[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Vasgyar

Well-Known Member
2020. július 15.
344
1 636
93
Volodimir Zelenszkij elnök "repülési tilalmi zóna" bevezetését követeli Ukrajna területe felett, és ebben számít a Nyugat segítségére.

Ezt a kérdést Emmanuel Macron francia elnökkel tárgyalta.

Ukrajna azt kéri a Nyugattól, hogy vezessenek be "repülési tilalmat" Ukrajna felett..​


A nyilatkozat hangvétele alapján Zelenszkij e döntés sikeres jóváhagyására számít. "Már úton van az Orosz Föderáció elleni további szigorú szankciók csomagja az EU részéről. Minden részletet megbeszéltem Emmanuel Macronnal" - írta a Twitteren.

Zelenszkij a szankciócsomag két elemét emelte ki, amelyekre számít.


"Követeljük Oroszország leválasztását a SWIFT-ről, repüléstilalmi zóna bevezetését Ukrajna felett és más hatékony lépéseket az agresszor megállítására" - írta az elnök.

Amint arról beszámoltunk, Biden 19 órakor új szankciókat és fegyvereket jelent be Ukrajna számára. Az EU azt ígéri, hogy 24 órán belül szigorú szankciókat vezet be.

Szóval ha jól értem akkor a Nato adná a tilalmi zónát ami közvetlen konfrontáció lenne a Orosszal. Ha a Narkolepsziás Bibe fegyvert küld azt a Oroszok vehetik úgy hogy harmadik fél köpött a levesbe így ezt megtorolhatják.

F..ért nem maradnak ezek a p..kon? A végén tényleg kapjuk a behívót gyerekek! :rolleyes: :D
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 951
93
nincs igazad.

hir az hogy ez meg ez tortent itt meg ott.

a hir hogy itt meg itt vannak osszecsapasok, a hir az hogy itt ki lett love egy tank, amott meg egy heli.

mihast hozza von teve valami mas, valami velemeny, valami politikai szarsag, akor az mar nem hir hanem propi.

senki itt nincs haboruba hogy kelljen hogy propi/infohaboruban vegyen reszt.
Ha csak szimplán hírt akar olvasni valaki, annak ott a média. Ez egy olyan topik, ahol nem szimpla hírfelolvasás zajlik, hanem annál kicsit több. Minden vélemény hordoz vagy infót, vagy egy másfajta látásmódot. Akinek ez nem tetszik, ne olvassa.
 

hlln

Well-Known Member
2019. május 17.
310
1 001
93
Realitásokban kellene gondolkodni... Ha kicsit leengednél, és hideg fejjel végiggondolnád ezt az egészet, akkor bizony hamar rájönnél, hogy egész Európa olyan hülye, hogy a saját érdekei ellenében az USA érdekeit szolgálja ki. Pedig csak a sarkára kéne álljon, ki kellene használja a gazdasági erejében levő politikai potenciált, leülni az oroszokkal, a kínaiakkal mint EGYENRANGÚ féllel és lehet ismétlem LEHET, hogy egészen más lenne a leányzó fekvése. Ugyanis a jelenlegi EU-s politika, miszerint majd gecikemények leszünk, jól a gonosz muszkák fejéhez tartunk egy (töltetlen) pisztolyt, fenyegetőzünk, szankciózgatunk, de ha gond van akkor inkább az USA haderő mögé bújunk... Hát ez a komolytalanság csimborasszója B+
Ezt az egész ukrán balhét a nyugati (főleg USA) szolgálatok által szervezett majdani események okozták, de még ezt is meg lehetett volna oldani, csak éppen komolyan kellett volna venni a világ második legerősebb hadsereggel rendelkező atomhatalmát! Hány éve kérte ezt a nyugattól Putyin elvtárs? Milyen választ kapott eddig? A nyugat nekiállt azokat az ukránokat támogatni és felfegyverezni, akik voltak elég hülyék ahhoz, hogy nekiálltak Papamaci kis bocsait gyepálni, mert azt hitték a kis villanypásztoruk majd megvédi őket. És igen, egyszer-kétszer megcsípte a Macit az áram, de bizony ez csak arra volt jó, hogy még jobban felbőszítsék. Érdekes mások (sőt még Orbán is) képesek voltak velük normális kompromisszumot és jó üzleteket kötni. Az EU meg úgy döntött hogy marad a villanypásztornál, mert az eddig is milyen jól bevált. Hát tessék itt az eredménye... A Medve megunta és most példát statuál. Szerinted ki fogja jobban megszívni? Ők már megszokták a szankciózgatást, épp most vajazták le hogy Kína még több gázt vesz tőlük, szerintem egyéb nyersanyagot is szívesen átvesznek... Ehhez képest az EU-ban mi lesz? Úgy elszállnak az energiaárak hogy csak lesünk... Van neked fogalmad arról, hogy pl a német gyáriparosok ezzel hogy járnak? Az autógyárak, a vegyiüzemek.. Minden gyártás energiaigényes és pl a műanyagok, műtrágyák előállítása is a (lehetőleg minél olcsóbb) stabil gázellátástól függ. Ha drágul a gáz, az bizony mindenen érződik majd. Amúgy is volt szar elég a COVID miatt, ez most még tényleg nagyon kell.
És ami vérlázító ebben az egészben, hogy mindeközben az USA, az óceán túlpartján jót röhög magában B+!
Az Oroszok le vannak foglalva, az európai gazdaság kiütve, az európai országok veszik a a drága LNG-t és a fegyvert mint állat...
Na ki a haza árulója akkor? Az aki realista, vagy az aki fekszik az USA érdekek mentén és asszisztál a saját országának és kontinensének a tönkretételéhez?
Az a baj, hogy nem igy van.

Majdanhoz jóformán semmi köze sincs a CIA-nek, annak a folyamatnak, ami végül a Majdanhoz vezetett a kiindulási okait Moszkvában kell keresni. Putyin megpróbált ott és akkor bábállamot csinálni Ukrajnából, kézivezérelt, Moszkva-barát elitet ültetni az ország nyakába (Juscsenko megmérgezése mi volt...?) - és az ukránok ez ellen lázadtak fel. Mindenki tudja, hogy az 1956-os forradalmunk idején is voltak idehaza CIA sejtek, minimális szervezkedés-propaganda is (nem sok, akkora volt az elnyomás, hogy alig-alig sikerült beszivárogni - de azért igenis volt CIA jelenlét. No a te gondolkodásod mentén az 56-os forradalmat a rohadt CIA robbantotta ki...

A valóság az, hogy 2x év kimerítő titkosszolgálati aknamunkája után az orosz KGB/FSZB a közvélemény akarata ellenére sikeresen az ország élére juttatta a saját embereit - akiknek a feladata Ukrajna belorusz útra terelése lett volna - és amikor ez ellen felkelt a közvélemény - akkor jött a keménykedés, először a Krím elcsatolása és az elhúzódó hibrid háború a keleti megyékben - most meg már nyílt háború.

Nagyon vicces, hogy a magyarok ekkora lelkesedéssel veszik át ezt az orosz propagandát.

Nekik minden forradalom fasiszta-CIA aknamunka ahol éppen el akarja zavarni a nép az aktuális moszkvai puppetet. Elképesztő ez a bugyuta "CIA-zás" ami itt orrba-szájba megy. Apróantalék, biszkuék szellemi örökösei biztos röhögni fognak ezen a poszton is...
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Ha csak szimplán hírt akar olvasni valaki, annak ott a média. Ez egy olyan topik, ahol nem szimpla hírfelolvasás zajlik, hanem annál kicsit több. Minden vélemény hordoz vagy infót, vagy egy másfajta látásmódot. Akinek ez nem tetszik, ne olvassa.
szoval, aki nem gondol ugy mint te, menyen a picsaba inen?
 
  • Vicces
Reactions: Raszputyin

Vindicare

Well-Known Member
2022. február 1.
262
1 399
93
A harkovy erők csak a lekötő játék.
"A Kijevtől északra fekvő Hostomel repülőteret, amelyet korábban az orosz VDV foglalt el, jelenleg heves ellentámadás alatt tartja az ukrán Nemzeti Gárda 4. gyorsreagálású dandárja, amely parancsot kapott a repülőtér visszafoglalására."

Az egyik riporte szerint aki a helyszinen,azt mondja hogy a dandárt szétszedi az orosz CAS.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113
Az a baj, hogy nem igy van.

Majdanhoz jóformán semmi köze sincs a CIA-nek, annak a folyamatnak, ami végül a Majdanhoz vezetett a kiindulási okait Moszkvában kell keresni. Putyin megpróbált ott és akkor bábállamot csinálni Ukrajnából, kézivezérelt, Moszkva-barát elitet ültetni az ország nyakába (Juscsenko megmérgezése mi volt...?) - és az ukránok ez ellen lázadtak fel. Mindenki tudja, hogy az 1956-os forradalmunk idején is voltak idehaza CIA sejtek, minimális szervezkedés-propaganda is (nem sok, akkora volt az elnyomás, hogy alig-alig sikerült beszivárogni - de azért igenis volt CIA jelenlét. No a te gondolkodásod mentén az 56-os forradalmat a rohadt CIA robbantotta ki...

A valóság az, hogy 2x év kimerítő titkosszolgálati aknamunkája után az orosz KGB/FSZB a közvélemény akarata ellenére sikeresen az ország élére juttatta a saját embereit - akiknek a feladata Ukrajna belorusz útra terelése lett volna - és amikor ez ellen felkelt a közvélemény - akkor jött a keménykedés, először a Krím elcsatolása és az elhúzódó hibrid háború a keleti megyékben - most meg már nyílt háború.

Nagyon vicces, hogy a magyarok ekkora lelkesedéssel veszik át ezt az orosz propagandát.

Nekik minden forradalom fasiszta-CIA aknamunka ahol éppen el akarja zavarni a nép az aktuális moszkvai puppetet. Elképesztő ez a bugyuta "CIA-zás" ami itt orrba-szájba megy. Apróantalék, biszkuék szellemi örökösei biztos röhögni fognak ezen a poszton is...
Eddig kétszer nyert atlantista erő Kievben. Mind a kétszer puccsal. Nem tudom, nekem picit gyanús.
 

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 619
5 338
113
Ezt az Ukrajna fegyvermentesítés követelést hogyan kell elképzelni? Ha mondjuk létrejön egy Nyugyat Ukrajna, nem tarthat fenn hadsereget? Vagy bábkormány lesz, bent az orosz hadsereggel, és az lesz a védelem, ha kellene valamire katonai erő?
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113