Konasenkov összefoglalója. Szó szerint nem szeretném lefordítani, de a lényegesebb részeket kiemelném. Már ukrán tengerészgyalogosok is megadták magukat, ők a "DNR népi milíciának". A műveleti területeken a helyzet stabilizálódása után az összes olyan ukrán katona hazatérhet a családjához, akik megadták magukat és aláírták a nyilatkozatot, amely szerint harci cselekményekben nem vesznek többet részt. 118 ukrán katonai ojjektumot iktattak ki. 150 katona, és egyéb erőszakszervezeti munkatárs adta meg magát( megj: ez a krími dologhoz képest kb semmi, amikor volt olyan nap, hogy 17000 rendőr és katona állt át)
Kiiktatott objektumok közül a teljesség igénye nélkül: -11 katonai reptér, 13 vezetési pont, 14 lérak komplexum,36 radarállomás, lelőve 5 repülőgép és egy helikopter, 18 tank, 7 sorozatvető rendszer, 41 különleges katonai jármű, 5 harci csónak ("bojevij katyer- nem tudom ezeket a kategóriákat annyira).
A vége szerintem a legérdekesebb:
"Február 24-én a VDV csapatai teljesen ellenőrzésük alá vonták a csernobili atomerőmű egész területét.
A VDV erői a terület elfoglalása után megállapodást kötöttek az erőművet eredetileg védő ukrán önálló őr zászlóalj katonáival, amelynek értelmében az atomerőmű és a szarkofág őrzését közösen fogják ellátni a VDV-sek és az ukrán önálló őr zászlóalj. Az erőműben a dolgozók normál munkarendben folytatják a munkát, a sugárzási szint a normál határértékeket nem lépte túl. Az erőmű dolgozói folyamatosan mérik a háttérsugárzás szintjét. Az orosz deszantosok és az ukrán hadsereg önálló őr zászlóalljának a közös munkája garanciát jelent arra, hogy az ukrán nacionalista csoportosulások és egyéb terrorszervezetek ne tudják kihasználni a súlyosbodó helyzetet egy nukleáris provokáció végrehajtására":