Talán még sem olyan profi ez az orosz hadsereg mint sokan gondolják vagy nagyon elbízták magukat.Túl sok furcsaságot produkálnak az oroszok ahhoz, hogy ne gondoljunk valami zavarra az erőben.
Meg sem próbálják az ellenséges hírszerzés dolgát nehezíteni, célpontot csináltak nem egy konvojból. Pl. A legelső, harkov elfoglalásáról szóló twitter posztnál volt egy kép, ahol a kereszteződésben állnak. Na, akik a képen voltak már nem valószínű, hogy élnek, ott készült a ledobott tornyos T-80BVM kép is.
Teljesen barátként kezelik a civileket, akik azonnal ledobják az infókat (közvetlen közelről készült videókat), és bizony lőnek is.
Biztosítás nélkül mennek át településeken műszaki és egyéb korlátozott számban elérhető de fontos támogató alegységek, akik alól a helyi ellenállás kilövi a gumiabroncsot (nem egy ilyen videó jött már szembe). A ki nem lőtt de elhagyott lánctalpas gépeket nem tudom hogyan hozzák össze tucatjával, de a lakosok örömmel lopják szét őket. "Operation Kolompár."
A kényszerleszállt Kamovot nem bombázzák szét, hagy jusson minden a nyugati söprögetők kezére.
Ellenséges mélységbe juttatnak deszantosokat MANPAD, harciheli támogatás, egyéb tűztámogatás nélkül.
Beküldik a heliket a városok fölé egymagukban, géppár vagy 4-es kötelék helyett. A nagyobb helikopteres behatolásokat vadászokkal nem támogatják.
Gépesített oszlopokat mozgatnak olyan helyeken ahol már rég szét kellett volna bontakozni, légifedezet nincs, magukat nem biztosítják, előre néző tornyokkal éri őket a találat. Áttörési sebesség helyett (50-75km/h) araszolgatnak, persze, hogy könnyű őket kilőni.
A nulladik órás csapásokat vészesen alulméretezték, az ismert nagy lőszerraktárakból is alig párat támadtak.
Én nem értem mi folyik.
Szerintem ha az ukrán kormány és haderő/népfelkelő erő nem dobja be a törülközőt, akkor patt helyzet lehet a vége. Egész Ukrajna megszállását nem nézem ki ebből az orosz haderőből - állítólag nem is ez a céljuk...ők "csak" rezsimváltást akarnak, meg Ukrajna néhány darabakáját.