[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Crusader

Well-Known Member
2018. november 27.
755
2 040
93
Még mindig kérdezem, mi a mi érdekünk?
Ekkora haderővel rendelkezvén csak a béke lehet a mi érdekünk. Egy nukleáris programot elindítani akaró, havonta magyarokat fenyegető Ukrajna-e a nagyobb kockázat a szomszédban, vagy az az a demilitarizált, kisebb Ukrajna ami oroszbarát kormánnyal lesz megalapítva a szomszédban (kb 2015 elotti állapot, minusz ukran hadero)??

Szerintem most a mi érdekünk, hogy ez a villlámháború minél gyorsabban, minél kisebb orosz és ukrán áldozattal lezáruljon, a kárpátaljai lakosok vegzálása nélkül.

A mai napot a történelem valószínűleg a hidegháború 2.0 indulásaként fogja emlegetni (holott korábbi dátumot is meg lehetne mondjuk adni), szóval az új "vasfüggönytől" nyugatra leszünk újfent. A románok, lengyelek, és talán mi is beszerezhetünk jóárasított nehézfegyverzetet, azaz felborulnak az erőviszonyok. Ha elült a vihar jól is kijöhetünk a dologból, de ehhez észnél kell lenni.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 010
14 108
113
.
.
Ezt a kedves-naiv macizast szerintem egyelöre csökkenteni kene.... Az orszagunk a NATO tagja lett, sajat akaratabol, szinte kivetel nelkul mindenki megszavazta, igy ebbe a csapatba tartozunk, ez a mez van rajtunk. Jo lenne a sajat csapatunknak es az önmagunk erdekeinek "szurkolni", mert a "maci" es Putyin nem az EU es nem Magyarorszag erdekeben kezdte el a musorat.
Az USA-t es a NATO-t mindenki szerette, amikor a barcsi bombazas, meg a jugoszlav balhe körul idejöttek, orjaratoztak, es elzavartak a jugo vadaszgepeket. Ott senki se volt USA ellenes, söt...!
Most megint ez van, a mi csapatunk a NATO es az EU. Nem tökeletesek, muködhetne a vilag jobban, de elhettunk volna sokkal-sokkal rosszabbul is.
.
Persze kiabalhatsz ebben a mezben innen, hogy te a masik csapatnak gyözelmenek szurkolsz, de akkor kb igy jarsz:
.

(csak felig poen valojaban, de azert erre jöhetnek a vicces szmajlik nyilvan)

A mérleg másik serpenyőjében egy "Világ-uralom bármi-áron" játékos van, aki (nem)kicsit mást ígért amikor beléptünk a (NATO/Európai Unió) csapatba!

Egyik fél sem hibátlan! Ha most nem lép a "maci", akkor a másik fél tétet emel a Zelenszkíj-atommal, és akkor milyen lépésre kényszeríti azt a "csúnya macit" a demokrácia bajnoka és a filantrop-egyesület???

Japánt ugyanilyen kényszerlépés sorozattal kényszerítette az USA a II. V-h-ba!!! Németország is kényszerpályára lett rakva az I. V-h-s békével.


Egy 3(+)-os csúcsragadozós élettér egyensúlya tesz lehetővé fenntartható életközösséget!!! ...mondják az ezzel foglalkozó tudósok!
Analóg folyamatok vannak!!! ...mondják szintén a tudósok!


...kb. ez a véleményem!!!



.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 871
81 519
113
Február 22. Ivanovo légibázis, 12 Il-76 áll készenlétben:

84_JPPqY-V8.jpg
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 601
6 030
113
Már ne is haragudj, de nem fosom össze magam a gyönyörtől, hogy NATO tagok vagyunk. Semlegesnek kellett volna maradni, de mint tudjuk nekünk már csak olyan vezérek jutnak akik a nyelvüket szeretik idegen segglukakban tartani, ahelyett hogy a szájukban lenne.
.
.
Közep Europa olyan helyen van, ahol nehez semlegesnek lenni, soha nem is sikerult.
.
Van 14 lizingelt Gripnenunk, meg 20 tankunk? Ezzel lennenk semlegesek? :) :) Amikor Barcsot bombaztak, akkor mindenki NATO parti volt.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 726
55 705
113
Nagyon ünneprontó leszek.

Ma hajnalban kitört a háború Európa két legnagyobb országa között, ráadásul az egyik a világ egyik vezető atomhatalma.
Mi a f@szt örömködik ezen bárki is?
Ez nem egy focimeccs b@sszátok meg, hanem egy háború és még nemhogy a vége közelében nem vagyunk, csak most kezdődött.
Putyin ráadásul világháborúval fenyeget, ha bárki kívülről bele mer avatkozni – ennél persze szebben fogalmazott és csak annyit jelzett, hogy olyan választ ad, amilyet még a világ nem látott. Érthető ugye?
Új időszámítás kezdődött ez tény, de nem látni, hogy ez végül mit is fog pontosan jelenteni és senki sem ígérte meg, hogy jobb lesz ezután. Sőt…

Voltak/vannak vélemények egyéb fórumokon is, hogy előre le lett zsírozva a nagyok között néhány dolog.
Oké, lehet, hogy így van.
És tessenek már elmondani nekem, hányszor járt jól Európa a történelemben, amikor a nagyok egymás között „lezsírozták” a bulit Európa feje felett?

Mi van, ha ez az egész Európa teljes seggre ültetésére megy ki?
Ugyanis nagyon úgy fest a dolog.
Persze ma még csak Ukrajnában dörögnek a fegyverek és csak a gáz, az olaj és az élelmiszer árak fognak elszabadulni... egyelőre.

De ugyanígy nincs igazuk azoknak sem, akik most tíz ujjal mutogatnak kizárólag Putyinra.
Ezt a játékot az USA szította, ők buktatták meg a törvényes ukrán kormányt 2014-ben forradalomnak hazudva a vegytiszta puccsot és ők juttattak neonácikat a hatalom közelébe, sőt, ők támogatják őket mind a mai napig.
Akkor most lehet Amerikának is tapsolni.

Oroszország vezető katonai és atomhatalom, területénél és hatalmas tartalékainál fogva képes az önellátásra jó sokáig, ellenben Európa sem önellátásra nem képes, se nem vezető katonai hatalom.
Aki itt a legrövidebbet húzhatja végül, az pont Európa, nem pedig az oroszok és nem az USA.

Akkor most lehet bulizni, úgy is a mi kontónkra megy az egész.
Az a kètségbeejtő, hogy ezt nem látja az EU.
 
W

Wilson

Guest
Oroszország két rakétával találta el a Kijev melletti Brovary várost - két katonai egységet lőttek, 6 ember meghalt, 12 megsebesült....

Forrás: Stratégiai Kommunikációs és Információbiztonsági Központ, nyilvános, Ihor Sapozhko, Brovary polgármesterére hivatkozva.

A központ: "Brovary (Kijev környéke) ismét támadás érte: két rakétacsapást jegyeztek fel, előzetesen Kalibr rakétákkal. A támadások helyszínei tisztázásra várnak.

Brovary polgármestere szerint 6 ember meghalt, 12 megsebesült.

Sapozhka közvetlen beszéde: "Reggel 5 órakor kezdődött, két katonai egységet, amelyek Brovaryban vannak, lőttek. Információim szerint 6 halott és 12 sebesült van kórházban".

Hivatkozásképpen: A Stratégiai Kommunikációs és Információbiztonsági Központot az ukrán Kulturális és Információs Politikai Minisztérium keretében hozták létre, mint a dezinformáció elleni küzdelem egyik állami mechanizmusát.

 
W

Wilson

Guest
Nagyon ünneprontó leszek.

Ma hajnalban kitört a háború Európa két legnagyobb országa között, ráadásul az egyik a világ egyik vezető atomhatalma.
Mi a f@szt örömködik ezen bárki is?
Ez nem egy focimeccs b@sszátok meg, hanem egy háború és még nemhogy a vége közelében nem vagyunk, csak most kezdődött.
Putyin ráadásul világháborúval fenyeget, ha bárki kívülről bele mer avatkozni – ennél persze szebben fogalmazott és csak annyit jelzett, hogy olyan választ ad, amilyet még a világ nem látott. Érthető ugye?
Új időszámítás kezdődött ez tény, de nem látni, hogy ez végül mit is fog pontosan jelenteni és senki sem ígérte meg, hogy jobb lesz ezután. Sőt…

Voltak/vannak vélemények egyéb fórumokon is, hogy előre le lett zsírozva a nagyok között néhány dolog.
Oké, lehet, hogy így van.
És tessenek már elmondani nekem, hányszor járt jól Európa a történelemben, amikor a nagyok egymás között „lezsírozták” a bulit Európa feje felett?

Mi van, ha ez az egész Európa teljes seggre ültetésére megy ki?
Ugyanis nagyon úgy fest a dolog.
Persze ma még csak Ukrajnában dörögnek a fegyverek és csak a gáz, az olaj és az élelmiszer árak fognak elszabadulni... egyelőre.

De ugyanígy nincs igazuk azoknak sem, akik most tíz ujjal mutogatnak kizárólag Putyinra.
Ezt a játékot az USA szította, ők buktatták meg a törvényes ukrán kormányt 2014-ben forradalomnak hazudva a vegytiszta puccsot és ők juttattak neonácikat a hatalom közelébe, sőt, ők támogatják őket mind a mai napig.
Akkor most lehet Amerikának is tapsolni.

Oroszország vezető katonai és atomhatalom, területénél és hatalmas tartalékainál fogva képes az önellátásra jó sokáig, ellenben Európa sem önellátásra nem képes, se nem vezető katonai hatalom.
Aki itt a legrövidebbet húzhatja végül, az pont Európa, nem pedig az oroszok és nem az USA.

Akkor most lehet bulizni, úgy is a mi kontónkra megy az egész.
Nem vagy ünneprontó ez egy nagyon komoly háború Európában, mikor ezeket a sorokat írom emberek halnak meg az ukrán orosz frontvonalon és az Ukrán hátországban is, ebben nincs semmi örömteli vagy vicces, én nagyon szívesen kihagytam volna hogy ennek tanúja legyek, de mint látjuk ez nem kívánságműsor és ennek a támadásnak a hatásait Magyarországra és Európára meg felmérni sem tudjuk, az biztos,hogy a fegyvergyártók részvényei újra az egekbe emelkednek.. :(