[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
ezt annyiban vitatom,hogy nem a II.vh-ról beszélünk Lengyelország,Románia,Ukrajna trió már túl nagy falat lenne az oroszoknak .. Ukrajnát totálisan megszállni egy logisztikai rémálom,nem beszélve a kialakuló ellenállási mozgalmak okozta veszteségekről .. hiába testvér népnek titulálják egymást,akkor is nagyon nagy lenne a véráldozat emiatt az orosz oldalon, az elhúzódó háború okozta belső politikai feszültségekről meg ne is beszéljünk

Lengyelország (szerintem) jelenleg keményebb dió lenne mint az Ukránok,most vonatkoztassunk el a NATO tagságoktól mind az ő mind a románok esetében .. a románokat meg lenyomnák ,az nem okozna nekik gondot,max a terep ott is .. bár átállnak azok időben :)

viszont így egyszerre a 3 az nagyon nem menne ,ahhoz kellene egy Sztálinhoz hasonló vezető,meg egy sztálini korszakban élő nép

"ahhoz kellene egy Sztálinhoz hasonló vezető,meg egy sztálini korszakban élő nép"

amit a Biden-féle szankciók, embargók meg fognak teremteni
 
W

Wilson

Guest
Nem értem miért erőltetik az Oroszok a benyomulást Kievbe, miért nem elég nekik bekeríteni....
Obolon kerület - Kiev
Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara jelentette, hogy a kijevi Obolon területén ellenséges szabotázs- és felderítőcsoport tevékenykedik.

Forrás: az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának jelentése.

Szó szerint: "Egy ellenséges DRG van az Obolon. Kérjük az állampolgárokat, hogy jelezzék az eszközök mozgását! Molotov-koktélokat készíts, semlegesítsd a lakókat! A civilek legyenek óvatosak! Ne hagyjátok el az otthonotokat!".

Háttér: Korábban pénteken arról számoltak be, hogy Kijev északnyugati részén három hidat robbantottak fel, hogy megakadályozzák az ellenséges csapatok átkelését.


 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 186
113
Az oroszok elindítottak egy háborúnak vagy inváziónak látszó valamit, de sokaknak igazuk van: sehol nem látok nagy harckocsi menetoszlopokat, nem látom az orosz tüzérséget, sehol SZU-34 és TU-22M3 vadászbombázók/bombázók.
Amit eddig látok, hogy bevetettek pár tucat BM-et és cirkálórakétát pontcélok ellen, ezen kívül 10-20 helikopter cirkál itt-ott. Ez egy háborúnak/inváziónak látszó valami.
Másra tartogatják a technikát. Szerintem az egész Ukrán invázió elterelés.
További nagy furcsaság, hogy eddig a nyugati mainstream média naponta egy tucat műholdfelvétellel bizonygatta az orosz haderők csoportosításait, most ehhez képest két napja egy bib@szott műholdképet nem tudnak mutatni semmiről.
Se az özönlő orosz erőkről, se az Ukrajna körüli bázisokról, semmiről.
Mi van, bedöglöttek a kémholdak?
Nem döglöttek be, csak olyant látnak, amit nem kívánnak megosztani a nagyérdeművel. Ti. nem tudnánk értelmezni.
Mindeközben meg kiderül, hogy a Kijev Szelleme névre keresztelt új ukrán nemzeti hős 1 szem MIG-29-es vadászgépével egyetlen nap alatt lelőtt 2 db SZU-35-ös, 1 db SZU-27-es, 1 db MIG-29-es és 2 db SZU-25-ös repülőgépet.
Értitek, tök egyedül!
A színdarab része. Kábítják a nézőket.
Tehát most vagy én vagyok teljesen hüjjjje, vagy csak szimplán teljesen hüjjjjének néznek mindenkit Kijevtől kezdve Moszkván át Washingtonig.
Nem vagy hülye. A második.
Tehát itt valami egészen más történik, mint amit a sajtó/média keleten és nyugaton gőzerővel nyom és el akar hitetni a világgal.
Így van. Most készül fel az orosz sereg a nagy dobásra. Idő kell és figyelemelterelés, mint írtam.
De asszem a világ jól teszi, ha nagyon résen van, ennek az egésznek olyan cselszövés szaga van.
Jól látod, ez egy terelő művelet. Hogy miről majd meglátjuk.
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 945
93
Hat ha mar te is igy latod akkor tobbet nem is irok mert nalam bolcsebb vagy Monte...
Kedves Tőled, de ez azért enyhe túlzás. Valami itt nagyon nem kerek és ne haragudjon meg érte sem Boki, sem más, de hagyjuk már ezt a hülye a vezérkar effektust, sem Grúzia, sem a Krím, sem Szíria esetében nem hülyék, csak pont most, pont itt és pont ma?
Nahát..., mik vannak.
Szerintem meg a világ sztereó átbaszása folyik és ebben a nyugati és a keleti média egészen véletlenül még partner is.
 
W

Wilson

Guest
Basszus ez az ukrán katona is feláldozta az életet a hazájáért....

A védő magával robbantotta fel a hidat​

2022. FEBRUÁR 25., PÉNTEK, 10:56

e9b9733-zahysnyk-skakun690.jpg


VITALIJ SKAKUN
Egy külön zászlóalj mérnöke, Vitalij Skakun tengerész önmagával együtt robbantotta fel a Genicsek autóhidat, hogy megállítsa az ellenséget.

Forrás : Az ukrán fegyveres erők szárazföldi erői

Szó szerint az ukrán fegyveres erők szárazföldi erői:
"A harckocsioszlop előretörésének megállítása érdekében úgy döntöttek, hogy felrobbantják a Genichesk autóhidat.

Egy külön zászlóalj mérnöke, Skakun Vitalij Vladimirovics tengerész önként vállalta ezt a feladatot. A hidat aláaknázták, de nem sikerült kijutnia onnan."

Részletek : A testvérek szerint Vitalij felvette a kapcsolatot és jelentette, hogy felrobbantja a hidat. Azonnali robbanás történt. A védő meghalt.


Vitalij Skakun védő

Hőstette jelentősen lelassította az ellenség előrenyomulását. Az egység képes volt átcsoportosítani és megszervezni a védelmet.

 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 504
54 445
113
Az egyébként volt már, hogy az ukrán hadsereg hivatalosan is gyűjtést indított az ukrán fegyveres erők részére?
Nekem ez új. Most tudtam meg, a kollegáim sorra küldik a pénzt a Deutsche Bundesbanknál vezetett nemzetközi számlára.
Winterhilfe. :)
Ez a győzelem egyértelmű jele. Meg a Volkssturm.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Van egy olyan olvasata is az egésznek, hogy a most bevetésre kerülő orosz haderő - a titoktartás végett - tényleg hadgyakorlatozni volt, de számukra váratlan módon bevetésre kerültek.
Alap munícióval indultak meg, hadgyakorlatos hozzáállással.
Mint egy hadgyakorlaton, ahol senki se lő vissza soha.

Gyanús, hogy a deszantos helikopterek mögött nem jött a támogatás.
Gosztomelben valaki szemből megfotózta, ahogy tankönyvi módon a fűre kifekszik a VDV, ahogy tanulták a hadgyakorlatokon meg a bemutatókon.
Sehol az utánpótlás.

Szerintem Putyin utasította a hadgyakorlatozó haderőt, hogy vonuljon be.
A komponensei külön-külön végrehajtja a tankönyvi sémát, mindenféle integráltság nélkül.
Az egész szervezetlen.

És ez vajon mér' van?
 
T

Törölt tag 523

Guest
Ami engem nagyon meglepett, tegnap este 54 orosz városban volt háborúellenes tüntetés viszinylag nagy létszámban. Már 1 nap után!! Mi lesz 1 hónap mulva???

És a rendőrség nem finomkodott....
Azok nem orosz tüntetők voltak, hanem CIA ügynökök / nácik / fasiszták / lmbtq / woke / blm aktivisták.
Mindenki válassza ki a neki megfelelőt. :D
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 821
31 823
113
Másra tartogatják a technikát. Szerintem az egész Ukrán invázió elterelés.

Nem döglöttek be, csak olyant látnak, amit nem kívánnak megosztani a nagyérdeművel. Ti. nem tudnánk értelmezni.

A színdarab része. Kábítják a nézőket.

Nem vagy hülye. A második.

Így van. Most készül fel az orosz sereg a nagy dobásra. Idő kell és figyelemelterelés, mint írtam.

Jól látod, ez egy terelő művelet. Hogy miről majd meglátjuk.

Nem tudom, mindenesetre furcsa, úgy néz ki eddig az invázió, mintha az oroszok nem számítottak volna komoly ellenállásra, kb. azt hitték, csak be kell rúgni az ajtót, és be kell sétálni, talán még kenyérrel és sóval is üdvözlik őket. Hát akkor eléggé elnézték a helyzetet. Ez 2014-ben talán így lett volna, de eltelt 8 év, kék-sárgában úszó Ukrajnával, ahol mocskos Putlerrel és Szlava Ukraini-val köszönt egymásnak a nép.