[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 966
82 832
113
Mikor is indultak el a deszanthajók??? :rolleyes:
De most nem mindegy? Már nem emlékszem a korábbiakra, de azon nem voltál kiakadva, hogy folyamatosan támadásról puffigtak atlantiék három hete?

Sima blöff volt mindenkinél heteken át, mint 1914ben is. Majd ahogy az első vhban is, az oroszok- a mozgósítás már csak ilyen - egyszer csak elindultak.
 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
999
1 572
93


 

hlln

Well-Known Member
2019. május 17.
310
1 001
93
Mivel a közvetlen szomszédságában "tartoznak" ezek az országok egy olyan katonai szervezethez, amely konkrétan az OF jogelődje ELLEN jött létre, elég sok köze van hozzá.

Nem voltak ezek szuverén döntések, a lakosság elég keményen meg volt dolgozva, mielőtt ikszeltek (ha egyáltalán lehetett nekik).

II. világháborús emlékmű.
És igen, az ő szempontjukból a SZU megszűnése katasztrófa volt, ez miért olyan meglepő?

Kína szintű fejlődést csak Kína tud produkálni.
Miután hathatós külföldi segítséggel széjjelbaszták az eredeti országukat, szerintem az is csoda, hogy most úgy néz ki a föderáció, ahogy.
Hogyne lettek volna azok, ezek mind szuverén döntések voltak. Ráadásul bármikor ki is lehet lépni ezekből a szövetségekből, egy hajad szála nem görbül meg. Egy ilyet nem tud felmutatni se Oroszország, se a Szovjetunió, ők kizárólag mindenkit csak erőszakkal tudtak a saját befolyási övezetükbe terelni. És és föld a két világ.

Nem második világháborús emlékmű. Felújíttatta és újjáépítette az "ellenforradalmat" leverő vörös hadsereg kommunista emlékművét miközben arról delirálnak, hogy a CIA és fasiszták csinákták csak az egészet. Ott van előtted, kiveri a szemedet. Elképesztő ez az alárendelt "pisszegés" meg relativizálás amit műveltek, nagy betűs szégyen

A románoknak is "katasztrófa", hogy a határuk és a befolyásuk nem a Tiszáig vagy Békéscsabáig, Debrecenig ér, meg a szerbeknek, hogy Pécset és Baját nem tudták elvinni, gondolom azzall is ilyen megértő vagy lennél, ha a szerb miniszterelnök a Baranyát megszállás alatt tartó katonák emlékművénél beszélne arról, hogy milyen kár, hogy hogy végül visszajöttek a magyarok és itt nem Belgrád az úr. Gratulálok hozzá.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
„Aki megpróbál velünk ütközni, és még inkább megpróbál veszélyt jelenteni országunkra, népünkre, annak tudnia kell, hogy Oroszország válasza azonnali lesz, és olyan következményekkel jár, amilyeneket még soha nem tapasztaltak a történelmükben. Minden vonatkozó döntés megszületett. Remélem, meghallottak.”
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Ukránoknál van élő kamerakép a határátkelőkről (legalábbis amikor kijártam még volt), csak már nincs meg a linkje, valaki ki tudná keresni?

Nvm, megvan csak gondolom mindenki ezeket lesi most:


 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
999
1 572
93

Felfegyverzik a nyugdíjas belügyi dolgozókat, és mindenkit a területvédelmi alakulatokba való belépésre szólítanak​

Olekszij Reznyikov védelmi miniszter az ukrán fegyveres erők helyi területvédelmi egységeihez történő aktív csatlakozásra szólított, a Nemzeti Rendőrség pedig bejelentette, hogy felfegyverzik a belügyi szervek veteránjait, miután Oroszország csütörtökön megtámadta Ukrajnát – adta hírül az rbc.ua hírportál a Védelmi Minisztérium és a Nemzeti Rendőrség sajtószolgálataira hivatkozva

reznyikov-1.jpeg

A jelentés idézte Reznyikovot, aki közölte, hogy „Ukrajna a teljes védelemre vált. Mindenki, aki készen áll és képes fegyvert fogni, azonnal csatlakozhat az ukrán fegyveres erők területvédelmi erőihez a régiójában.” A területvédelemhez a https://sprotyv.in.ua szájton lehet jelentkezni. Csak a személyigazolványt kell mindenkinek magával vinnie.

A Nemzeti Rendőrség vezetője, Ihor Klimenko bejelentette, hogy a Belügyminisztérium veteránjai egyszerűsített eljárással kaphatnak fegyvereket. Szerinte a veteránok felfegyverzésének célja a rendvédelmi szervek tevékenységének megerősítése a közrend biztosítása érdekében Ukrajna településein.

A Legfelső Tanács csütörtök reggel hadiállapotot vezetett be Ukrajnában, miután hajnalban Oroszország átfogó támadást indított az ország ellen.

(vb/rbc.ua)
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 462
46 362
113
De most nem mindegy? Már nem emlékszem a korábbiakra, de azon nem voltál kiakadva, hogy folyamatosan támadásról puffigtak atlantiék három hete?

Sima blöff volt mindenkinél heteken át, mint 1914ben is. Majd ahogy az első vhban is, az oroszok- a mozgósítás már csak ilyen - egyszer csak elindultak.
Akkor még egyszer megkérdezem, hogy mikor indultak el a deszant hajók. Ha ennek utánanézel, akkor a 3 hetes "puffogást" nagyon is reális reakciónak fogod találni....
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby
W

Wilson

Guest
A szankciók egy része hasonló az EU által korábban meghozott intézkedésekhez, de most az orosz gazdaság nagy részére vonatkoznak.

"Ezekkel a szankciókkal az orosz gazdaság stratégiai ágazatait sújtjuk, blokkoljuk az Oroszország számára kulcsfontosságú technológiákhoz és piacokhoz való hozzáférést . Gyengítjük az orosz gazdaság alapjait és modernizációs képességét" - mondta.

Ráadásul von der Leyen szerint ebből az következik, hogy az EU központilag kívánja blokkolni Oroszország külföldön lévő állami vagyonát. "Emellett befagyasztjuk az orosz eszközöket az EU-ban , és megakadályozzuk az orosz bankok hozzáférését a pénzügyi piacokhoz" - mondta, de nem részletezte, hogy szuverén eszközök vagy állami tulajdonú vállalatok letartóztatásáról van-e szó.


Az EB elnöke hangsúlyozta, hogy ez az EU összehangolt döntése lesz az USA, Kanada, Nagy-Britannia, Japán, Ausztrália stb.

"Tudjuk, hogy oroszok milliói nem akarnak háborút. Putyin azonban kockára teszi Oroszország népének jövőjét" - tette hozzá, megjegyezve, hogy az EU továbbra is aktívan támogatja Ukrajnát, többek között pénzügyileg is, hogy ellenálljon az orosz agressziónak.


 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 317
4 680
113
Legjobban az példázza a különutas lehetőségek további fennmaradását, hogy nem amerikai bombázók, hanem sima szankciók repkednek Oroszország ellen...

Idehaza ellenzékben mindenki utálja az oroszokat, kormányon meg mindenki a legjobb haverja Vlagyimirnak.Innentől nem kell sokat találgatni, hogy mi lesz a magyar külpolitika orosz irányba.Ugyanaz, mint ami eddig is volt.Akár változik a miniszterelnök személye akár nem.
Ott a pont.
Gyurcsány is habzó szájjal ruszkizott ellenzékben, aztán Putyin odabaszott elé egy dossziét az első találkozójukon, mire a more letérdelt és torokra vette a cárt.
Aztán Orbán is habzó szájjal ruszkizott ellenzékben, majd Putyin odabaszott elé egy dossziét az első találkozójukon, mire a more letérdelt és torokra vette a cárt.
MZP is habzó szájjal ruszkizik ellenzékben, aztán Putyin odabasz elé egy dossziét...
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 471
19 125
113
Csak félve kérdezem, hogy nem lehetne egymás ekézését abbahagyni? Értem én, hogy az oroszfóbiásoknak gyomorgörcsöt okoz Putyin támadása, mert ők azt szeretik hallani, hogy "éppen összeomlik az orosz gazdaság", de ez itt egy biztpol topic és nem az álmok otthona. Putyin miatti dühötöket (lásd Ladagrant) nem Bokin kell levezetni, egyrészt, mert egyelőre Boki az, aki az orosz oldalakról és más helyekről információkkal látja el a topicot, másrészt, mert Putyin nem érdekli a véleményetek. (gyanítom nem olvassa a fórumot)
Wilsont is halálra ekézitek, pedig ő meg az ukrán közleményeket hozza. Miért baj az, ha korábban úgy gondolta, hogy nem fog Putyin támadni? (két hete még én is azt hittem)
Az pedig, hogy személyeskedésre használjátok a hozzászólási lehetőséget valószínűleg azt fogja eredményezni, hogy "megjön az erdész és hazazavar mindenkit..." :D
Szerintem itt a legtöbben a kintről származó infókat várják, legyen az bármely oldalról és nem a bölcs és mindent tudó "véleményeket", amikről tudjuk, hogy olyanok mint a szellentés: mindenkinek van de senki nem kíváncsi rájuk.
Szóval ha valaki érdemben nem tud hozzászólni, akkor próbáljon meg uralkodni magán és csendben figyelni. A szomszédunkban ugyanis éppen átalakul a világ erőegyensúlya és qrvára nem mindegy, hogy a faxnak melyik végére kerülünk végül.
Uff, én beszéltem. :D
 

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 413
5 011
113
Nagyon meglepet a támadás, mivel minden háborús retorika ellenére úgy véltem, hogy az oroszok "csak" lecserélték a zöld emberkéket és a szakadár fegyvereseket regurális erőkre és védelemre rendezkednek be. Kvázi Krím2.. Az, hogy a ukrajna teljes területén a légierő, légvédelem lőszerraktárak, talán erőművek ellen támadást intéztek azt nem gondoltam volna, ez hadüzenet nélküli háború. A NATO/USA/EU szerintem nem fog beavatkozni, de mindenféle szankció lesz. (Ilyenkor jó, hogy nem vették fel, nem is vehették volna fel ukrajnát a NATO-ba.
Szerintem nagy marhaság mindenféle reviziónalista törekvés, gondolkodás egyes magyar emberektől. Ukrajna területi egységének integritásáért kell kiállni egységesen, tárgyalásos szinten. (Az oroszok szerintem, max. az orosz lakta részeket akarják megszállni, bár szerintem még az is nagy falat nekik.)
Tegnap Benkő nyilatkozta, hogy nem küldünk fegyver, Ukrajnának (ellentétben más NATO országokkal). Okosan mondta, minek? Ez segít ukrajnán? Oroszország ellen? - Nem segit - szvsz minél gyorsabban megadnák magukat, minnél gyorsabban véget vetne a két fél annál kevesebb polgári és katonai áldozat lenne. A kérdés, hogy mi az oroszok célja? KIk és mikor ülnének le tárgyalni? Mert egy háborút akkor lehet befejezni, ha a résztvevők be akarják, és tudják miért is háborúznak. Az ukránok saját hazájukat védik. (mondjuk okosabb lett volna, a két keleti szakadár országrésznek félig-meddig autonomiat adni amiben meg is egyeztek az oroszokkal, de az Amcsik britek támogatására számítva Ők is a kardokat csörgették, a telefonok és tárgyalás helyett. Ez azonban nem jogosította fel Moszkvát egy másik ország megtámadására.
Kiváncsi vagyok mi lesz. Úgy gondolom a hazánk és a NATO biztonsága nincs veszélyben. Annyira van józan legalább a saját oldalunkon mindenki, hogy nem akar fegyveres összecsapást.
Kiváncsi vagyok a haditecnhikai, katonai vonatkozásokra. Olyan sivatagi vihar 2-nek tűnnek a légitámadások.
íns pont az az amit mondok. Küldjünk fegyvereket és katonákat Ukrajnába.. ki is mondta?
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 516
113
Ennek van előnye is. Ha az EU-ból kilépünk, vagy az kibax, akkor nem tudnak elszigetelni és éhenhalatni, hanem lesz kijáratunk a nem is olyan kicsi keleti piac felé! Erősebb pozícióból tudunk tárgyalni az EU-val, mint eddig, amikor is be voltunk kerítve Atlantisták által.


BREXIT óta teljesen világos, hogy az EUnak nincs alternatívája. Ők is tolták a "Global Britan" féle prt, kijárhatnak akármilyen piac felé ráadásul commonwealth is nagy segítség. Ehez képest... hááát leseggeltek.

A tárgyalási pozicioról megy annyit, hogy UK nem picit erősebb, nagyobb gazdaság, nuki hatalom amit akarsz... Aztán milyen erősebb poziciója volt EUval szemben? Semmilyen?