[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Putyintól hivatalosan is segitséget kértek a népköztársaságok,az "Ukrán agresszió megfékezésére".Azt hiszem,pedig reméltem hogy másmódon is ellehetett volna intézni, néhány órán belül háború lesz.Az oroszok a Krímen kiürítettek egy ukrán határhoz közelfekvő vegyi üzemet.
FMTy_9IX0AYDF5S
FMTzCHQX0AYcSRU

FMTzCHrXEAAPbkG
Bakker rád jobban kellesz figyelnem . Közvetlen vonalad van Vovához ? Te voltál az első aki kimondta a mai háború valószínűségét !
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 303
10 589
113
Az ukrán légierő nincs többé, a főbb hadvezetési pontokkal és néhány lőszerraktárral együtt. Eddig az orosz hadseregtüzérség és légierő aktivizálta inkább magát. Cirkálórakéták és Iszkanderek úgy tűnik jól szerepeltek, a legtöbb ukrán reptéren erősen ég, ami éghető.
Emellett a flotta (már amennyi volt belőle) sincs többé állítólag és partra szálltak Mariupolnál és Odessánál.
Na, közben Wilson írja, hogy a partra szállás nem igaz az ukránok szerint, szóval ez kérdőjeles.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 023
113
Édes faszom, úgy feküdtem le tegnap hogy éreztem, tudtam, de reménykedtem hogy NEM ez lesz...


Erre bazzmeg felkelek, azt ilyen Mariupolos tömeges indításos jeleneteket kell nézzek :( !

Nagyon szomorú vagyok! Az isten megbassza ezt az egészet :( !!!
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Egyetértek. Kína látványosan hátrébb vonult és kivár, én félek tőle, hogy mit terveznek...
A koronavírus járvány elején azt mondtam, hogy most változik meg a világ, akkor most ez hatványozottan igaz.
És nem lehet tudni, ki és milyen állapotban fogja meglátni az átalakulás végét.
Szerintem úgy vannak vele nekik is mindegy, ha kiáll a "világ" Ukrajna területi integritása mellett, ha nem, akkor ők is lerendezik a számlát... Tajvannal. Ez majd megadja a lökést az USA-nak is, hogy csak eggyel foglalkozhat, a kérdés csak az lesz, melyikkel fog tettekben foglalkozni, szerintem egyértelmű, hogy Tajvannal...
 
W

Wilson

Guest

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 980
82 872
113
Itt egy közlemény az ukrán vezétkartól....

Az odesszai leszállásról szóló információk nem igazak, a hadsereg visszaveri a levegőből érkező támadást - AFU​

A fegyveres erők azt állítják, hogy elfoglaltak és védelmi állásokat tartanak, a légi támadást visszaverték, a helyzet ellenőrzés alatt áll, az orosz csapatok odesszai partraszállásáról szóló információk nem igazak.
Forrás: Vezérkar üzenete

Szó szerint: "Ma, február 24-én, 5 órakor az Orosz Föderáció fegyveres erői megkezdték keleti egységeink intenzív ágyúzását, valamint rakéta- és bombatámadásokat indítottak Boriszpol, Ozerny, Kulbakino, Chuguev, Kramatorsk, Chernobaevka repülőtereire, valamint az Ukrán Fegyveres Erők katonai létesítményein. Ezzel egy időben az agresszor megkezdte Ukrajna területének és településeinek ágyúzását az államhatár mentén."

Tehát igaz ...
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Most képzeld el, hogy én vagy te vagy bárki más erre ébred fel, mint egy amerikai filmben csak ez a valóság.... :(
Hát nekem egyszer volt szerencsém Kaposváron egy arab iraki diákhoz, aki belekerült a sűrűjébe, két vodka után folyt a könnye és mondta, hogy nem vagyok férfi, amikor a buldózereket láttam eldobtam mindent és csak futottam, egyedül maradt életben. Brutál trauma tud lenni.
A jemeni ismerősömnek megmutatok egy videót és lilabörös lesz a félelemtől.
Ez ilyen.
De nem ilyenkor kell sírni, ilyenkor már késő.
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 303
10 589
113

Az ukrán hadsereg 5 orosz repülőgépet és 1 helikoptert lőtt le Donbászban​

Az Összhaderőnemi parancsnokság tájékoztatása szerint ma, február 24-én 5 repülőgépet és az agresszorok helikopterét lőtték le az ÖSSZ hadműveleti területén.

Forrás : Fegyveres Erők Vezérkara

Jahm, itt majd megint kezdődik a verseny, hogy ki mekkorát mond és abból mit tud bizonyítani.
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Igen, elvileg az oroszoknak hasonló részletes forgatókönyvük volt minden érdekszférájukbeli ország gyors khmmm "átvátelére" ha a szükség úgy hozná. Nálunk is megvolt a kijelölt légi szállítású egység aki bejön amikor eljön egy ilyen nap, úgy látom Kijevvel most ugyanez történik...
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 879
91 434
113
Lelőttek egy orosz repülőgépet
Az ukrán védelmi minisztérium közlése szerint megsemmisítettek egy orosz repülőgépet Kelet-Ukrajna felett.
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson