakétát vegyünk!Reálisan ha egy teljest osztályt veszünk mint a románok - 3 x 18 ó 64 indító - akkor az megfelelő mennyiségű rakétával (768 rakéta vegyesen M30A2 és M31A2) az cca. $1,5 milliárd lenne..(Romanán és Finn példák alapján)
Annyiért vehetsz egy század vadászgépet.Reálisan ha egy teljest osztályt veszünk mint a románok - 3 x 18 = 54 indító - akkor az megfelelő mennyiségű rakétával (768 rakéta vegyesen M30A2 és M31A2) az cca. $1,5 milliárd lenne..(Romanán és Finn példák alapján)
Kb. F-35-ös század kijönne 12 géppel...Annyiért vehetsz egy század vadászgépet.
Szerintem 24-32db-bal számolj! Pláne, ha nem Himars lesz, hanem olyan, amelyikbe 2 külön kazetta megy.Reálisan ha egy teljest osztályt veszünk mint a románok - 3 x 18 = 54 indító - akkor az megfelelő mennyiségű rakétával (768 rakéta vegyesen M30A2 és M31A2) az cca. $1,5 milliárd lenne..(Romanán és Finn példák alapján)
80 millióval egy század az kb egy milliárd. Másik félért vehetsz hozza tartalék hajtóműveket, fegyvereket, karbantartáshoz szükséges felszerelést, stb.Kb. F-35-ös század kijönne 12 géppel...
török izrael korea ami játszhat meg biztos van probálkozó kicsibe kevésbé ismert termékkelMás gyárt amúgy modern rakétás tüzérséget, ami kb tudja ugyanezt? A Rheinmentallnak van ilyen a katalógusban?
KMW a MARS2-t.Más gyárt amúgy modern rakétás tüzérséget, ami kb tudja ugyanezt? A Rheinmentallnak van ilyen a katalógusban?
Egy indítóban csak 6 rakétás kazetta van, ezért HIMARS esetén ezért egy ütegben 18 indító van, egy osztályban 3 ütegEz kicsit soknak tűnik a 24 járműves tüzéroszályunkhoz képest. Mivel gyakorlatilag itt már minden rakéta irányított, az indítok száma nem is olyan fontos hogy nagy legyen: inlább kevesebb indítót és több rakétát vegyünk!
1,5 mrd USD az k. sok - majdnem mint az eddigi legynagyobb programunk: a Lynx-beszerzés ára! Ennyit nem ér ez a sztori...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..