Kijev: néhány óra alatt 10 000 gépfegyvert osztottak ki az embereknek, hogy ellenálljanak az Orosz Föderációnak
SVETLANA KIZILOVA – 2022. FEBRUÁR 24., CSÜTÖRTÖK, 22:17
FOTÓ: GETTY IMAGES
Február 24-én este Ukrajna fővárosában a várost a betolakodóktól megvédeni kész önkéntesek tömegesen fegyverkezésbe kezdtek. Tekintettel az Oroszország által jelentett veszélyre, a gépfegyverek kibocsátása a kijevi lakosságnak teljesen egyszerűsített eljárás szerint történik.
Forrás : Fjodor Veniszlavszkij, az elnök alkotmánybírósági képviselője, a
Rada csatorna műsorában
Részletek : Elmondása szerint Denis Monastyrsky belügyminiszter arról tájékoztatott, hogy február 24-én este néhány óra leforgása alatt fegyverek ezreit bocsátották ki a kijevi lakosságnak, az emberek városuk védelmére fogják használni őket.
Közvetlen beszéd : "Van egy városi terrorista védelem, amely az Ukrán Fegyveres Erők része, mint a fegyveres erők külön ága. És van egy második összetevő - a polgári-katonai védelem, ezek a területi közösségek önkéntes alakulatai.
Beszéltem Monasztyrszkij belügyminiszter úrral (közöltetem veled) Kijevben, csak az elmúlt néhány órában
körülbelül 10 ezer gépfegyvert adtak ki a területi közösség önkéntes egységeinek tagjainak .
Önszerveződő, világos szervezeti felépítésű, a Terrorvédelmi Erők parancsnokságának alárendelt emberekről van szó.
Most már fel vannak fegyverezve, ilyenkor már Kijev utcáin járőröznek. És ez egy másik erős összetevője a fenyegetés visszaverésének."
Részletek : Venislavsky kifejtette, hogy a megszálló ellen harcra kész önkéntesek bürokrácia nélkül kapnak lőfegyvert – ehhez csak útlevél szükséges, amiből az adatok bekerülnek az adatbázisba, és az illető kap egy gépfegyvert, ehhez az önkénteshez van rendelve. Ez az egyszerűsített eljárás felgyorsítja a civil lakosság felfegyverzését.
В столице Украины вечером 24 февраля начали массово вооружать добровольцев, готовых защищать город от захватчиков. Учитывая угрозу, которую представляет Россия, выдача автоматов киевлянам ведется по полностью упрощенной процедуре.
www.pravda.com.ua