[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Tegin

Well-Known Member
2020. június 2.
399
1 332
93
Egy kommentben találgatás a jelzések értelmére:
"...group South(jug - юг) hence letter O. Group V(vstok) is east, Group C(sever) is north and Group Z(zapad) is west."
Ismét felhívom a figyelmet, hogy a wagneres arc, és más orosz kommentelők Z day-t emlegettek, mielőtt megindult a támadás.
Szerintem ezek a jelölések az időben elkülönülő hullámok lesznek.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 001
32 376
113
Volt még GDP-jük?
Egyébként meg mi 100 éve élünk egy olyan országban, amit hülyére csonkítottak, részben ők is profitáltak belőle. Hogy mennyire lesz vicces, azt nem tudom, de abban a Kis-Ukrajnában nehéz lesz etnikai feszültséget generálniuk a problémák elfedésére...

Ott lesznek a magyarok célpontnak, sajnos.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 872
113
Ismét felhívom a figyelmet, hogy a wagneres arc, és más orosz kommentelők Z day-t emlegettek, mielőtt megindult a támadás.
Szerintem ezek a jelölések az időben elkülönülő hullámok lesznek.
Korábbi kommentemben én is erre utaltam, csak közben, mikor épp az egyetlen "O" egységről készült videót kerestem találtam ilyen tippelést.
Illetve arra gondolok, hogy tulajdonképen a mai szárazföldi cél a hídfőállások kialakítása volt.
 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
1 001
1 576
113
Ha emlékszel három jelölés volt az oroszoknál. Van a "Z", az "O" és a háromszögszerű. Eddig szinte csak a "Z" alakulatokat láttuk; késő délután, este fele tűnt fel az "O", amikor egy betonblokádon mentek keresztül.* A Háromszögre meg nem is emlékszem, hogy láttam volna.

*Itthoni idő szerint 17 óra körül.
Az indexen van a hirfolyamban, hogy beszéltek egy magyar kamionossal aki fehéroroszországban van éppen. Többek közt ezt mondta nekik :
"
Azt nem tudta egyértelműen megállapítani, hogy belarusz vagy orosz járművek lehettek-e, mivel ezek meglehetősen egyformák az egykori szovjet utódállamokban.

ARRA A KÉRDÉSRE, HOGY LÁTOTT-E Z BETŰT FELFESTVE VALAMELYIK KAMIONRA, AZT FELELTE, HOGY NEM, DE OLYAT IGEN, AMIRE V BETŰT FESTETTEK.
"
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 001
32 376
113
A hostomeli reptérért újabb támadást indítottak az Ukránok, tüzérséggel és harckocsikkal....

"Az ukrán elnöki hivatal tanácsadója közleményt adott ki, amelyben helyesbít, a #Hostomel repülőtérért folyó harc még mindig tart.

A harc a harckocsik és több tüzérségi ágyú bevetése miatt fokozódott."


Kicsit túl nagy rizikót vállaltak a reptér elfoglalásával, vagy azonnal le kellett volna szállni Il-76-osokkal, vagy várni vele, amíg közelebb érnek a szárazföldiek. Hacsak nem egy hősies last stand-ot akartak eleve produkálni.
 
  • Tetszik
Reactions: Vogon and Wilson

2105

Well-Known Member
2022. január 20.
147
870
93
Kicsit túl nagy rizikót vállaltak a reptér elfoglalásával, vagy azonnal le kellett volna szállni Il-76-osokkal, vagy várni vele, amíg közelebb érnek a szárazföldiek. Hacsak nem egy hősies last stand-ot akartak eleve produkálni.
Mivel ukrajna eleve gyenge és az első hullám még szét is csapta nagyon jól lehet mindent gyakorolni élesben minimális kockázattal.
Gondoljátok el, milyen szintű tapasztalatot szereznek most az oroszok és nem éjjellátóval kilőtt kecskeb.szók elleni harcban.
 

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 226
4 578
113
Kihatraltak Ukrajnabol, ki Gruziabol,az ormeny elnokkel is megszivtak, a batykat majdnem megbuktattak mint Janukovicsot, minap ott volt Kazahsztan...
Es ez csak a terkep, amit nem latsz az a telefonalasok, nyilvanos politikai megalazasok, diplomatak kiutasitasa, mediahadjarat, stb stb. Te meddig turted volna ezt ha orosz elnok lennel?
Csupa önálló államról beszélsz, amit Oroszország az érdekszférájához tartozónak tekint, de ez elég egyoldalú nézőpont.
A médiahadjátatban - szemmel láthatóan, sőt itt is megtapasztalhatóan - ők is nagyon otthon vannak.
Egy dolgot nem mutattak fel; olyan alternatívát ami miatt mindenki befelé igyekezne a FÁK-szerű szövetségi rendszerbe.
Ettől még értem, hogy Ukrajna belengetett NATO-tagsága veszélyérzettel töltötte el az oroszokat, de ha elfoglalják, ugyanúgy egy rakás NATO-taggal lesznek határosak.
Egyszerűen nézve nincs gazdasági erejük az ütközőzóna fenntartásához, Ukrajnát megvette a nyugat, ezért döntöttek a katonai megoldás mellett. De ez - szerintem - több problémát fog okozni, mint amennyit megold.