[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 082
13 480
113

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 870
91 386
113
Értelme nincs a haláluknak.

Ha ezek közül a civilek közül bárki is meghal ebben a konfliktusban, az az ukrán vezetés bűne lesz, nem az orosz támadóké.
Ezt hagyjuk. Itt nincsenek jó fiúk. Nem az orosz kisebbség vedelméről, hanem a független Ukrajna felszámolás@ról szól az akció. Sok ukrán nacionalista inkább meghal.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 047
2 739
113
Milyen esélyre gondolsz ?
Kiképzetlen civilek... magukat vagy egymást lövik majd le.

Elmebeteg az ukrán vezetés.

Mint a nácik anno... panzerfaustot a német kölyök kezébe, azt eriggyé.. lődd a szovjet tankot.
Remélem tudod a "pesti srácok" eredetileg nem egy sajt(ó)terméket jelölt.
A "kiképzetlen civilek" többsége valszeg volt katona!
 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
998
1 563
93
Mi a fene olyan fontos ebben a szigetben? Ezen tôkörèszni... grrrr
AMi alatta van. A román gázmezők egy része ezen kupac miat ukrán gázmező, az ukránok szerint, már a 2000 években is ment a csöerte miatta ukrajna és románia között. Az ukránok gyorsan telepitettek rá egy falut postával és stb, hogy a biróság nekik itélje a körzetet, ha jól rémlik. De vesztettek, a románok nyerték a pert. Ennek ellenére, ha az oroszoké lesz, az olyan lesz mint a délkinai korlaszigetből épített bázisok, ha akarják. Na annak nem örülne Románia, meg a Nato

 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 601
6 029
113
Igen úgy tűnik, hogy takaréklángon támadták meg Ukrajnát, hogy minimalizálják a drága haditechnika fogyását és a veszteségeket.
Viszont ez így arcvesztés.
Ezzel közvetve is további ideológiai muníciót kap a woke-baloldal menetelése a világban.
.
.
Jó nagy hülyeséget csináltak. Ha már támadtak, akkor támadtak volna teljes erővel, az első fél napban akkora túlerőt mutatva, hogy az ukránok kedve eleve menjen el mindentől az első sokk részeként. Másrészt miért nem repked ott vagy 50 Szu-35, vagy 200 Szu-34, Szu-30, Szu-24, Szu-25 és minden, amiről bomba dobható le, vagy rakéta lőhető ki? Miért csak ezekkel a béna helikopterekkel keringőznek? Mi az máf, hogy egy 45 milliós (vagy egyesek szerint már csak 30 milliós) országot pár tizezer katonával akarták minden irányból megtámadni, 3 milliós fővárost elfoglalni, stb? Ennyire lenézték az ellenfelet, vagy ennyire elszámolták magukat?
.
Az amerikai támadás az irakiak ellen többhetes rakéta és bombazáporral indult, mindent szétlőttek fentről, ami mozgott. Jugoszlávia ugyanez, addig bombázták, amig megadta magát.
 
T

Törölt tag 1586

Guest
Live Map
 
  • Tetszik
Reactions: SilvioD and Wilson

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Igen úgy tűnik, hogy takaréklángon támadták meg Ukrajnát, hogy minimalizálják a drága haditechnika fogyását és a veszteségeket.
Viszont ez így arcvesztés.
Ezzel közvetve is további ideológiai muníciót kap a woke-baloldal menetelése a világban.
viszont így nagyságrendileg nagy veszteségeket fognak elszenvedni. volt egy regény a 90-es években, amiben neutronbombával támadták a lassú előrehaladás miatt Kijevet, Bukarestet és Sztambult. szóval, van még opció :eek:
 
  • Tetszik
Reactions: Centquri prime

434 Hungaria

Well-Known Member
2022. február 24.
106
936
93
Ezt hagyjuk. Itt nincsenek jó fiúk. Nem az orosz kisebbség vedelméről, hanem a független Ukrajna felszámolás@ról szól az akció. Sok ukrán nacionalista inkább meghal.

Szerintem a katonák dolga a harc.. nem a kiképzetlen civileké.

Az oroszok, látva az eseményeket egyértelműen a civil áldozatok minimalizására törekszenek.
Az ukrán kormány is törekedhetne erre.