Totalen krieg!Kijev: néhány óra alatt 10 000 gépfegyvert osztottak ki az embereknek, hogy ellenálljanak az Orosz Föderációnak
SVETLANA KIZILOVA – 2022. FEBRUÁR 24., CSÜTÖRTÖK, 22:17
![]()
FOTÓ: GETTY IMAGES
Február 24-én este Ukrajna fővárosában a várost a betolakodóktól megvédeni kész önkéntesek tömegesen fegyverkezésbe kezdtek. Tekintettel az Oroszország által jelentett veszélyre, a gépfegyverek kibocsátása a kijevi lakosságnak teljesen egyszerűsített eljárás szerint történik.
Forrás : Fjodor Veniszlavszkij, az elnök alkotmánybírósági képviselője, a Rada csatorna műsorában
Részletek : Elmondása szerint Denis Monastyrsky belügyminiszter arról tájékoztatott, hogy február 24-én este néhány óra leforgása alatt fegyverek ezreit bocsátották ki a kijevi lakosságnak, az emberek városuk védelmére fogják használni őket.
Közvetlen beszéd : "Van egy városi terrorista védelem, amely az Ukrán Fegyveres Erők része, mint a fegyveres erők külön ága. És van egy második összetevő - a polgári-katonai védelem, ezek a területi közösségek önkéntes alakulatai.
Beszéltem Monasztyrszkij belügyminiszter úrral (közöltetem veled) Kijevben, csak az elmúlt néhány órában körülbelül 10 ezer gépfegyvert adtak ki a területi közösség önkéntes egységeinek tagjainak .
Önszerveződő, világos szervezeti felépítésű, a Terrorvédelmi Erők parancsnokságának alárendelt emberekről van szó.
Most már fel vannak fegyverezve, ilyenkor már Kijev utcáin járőröznek. És ez egy másik erős összetevője a fenyegetés visszaverésének."
Részletek : Venislavsky kifejtette, hogy a megszálló ellen harcra kész önkéntesek bürokrácia nélkül kapnak lőfegyvert – ehhez csak útlevél szükséges, amiből az adatok bekerülnek az adatbázisba, és az illető kap egy gépfegyvert, ehhez az önkénteshez van rendelve. Ez az egyszerűsített eljárás felgyorsítja a civil lakosság felfegyverzését.
![]()
Киев: людям за несколько часов раздали 10 тысяч автоматов для сопротивления РФ
В столице Украины вечером 24 февраля начали массово вооружать добровольцев, готовых защищать город от захватчиков. Учитывая угрозу, которую представляет Россия, выдача автоматов киевлянам ведется по полностью упрощенной процедуре.www.pravda.com.ua
Ha ez valóban így van, akkor több civil áldozatra is lehet számítani.
)